Contact Me



Kepada semua pembaca blog Jari Manis : Travel List, sekiranya terdapat sebarang kemusykilan dan pertanyaan berkaitan dengan entri yang terdapat di dalam blog ini boleh emailkan terus ke alamat email : 

"jarimanis4ever@gmail.com"

Jika yang di luar bidang pengetahuan dan kemahiran penulis, adalah menjadi hak untuk penulis untuk tidak memberikan jawapan atau dengan kata lain tidak membalas mesej yang dihantar.

Diingatkan juga, sila tinggalkan mesej anda dengan cara yang berhemah dan bertanggungjawab. 

Alamat email anda yang digunakan akan dianggap sebagai satu kerahsiaan dan tidak akan dipaparkan dalam apa jua bentuk, atau digunakan untuk tujuan komersil.


Saya akan cuba menjawab dan memberi respond sebaik mungkin.

Terima kasih. 

16 comments:

  1. assalamualaikum..
    nama saya Salbiah ..nak tanya tentang visa ke sydney
    berapa lama visit visa untuk ke sana
    kalau saya nak stay lama sikit sebab nak nikah di sana berapa lama agaknya visa dapat dilanjutkn
    katakan dapat dalam 9 atau 12 bulan tapi lepas 3 bulan kena pulang ke tanahair atau boleh stay lagi
    harap dapat bantu
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wmomsalam Sal..JM minta maaf sbb JM bukan agen yang mengeluarkan VISA..so tiada jawapan yang TEPAT

      Delete
    2. Waalaikumussalam Maria, Visa Australia selama setahun (tourist visa) boleh di buat online...lagi murah daripada buat di travel agency.

      Delete
    3. Terima kasih tolong respond bagi pihak ye

      Delete
  2. Salam, macam mana nak ke Paradise Country dari Gold Coast Airport?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam...u can get Shuttle Bus at the Airport..refers this link https://www.queensland.com/en-in/transport/gold-coast-tourist-shuttle

      Delete
  3. Assalamualaikum JM..! Sy Faisal. Nanti sy ada trip ke GC, dan juga Syd and terjumpe blog JM ni.. TQ sebab bg byk jg info berkaitan tempat di sana. Nak tanya, dari Gold Coast ada train ke Sydney/Melbourne or mmg kne naik flight?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam..sorry baru perasan ada komen ni..adeh!!Setahun JM kena naik domestic flight dari GC ke Sydney or Melbourne

      Delete
  4. Asalm JM..mohon alamat ya dan no phone sekali sebab nak hantar hadiah untuk JM pengkomen unggul 2018 di laman Etuza ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu Etuza..saya dah email..dapat tak?

      Delete
  5. Assalam mualikum JM.... Ada apa apa tip ke mengenai Guangzhou coz this month saya nak pi ke sana tanpa travel agent...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam....Tips yg saya boleh share..jgn keluar naik tren around jam 7 - 9am...RAMAI YAKMAT!!! sesak dlm tren mcm ikan sardin..bertolak2..tak muat pun dorang tolak nak masuk..itu peak time dorang pegi keje..kalau nasib x baik..2,3 kali tren terlepas tak boleh naik sbb penuh..kebanyakan kedai beroperasi jam 10am so awal pg jam 9.3am tu boleh pergi sightseeing dulu

      Delete
  6. Nak tnya..hotel murah tak dekat sana

    ReplyDelete
  7. Jari manis.. nak tanya kalau kita dari guanzhou nak ke shenzen pastu balik ke guanzhou perlu 1 ke 2 entry visa

    ReplyDelete
  8. hi sis jaris manis ..nak tanya sis guna internet apa ye dekat sana ?..wifi dekat airport baiyun okey x? dan dekat sana kalau nak guna whatsapp dan google macam mana ye

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG