My New Reader Bloglist

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Sejak beberapa minggu ini blog JM di kunjungi oleh rakan reader baru yang sentiasa tinggalkan komen di blog JM, bagi memudahkan JM membuat kunjungan balas terfikir untuk sediakan satu tab My New Reader Bloglist yang terletak di main page. Jika di masukkan ke label Most Visit rasa tak sesuai kerana itu adalah untuk teman-teman yang sentiasa setia bersama dari mula-mula JM menulis blog.

Jika terdapat reader baru yang setia komen di blog tetapi tiada dalam senarai maklumkan nanti JM tambah. Tidak perlu join man-mana segmen untuk tersenarai dalam list hanya hanya sekadar rajin tinggalkan komen bagi membolehkan JM ingat pada korang semua. "U support me..i'm support u back".


Senarai bloglist ini akan sentiasa di kemaskini.

18. Mana Niza - http://www.mamaniza.com/
20. Scha Nazri - http://www.schanazri.com/

21. Miranadia - http://aidanharima.blogspot.com/

23. Jijah a.k.a Noura Qisays - http://akukupukupu.blogspot.com/

24. Norniwani Nasarudin - http://norniwanie.blogspot.com/

25. Smallfinger Story : http://smallfingerstory.blogspot.com/

26. Hafiza Abdul Rahim - http://fiezaluvins.blogspot.com/

27. Syaz Harzays Minme - http://syazdanny2329.blogspot.com/



30. Radin Siti Aisyah - http://www.ummiammararif.blogspot.com/


32. Mama 3Farhanah - http://mama3farhanah.blogspot.com/



35. Asha Hana -  http://asha-hana.blogspot.com/

38. Ghazali Abd Aziz - http://ghazaaz.blogspot.com/

39. Cikgu Etuzahttp://madey09.blogspot.com/

41. Hazmin Hamudin - http://hazminhamudin.com/

43. Diary Nurul a.k.a Nurul - http://coratcoretnurul80.blogspot.com/

44. Kak Yari Cahaya Hidupku - http://cahayahidupku2569.blogspot.com/



47. Abah Kie - http://www.zukidin.com/

48. Dapur Tanpa Sepadan - http://www.tiffinbiru.com/

49. Ibu Sham - http://sarfaeiz.blogspot.com/

50. Rostina76 - http://rezwati.blogspot.com/

51. Seri Pelangi - http://seripelangidivra.blogspot.com/

52. Hasrul Hassan - http://www.hasrulhassan.com/

53. Kak Cho Zila - http://ikhlas-atilia.blogspot.com/

54. Ietams @ Zulita - http://www.zulieta.com/

55. Mrs Ayu - http://expressomoments.blogspot.com/

56. Nisa Putrajay - http://nisaputrajaya.blogspot.com/

57. Mama Chantique - www.mahligaivitamin.com/

62. Cik Yaya - http://tentangyaya.blogspot.com/

63. EIDA - http://www.idabaharum.com/

64. Tiga Lalat a.k.a Wak Gelas - http://3lalat.blogspot.com/

65. PohCik - http://worldxplo.blogspot.com/

66. Mrs Secretary - http://farahwahyda.blogspot.com/

67. Vee Sandi - http://cetusanmind.blogspot.com/

68. Kei Hiroki : http://traveloghiroki.blogspot.com/

67. Hasliana Md Saad a.k.a Kak Cap : http://captvitamin.com/

68. Sophia Hany : http://terriblelyou.blogspot.com/

67. Tiera : http://sweettyra.blogspot.com/

69. Freena : http://travelogfreena.blogspot.com/

70. Rosmiza Ali : http://rosmizaali.blogspot.com/

71. Nadirah Mohamad : http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/

72. Cikg Norazimah a.k.a CNhttp://www.cekgunorazimah.com/

73. Bila Jejari Menari a.k.a JR : http://mycuteshoppe.blogspot.com/

74. TunSha Ayunie : http://aunidenovella.blogspot.com/

75. Cik Nadyya : http://loveneddy.blogspot.com/

76. Aryn Fadzlee : http://www.keluargahebat.com/

77. Kembara Destinasi : http://kembaradestinasi.blogspot.com/

78. Nora Karim a.k.a Dialog Uda : http://dialoguda.blogspot.com/

79. nOe Suhaimi : http://alyadina.blogspot.com/

80. Aswa Leyla : http://isolabellaz.blogspot.com/

81. Hidayu Ayuniehttp://hidayuayumie.blogspot.com/

82. Insan Marhaen : http://hujan-petang.blogspot.com/

83. Kathy R'bain : http://kathyrbain.blogspot.com

84. Azyyati Liah : http://azyyatiliah.blogspot.com/

85. Qaseh Vee : http://harumankasehvee.blogspot.com/

86. Nohas : http://al-pakri.blogspot.com/

87. Gee Lion : http://diaridandelion.blogspot.com/

88. Cik Cerita : http://cikcerita.blogspot.com/

89. Lieya Yaya :) : http://sweetsouryaya.blogspot.com/

90. Ayda Awie : http://acikayda.blogspot.com/

91. Dwaty : http://dwaty85.blogspot.com/

92. Siti Zawiah : http://sitizawiah95.blogspot.com/

93. Cik Fafa : http://coretancikfafa.blogspot.com/

94. Hainom OKje : http://hainomokje.blogspot.com/

95. Aishah Nin : http://www.aishahnin.com/

96. Izzati Ghaffur : http://www.kisahtatie.com/

97. Umi Alya : http://mimialya1.blogspot.com/

98. Anizz Annisa : http://adnan-daughter.blogspot.com/

99. Kayu Manis : http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/

100. Eazlye Reefa : http://ezstoree.blogspot.com/

101. Najib Ariyan : http://wargaalam.blogspot.com/

102. Sri Pelangi Divra : http://seripelangidivra.blogspot.com/

103. Aqilah Azmi : http://qileh.blogspot.com/

104. Jane : http://nurkaloi.blogspot.com/

105. Ecah Khalili : http://ecahkhalili.blogspot.com/

106. h_Zinnirah : http://hzinnirah.blogspot.com/

107. Cik Balqis : http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/

108. Anamizu : http://ana-mizu.blogspot.com/

109. Tihara : http://herba-tihara.blogspot.com/

110. Den Dyen : http://oranjemanes.blogspot.com/

111. Miss Yana : http://bilaakutravel.blogspot.com/

112. Noor Izwani Eliyana : http://wani-siulatbuku.blogspot.com

113. Cik Nurul Pinky : http://www.inidiarinurul.com/

114. Siti Rohaida Yusof : http://www.kisahsidairy.com/

115. Sofu Hashim : http://ummi2m2s.blogspot.com/

116. N.U.R : http://chainzoflife.blogspot.com/

117. Nad Ladzim : http://nadialadzim.blogspot.com/

118. Radin Fadli : http://www.radinfadli.com/

119. Faten Laila : http://fatenlailafrankophile.blogspot.com/

120. Miss Kay : http://lifeisdolce.blogspot.com/

121. Fidza : http://hellokittywawawawa.blogspot.com/

122. Pojie Photography : http://pojiegraphy.blogspot.com/

123. Chekgu Bani Hassim : http://banihassim.blogspot.com/

124. Khamsi Abdullah : http://www.stanzaku.com/

125. Nana-Liena : http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/

126. CikSiti : http://storybyciksiti.blogspot.com/

127. I am Nieta : http://puterikiut.blogspot.com/

128. Marea Kamal : http://traveljournalisme.blogspot.com/

128. Syahida : http://warkahdarimama.blogspot.com/

129. Cik Ash a.k.a Ekin : http://cikash.blogspot.com/

130. Nhhas : http://hnr318.blogspot.com/

131. Asha Lya : http://blogashalya.blogspot.com/

132. Hana Hani Hono blog : http://hanahanihono.blogspot.com/

133.MekJa :  http://travellockmekja.blogspot.my/

84 comments:

  1. nama saya ada. weee... blog sis pun ada dalam PELIKS saya. ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah ada Amy..mereka yg sentiasa komen kat blog akak ni..mestilah akak ingat!!!

      Delete
  2. Replies
    1. sama-sama Scha..senang akak BW nanti

      Delete
  3. Dengan idong yang kembang-kempis, saya no. 6 hehehe
    Thanks so much, JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Farrah...suka lattew heheheeh

      Delete
    2. Suka sangat! Lompat toink toink lagi!

      Delete
    3. Farrah : jgn lompat..nanti jatuh longkang ehehehe

      Delete
  4. Ros no 9 tu :).. hihi.. tq akak JM!

    ReplyDelete
  5. JM ...

    I nak link your BLOG kat my BLOG. Nanti boleh tau ada update and akan selalu tinggalkan komen ... mana ler tau , kot satu hari boleh tersenarai dalam your chart hehehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Zali..nk link blog JM kat blog Bro..aha..boleh jeww..di alu-alukan :-)
      JM pun dh link blog Bro kat sini

      Delete
    2. Terima kasih JM .... sama sama kita eratkan ukhwah ... dan kalau perlu apa apa info pasal Canada, jangan segan jangan malu ... since JM suka travel, boleh tak dapatkan alamat? Sebab kalau senang saya poskan brochure pasal Alberta kat JM ... saja jer hehehhehehe email saya di ghazaaz@yahoo.com

      Delete
    3. Bro Zali nak alamat JM ke?..mahal cost tu nanti mau hantar ke Msia..pe kata Bro Zali email je ke JM brochure lagi jimat..tul tak?..ke tak kisah bayar perkhidmatan pos :-)

      Delete
  6. terima kasih JM masuk senarai nama acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada Acik Erna..nanti senang JM nk terjah sana :-)

      Delete
  7. Replies
    1. Ehh...camna Eida nye link tak de nih..ish..jap akak add

      Delete
  8. Wah.. blog Kak Kep pun ade.. Tenkiuu JM, Nanti JM nak gi europe.. Jgn lupa book tixx qatar airways tau.. singgah Doha.. Kak Kep stay Doha ikut husband keje sini.. boleh Kak Kep bawak jalan jalan Doha.. hihihihi.. Datang tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh..kak Kep di Doha Qatar ke..JM ingat di kak Kep di Msia..bestnya dapat stay di negara orang..berapa lama lagi kak Kep di sana eh..nanti leh JM buat perancangan..cam BEST je

      Delete
  9. wah sy tersenarai.. blog akak pon ade dlm bloglist 1 nadya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila ada Cik Nadyya...antara blogger yg rajin komen di blog sis ni. Senang nanti sis nk buat kunjungan balas :-)

      Delete
  10. ok blm tersenarai
    sobbb soooobbb
    heheheheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..eh...mcm mana sis JM leh tertinggal URL blogger yg rajin terjah blog sis ni..ishh..skrg jugak sis update..jgn sedih2 ye..ok..Ayu don worry already update ke dalam list tu

      Delete
    2. yeeeaaahhh dah tersenarai...
      lompat giling2 jap
      tq kak JM
      sayang akk ketat2
      heheheh

      Delete
    3. Ayu kan rajin singgah di blog sis JM..haruslah akak masukkan dalam blog list senang nk BW nanti :-)

      Delete
  11. yesh..diri ku terlist jua..kathy akan bloglistkan juga sis di blog khas bloglist kathy..tqvm tau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah ada Kathy..senang sis JM nk blogwalking nanti :-)

      Delete
  12. No.40 lapor diri.. Heee..tapikan link blog yang Kak JM letak tu dah tak aktif dah..HEE :)

    sekarang aktif yang ni je http://norshamimi.blogspot.com

    Tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie : sekarang jugak sis JM betulkan :-)

      Delete
  13. eh eh sy org lama ek hihi rsa nya mcm baruuuuu je bekenalan dgn kak JM ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeye..KopiO org lama then x de dlm list ni tapi ada di panel sebelah kanan tu ye

      Delete
  14. Wah, sis! Senarai semakin panjang! Hebat! Hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..Farrah..tapi sis pulak yg tak cukup masa nk terjah semua huhhu..harap2 mereka x sedih..terjah ikut turn

      Delete
  15. nampak sangat jarang komen..sebab tu xde dlm list.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai : ini adalah list blogger baru..yang baru follow blog JM..Sai kategori blogger lama..ur link blog ada dalam Most Visit...ahaha...tiada kaitan dengan dh lama atau jarang komen tau

      Delete
  16. Tak sangka zumal pun masuk list yer JM ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah ada Zumal...antara top commentar dalam blog sis JM nih :-)

      Delete
  17. Asalam tahnia kepada mereka semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : semua rakan blogger yg rajin tinggalkan komen JM masukkan dalam list ni termasuk blog cikgu Etuza..senang nanti JM nak blog walking

      Delete
  18. Belum berada di senarai di atas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sofu..alamak! JM belum masukkan dalam list eh...aduhai..terlupa lah ni..nanti JM update..jgn merajuk tau

      Delete
    2. hehehe....nasib baik kuar entry sambung Korea...tak jadi majuk lama2 :)

      Delete
    3. Kak Sofu..jgn merajuk lama2..susah JM mau cari kak Sofu nak pujuk nanti heee

      Delete
  19. Alamak.. tak tersenarai lagi..wuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Nina : your URL blog ada di site Most Visit..kat sini utk yg baru terjah blog JM

      Nina dah masuk kategori Otai di blog JM ni so jgn sedih ye..your URL blog ada di di Most Visit panel..dh lama ada kat sana :-)

      Delete
    2. hahha... saje je.. thanks dear! tak ada la Otai . JM lagi Otai.. saya biasa-biasa sahaja.. thanks dear :)

      Delete
    3. JM suka baca entri travel dari blog Nina tu tapi berjanggut jugak lah tggu entri baru hihih...(diri sendiri pun lambat update hihih)

      Delete
  20. kita belum tersenarai lagi....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh terima kasih kak JM syg ketat2 hihihi

      Delete
  21. Replies
    1. Alamak Yan...sorry..belum sempat nk update..jgn merajuk tau..nanti sis JM letak eh...syg dia :-)

      Delete
  22. Bila masuk list jer...muka mesti senyummmmm ekekke..Thanks JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri pelangi : jgn sampai x leh tutup mulu tu eheheh

      Delete
  23. Alamak.Nama kitew belum tersenarailah.heheheh
    JM..Jm...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afidah : okey2..nanti sis JM add..jgn merajuk ehh

      Delete
  24. nak jugak kak JM!!..hehe..selalu saya silent reader jer..aritu nyer trip nak gi korea banyak refer JM nyer blog..tapi sayangnyer trip terpaksa dibatalkan..burn tic..neway, salam perkenalan JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Farah Farhana...alaa..lepas ni x perlu lah silent lg lepas ni ye..x de rezeki lah tu..maybe next time in shaa Allah

      Delete
  25. thx JM sebab sudi drop by~ enjoy baca belog sis yg ohsem.!! idola nih.. hik hik~

    ReplyDelete
    Replies
    1. HanaHani : sis JM pun suka baca blog u...byk info

      Delete
  26. saya reader baru juga;)


    http://www.aeinnamusa.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aeinna Musa : terima kasih sudi singgah sini...nanti sis JM buat kunjungan balas ye

      Delete
  27. nk BW kat semua link tu...tq kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh...rajin nya Aeinna...sila...sila :-)

      Delete
  28. Replies
    1. Aku seorang traveller...nama awak dalam hati kite ehehe

      Delete
  29. nak joint letak kat sini boleh ke JM?

    http://diarysofzulnas.blogspot.my/

    nk follow kawan2 kat atas...
    peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Zahin...silakan! boleh sgt but ke mana lama menghilang ni

      Delete
  30. Replies
    1. sama-sama Mek Ja...terima kasih je ;p

      Delete
  31. Hi JM :) selamat menjadi 'friend' blog.
    Travel experience awak banyak sangat.
    Rambang mata nak baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ella..ingat penyanyi rock ella tai ;p
      Ahaksss..sib baik rambang mata jek..kalau juling camne..den x tolong hihihhi

      Delete
    2. Ekekeke. Thanks JM reply komen kita. Mcm retis reply IG plak rasanya. Mihmihmih. Btw, thanks JM bnyk share info utk pencinta jenjalan yang sendu (blm pnh p jauh pon dr KL) macam kita nih :)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG