You can click on me :-)

Monday, 30 June 2014

Salam Ramadhan khas dari Jari Manis (JM)

Assalamualaikum dan salam ramadhan buat semua,


Salam Ramadhan Al-Mubarak

Bila baca tajuk entri macam ucapan dari orang kenamaan pulak ye...ahahaha..tak de lah saje je..orang lain buat ucapan Salam Ramadhan, JM pun nak jugak heee

Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini (Allah lebih mulia) belum terlambat kiranya JM menyusun sepuluh jari menghulurkan tangan memohon ampun dan maaf dari segala kesalahan dan kesilapan, tutur kata dan sebarang komen yang JM tinggalkan ada yang menguris hati di kalangan rakan blogger dan reader sekalian.

Thursday, 26 June 2014

Spring at Japan : Day 9 - Kobe Harbourland, Kobe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan,


"Hai kawan-kawan..JM in the house..lama tak update blog..windu sama JM ngak? heeee"


Kepada NanaTron...cerita Jepun belum habis lagi so jangan ke mana-mana eh..

Kepada reader dan rakan blogger yang sentiasa setia bersama blog JM ni jangan rasa jemu lah yer dan JM amat hargai support daripada korang..Tanpa kalian semua JM ibarat melukut di tepi gantang...ahaha..betul ke peribahasa ni..."Hantam saja lah labu".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pada hari ke-9 di Jepun, kami akan ke KOBE. Biasanya jika berada di Kansai Area ni orang akan masukkan Osaka, Kobe dan Nara ke dalam list itirenary. So kami juga tidak lepas peluang untuk ke sana.


Thursday, 19 June 2014

Spring at Japan : Day 8 - Universal Studios Japan (2)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Blank sekejap...tak tahu nak mula dari mana sebab rasa dah lama sangat tak update blog..ehh ye ke?

Hallo…halloo…hallooooooo….JM in the house…ada sesiapa kat sini yang rindu sama JM tak?...Ape..tak ada yang heran pun..huhuhhu…

Nak kongsi citer ape hari ni yek...ermmm...ha'a citer berjimba-jimba di USJ yang tak berapa nak inzal sangat tu...dah pandai guna perkataan tu...Abang Meng yang ajar ni...Mesti Hafiz Azmi jeles sebab asyik di seru nama tu di sini...Lan Strider dan Sobyieee jeles jugak kewww...ahahaah

Monday, 16 June 2014

Blog JM berwajah baru!!

Assalamualaikum salam sejahtera semua,


Korank perasan tak blog JM sudah berubah wajah...ke ada yang tak perasan huhuhu

Jangan terkejut ye..ini masih lagi blog Jari Manis tu!!..ape tak kenal..tak pe lah..berlalu pergi sambil tunduk rapat ke tanah...kalau boleh nak masuk kepala dalam lubang hahaahha.

Ini adalah susulan teguran dan permintaan salah seorang reader blog JM yang menyatakan bahawa tulisan yang di gunakan dalam blog terlalu fancy dan sukar untuk dibaca, jadi bagi memenuhi permintaan beliau, JM cuma buat sedikit perubahan.

Wednesday, 11 June 2014

Spring at Japan : Day 8 - Universal Studios Japan (1)

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM yang anggun dan kacak tu,


Hai JM!...ayat bodek nampak?...
Ehh..mana der? Betul aper...semua makhluk ciptaan Allah itu ada kecantikan tersendiri heee KECUALI...lempar coklat cat burry

Hai rakan-rakan readar dan blogger sekalian..rindu sama entry dari JM tak?..apa?...tak kesah pun..eheheh...tak pe lah..JM tulis je kalau rasa tak BEST tak perlu lah baca..at least kalau JM rindu kat tempat ni boleh refer semula.

Yang pasti pasti JM suka dan rindu baca entri dari semua blogger yang JM kenal, kalau nak list kat sini memang ramai..so kalau JM terjah dan komen kat blog kalian jangan marah ek..itu adalah satu hobi..hobi suka baca blog di samping main game Farm Heroes.

Thursday, 5 June 2014

Spring at Japan : Day 7 - Tulips Festival at Huis Ten Bosh

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua uhukkk,


"Cerita duka di Tulips Festival, Huis Ten Bosh"

*AMARAN!!! Entri ni agak panjang..kalau malas nak baca scroll down jeww..no prob...heee

Terlebih dahulu JM nak ucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan pembaca sekalian yang tidak jemu-jemu untuk singah dan baca blog Jari Manis : Travel List yang mana tiada story berkaitan gossip, ilmu agama, motivasi, isu-isu semasa, kehidupan selepas mati atau apa-apa sahaja. Hanya sekadar bekongsi cerita pengalaman bercuti di negara orang dan pada masa yang sama semua tempat yang JM pergi ada antara rakan pembaca yang telah jejak kaki ke sana. Semoga perkongsian pengalaman ini boleh menjadi rujukan kepada mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia 'travelling'.

Jika belum cukup info di sini boleh klik pada senarai blog yang terdapat di panel sebelah kanan blog..sebahagian besar daripada nya adalah blog travel dan banyak info boleh di 'gali' kat sana.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang