Thursday, 25 January 2018

Value Dollar Shop, Singapore

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader setia blog JM ๐Ÿ’–


Siapa suka beli barang BERKUALITI dan MURAH???? Murah sangat ke? jom tengok!

Kalau SUKA..mari ikut JM ke Singapore ๐Ÿ˜ƒ

Di Singapore, ada 2 tempat shopping murah dan heaven bagi JM dan HH tetapi biasa-biasa je bagi SS. Kalau masuk kedai gadget, ia jadi biasa-biasa bagi kami tetapi syurga buat SS hihihih.

"Awak suka....dapat menan" itu antara usikan kami kepada SS...then SS pun jawab "yeerr aaarrr..iteww suka! dapat menan" ๐Ÿ˜Š

*********************

Setiap kali masuk Singapore je kami mesti pergi ABC Bargain di Bugis Juntion, semua barang berharga SGD1.00. Let saya SGD1 = RM3.02..tak murah ke setiap barang bernilai RM3.02???

Rupanya ada lagi satu tempat, harga sama seperti di ABC Bargain...nama kedai tu Value Dollar..semua barang SGD1.00!!!!! kalau kat Malaysia eCO-Shop yang jual barang RM2.12.

Kedai Value Dollat ni banyak cawangan tapi paling mudah access di Jurong East Station yang terletak di Basement 1 (B1), JCube CapitaMall, Jurung East Station.

JCube CapitaMall

Sunday, 21 January 2018

JJCM Langkawi - Minyak Gamat Langkawi

Assamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca setia blog JM ๐Ÿ’‹

Siapa pernah dengar kata-kata ni "Waktu muda bau Minyak Wangi bila dan berusia bau Minyak Angin" hahahaha...yang pasti JM masih bau Minyak Wangi tau.

Mak aihh..TAGLINE.."Jangan Pulang Tanpanya!" Kalau pullaang jugak apa jadi? Sakit urat pepandailah sendiri hhihihi
Kilang Minyak Gamat Nusantara Maju Enterprise

Wednesday, 17 January 2018

JJCM Langkawi - Interactive 3D Art Museum

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat reader blog JM ๐Ÿ’–

Masih lagi kisah percutian ke Langkawi. Korang perasan tak, JM semakin rajin update blog tahun ni hahaha...AZAM baru ke JM tahun 2018 ni...jangan hangat-hangat tahi hidung jek ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

JM plan nak update 4 entri untuk bulan Januari..ahakss...agak-agak tercapai tak? 

Over tau si JM ni hihihi
Tak percaya tengok tu hihihhi
Kat hutan mana pulak JM ni pergi...hutan penglipur lara ke heheheh

Friday, 12 January 2018

Tempat menarik di Langkawi - Langkawi Cable Car

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM..๐Ÿ’‹๐Ÿ˜€


Wahhhh! tajuk entri..tempat menarik katanya..tempat menolak tak ada hehehehe

Kalau google kat internet tu..taip je "Tempat menarik di Langkawi" , bersepah orang share..pilih je nak baca yang mana....

Biasakan kalau nak melancong ke mana-mana detinasi mesti akan tanya "Apa yang best kat sana eh..nak sightseeing ke, nak cuci mata ke, nak mengorat ke hihih, nak main game ke, nak shopping ke, nak makan sedap-sedap ke, janji jejak ke" atas sebab apapun janji kroang enjoy!!!

Sama jugak kes pergi bercuti ke Langkawi, sebelum beli tiket lagi kami dah rancang nak pergi naik Cable Car sebab ada pakej 4 in 1 dan Shopping je. Lain-lain tempat tu masing-masing dah pernah pergi.

Oriental Village...macam-macam ada kat sini
Oriental Village ni antara tempat yang paling sesuai kalau bawak anak-anak.

Saturday, 6 January 2018

JJCM Langkawi - Jom Memborong

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM..๐Ÿ’‹๐Ÿ˜€


Cepatnya maca berlalu...rasanya baru je update blog..rupanya almost 2 weeks tak ada entri baru..sebulan nak update 2 entri pun susah..walhal baru je beli komputer...patutnya lebih rajin..dulu ada notebook bagi alasan keyboard rosak...Adeh!!!

Semangat JM..semangat!!! share je lah dalam blog ni..boleh simpan sebagai kenangan dan kalau ada orang cari info tu memang bonus la...

Kita sambung lagi cerita pasal Langkawi eh..Kalau bosan nak baca, tengok je gambar hihihi.

Sekarang ni kalau nak pergi Langkawi boleh dapat tiket dengan harga serendah RM15 sehala tau tapi kena beli time Air Asia buat FREE SEAT sale la eh.

Moh kita ke Langkawi
Sampai je Airport, depan tuntutan bagasi tu..ada banyak kaunter untuk sewa kereta..pilih mana korang nak..hari tu kami sewa kereta Viva baru 5 bulan on the road RM60 sehari

NUFFNANG