You can click on me :-)

Friday, 21 August 2015

Weekend Getaway!!!!!

Salam sayang buat semua reader blog JM!!!!


Hari ni JM nak share lokasi "Weekend Getaway"

Dah lama tak jalan-jalan cari angin di Malaysia. Asyik! Asyik! Asyik! ober the sea je kan...

Why not  kita terjah lokasi menarik di Negara sendiri. Mula sedar diri bila nilai Ringgit jatuh uhuhuh.

Akan JM 'semadikan' nama kamu...kamu...dan kamu di atas pasir yang putih bersih itu...

Ihsan Google!
Nak layan Sunrise!!!

Ihsan Google
Mesti ramai dah tahu....ke mana destinasi JM minggu ini....Trip menggelapkan kulit yang memang dah gelap!

Doakan JM selamat pergi dan balik. Jam 9.30 mlm nanti gerak.

Selamat berhujung minggu to all my dearest reader!

Monday, 17 August 2015

Trip Solo : Dari Don Mueng Airport ke Bangkok City

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Meh sini datang dekat JM...i nk kongsi my SOLO trip to Bangkok City.

Travel trip on 23 July 2015
Ini sambungan entri Do Not Miss Me

Kawan opis pun tak percaya.."BERANI nya ko travel SOLO...ko nak pegi Bangunan SAPURA Seri Kembangan guna WAZE pun sesat" (ayat perli) inikan pula Bangkok City sensorang?

Tak di nafikan....memang betul cakap kawan JM tu...sebut Shah Alam je....JM akan cakap jauhnya...sebut nak pegi IKEA Damansara pun....JM akan elak....sbb? takut sesat dan jem..see?

Ini kan pula Bangkok City?

Kepada yang dah biasa travel SOLO akan cakap 'kacang' je..Bangkok City je pun...public transport semua mudah..easy...can do it yourself....tapi bagi JM yang first time travel SOLO tetap CUAK.

Okey..kalau korang nak tahu apa yang terjadi kepada JM semasa di sana..haruslah follow this Bangkok Story.

Macam-macam yang berlaku sepanjang trip 6 hari 5 mlm tu :

Sunday, 9 August 2015

Autumn at Seoul & Busan 2014 : Last Day and Budget

Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua reader blog JM,


Mood untuk sambung kisah di Busan semakin BOSAN!!! Hampir setahun JM nak habiskan story trip percutian musim luruh di Seoul dan Busan ni. Tetapi setiap permulaan mesti ada penamat, so mari kita sambung.

Sambungan dari Autumn at Seoul & Busan : Taejongdae Busan

Good bye Sam Wong Jang
Hari terakhir di Busan, masing-masing dah tak ade mood untuk jalan-jalan lagi. Dah penat, duit yang tinggal nak beli ole-ole pun tak cukup.

Flight jam 5.00 petang dan boarding time jam 4.10 ptg, kalau ikut kan masih sempat kalau nak ke Busan Tower dan Gukje Market tapi MALAS sebab JM akan datang lagi pada April 2015 so tak lah terkilan kalau x pergi dalam trip kali ni.

Monday, 3 August 2015

My Lovely Readers July 2015

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Cepat betul masa berlalu, hari ni 3 Ogos 2015..Oh tidak!!! sudah hampir tahun 2016

Bulan Julai, prestasi blog JM merudum...bilangan entri juga berkurang...apa nk jadi ni JM?

Masih ada yang sudi singgah sini tak? 

Masuk je bulan baru JM akan update senarai yang ngetop bulan sebelumnya. Terima kasih kepada semua yang rajin singgah sini..JM sangat hargai...kepada yang tinggalkan hanya 1 komen dalam sebulan pun tetap JM ingati...SILENT reader juga...terima kasih.

Terima kasih kepada semua yang sudi menjadi sahabat JM di alam maya..."Happy Friendship Day"

Kepada 10 Top Commentar.,..u will get small gitf from me...then the rest i will 'boom' your blog.

1. Sc _ _ _ Se_ n
2. Deanna _ _ _ _ _
3. Cik _ _ _
4. _ _  _as
5. Siti Y_ _ _ M_ _ _ _ _
6. _ _ rr_ _ MF
7. _ _ _ _ _ Abadi
8. Ros R_ _ _ _
9. Puteri _ _ _ _ _ _
10. _ _ _ _ _ Farhana

Also thanks a lot to them
11. Amania Mads
12. Arz MoHa
13. Cik Mimie
14. Izzeyda
15. SalbiahM
16. Pha Is
17. Dunia Zumal
18. Muhammad Khairuddin Lim
19. Tiga Lalat
20. Qaseh Vee

Mesti ramai tertunggu-tunggu entri travel dari JM kan? okey...i will publish as soon as posible..gittew janji!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang