Saturday, 17 October 2020

Apa??? Great Progress???

 Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat di alam maya ๐Ÿ’–


Apa khabar sahabat-sahabat blogger JM semua...sihat ke? musim covid ni sila patuh SOP ye..

Ada yang masih ingat pada JM tak???? hihihi

After 6 month silent..today..JM is back hahah...pastu SILENT balik hahaah

Masya Allah...masya Allah..masya Allah..lama betul JM tak tengok blog...nak baca blog kawan-kawan pun tak sempat, nak reply komen kawan-kawan pun tak sempat...sibuk sangat. Tapi JM tak pernah lupakan korang semua tau ๐Ÿ˜„

Hari ni ada masa free JM cuba la log-in blogger dashboard...jadi blur sekejap..semua features dan menu dah lain..nampak sangat lama tak check blogger.com..ye lah last update bulan April..skarang dah bulan Oktober...6 bulan dah berlalu..Allah...

Sebenarnya dalam tempoh 6 bulan yang lalu..JM sibuk sangat..hhihi..sibuk buat apa? adalaaaaa...

Ni pun masih lagi banyak benda nak prepare tapi bila tengok ada komen-komen baru masuk dari kawan-kawan blogger, then JM pun rajin-rajinkan diri bukak blogger.com ni. Sejak Covid-19 menular kat Malaysia ni, dengan bilangan kes affected yang semakin meningkat setiap hari..cecah 3 digit..beratus setiap hari..takut pulak rasa nak keluar rumah. Pergi MELANCONG??? memang dah tak ada salam kamus buat masa ni selagi Covid masih menyerang seluruh dunia. Kita melancong dalam negeri jek.

Tapi bukan itu yang JM nak share dalam entri ni..nak cite pasal lain sebenarnya heeee

Baru baru ni pada 14 Oktober 2020, JM ada teima email dari Google Adsense tau...September report: your revenue grew by 59%. Great progress! katanya!!! katanya..terkojut la mak! 

Great Progress from Google Adsense

Almost 6 month kot JM tak tengok blog..tu pun nasib baik tak lupa password..adeh! disebabkan email ni membuatkan JM ada semangat nak update blog hahaha..sebenarnya tak ada pe nak cite pun..

Just nak share dengan korang yang JM dapat email dari Google Adsence..ke korang pun dapat email yang sama...then dapat banyak dari JM tapi tak heboh pun hahaha...JM ni dapat $2.48 pun dah heboh satu Malaysia hahaha

JM tahu, ni semua dari sokongan rakan-rakan pembaca semua..tanpa support dari korang..makin sunyi la blog JM ni..terima kasih semua..love u ols..harap-harap bulan Oktober mendapat capaian yang lebih baik aaminn heeee.

Pesan dari JM buat shabat-sahabat semua :

1. Sila pakai mask setiap kali keluar rumah tak kisah nak ke mana pun..tolong pakai mask

2. Bawak juga hand sanitizer botol kecik masuk dalam beg atau handbag

3. Sentiasa cuci tangan dan jangan sentuh di bahagian muka

4. Jangan bersalaman dan bersentuhan dan jaga jarak dengan yang lain

Kita belum menang..virus covid kita tak nampak dan ia ada di mana-mana..marilah kita putuskan raintain covid ni dari merebak..Ingat, kita sekrang dah kena hidup dalam norma baru.

Cukup dulu entri untuk kali ini..kita jumpa lagi di lain siaran..bila??? adakah tahun hadapan? hahaha..in shaa allah ada story JM share lagi ye..

pppsstt : siapa tahu nak buat page break untuk features blogger yang bau ni :-)

Bobbaiiii ๐Ÿ‘ฉ

49 comments:

  1. ALHAMDULILLAH REZEKI XSALAH ALAMAT TU

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL KAK PI..kalau dah tertulis REZEKI tu untuk kita..mmg takkan ke tempat lain

      Delete
  2. salam musim covid 19 cik JM tuuuh., ;p

    ReplyDelete
  3. lamanya menyelam..nasib baik timbul semmula..

    ReplyDelete
  4. hai JM..Alhamdulillah..semoga baik2, sihat sentiasa..

    #Stay Safe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Kak Nohas..apa cite terkini..nanti JM nk skodeng arrr

      Delete
  5. Nampak blog JM naik kat bloglist blog Ruby. Cepat² datang sini. Rindu mu JM oii. Mana hilang. Harap baik² aje time PKP ni ya.

    Ok tu adsense. Selamat menabung lagi ๐Ÿฅณ

    Thanx untuk pesanan tu. Tak lupa untuk JM jugak ya. ❤

    ReplyDelete
  6. Akak tertanya2 juga ni, kemana hilangnya JM sepanjang musim covid19? ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak UmiAlya..JM menyorok dalam rumah..takut VIRUS hahaha

      Delete
  7. Hai JM๐ŸŒน๐ŸŒน
    Ingat cikbunga lagi tak๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cik Bunga..walau berpuluh tahun menyepi..i tetap ingat cik munger hihih

      Delete
  8. Lama JM berkurung nih ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama berkurung pun tak putih putih jgk kak Ujie hahah

      Delete
  9. Betul, kita belum menang..bab pakai mask tu, memang sediakan extra dalam kereta..sebelum ni asyik terlupa saje

    ReplyDelete
  10. JM akan update bila duit masuk lagi....hahahah

    ReplyDelete
  11. Take care stay safe tau. Rindu nak jalan kan tapi takut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu MULAN..klau jeinis kaki jalan ni bukan leh dok diam..dpt pegi jenjalam dalam msia pun dah cukup janji jalan :-)

      Delete
  12. saya pun pening sikit dengan dashbord baru blogger ni..

    welcome back!

    ReplyDelete
  13. Melancong ke blog-blog orang sahaja.
    Singgah sini baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof NA..ye..sbb dah x leh nak melancong naik flight huhuh

      Delete
  14. dah lama x buat page break sejak pakai template blog yg auto pendekkan entri kat homepage. kenapa, dashbord blogspot yg baru ni x boeh buat pagebreak lagi ke? rasanya kalau yg dulu punya, senang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..template skrg dh x de features tu..mgkin kena gina coding..leceh tul

      Delete
  15. lamanyaaa JM menyepi.. mesti byk story nk share kan kan
    blog skrg dh tukar kulit, leceh jugak nk update dr phone

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Nina..sis pun x berapa suka template yg baru ni..sula lg yg lama..Nina dah ada good new ke..oppss hihih

      Delete
  16. hahaha mana sepi ni JM??
    Bz ke tu?
    Cepat la update cerita lagi heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako!!! awak pun ada update entri baru tak? jap nk skodeng :-)

      Delete
  17. Waalaikumussalam sis JM sayang! Okay lah tu 6 bulan. Kita setahun haaaaa sepi blog tu wahahaha. JM kot siapa bernai lupa??

    Alhamdulillah. Tahniahh yaaa semoga makin terus baju dalam blogging <3

    Sis JM pun jaga diri! Jangan keluar jika tiada kepentingan. Lahh jadi DS Hisyam pulak dekat sini

    Salam sayang dari blogger yang dilupakan wakakakak <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ain!!! im still remember you...apa progress terkini? lama tul menyepi..nanti sis JM nk skodeng

      Delete
  18. masih belum terupdate nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah..hari ni pecah rekod Pha Is..ada entri baru

      Delete
  19. assalamualaikum sis JM... Lebih kurang sama dengan ekin jumlah adsense hihihi.. syukur alhamdulilah, rindu sis JM... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Ekin!!! windu sama kamu..dah lama sis x boom blog ekin hihih

      Delete
  20. Hi sis hehe lama sy x singgah sini. sihat kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat siapa lah tandi..rupanya cik rama rama hihih..sis JM sihat..makin sihat waktu pkpkb ni

      Delete
    2. hahaha samala kita JM makin sihat lol

      ya saya, hehe lain profile sebab profile yg ni emailnya yang dpt approval untuk google adsense, profile cik itah 2x reject tu yang teruskan nama Litah L n terpaksa follow balik blog2 yg sebelum ni suda follow haha

      Delete
    3. ohh..gitew cite nye...thank tau still follow blog sis JM yg sendu ni

      Delete
  21. Wah.. apa agaknya projek yang memakan masa tu.. Mesti ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Sha..sihat..thank tau still follow blog JM..

      Delete
  22. Tahniah JM.. Sha pun cam JM juga, naik sikit pun dah bahagia.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat tul masa berlalu..hari ni 18hb Jan dah..satu entri bulan jan pun x dok lagi ni haha..adoi laa

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG