You can click on me :-)

Friday, 25 July 2014

Balik raya : sanggup ke mcm ni!!!!

Assalamualikum kawan-kawan,

JM ada terima whatapps image dari member yang on the way balik arah utara siang tadi. JM masih di sini belum balik kampung.

Korang dah start balik kampung utk beraya ke belum, apa-apa pun rancang perjalanan dgn teliti ye. Ini adalah situasi d Tol Duta pada 25 julai 2014 Jumaat. Pengsan!!!! x boleh nk taip panjang2 sbb guna tab je so hati-hati memanndu ye sayang u olsss semua :)

macam semut

Monday, 21 July 2014

Surprised From JM?...please READ!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Ahahahah...bila korang dah baca bukan surprise lagi..


Segmen Give Away (GA) or Gift Away (GA) from JM?

Korang nak yang mana, Give Away or Gift Away?

Selamat berpuasa ye kengkawan, dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut Hari Raya AidilFitri di Bulan Syawal yang mulia.

JM ada baca blog kengkawan lain yang up entri segmen GA open for reader blog to JOIN dengan syarat perlu follow blog dorang, pastu up entri dalam blog dan pemilihan dan hadiah akan di berikan menggunakan sofware random.org

Friday, 18 July 2014

Berita tergembar : Pesawat MH17-Malaysia Airline (MAS) Terhempas

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Sumber dari Utusan Malaysia Online 18 Julai 2014:

Hari ini dunia terutama Rakyat Malaysia di kejutkan dengan berita tergempar apabila sebuah pesawat MH17 yang membawa 280 penumpang dan 15 orang anak kapal dari Amsterdam ke Kuala Lumpur terhempas, dipercayai ditembak pelancar peluru berpandu di pekan Shakhtarsk di timur negara Ukraine.

Friday, 11 July 2014

Spring at Japan : Day 9 - Meriken Park & Kobe Mosque

Assalamualaikum dan Salamat ramadhan buat semua,


"Subhanallah...Walhamdulillah...Waala ialah haillallah...Wallah huakhbar.."
Sentiasalah kita berzikir kepada Allah terutama pada bulan yang mulia ini tidak kira di mana sahaja kita berada..Amin...*Peringatan untuk diri sendiri ;-)

Belum terlambat kiranya pada bulan yang mulia ini JM menghulurkan sepuluh jari memohon ribuan kemaafan kepada rakan-rakan blogger dan reader termasuk lah silent reader, sekiranya sepanjang perkenalan kita di alam maya JM ada mengeluarkan kata-kata yang kurang menyenangkan. Kita semua hanya insan biasa  dan perlu sentiasa istigfar kepada Allah.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monday, 7 July 2014

JM Renew Passport Lagi????

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua;


Rupanya almost a week JM tak update blog...kiranya ini entri pertama dalam bulan Julai yek....sambil lap peluh sebab baru-baru ni ada beli threadmill...hikss..itu pun nak heboh..

Ramai tak yang tertunggu-tunggu sambungan entri yang suspend tu...alaaaa...sambungan drama yang berlaku di Kobe Harbourland....Ape? dah tak ingat! tak pelah bukan masuk dalam exam pun heeee

Sebelum JM sambung story yang masih tertangguh tu...meh sini ha..dokek-dokek JM nak kabor..baru-baru ni ada pegi renew passport. Passport yang lama tu akan expired Jan 2015. Dah ko kenapa JM?...cepatnya pegi renew..bukan lambat lagi tempoh expired nye. Ye lah tak lama lagi nak travel better renew sekarang bagi memudahkan urusan booking memboking.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang