You can click on me :-)

Wednesday, 23 March 2016

Trip Solo : Reclining Buddha di Wat Pho, Bangkok

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat reader blog JM,


Pejam celik pejam celik almost 3 month JM tak kongsi kisah travel...ke lebih dari tu..Ada yang masih nak follow my travel trip tak?

Meh JM sambung story percutian SOLO ke Bangkok City.

AMARAN!!! entri ni panjang dan banyak gambar...

Semuanya bermula di sini..ehhh cam TV Al Hijrah lak hihihi

Wordless Wednesday : Do Not Miss Me!!!
Trip Solo : Dari Don Mueng Airport ke Bangkok City
Trip Solo : Bus No 29 to Mo Chit BTS Station, Bangkok
Trip Solo :Cabaran Mencari Silom Avenue Inn Hotel, Bangkok

Semua link di atas kisah hari pertama di Bangkok City. Baru hari pertama 4 entri, kalau 7 hari di Bangkok, agak-agak berapa lama baru habis kisah trip ni kih kih kih...sabar lah ye.

Hari ke -2 di Bangkok City - 24 Julai 2015 (Jumaat)

Kebanyakan pelancong akan ke sini jika ke Bangkok. Hari ni plan nak ke Wat Pho dan Grand Palace yang terletak di sepanjang Chao Phraya River tu.

Wat Pho

Wednesday, 16 March 2016

Entri Blog di Copy Paste? - Bagaimana nak REPORT?

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Ramai yang dah tahu kes blog Jari Manis : Travel List telah di Copy & Paste sesuka hati oleh individu yang tidak bertanggungjawab.

Semua entri dari tahun 2013 sehingga Feb 2015 dari blog JM telah di 'masukkan' ke dalam blog beliau tanpa rasa bersalah. Tajuk entri juga sama dengan blog JM ibarat copy link blog.

Semua artikel yang di tulis dalam blog ini adalah untuk perkongsian dan rujukan bersama dan BUKAN untuk di "Copyright" tanpa kebenaran. terutama di publish di dalam blog persendirian terutama gambar-gambar di dalam blog ini.

Korang nak tahu siapakah gerangan invidu yang JM maksudkan? Mencuri artikel tanpa kebenaran?

Sila klik blog INI (Pencuri Artikel) blog travel lah sangat...

Cuba korang teliti betul2..sama ke tidak...

Kalau uolss di tempat JM....apa uoulss patut buat?

Patut tak uouls berdiam diri? takkan nak tengok je ..... Dan tidak bertindak apa-apa?

NO!!!!! perkara seperti ini tidak boleh di biarkan! Lebih-lebih lagi jika artikel yang dicuri itu memaparkan gambar diri kita sendiri.

Even JM bukan artis tetapi RERUPIS tetap tak boleh ambil tanpa kebenaran!!! ha ha ha ha

Even muka JM tak semulus Cik Ta, badan JM tak sado macam Aeron Aziz, hidung tak mancung macam Zizan Razak....tetap tak boleh curi...dengar ke tidak...tak boleh curi!!!

Kalau nak jugak...cakap lah...

JM ambil isu ini sebagai perkara yang serius.

Apa tindakan JM? sengih je bila artikel dan gambar kena curi.....jangan HARAP!!!


Saturday, 12 March 2016

Entri Blog Jari Manis : Travel List di DUPLICATE!!!!! huhhh..mendidih ni!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Apa perasaan korang bila dapat tahu ada blog lain atau ada blog orang lain 'COPY' bulat-bulat, kau tulis A dia tulis A, kau tulis B dia juga tulis B....kira nya A - Z dalam blog korang ada dalam blog orang tu.

Senang cerita bukan dia tulis tetapi dia copy entri blog korang tanpa rasa bersalah tanpa minta izin!!

Takkan nak senyum sengih macam kerang busuk!!!

Itu yang berlaku ke atas blog JM! Ada sorang rakan reader message me

Reader : "JM!..u ada 2 blog ke? i tengok semua entri dalam blog tu sama dengan entri blog u!"

JM : "2 blog? satu blog ni pun dah lama x berupdate....nyawa-nyawa ikan, inikan nak buat 2 blog?"

Reader : "Cuba u pegi URL blog ni #$%^&&%##.blogspot.my"

Bila JM buka je blog tu...perghhh!!! menyirap darah!

Cuba korang teliti betul-betul memang SAMA!!!!

Wednesday, 2 March 2016

Wordless Wednesday : Masih ada yang SAYANG!!!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Fuhh!...fuhh!...fuhh!....pergi jauh-jauh MOOD malas update blog tu!

Bulan lepas memang mood sangat merudum, berjaya siapkan 2 entry je. 

Walaupun hanya 2 entri, blog JM tetap meriah!!! Meriah dengan kehadiran kawan-kawan maya.

"Jadi JM, bulan Mac tolonglah sambung kisah travel ko yang tertangguh tu...kalau tak ada yang baca pun at least ada kenangan dan bukti ko pernah ke sana." Bisik hati kecil JM. 

Terima kasih buat semua yang masih setia bermain-main di blog sendu ni....terutama buat Scdha Sein (SS) yang mengungguli carta Top 1 setiap bulan sejak dari tahun 2015.

Blogger yang suka MENGEBOM! Yang pasti ada nama baru muncul dalam list tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang