You can click on me :-)

Friday, 29 November 2013

Total Expences : Trip to Gold Coast & Sydney

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Story mory travel JM ke Gold Goast dan Sydney selama 10 hari 9 malam sudah berakhir dan kira nya JM ingin berkongsi kos secara keseluruhan yang telah di peruntukkan untuk trip kali ini.

Money..money...money..kalau banyak duit best kan
Summary of total expences :

Monday, 25 November 2013

Form GC to Sydney, NSW : Queen Victoria Building & Hyde Park

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all my readers,


Ok...to all my dear friends dan blogger...ini adalah entry terakhir kisah percutian JM ke two City (Gold Coast dan Sydney) bagi tempoh 10 hari 9 mlm. Mesti ada yang dah bosan kan...tak habis-habis lagi citer ni orang lain travel ke Jepun pun dah balik, pastu ada lagi 2 org kawan kita tu nak Jepun jugak on this Winter dan sorang lagi maybe balik kampung di Korea. Bagi JM...bulan 12 nanti rehat dulu pastu baru sambung semula bulan Jan 2014. Ada lagi ke travel?....ingatkan rehat panjang...ahahah..ini lah kalau jenis suka berjalan....mana boleh duduk diam kan...tangan dah gatal ni..betul tak DJ

Hari ni Air Asia ada buat sale...FREE SEAT..ada sesiapa yang dapat beli ke..dengar khabar dari blogger Nanatron..cam frust je coz tiket nak ke Maldives MAHAL....JM dapat jugak 1 trip on Autumn next year..ke mana dan dengan siapa....biarlah RAHSIA dulu..sebab trip kali ni bersama partner baru....

Thursday, 21 November 2013

From GC to Sydney, NSW : Shopping time

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


"JM dah BALIkkkkkkkkkk.....korang rindu JM tak...oleh kerana rindu pada korang semua JM terus blogwalking rakan kesayangan...banyak betul story baru"

To all my blog readers...how's your day today....hamboi JM...speaking plak kekdahnya..buang tebiat ke apa...ahaha...tak ada lah..sekadar mahu menceriakan suasana kerana entry hari ke - 4 adalah shopping time..ni lah masa nya nak habiskan duit yang ada tu...aha...shopping lah sangat kan...

Hari ni kami plan akan ke Paddy's Market dan Birkenhead Point

Paddy's Market
- Operating Time : Wednesday - Sunday
- Closed on : Monday - Tuesday
- Operating Hour : 9.00am - 5.00pm

Kepada yang jauh dari city area like on George street tu boleh naik train stop at Town Hall or Central Station, then only 5 mins walk to Paddy's Market. Paddy's Market terletak dalam bangunan Market City, Hay Street.

Bagi kami tak perlu risau kerana keluar je dari pintu masuk hotel dah nampak Market City dalam 100meter dah sampai. Oleh kerana keluar jam 8.30 pagi, so kedai pun belum beroperasi lagi....jom lah kita bergambar dulu. Seperti JM maklumkan sebelum ni bersebelahan hotel adalah China Town dan jalan ke hadapan sedikit boleh nampak sign ke Powerhouse Muzeum, Darling Harbour, Sydney Aquarium, Madame Tussaud Sydney dan Hard Rock Caf.

Meh kita lihat view sekitar Market City ni di pagi yang nyaman dan sejuk. Mula terbayang di fikiran kalau lah boleh migrate ke sini..alangkah bahagia nya.

Friday, 15 November 2013

Last Trip in 2013 - Pergi tak jauh

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Bording Pass KL - JB
Pergi tak jauh ..JB jer...oleh kerana return tiket RM38 so rembat je lah...

Betul ke gi JB je....alang - alang dah sampai sempadan Singapore tu....pegi je lah ke USS Studio tu..ahaksssss...ssshhhhhhh

Jumpa lagi.....babai!!

Thursday, 14 November 2013

From GC to Sydney, NSW : Scenic World

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,

Scenic World - Blue Mountain Austr
Ahaaaa....belum habis lagi cerita percutian di Sydney dan rasa nya dah berminggu-minggu JM menulis apa tidak nya terlalu banyak yang nak di kongsi. Ini adalah sambungan dari entry yang lepas iaitu dari Blue Mountain kami akan ke Scenic World.

Monday, 11 November 2013

From GC to Sydney, NSW : Blue Mountain - Three Sisters

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


"Berbunga-bunga hati JM bila lihat bilangan follower makin bertambah...terima kasih kepada kalian semua..jutaan terima kasih kepada yang sudi baca dan komen kat blog JM ni..."


Kalau ke Sydney tapi tak pergi tempat ni seperti mamak makan nasi tampa kari...ehh..betul ke pepatah ni..Ke mana lagi kalau tak ke "Blue Mountain"

Okey...let's read my story...ikuti kisah percutian di Sydney untuk hari ke -3 pulak. Semua orang tahu banyak tempat menarik yang boleh dikunjungi selain dari Sydney Opera House,  Bondi Beach, Darling Harbour, Royal Botanic Garden, Paddy's Market, Hyde Park, Victoria Building, Fish Market dan banyak lagi lah...

Rakan blogger JM..siapa lagi kalau bukan DJ dan Syarleez, mereka juga telah keluarkan entry berkenaan Blue Moutain ni dan kalau nak baca entry versi dorang just click pada senarai blog yang JM follow disebelah kanan tu ye. Kalau berminat nak baca versi JM...sila scroll sehingga ke bawah :-).

Seperti biasa tidak perlu di ceritakan lagi.. mestilah keluar seawal pagi....tak boleh buang masa rugi maaa...Alright..let's go..siapa nak tahu direction ke Blue Mountain ni..angkat tangan...kalau tak ada orang angkat pun..JM tetap nak kongsi info ni dengan korang heeee.

Wednesday, 6 November 2013

From GC to Sydney, NSW : Bondi Beach

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Alahai...bila lah nak habis cerita Sydney ni....lama-lama dah lupa apa yang nak di tulis kat sini tetapi JM akan cuba kongsikan kat sini yer..kalau rasa malas nak baca tu..tengok gambo je lah...

Seperti yang dijanjikan dalam entry ynag lepas kami akan ke Bondi Beach, sebutan yang betul adalah (Bond-dy/bondai) Beach. 

Bondi Beach or Bondi Bay (/ˈbɒnd/ BON-dy) is a popular beach and the name of the surrounding suburb in Sydney, New South Wales, Australia. Bondi Beach is located 7 km (4 mi) east of the Sydney central business district, in the local government area of Waverley Council, in the Eastern Suburbs. Bondi, North Bondi and Bondi Junction are neighbouring suburbs. (source from WikiPediA)

Bondi Beach is one of Australia's most famous beaches and among the world's most well-known beaches. The beach is roughly a kilometre long and is patrolled by lifesavers who make swimmers stay between the yellow and red flags.  

How to get to Bondi Beach :
- You can reach there by BUS or Train

Bus: Catch any bus marked 380 or 333 but make sure it's marked Circular Quay not Bondi Junction. The trip to Circular Quay takes 45 minutes on the 380 bus, and about six minutes less on the 333. All 381 and 382 buses terminate at Bondi Junction. 

Train: Catch any bus (Bondi Junction or Circular Quay) and change to join the train at the Bondi Junction interchange. Follow the crowds. This is generally quicker on weekdays especially in peak hour, but not as scenic as staying on a bus for the full trip to the city. 

For MORE information about Bondi Beach, please refers here : http://www.bondivillage.com/

Saturday, 2 November 2013

From GC to Sydney, NSW : Royal Botanic Garden

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog JM yang di kasihi,


"HAAaalllooooooooooooooo....anybody home"

Waduh...waduh...lama betul tak update blog dan nak blogwalking kawan-kawan pun tak sempat....arghhh.....rindu dendam sama kalian semua.....curik-curik masa pepagi dan time rehat je jengah blog kawan-kawan tu...mesti korang pun dah tak ingat akan kewujudan JM ye dok....jangan lah macam tu JM masih setia di sini.

Story percutian di Sydney belum habis lagi dan sekarang dah masuk bulan November 

Siapa ingat lagi..last entry JM stop at Botanic Garden kan..okey...meh kita sambung story...Alahh..JM ni citer Sydney dah basi lah..ada lagi ke orang nak baca?...alah..biar lah..manalah tahu ada segelintir pembaca di luar sana memang menanti-nanti sambungan entri ni kan..

Dari Sydney Opera House tu boleh ke Royal Botanic Garden just bersebelahan je dan tempat ni memang ramai orang berjoging, bersantai dan ada yang duduk lepak-lepak bersama pasangan (part ni yang JM Paling suka ehehehe).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang