You can click on me :-)

Thursday, 26 November 2015

Hadiah dari Rakan Blogger (5)

Assalamualaikum buat sahabat reader blog JM sekalian,


*****Hadiah Rakan Blogger (5)*****

Hari ni 26/11/215 balik dari office terpandang peti surat nampak satu sampul coklat size A4 dan terus senyum. Ni mesti hadiah dari rakan blogger ni. Masuk rumah belum buka tudung terus koyak sampul tu..nampak penyakit tak sabar dah datang heheheeh. 

JM keluarkan 'something' keras dari sampul dan senyum lagi heeee. Rupanya hadiah dari rakan blogger Ikhwan Yusuf pemilik blog Dunia Kita yang masih belajar di sebuah Universiti Tempatan.

Korang mesti nak tahu apa yang JM dapat kan..tul tak? heeeee...tengok je tau jangan minta..i is tak bagi heeee

3D Puzzle Kapal Perang
Ikhwan hadiah kan JM satu set 3D Puzzle Air Craft Carrier or Kapal Perang dalam bentuk 3D Puzzle. 

Pada mulanya Ikhwan nak hadiah kan 3D Puzzle kapal Titanic, JM pun dan berangan nak buat adegan romantik atas kapal tu tetapi angan ku musnah kerana kapal Titanic tu karam di lautan huhuhhu. 

Kenapa boleh karam boleh baca kat SINI. JM mengenali penulis blog Dunia Kita melalui blogger Farrah MF so JM seperti biasa kalau terjah blog orang ni tak boleh nak tinggalkan komen satu or dua je rasa tak puas so dek kerana sangat RAKUS, JM telah manjadi salah seorang Top Commentar di blog beliau bagi bulan Oktober. Kah kah kah...rakus ko!

Jadi sebagai tanda penghargaan Ikhwan kirimkan hadiah ni. Terima kasih Ikhwan...tak perlu susah-susah sebenarnya nak beri something sebab sis JM BW kerana balas kunjungan. 

Terima kasih Ikhwan dan sis JM doakan supaya Ikhwan jangan lalai dalam pelajaran, siapkan assignment dan jika ada masa terluang baru BW eh..

Ada lagi >>>>

Wednesday, 18 November 2015

Wordless Wednesday : Kenal tak?

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat maya JM!!!


Hari ni Rabu so JM nak up Wordless Wednesday.

Dari Alam Maya ke Alam Realiti...Siapa kenal mereka berdua sila angkat tangan...jangan tinggi sangat nanti nampak tetiak bucuk tu hehehehe.

Siapa lagi nak jumpa JM..meh kita roger-roger..kah kah kah....mula lah tu perasan RERUPIS...jangan marah ye..gurau je.

Terima kasih kerana sudi jumpa JM...ada rezeki kita ngedate lagi eh
Semoga perjalanan mereka berdua selamat pergi dan balik..Ya Allah..pelihara, lindungi dan permudahkan urusan mereka berdua...Aminnn!!!

Sunday, 15 November 2015

Hadiah dari Farrah My Friend a.k.a Farrah MF

Assalamulaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog JM ye,


SURRISE tak? semalam satu entri hari ni ada lagi satu entri...begini lah jadinya kalau mood rajin.

Semalam balik dari ofis, ada sekeping Notis dari Pos Laju. JM dah senyum sebab dah boleh agak mesti ada something dari rakan blogger.

Mula nya tak boleh nak guess dari siapa tetapi bila baca entri di blog SS "Istanbul Aku Jeles" JM dapat rasa mesti dari Farrah MF. Confident Level tinggi uolss hehehe.

Awal pagi tadi terus serang pos laju, sampai ofis terus bukak..then..mak aihhh!!!!!

Baaaaanyakkkkkkkkkkk!!!! nye..itu perkataan pertama keluar dari mulut JM

Bila belek-belek hadiah tu...JM senyum lagi bila tengok tulisan tangan bolat-bolat tu dah tahu siapa yang kirim..YES!!! ramalan ku benar belaka, dah macam tajuk lagu.....dari Farrah MF!!

Farrah MF a.k.a Farrah My Friend not Farrah Mother Father bak kata Wak Lat ehehee. Farrah MF juga di kenali sebagai Cikgu Ceketed.

JM tahu semua orang kenal Farrah MF ni dan tak perlu di kenalkan lagi.

Ini bukan kali pertama JM terima hadiah dari Farrah tetapi dah banyak kali. Terima kasih Farrah!

Kalau dulu JM ke pejabat pos laju, staff tu akan tanya...siapa Jari Manis ni? pastu JM jawab lah itu nama glemer hihihi...kali kedua staff tu cakap ni nama company ke..JM senyum je...so until now dorang dah tak tanya lagi ye lah asyik-asyik yang datang collect Jari Manis kih kih kih.

Nak tengok tak apa yang JM dapat tu?

Friday, 13 November 2015

Bila Jay Emm Perasan "Rerupis" kih kih kih

Assalamualaikum rakan reader kesayangan semuanya tu!!!!


"BARU berangan nak REHAT lama tetapi apabila baca komen kawan-kawan semangat tu datang kembali, berkobar-kobar rasanya nak update blog ehehehe"

So JM hidangkan dulu entri pendek ni eh.

Nah!!! Nampak x? Nampak?

Nampak? Nampak pe? ...... Tu ha tajuk entri tu eheheehhe

Tajuk entri untuk orang yang perah santan macam Jay Emm ni eheeheh (jeling SS)

Siapa Jay Emm? femes ke budak tu? tanya SS..dia tahu siapa Jay Emm tu hihihi

Mesti ramai tertanya-tanya kan.."RERUPIS?" apa tu..adik beradik KEKAPIS? no..no...tidak sama sekali hahahah sehingga sekarang belum terjawab kan hanya person yang follow IG "misjarimanis" je yang tahu ngeh ngeh ngeh.

Kisahnya bermula begini..jeng! jeng! jeng!

Semasa trip ke Seoul April 2015 yang lalu, JM makan tengahari di Murree Restaurant, Itaewon bersama 2 orang lagi rakan travel. 

Selesai makan, JM ke kaunter bayaran. Dah siap bayar, tiba-tiba di tegur oleh seorang gadis melayu yang sedang menunggu hidangan bersama 2 orang rakan nya.

Gadis Manis : "Ehh!! ni blogger Jari Manis tu kan?"

Jari Manis : "Sambil tersenyum JM pun mengiyakan kan lah heeee"

Gadis Manis : "Patutlah macam pernah tengok" katanya. Akak!!! Nak bergambar boleh?"

Jari Manis : Apa lagi tanpa segan silu JM jawab : "Boleh je..jom ambil gambar kat luar"

Dah siap bergambar tu..kami bersalaman dan si gadis tu cakaplah "kami datang ke Korea ni berpandukan blog akak Jari Manis lah...kami datang 5 hari je, esok dah nak balik"

Oleh kerana terlalu excited, JM pun terus update status dalam IG seperti kat bawah ni. Sebenarnya JM nak tulis "RETIS" ntah mcm mana dah publish baru perasan ehh..mana plak datangnya RERUPIS ni..aduhhh.....

Ahahahah...JM memang kaki TYPO...sesedap rasa je tukar nama orang dari Syida jadi Suida...yang ni plak RETIS tertaip RERUPIS..adusss!!!! itulah kisahnya asal usul RERUPIS tu...

Macam lah ramai sangat peminat...baru sorang itu pun dah excited bagai nak gila kah kah kah..sian kan!

Bergambar dengan adik-adik manis di depan Murree Restaurant
Kepada adik-adik manis tu, sis JM upload gambar korang kat sini..kalau jumpa sis JM di sini tegur-tegur lah ye.

Sehingga bertemu lagi di lain entri. 

Tuesday, 10 November 2015

MALAS nya nak UPDATE BLOG!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM tu,


Buat masa ni mood dan semangat nak update blog 'HILANG' jadi tunggu semangat tu dah kembali mungkin JM akan sambung kongsi kisah trip solo ke Bangkok tu. 

Tengoklah macam mana nanti but MOOD BLOG WALKING masih ada...mau juga tahu cerita kawan-kawan.

Biasalah kan, ada hari bersemangat ada hari kurang sikit, ada hari mood ok ada hari tu sebaliknya. 

Jadi kawan-kawan kesayangan jangan risau eh...JM still di sini mengikuti perkembangan korang.

Sebelum tu, please read this notice!

Important Notice!!!!

Semalam 9/11/2016 JM telah melayangkan beberapa keping surat CINTA penghargaan kepada :

Scdha Sein a.k.a SS, Cikgu Ceketed a.k.a Farrah, Deanna Morni, Ekin, Nhhas, Siti Yang Menaip, Suida, Ros_Reeza, Zie Has, Zarul Farhana, Amanina Mads, ArZ MoHa, Cik Mimie, Izzeya, Salbiah M, Dunia Zumal, Mylife Ria, abe MKL, Wak Lat, kak Nieda, Fidah Shah, Kak Yan, Mummy Julia, Etuza dan Kak Noor.

Jadi bila dah terima surat tu let me know okey...risau sesat or hilang di tengah jalan heeee.

Bagi nama-nama di bawah ni ada beberapa orang yang belum emailkan alamat kepada JM dan jika korang baca entri ni sila emailkan alamat ye

Kak Nasa, Afidah Azmi, Farhanah Adzlan, Yana TKK, Kak Kamsiah, Kak Zakie, Pha Is, Irrayan, Ibu Zarith, Azaleana a.k.a Mama Gojes, Kak Paridah, Wawa, Ayda Awie dan Abe Kie, surat untuk korang semua belum pos..tunggu eh!

Okey...JM berehat dulu macam ni. Berapa lama? seminggu? sebulan? tunggu apabila semangat itu pulih kembali. Entah- entah tak sampai 2 hari dah meroyan hahahaha.

Mugkin tak lama sebab pasti JM akan rindu korang semua eheheheeh.

Wat Pho, Reclining Buddha Wat Po Bangkok
Reclining Buddha, What Po
Bye! Love u guys! Selamat bercuti dan Happy Diwali

psst : Nak preapare itienary for next trip ngeh ngeh ngeh

Saturday, 7 November 2015

Siapakah Gerangan My Lovely Oktober blog JM? - Updated!

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Hari ni menjelang 2 November 2015? apa yang menarik di bulan November ni? adalah hehehehe.

Setiap kali masuk bulan baru je, JM akan update My Lovely Readers Of The Month

Merujuk kepada mereka yang rajin BOmmmm! di blog JM.

Nak tahu siapa mereka tu?

Nak tahu tak? nak tahu?

Tunggu!!!! hehehehhe....jahat tak?

Okey mcm ni...JM nak buat segmen "Teka Top Commentar Oktober"

Semua orang boleh sertai segmen ni. Apa yang korang perlu buat adalah listkan semua SEPULUH orang yang korang rasa akan termasuk di dalam Top Commentar Oktober tu, tidak perlu mengikut susunan pengomen yang paling teratas.

Klu : Mereka adalah yang sentiasa masuk dalam list top komentar bulan-bulan sebelum nya.

Peringatan : Senarai tidak semestinya mengikut susunan yang paling tinggi bilangan komen so good luck semua.

Kepada yang berjaya..in shaa Allah ada 'habuan' nanti.

Hadiah Top Commentar Julai - September dalam proses pengeposan (ehh leh guna ke perkataan ni).

JM beri tempoh 3 hari mulai 3 Nov - 5 Nov jam 12.00 mlm sahaja. Kemudian list sebenar akan di update dalam entri yang sama.

Menarik tak? heeee

Contest telah di TUTUP!!

Nak tahu siapakah Top Commentar Oktober?

Jeng! jeng! jeng! kita tengok siapa yang kena.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang