You can click on me :-)

Sunday, 28 September 2014

BLOG dan BLOGGER mesra pengunjung?

Assalamualaikum sahabat-sahabat pembaca sekalian,


Kredit to Mazapoint.com - I love u olls my reader blog
Apa aktivi korang pada hari Ahad ni..

JM melepak depan PC semata-mata nak siapkan entri travel ke Jepun tapi sebelum tu nak up entri pendek buat bacaan kawan-kawan di luar sana.

Penting SANGAT ke sediakan BLOG dan BLOGGER yang mesra pengunjung. Mana lebih penting, salah satu atau kedua-dua nya.

Bagi JM kedua-duanya perlu MESRA. Jika blog dan blogger yang mesra rasa seperti hari-hari nak baca blog tu terutama sekali jika entri penuh informasi.

Tuesday, 23 September 2014

Blog JM dah KURUS!!!

Assalamualaikum reader setia JM sekalian,


Ya Ampun, lama betul JM tak bersiaran kat sini kan. Banyak lagi blog kawan-kawan yang belum sempat JM terjah...

Hai JM!..lama menyepi tiba-tiba up entry "BLOG JM dah KURUS" apasal?

Ahakss...JM nak kongsi rasa kegembiraan ni kepada semua reader sekalian kerana JM berjaya turunkan berat blog dari sebelum ini. Kalau beberapa hari lepas loading time adalah 24.24 sec tetapi bila JM check hari ini dah turun kepada 6.09 sec uolsss!!! TERKEZUT tak kak timah?

Friday, 19 September 2014

BEST pulak jadi Penulis Blog!

Assalamualaikum kawan-kawan JM sekalian,


Apa khabar kawan-kawan JM di alam maya sekalian dan salam jumaat juga. Cepat betul masa berlalu hari berganti hari, minggu berganti minggu dan bulan berganti bulan dan tidak lama lagi tahun 2015 datang menjelma.

Walaupun begitu JM masih setia di sini masih setia bersama rakan-rakan blogger yang ohsen sekalian. Ini bagi menjawab soalan kepada salah sorang rakan blogger kak Azimah yang bertanya "eh...sape tau JM ke mane? Senyap je dia, selalu ada gak tinggal jejak, ni sonyap yo.."...ahahaha terharu sangat kerana JM di rindui hahaha...mula lah nak start perasan tu.

Friday, 12 September 2014

Beratnya Blog JM!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Ramai yang tertunggu-tungu sambungan kisah percutian ke Jepun tetapi JM perlu publish entri ni terlebih dahulu.

Kenapa tiba-tiba keluar tajuk ni..

Yer begini kisahnya...dua tiga hari ni JM nak reply komen kawan-kawan semua tapi bila bukak je blog..ya Ampun pesal lambat sangat 'loading page' ni...mesti ada yang tak kena..line internet slow ke?

Jadi JM cuba cari jalan penyelesaian, tanya sama pak cik google dan hasilnya....

Rupanya ada tools untuk "Timbang Berat Blog"

Monday, 8 September 2014

Travel Backpacking or Travel without Travel Agent?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..



Salam buat rakan reader yang amat JM sayangi tu..terima kasih kerana sentiasa support blog JM..terharu sangat uollsss...Gigih mencari masa untuk buat kunjungan balas kepada mereka yang telah singgah sini. Tunggu kedatanganm JM ke 'rumah' korank eh. Tak perlu nak sediakan makan minum bagai heeeee (kasi BOLD sikit)

Sebelum kita teruskan ke topik utama, ingin dimaklumkan bahawa JM merupakan salah seorang SPONSOR kepada Segmen GiveAway yang di anjurkan oleh blogger Karya Mahirah. JM sediakan 5 hadiah kepada pemenang yang bertuah. Kepada yang berminat boleh join segmen tersebut dengan cara klik http://karyamahirah.blogspot.com

*************************************************************************************************************************************************

Wednesday, 3 September 2014

JM Love U Oulss Readers

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Mohon maaf kepada reader yang setia menunggu sambungan entri Jepun kerana JM memang belum sempat untuk menyediakan entri tersebut. Bukan itu je nak reply komen kawan-kawan pun tak sempat....aduss..makin parah JM sekarang ni.

Bagi mengelakkan blog ni dari terus tidak bernyawa, JM publish entri pendek yang tidak dapat memberi apa-apa info kepada reader di luar sana. Ini je kesempatan waktu yang ada.
Ini adalah rakan reader setia bersama JM dari dulu sehingga kini

Sentiasa support blog JM..ada beberapa blog x sempat lagi JM terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang