You can click on me :-)

Tuesday, 31 December 2013

Sayonara 2013 :Travel Summary

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca budiman blog JM ni,


Hari terakhir untuk tahun 2013 ni JM nak buat travel summary...macamlah banyak sangat travel tahun ni..ahaha..biarlah sikit pun..janji ada dari nan hado kan...Ini dah menjadi kebiasaan..bila sampai hujung tahun je mesti ada entri penutup...kalau tak ada rasa tak lengkap je hidup gitewwww heeee.

TAPI sebelum tu JM nak kongsi sedikit rasa gembira di sini kerana JM dapat sobiner lagi dari rakan blogger..Wahhh...murah hati betul mereka....Yang pertama datang nya dari blogger Liza, nak tahu yang mana satu boleh baca Solo Traveller . Thanks Liza ingat juga sama JM yer...

Tengok dalam peti surat bungkusan begini je tak ada setem tak ada pengirim...cuak jugak mula2 tu

Monday, 30 December 2013

Bersuka ria di USS : Actual Day

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca budiman,


Almost two week JM tak publish new entry...nak tahu kenapa?

Di samping rutin kerja harian, terdapat pelbagai hal dan masalah yang perlu di selesaikan...pada masa yang sama JM demam selesema...hari ni pun kepala masing pusing-pusing, hidung masih berair dan suara masih serak-serak basah....tapi tangan ni tetap menari-nari atas keyboard kerana ramai rakan pembaca setia dan new reader menunggu-nunggu entri baru sebelum kedatangan tahun baru 2014.

Fikiran masih kosong tak tahu bagaimana nak memulakan cerita ni...buntu sekejap..dulu selang 3-4 hari mesti ada je entri baru tapi sekarang hujung-hujung tahun mood makin merudum...alahh..Cik JM..I tahu kenapa u malas nak menulis...dah tak ada tempat travel yang u pergi kan..so tak ada yang nak di kongsi tul tak (ini suara hati yang satu lagi)...wit..wit..cam ada split personality pula kan..ahahah...sudah...sudah moh kita tembali ke alam nyata...

Dek kerana JM lama tak publish entry baru dan dek kerana ramai feminat tertanya-tanya, request dan sabar menunggu entri baru (habislah lepas dorang baca ni) JM kena kutuk..hahahha...ramai peminat lah sgt...maka tercipta lah satu entry yang terakhir untuk tahun 2013.

Tak ada idea nak menulis katanya...sekali intro pun dah panjang lebar kan..

Tuesday, 17 December 2013

Bersuka ria di USS Singapore : Day1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca budiman,


Ini adalah sanbungan story dari entry Tiket Murah ke USS dan kepada sesiapa yang belum membaca boleh refer sana yer.

Tengok ko...tajuk bukan main kan...bersuka ria di Universal Studio Singapore...seperti kanak-kanak ribena pulak sedangkan umur pun dah menjangkun ehem..ehem..ehem..biarlah RAHSIA asalkan hati muda baru nampak muda seperti Rozita Che Wan tu heeeeeeeeee. Tapi tak boleh lah compare JM dengan beliau jauh panggang dari api dari segala segi katanya.

Ok..malas nak celoteh panjang-panjang sebab hampir seminggu JM tak keluarkan entri baru..ada sesiapa tertunggu-tunggu tak nak baca new entry ni...harap maaflah ye..nama blog pun Jari Manis : Travel List haruslah citer pasal travel je..kalau tak ada travel ke mana-mana tak adalah citer nak di kongsi..so duduk je lah diam-diam tak gitu heeee.

Tuesday, 10 December 2013

JM terima sobiner lagik!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Entry kali ini tiada kaitan dengan travel tetapi berkenaan barang yang JM terima dari rakan yang travel.

Terlebih dahulu JM ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi follow, baca dan komen blog JM ni...terima kasih tidak terhingga juga kerana sudi meluangkan masa membaca celoteh dan bebelan JM ni...sayang kamu semua...

JM nak kongsi sedikit perasaan gembira dan senang nya dalam hati bila balik rumah, tengok dalam peti sejuk surat ada benda ni...TERUJA sangat you oulssss...JM dapat something from someone...ehh..secret admire ke...ahaks...perasan lah tu kan..

Wednesday, 4 December 2013

Tiket MURAH ke Universal Studio Singapore!! Betul ke?

Assalamualaikum dan salam sayang semua!!!!


Siapa ingat lagi entry ni : Last Trip in 2013 : Pergi tak jauh


Tiket flight Air Asia telah di beli pada 15 Jan 2013 dengan harga RM38 return ( RM0 fare dan cuma bayar airport tax dan fuel surcharge) dari KL - Johor Bahru. Semasa beli tiket tu tak pikir apa yang menarik kat JB tu selain dari LegoLand kan. Travel sebenar pada 17/11/2013 - 19/11/2013.

Apabila di pikir-pikir semula, pergi Universal Studio Singapore je lah....oleh itu bermula lah misi mencari tiket masuk ke USS tu. JM mendapat info dari sebuah blog INI terima kasih kepada tuan blog kerana kongsi info ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang