Friday, 17 November 2017

JJCM Langkawi - Seashell Restoran @ Laman Padi

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM!!!

Jom pergi Langkawi!!!

Langkawi!! Tunggu aku datang
Pada 14 hingga 16 Nov 2017, kami bertiga JM, SS dan HH pergi bercuti ke Langkawi..ini bukan kali pertama JM ke sana tapi kali ke 4! Kali terakhir tahun 2012!!! 5 tahun dah berlalu, banyak berubah..semua BARANG MAHAL!!!

Begitu juga SS dan HH kali ke 2 buat mereka. Trip kali ni memang tak prepare sangat pun just listkan mana tempat nak pegi cuma lebih kepada nak cari tempat makan dan shopping coklat je.

Bila google ‘tempat makan sedap’ atau ‘tempat makan best’ or ‘tempat makan menarik’ di langkawi..ada beberapa blog share tempat sedap dan menarik katanya..antara yang mereka suggest :

Friday, 3 November 2017

Bercuti ke New Zealand - Harga Tiket Penerbangan

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM...


Jangan KECAM!!! ahahaha...dah berbulan blog ni terabai..sorry dear all readers..JM tahu ramai yang tertunggu-tunggu entri baru dari blog JM kan kan kan?....ehehe..perasan RERUPIS!!!!

New Zealand!!! Aku datang!!!!

AAX Flight D7 206 dari Kuala Lumpur ke Auckland, New Zealand
JM dah lama simpan impian nak melancong ke New Zealand tau..berangan nak cover North Island dan South Island..kekonon laa...nama pun impian kan ๐Ÿ˜€ boleh baca entri kat SINI

Tapi untuk trip kali ni hanya cover South Island sahaja dan kalau ada rezeki dan peluang pada masa depan kita cover North plak ek...jeling SS dan HH...kita pergi ke perkampungan orang asli Maori ๐Ÿ˜€

"Alaaa..JM ni..nak share harga tiket penerbangan je? baik tak payah update entri" akakaka...elok pe share at least ada juga entri dari blog ni berhabuk kan!

Kadang orang tak tahu tau berapa estimate harga tiket penerbangan ke New Zealand..so bila ada entri ni boleh jadi guide untuk sediakan siap-siap duit untuk beli tiket..betul tak?

Korang rasa..berapa anggaran harga tiket ke New Zealand?

NUFFNANG