Tuesday, 31 December 2019

Top Komen Blog JM - 2019

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM ๐Ÿ’“

ESOK


01-01-2020!!!!!!!!!!!!!!!!
Selamat tahun baru sahabat-sahabat dan pembaca blog SEMUA


Apa azam tahun baru korang tahun ni??? azam tahun lepas dah tercapai belum hihihih. 

Azam JM tahun ni nak lebih rajin update blog hahah...nak lebih rajin blogwalking hihihi..in shaa Allah semoga tercapai lah azam tu ye..kita kena cakap yang positif baru positif jadinya hehehehe.

Entri pendek penutup tahun 2019, JM sangat menghargai semua reader blog..tanpa sokongan daripada pembaca semua..sunyi la blog JM ni.

JM minta maaf tahun ni kurang update blog..in shaa Allah tahun depan cuba siapkan entri trip-trip yang dah lepas supaya blog semakin ceria heee. 

Setahun sudah berlalu....berikut adalah antara reader yang masuk dalam list top komen 2019. Kepada nama-nama yang tersenarai sudilah kiranya emailkan kepada JM, No Akaun Bank ke alamat jarimanis4ever@gmail.com. Terima kasih diatas sokongan semua sepanjang tahun 2019. Kepada yang tidak termasuk dalam senarai, jangan sedih-sedih cuba lagi tahun 2020 ye ๐Ÿ˜† Jumpa lagi di tahun 2020 ๐Ÿ’– 

Top Komen 2019

Thursday, 26 December 2019

ENCORE Melaka - The place you must VISIT!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat reader blog JM ๐Ÿ˜


NAMPAK tak? nampak? baru baca tajuk entri pun dah TERUJA tau..korang teruja tak? Pernah dengar pasal Encore Melaka ni? Pernah pergi ke tak? 

Semua orang tahu..sebut jenis Negeri MELAKA, sudah tentu cross in mind..negeri yang paling banyak tempat-tempat sejarah dan attraction termasuklah makanan famous negeri Melaka ASAM PODEH!!!

Kalau musim cuti sekolah je...tipulah kalau parent tak bawak anak-anak pergi bercuti kat Melaka, Pergi naik CRUISE la, Menara Taming Sari la, naik BECA lah..ehh macam-macam lah ada kat Melaka tu dan tarikan terkini ramai yang tak tahu adalah ENCORE Melaka!

ENCORE Melaka? tempat apa ni? best tak sini? Apa nak buat kalau ke sana? Betul tak? mesti akan ada orang tanya soalan-soalan seperti itu.

Nah!!!! DUTA Encore Melaka...DUTA? akakaaka....

NUFFNANG