You can click on me :-)

Wednesday, 18 November 2015

Wordless Wednesday : Kenal tak?

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat maya JM!!!


Hari ni Rabu so JM nak up Wordless Wednesday.

Dari Alam Maya ke Alam Realiti...Siapa kenal mereka berdua sila angkat tangan...jangan tinggi sangat nanti nampak tetiak bucuk tu hehehehe.

Siapa lagi nak jumpa JM..meh kita roger-roger..kah kah kah....mula lah tu perasan RERUPIS...jangan marah ye..gurau je.

Terima kasih kerana sudi jumpa JM...ada rezeki kita ngedate lagi eh
Semoga perjalanan mereka berdua selamat pergi dan balik..Ya Allah..pelihara, lindungi dan permudahkan urusan mereka berdua...Aminnn!!!

417 comments:

  1. ammvoiii, jeliternyer uoolss., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak!!! first! Tahniah hihih....jeliter? bukan salah sorang tu MACHO ke hehehe

      Delete
    2. ZF!!! jelitawan? bukan keayuan? ;p

      Delete
    3. kalau ada contest first commentar SAH lah Wak boleh menang hihih

      Delete
    4. Hamboiii wak.. 1st lagi. Pakai alarm ea... hehehee :p

      Delete
    5. Wak!!! menunggu je masa nak 'serang' hihi

      Delete
    6. mestilah Ayu!!! takkan Ayam plak hahahaha

      Delete
    7. Yang salah seorang tu, bukan sekadar macho,...kacak jelita tau!

      Delete
  2. jap, korang mtg tuu ade sebut2 nama wak yg jauh dimata ni tak., uhuk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak!!! ada rasa nk terbatuk tak? kalau ada tu ada lah hihihi

      Delete
  3. ishhh siapa ni sis JM....macam tak kenal jaaa....retis ka niiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha... retis laaa arz... hot mali! =D

      Delete
    2. mestilah HOT sbb mkn dalam HOT Plate kah kah kah

      Delete
    3. Dah nama pun rerupis, mesti geng ngan rerupis lain gak ;)

      Delete
  4. hehehe laaaaa ahkak SSSSS rupanyaaaa ngeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenal ek? hihihih..ingatkan aRz x kenal

      Delete
    2. hahahhahaa.. arz pancing je tu sis JM... takkan laa tak kenaiii.. hehehehe...

      Delete
    3. mengada si ArZ ni...cubit kang ;p

      Delete
    4. hahaha...bohong giler tak kenal

      Delete
    5. kan Sal kan..memang nak kena arghh si ArZ ni ngeh ngeh ngeh

      Delete
    6. cubit kuat sikit sis! hahhahah...

      Delete
    7. Arz propa je tu, buat2 tak kenal :)

      Delete
  5. rhhh macam mana leh jumpa.....akhirnya berjumpa juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz x nak jumpa sis JM keww ;p

      Delete
    2. luna nakkk!!!! =D hehehehehe... nak travel sesamee!!! hehehhee...

      Delete
    3. Luna...meh la..kecik tapak tangan..padang bola sis JM tadahkan

      Delete
    4. insyaAllah... one fine day!! tunggu ye sis.... harap2 bola masuk goll!! =D

      Delete
  6. Replies
    1. SS rase ape eh..? oren kot.... heh heh hehh..

      Delete
    2. Luna!! rasa strawberry hihiihi

      Delete
    3. oohhh... manis2 masam laaa gituuu.. hehehehhe =p

      Delete
  7. Pasti riuh dekat SR kan...borak sakan tak macam kat blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehee... =D mesti tak sempat nk malu2 kan...

      Delete
    2. Luna : mula je pastu malu tukar jadi $%%&* heheheh

      Delete
    3. pastu malu pun tak tahu pi mana .. hahaha

      Delete
    4. hahahahhhaa... dasat tu terus jadik $%%&* hahhahahahaha!! dah agak dahh... =D

      Delete
  8. Dekat realiti ss kelakar tak jm..macam di alam maya kan ss kelakar ditambah coretan nya yang boleh buat orang tak kering gusi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..yang tu kak Yan perlu jumpa SS sendiri baru tahu

      Delete
    2. Kak Yan ngan KSS kan johorean, dekat dah tu.. pi la jejak asmara kasih

      Delete
  9. Meeting nak travel sama ker jm...
    ( sambil angkat2 kening )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe....kak Yan ni cam tahu-tahu je

      Delete
  10. Amboiii... titew yg dekat ni sis jm x nk pun jumpa...

    Sampai ati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok ptg x boleh..SJM perlu ke Bukit Jelutong...balik petang tu terus masuk dapur masak untuk adik...huhuh

      Delete
  11. SJM dh mcm tuan rumah gitu... hikhikhik...
    Mn tu? Klia kah?

    ReplyDelete
  12. Akak nak, akak nak!!!!

    (Akak angkat tangan, nampak tak???)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sgt jmpa yg berbaju BIRU itu...

      Delete
    2. ye..ye..nampak..kak Umi Alya..set date :-)

      Delete
    3. kak umi alya, Sis Jm jemput mai tganu hehehe

      Delete
  13. Rakan seblogger kot hhehe..best arr kan dpt jumpa face 2 face

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. sekilas ikan di air sudah tahu JM ke tidak ye Nina hihihih

      Delete
    2. tu lah..sekali tgk pun dah tau tu JM...

      Delete
    3. alaaa..x boleh nak menyamar argghh pasni

      Delete
    4. Errr... apa kaitan ikan dan SJM?

      Delete
    5. Ikan dan SJM serasi bersama hehehe

      Delete
    6. nina jangan nnti tak boleh makan ikan pulak... sbb teringat JM... kehkehkeh

      Delete
    7. hahaha... sis JM kne naek kete tinted hitam laaa pasni.. pastu pakai mask n shades.. XD

      Delete
    8. Nina makan ayam je...dia peminat Western Food ;p

      Delete
    9. Luna..kalau mcm tu..pasni habislah retis malaysia x leh cari makan...ahahah...stmt minta penampor!

      Delete
    10. hahahahhahaha.... sis kne siap sedie laa.. jangan sampai masuk melodi tau! =p

      Delete
  15. Salam singgah sini JM...wahh..bestnya dapat jumpa sahabat alam maya...

    ReplyDelete
  16. wah kak JM jumpa SS ngan HH.. akhirnya dapat jumpa di alam realiti kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Eyda..impian menjadi nyata heee..

      psst : Eyda..dah terima belum ole2 dari sis JM

      Delete
  17. hai sis JM.. saya singgah sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Fatin..lama x nampak Fatin kat sini..sihat x?

      Delete
  18. Replies
    1. pandai abe MKL...nahh 100 markah ;p

      Delete
    2. hahah terus dapat markah penuh! =D

      Delete
  19. Replies
    1. 3 dara pingitan..ofcoz lah GOJES..tak gitew abe MKL hihiih

      Delete
    2. mestilah gojes n jelita.. duta AA kot dorang nihh =D

      Delete
  20. Mestilah kenal....baguslah dapat jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kak Nasa tak kenal...'SIAP' hehehe

      Delete
  21. Mula-mula jumpa, mesti malu-malu macam 1st date awek jumpa pakwe kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehehe...kak Nasa rasa macam tu ke?

      Delete
  22. Replies
    1. ZF!! kalau kenal ce teka siapa ;p

      Delete
    2. pak meon tukang paip tu ke ;p

      Delete
    3. ke Pak Meon anak Pak Malau ;p

      Delete
    4. tersedak pak meon ngan pak malauu asek kne sebut je.. =p

      Delete
  23. lame tak singgah sini... ehehhee.. bestnye u alls dah jumpe each other.. suke tengok ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas!!!!! ha'a..lama betul x singgah sini..sihat tak? ke BZ?

      Delete
  24. Wah, Sis Jm jumpa SS dan HH... Jeles titew..!! :P mesti meet up before trip dorang ke Xi'an kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berteka teki pulak JM ni... suspen i! =D ahhahaha

      Delete
    2. Luna : sib baik saspen bukan sanpenda hihihih

      Delete
  25. Sangat Ayu Sis JM dgn HH.. SS stil dgn ke'macho'an dan Ke'sado'an nye..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..kembang bontot kami bila Cik Mimie cakap mcm tu

      Delete
  26. Akhirnya bertemu jua.. Kat KLIA kan ni? ni mesti masa nak ke Xi'an baru2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida : ikan di laut asam di darat..di Secret Recipe bertemu juga hehehe

      Delete
  27. Bestnya depa jumpa, ada plan nak travel sekali ke tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida : biarlah RAHSIA heheheeh

      Delete
    2. ngeh ngeh ngeh..baru lah putih ehh..salah..barulah surprise!!!

      Delete
    3. waahhh bestnye travel sekepale! =D

      Delete
    4. tak travel sekepale...nak travel sekaki hihihhi

      Delete
  28. KAN DUNIA KECIL SAJA PUSING SANA SINI TERJUMPA KWN KENALAN KITA...

    ReplyDelete
  29. Wah...bestnya dah jumpa dinde kande di alam realiti nih..mesti kecoh kat kafe tu..semua macam suwett je sopan santan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Goejs!!! berlakon je tu heheh...gelak bedekah-dekah sebenarnya..JM lattew hihihi

      Delete
  30. Replies
    1. ietams : dah nama pun dating mesti seronok beronok hihihi

      Delete
  31. Replies
    1. bukan ape sis JM... jumpe dalam mimpi lagi cepat.. heheh =D

      Delete
    2. tapi Luna..feel nya x sama ;p

      Delete
    3. tapi Luna..feel nya x sama ;p

      Delete
  32. Replies
    1. kah kah kah..RERUPIS tukar menjadi RETIS

      Delete
  33. hambooiii dr JB ke Putrajaya.. macamana bole langkau negeri ni.. ini tidak hadil... hahahhaa :P

    ReplyDelete
  34. Dinding2 kat SR tu ada yg retak2 tak sebab gelak tawa korang.hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah...kalau ada kami buat2 tak nampak je

      Delete
  35. Awat bajunya biru.. pink mana? pink... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink SS dah pakai so JM pakai Biru lah heee

      Delete
  36. dari Alam Maya ke Realiti... mesti best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best mummy...hati berbunga-bunga hihihih

      Delete
  37. Adakah ni gambar pertemuan sebelum SS & HH bertolak ke Xian... jumpa kat KLIA2 maybe.. hehehehe

    ReplyDelete
  38. Mummy kalo jumpa rakan2 blogger mesti tersipu-sipu malu kan..gitewwww! hehhhee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleehh!! leh caya ke mummy pemalu ke propa je hihihi

      Delete
  39. Replies
    1. ye Siti Rohaida..sblm ni asyik borak dalam blog je tak puas heheheh

      Delete
  40. kaknoor kenal Cik SS tu yg sorang lagi tu siapa ya JM nyibuk la pulak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha..sorang lagi tu teman travel SS setiap kali travel...si HH yang cute miut!

      Delete
    2. ooo itu ke SS yang selalu disebut tu
      saya tak kenal =)

      Delete
    3. YY...boleh lah berkenalanan nanti

      Delete
  41. mesti travel kali ni dgn SS lagi caya lah

    ReplyDelete
  42. kaknoor rakan bloggee belum pernah jumpa tapi rkan fb dah ramai kaknoor jumpa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Noor nak jumpa ngan JM tak? hiksss

      Delete
  43. memang bestkan mula je malu lepas tu dah rk malu lgi hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah tu kak Noor...mula2 baru nak panas enjin hehehe

      Delete
  44. Sbnr nya ... korang bertiga pernah berjumpa tak sebelum ni?

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. Zumal..cer pilih nak yang mana..ahakssss!!

      Delete
  46. Replies
    1. x perlu pesan kak Nieda..pasti dia akan belikan something untuk JM..ahahaha confident harus tinggi

      Delete
  47. salam sis JM, rindu haaa nak singgah sini. yang sorang tu mungkin ss sorang lain tak kenal, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana...lama menyepi....sorang tu SS...sorang lagi tu kawan SS ;p...alaahh ye ke tak kenal...

      Delete
    2. busy sikit kak . hehe baru nak setat kenal,:D

      Delete
    3. kalau dah kenal dorang nanti jgn lupa sis JM lak Yana heeee

      Delete
    4. tak lupa aih, Sis JM dimana mana .. hahaa

      Delete
  48. kite kenaiiii!!! (angkat tangan tanpe rase besalah) hahahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Luna x kenal siaplah kalau SS baca komen ni eheheh

      Delete
  49. pasni boleh laa travel sameee =D hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom Luna...kita travel sama-sama nak?

      Delete
  50. alaaa.. kenape ade robot ni... ade sesape tau ke camne nk elak jumpe robot?? T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna!!! x boleh nak lari..robot tu akan sentiasa kejar..huhuh

      Delete
    2. tips nak elakkan robot, tak boleh boom komen hehehe, bila kita duk komen komen robot jeles, so dia buat perangai. yana selalu macam tu la

      Delete
    3. ROBOT tak nak 'orang' tu masuk list Top Commentar heheheeh

      Delete
    4. Rerobots tu sudah sebati dalam diriku hahahahah

      Delete
  51. saya kenal JM aje dalam pic tu
    yang lelain tak kenal
    my bad

    ReplyDelete
    Replies
    1. YY,,,boleh lah berkenalan dengan mereka nanti..sorry dear..ada masa nanti sis JM 'ziarah' ye

      Delete
  52. Ehhh....jappp...jappp..gosok2 mata jap...adakah itu....??? Salah ke pe yg sy tgk ni...ehh...ni blog sape ni??? JM kan....hahahaahahha...nampak xpropa...keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah,,,jgn bebuat tak nampak pulak KD

      Delete
    2. Dah clear ke mata tu Sis D,..kalau dak saya boleh tolong gosokkan pula :)

      Delete
  53. Kemain sonok lg kan leh jupa...brtentang mata..cewahhhhhh....bestnyeeee...jelezzzzzz....hahahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah KD x sudi nak jumpa i oulsss!! ;p

      Delete
    2. Bilalah kita nak bersua ni sis JM..... :)

      Delete
  54. Mrs.. A pun kenal yang baju biru tu jer..
    2 lagi tak pasan la pulok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs A....x kenal eh 2 orang lagi tu..haaaaa cer carik heeeee

      Delete
  55. KG nak jumpe..tapi KG jauh la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KG jauh? di mana? Bulan? hehehe...ala kalau area semenanjung jgk tak jauh lah..nak seribu daya heeeee

      Delete
  56. Fuhh... bnyknya komen... scroll2 tak sampai2 bawah huhu... bilalah dpt jumpa makan2 dgn JM ni hihii... :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro KK!!! bila kita nak selfie cam selfie ngan Acik Watie tu heheheh

      Delete
  57. Best laaa kan boleh jumpa :)

    Ermmmmm KTC taktau laaa sapa :'(

    ReplyDelete
  58. Finally, bersua juga Kanda SS dan Sis JM.
    Haiiiiiiii, HH!

    ReplyDelete
  59. Yang buat tanda peace tu 'Wa Ah Kak' kan namanya? :D

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352