Disclaimer
Blog Jari Manis : Travel List (http://jarimanistravel.blogspot.my) merupakan blog yang di tulis oleh seorang penulis/pemilik yang senang di kenali sebagai Jari Manis atau JM. Semua entri di dalam blog adalah perkongsian kisah perjalanan dan percutian JM di dalam Malaysia dan Luar Negara. 

Blog ini di tulis sebagai bahan rujukan dan panduan kepada semua pembaca di luar sana yang berminat dalam dunia ‘travelling’. Penceritaan secara terperinci bagi setiap destinasi adalah bagi memudahkan rakan pembaca mendapatkan maklumat dan gambaran dengan lebih jelas.

Semua panduan, informasi dan artikel di dalam blog ini adalah untuk rujukan dan perkongsian bersama TETAPI di LARANG sama sekali membuat salinan dalam sebarang bentuk medium sama ada media social atau media cetak. Penulis/Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab sekiranya terjadi apa-apa kerosakan, kecederaan atau kerugian akibat isi kandungan blog ini. Penulis juga tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan sekiranya terdapat artikel di dalam blog ini di ‘duplikasi’.

Pemilik blog berhak untuk mengubah isi kandungan atau pendapat yang dinyatakan dalam blog ini untuk mana-mana artikel pada bila-bila masa.

Gambar yang terdapat di dalam blog ini adalah dari sumber penulis sendiri, sebarang perkongsian di facebook, Instagram, blog dan laman-laman web berkaitan mestilah di kreditkan kepada penulis. Jika terdapat gambar dari sumber google, penulis akan kreditkan kepada sumber gambar tersebut. Sekiranya anda pemilik sebenar gambar berkenaan dan tidak membenarkan gambar anda digunakan, sila email kepada jarimanis4ever@gmail.com. Pemilik blog akan mengeluarkan gambar berkenaan dari blog ini secepat mungkin.

Sekiranya ingin menyalin mana-mana bahagian dalam blog ini, pemilik blog mengizinkan anda berbuat demikian. Namun sila kreditkan atau 'backlink' ke blog http://jarimanistravel.blogspot.my.

Komen

Pemilik blog berhak untuk memadam atau tidak menerbitkan mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini tanpa notis untuk:

1. Komen yang disifatkan sebagai Spam/Iklan atau mencurigakan
2. Komen yang tidak senonoh/lucah/menghina/menggunakan kata-kata kesat

3. Komen yang dianggap menyinggung atau menyentuh sensitiviti mana-mana pihak  (misalnya yang berunsur perkauman/politik)

No comments:

Post a comment

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG