Thursday, 28 January 2021

Surbex - Zinc B Plus..bagus ke???

 Assalamualaikum semua sahabat-sabahat reader blog JM 💖💖💖


Apa khabar semua? JM alhamdulillah sihat walaupun ada beberapa rakan ofis dijangkiti Virus Covid 19, sentiasa lah berhati-hati dan patuh SOP ye...doa juga supaya Allah hapuskan dan bebaskan kita dari serangan virus ini yang tidak nampak oleh mata kasar. 

Sebab apa tau? ada yang mengaku saya dah ikut SOP buat seperti mana KKM syorkan tetapi terkena juga virus tu, jadinya kita jangan percaya kepada orang sekeliling sebab dia sendiri pun tidak tahu dia positif covid. Anggap la semua orang berpotensi kena covid jadi kita hendaklah sentiasa jaga jarak antara satu sama lain. 

Kalau kita ikuti perkembangan kes covid kat Malaysia akhir-akhir ni walaupun dah laksanakan PKP 2.0, jumlah kes masih lagi purata antara 2,000 - 4,000 kes sehari..SERAM sangat!!!!

Panjang betul mukadimah ahahah

Pejam celik pejam celik ehh...bulan ni belum ada entri baru lah..hari ni dah masuk 28 Januari 2021, Selamat Menyambut Hari Thaipusam kepada yang menyambutnya dan kepada mereka yang berada di negeri-negeri yang mendapat cuti umum pada hari ni, selamat bercuti dan kepada negeri yang tidak mendapat cuti umum selamat bekerja ye...

Hoyee..hari ni JM dapat cuti umum, pastu nak cerita kata korang ni....bukan nak cakap pasal covid pun sebab semua orang dah faham..

Nak cite nye beberapa hari lepas JM mengadu kat SS, lenguh dan sengal-sengah kat bahu sebelah kiri ni, nak pusing kepala ke kiri waktu beri salam lepas solat sakit sangat. Pastu SS suruh beli koyok tampal tapi still sakit cuma dah kurang sikit la.

So semalam SS minta JM beli Vitamin B Complex kat farmasi, siapa kat sini pernah consume B Complex? Share la dengan JM apa yang korang rasa lepas consume B Complex ni.

Jenama Surbex - sebotol 60 Tablet RM49++ dan kalau 2 botol 120 Tablet RM60 sahaja
 
Malam tadi sebelum tidur, JM pun makan la satu tablet B Complex ni...terus rasa menyesal beli hahahaha...sebab apa???? Lepas solat subuh badan rasa bertenaga, terus ambil vacum bersih rumah, mop lantai, basuh baju...ehhh!!!! jadi rajin pulak hahaha..adakah disebabkan B complex ni....hahahah itu kesan ke atas JM la..setiap orang dia tak sama...JM pun mengadu kat SS...JM jadi terlebih rajin pagi ni..menyesal telan sebiji malam tadi...dia gelak gelak je hahaha

Nak lagi best tu, sakit dan sengal-sengah kat bahu hilang korang..Allah...alhamdulillah...JM bukan nak promote product ni tau, JM bukan agen ke apa ke..just nak share bagus betul product ni terutama time covid ni...elok kita consume vitamin, jangan lupa juga vitamin C...nak lagi elok minum air kosong bersama perahan lemon.

Lagi satu disebabkan ambik vitamin B Complex ni juga la JM ter rajin nak update blog pagi ni hahaha..

Dah tu jek nak share..Jumpa lagi...

Patut blog ni cite pasal travel tapi dah carca marba...bulan depan jek la kita sambung cite travel eh..

Bobaiii!!!

4 comments:

  1. Assalammualaikum JM... Jaga diri bebaik yer musim covid nie💪💪

    ReplyDelete
  2. Suami ajak makan tapi tak nak, tak tau ngapa.. Kalau tiba time lemau boleh amik ni kot.. :)

    ReplyDelete
  3. amboii cik adik manis..akak dtg nk serap aura positif awak ni

    ReplyDelete
  4. wahh menarik ni kak,,,bertenaga terus tuu.huhu

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG