You can click on me :-)

Monday, 11 April 2016

Ku bawa NAMA mu ke sana!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM yang masih setia,


Lama tak update blog rasa kekok lak nak taip..korang tahu tak kekok tu apa? tak tak tahu? carik sendiri....ahakssss....mengada!!!

Last update entri 23 Mac hampir 2 minggu JM tak sentuh blog...kasihan my blog kurang kasih sayang dan sudah tentu kurang juga kunjungan dari kawan-kawan reader blog yang setia.

Bulan lepas SS menjuarai tahta di blog JM...terima kasih SS kerana sentiasa menemani JM di alam maya, begitu juga reader yang lain terima kasih kerana setia mengomen.

JM mohon maaf kerana akhir-akhir ni kurang blog walking dan balas kunjungan, harap korang tak merajuk ye.

Bulan lepas blog JM di boom oleh insan-insan yang memang sinonim dengan kaki bomm!

Scdha Sein (82)
Farrah MF (53)
Ikhwan (44)
Mummy Julia (43)
Yana TKK (38)
Siti Yang Menaip (38)
Cik Ash (31)
Huda (25)
aRz MoHa (19)
Suida (14)

Kepada senarai nama di atas, oleh kerana mereka rajin KOMAIN di blog JM, jadi ada habuan buat mereka termasuk juga Top Komentar bulan Jan dan Februari. Apakah habuan nya?

JM akan bawa mereka ke sini dan sudah semesti nya juga ada ole-oleh dari sana.

Jika nama naik setiap bulan, lebih banyak hadiah untuk orang tu....sudah pasti ada something yang special untuk SS!!!!

Bagi yang tidak tersenarai dalam list top 10, jangan sedih..JM akan balas kunjungan ye.

Hujung minggu nanti JM akan ke sini selama 8 hari, doakan JM selamat pergi dan balik.

Pic Ihsan Google : Pergunungan Salji
Pic Ihsan Google : Tulip Garden
Ke mana agak nya destinasi JM kali ni? yang pasti bukan Seoul, Korea

"Lots of love...JM"

331 comments:

  1. Maybe Belanda next destinasi JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azwar Syuhada.terima kasih kerana muncul kembali hiks...cuba lagi eh..salah destinasi tu heee

      Delete
  2. Tahniah kepada yang tersenarai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maria Firdz..masuk lah dalam senarai bulan ni..x susah pun..entri pun x byk ;p

      Delete
  3. wahhhhhhhh bestnya g jalan2 pulak kak JM

    ReplyDelete
  4. JM G KEUKENHOF EK..BEST NYE DIA..TCARE NA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciku...JM g tempat lain bukan Keukenhof tu

      Delete
  5. entri baru macam tak percaya hahhahaha

    ReplyDelete
  6. tempat bunga tulip ni mesti comel kita jeles ni

    ReplyDelete
  7. eh ada nama kita la ingat dah tergelam dalam salji dah hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin salah sorang reader blog yg setia...TQ!!!!! muah!

      Delete
  8. salam , akhirnya Sis JM update jugak ! :)
    tadi SS dah update ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. update blog la SS pasal pisang kaki , mee tarik

      Delete
    2. ahakss...terima kasih Yana main2 di blog kami

      Delete
    3. sebut mee tarik...terliur! nanti nak terjah blog SS lak..leh tgk mee tarik pun jadilah

      Delete
  9. Wow jm, bestnya jenjalan lagi

    ReplyDelete
  10. Hihi ada jugak namo den , berkongsi dengan kak SYM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana dah hujung2 kat blog sis JM...heee

      Delete
    2. kadang kadang lupan nak singgah sebab SJM lama tak update hehehe

      Delete
    3. nanti yanag try naik atas sikit eh :D

      Delete
  11. semoga selamat pergi dan balik ye SJM ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Yana..akan bawa nama mu ke sana..so tggu!!!

      Delete
  12. Tp yg lebih penting tu tanda masih ada ingatan jm kt akk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ingat akak Azie..kita dh lama kenal di alam maya ni

      Delete
  13. kak JM pegi mana pulak nii, bestnyaaaa! mesti dkt area2 europe kan. have fun! xD
    terima kasih utk hadiah tu, dh dapat minggu lepas. siap ada nama saya lagi, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Mazni...europe? BUKAN!!! sila teka lagi heeee

      Delete
  14. Kak JM, nak bgtau saya dah dapat kiriman akak :D Terima kasih banyak2 muahs
    Have a safe trip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Kay...terima kasih tau...muah!!!

      Delete
  15. Sama ada europe atau kashmir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oooo Mak...teka salah satu jek hihihih

      Delete
  16. JM manjang je travel ni..patut blog kurang kasih syg hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan blog pun nak kena baja... Ahaksss...

      Delete
    2. Mak oo Mak..ahahaha..sian kan

      Delete
    3. letak je baja tahi ayam hihihi

      Delete
  17. Tak mampu nak lawan geng top komentar .. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kim Chaa..kalau lawan memang kalah...ce komen byk2 hihih

      Delete
  18. JM nak pergi china ? Jepun ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kim Chaa..kedua2 nya pun bukan...ahaksss

      Delete
  19. Replies
    1. Hanis Amanina...cuba lagi kih kih kih

      Delete
  20. Salam singgah sini JM..... wahh....tahniah kepada mereka semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih MD...dah terima lom ole2 dari sis JM

      Delete
  21. Walau di mana JM travel...sentiasa di doakan pergi dan balik dengan selamat...

    ReplyDelete
  22. Suka tengok bunga tulip tu....tolong petikan sekumtum untuk MD ya JM..... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss....tolong petik boleh kalau tlg hantar ke MD dlm mimpi je lah heeee

      Delete
  23. Ya Allah.JM...Nak ikut..Sukanya.Bilalah Fida dapat p tempat gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Fidah..ada rezeki leh sampai in shaa Allah

      Delete
  24. wow bestnya.. apapun semoga kak JM selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Eyda...surat ari sis JM still x sampai eh

      Delete
  25. pergi Kashmir ke JM enjoice ya.

    Oh ya gift dari JM dah sampai.Thank u so much.

    ReplyDelete
  26. waweeee... bestnya! nak itut...

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Apa nih seru2 nama SS tu... He He He....

      Delete
    2. jgn seru nama SS...kang JM yang dengar hihihi

      Delete
  28. Bawak balik tulip se tan boleh ? hehehehe Se'Tan" tau bukan setan..haahhahah :P

    ReplyDelete
  29. Tahniah semua buat kaki boom...!

    ReplyDelete
  30. Ehhhh ada nama mummy la... hhehehe Macehhh JM! muahhhsss !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss..Mummy buat-buat ter tujut eh

      Delete
    2. mummy ..kaki bom di blog SJM jugak

      Delete
  31. NAK TRAVEL LAGI YA JM..SEMOGA SELAMAT PERGI BALIK N JAGA DIRI BAIK2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Kak PI...akak..dah terima lum ole2 dari JM

      Delete
  32. waa..nak kirim tulip sebakul..boleh..?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam..kalau lah tulip tu ada lagi..JM kirim pic je lah eh ;p

      Delete
  33. Wah..wah...nampak osemm tempatnya,happy holiday sis,moga dilancarkan segala urusan,nak join skali boleh?? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayda...sedang menghitung hari ni

      Delete
  34. snow? tulip? bestnye....hjg mggu ni bru bercadangan nk pergi taman tulip palsu...ntahkan jd ntah kan tidak...tahniah SS...

    ReplyDelete
  35. new Zealand ke?
    Switzerland ke?
    best gile!!
    Bunga Tulip is my favourite tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ietams!!!!!!kedua-dua nya pun bukan tau..psst! dah terima lum ole2 dari JM

      Delete
  36. Replies
    1. Ececeh.... Buat2 tanya pulak... Jangan lupa souvenir SS.. Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Maz!! shhhhhh! biarlah rahsia heeee

      Delete
    3. sudah gaharu cendana pula si Maz tu kan SS

      Delete
  37. SS tahu Aci Jay Emm nak pegi mana... Jangan lupa borong sari banyak2... Posing nampak pusat busuk satu... Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayoyo nampak pusat ka? bahaya wooo

      Delete
    2. SS nak PUSAT bandar or ibu PUSAT ;p

      Delete
    3. hahahaha.. aci ni kalau komen mmg best... hihihihih

      Delete
  38. Nape nama Aci besau sangat? Buta mata semua org kang... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bior!!!! mahu sebatu org leh nampak nama Aci heeee

      Delete
    2. hahahha idok la sampe buta mata ...

      Delete
    3. bulan depan aci kecikkan sikit nama tu.. duduklah no 7 kebawah..hihihihihihi

      saje cari pasal dgn aci... sorry aci..hihiihih

      Delete
  39. huhU..tggu juga kak JM update.. wah bestnye.. happy holiday kak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok ramai yang tunggu Sis Jm update

      Delete
    2. hehe..hr tu dpt x ole2 kak JM ..

      Delete
  40. nk jadi top komentar blog JM utk bulan Mei boleh?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aeinna..BOLEH2x..kenapa tak bulan ni je ;p..dah terima lum ole2 dari sis JM tu

      Delete
    2. bulan 4???? hihihih.. saja menyampuk..hihihiih

      Delete
  41. Replies
    1. ahakss...terima kasih..dah terima kan small gift dari JM

      Delete
  42. assalamualaikum jm....tahniah buat semua.... :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Yan..kak Yan dah receive lum small gift dari JM hari tu

      Delete
  43. Switzerland! Betul tak? Hiuhiu.. Rindunyaa.. Kalau la dapat ikut pergi sekali lagi huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu Zarith..bukan Switzerland..ce teka lagi heee..woow dah pernah ke Switzerland ke...one of my dream tu

      Delete
  44. Salam Kak JM, saya selalu baca je tp jarang komen but i do talk few times with kat JM kat instagram :)
    But sebab tempat tulip tu one of places saya ingin pergi so betul tak the place is Kashmir ^^

    Enjoy the trip Kak JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moon Munira..yang mana eh..ada nickname lain x? terima kasih eh

      Delete
  45. Turki kot...selamat bercuti.Klau pergi hujung tahun boleh pergi sama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Zai..turki? TAK! tempat lain..Kak Zai dah email JM alamat belum?

      Delete
  46. ya ampun seronoknya jadi JM ..boleh mengembara sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda..ore buje camtu lah hiksss

      Delete
  47. helooooo Kak JM.. iols datang nak menyerang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT..penat sis JM menepis ;p

      Delete
    2. amboi menyerang gitu , bawak kelengkapan tak?

      Delete
    3. ok.. saya pon dtg menyerang... ahaaksss..

      Delete
  48. kite tahuuuu kite tahu... ehehe.. jalan bebaik tau dengan travel partner tu.. kirim salam kat diaaa eheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang pasti travel partner tu bukan SS... Sedih kena tinggal lagik... Sob Sob Sob...

      Delete
    2. CT!! nak kirim salam kat sape? ehem2..heeee

      Delete
    3. ahaa..SS duduk baik2 tau kat Msia ni..jgn nakal2 hiksss

      Delete
  49. akak.. ingat x teknik begambar dgn saleji yang kita praktis dulu ?? kalo jumpa snow lagi jgn lupa buat tau.. ehehe download sesiap Apps2 fon yang berkaitan ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apps apa tu? Bak share skit...

      Delete
    2. ahaksss...tapikan CT...x de member yg leh take shot pic cantik cam CT tu

      Delete
    3. ye aa CT...share aaa..sis JM pun x ingat

      Delete
  50. aaaaaand i is very the jealous sebab this time u akan tinggai i !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dari dulu pon asik kena tinggal jek... Sob sob sob...

      Delete
    2. CT..nanti u pun akan tggal i gak puhuh

      Delete
    3. SS tu...tggal badan je..tapi hati SS tetap di hati JM chia chia chia

      Delete
    4. hahahaa.. nak masuk jugaklah...

      Semuanya dah kena tinggal.. krik..krik...

      Delete
  51. selamat pegi selamat balik yaaa.. akak !! kalo ada snow.. nama CT letak kat snow tau tau.. request ni.. tak puas ngan snow tipu Korea.. huumph !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih CT..in sha Allah...snow tipu kat koya? kih kih kih

      Delete
    2. hahaha..tulah tce lain kali cari salji yg real.. ehhh..

      Delete
  52. elok2 naaa jalan.. hati2.. semoga selamat semuanya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye CT..kalau jatuh bangun sendiri ;p

      Delete
    2. hihihih.. safe journey Sis JM.. jgn lupa bgn sendiri ye.. :D

      Delete
  53. Pi Turki yer ;) selamat berholiday

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nayfatimah..terima kasih drop by sini...cuba lagi eh..x betul heee

      Delete
  54. Setiap kali singgah blog Sis JM aje mesti Sis JM pergi bercuti. Hehe. Kali ni ke Holland pula ke Sis JM?

    p/s: sorry saya lambat response, masih avail lagi ke nak bagi alamat tu? =D

    ReplyDelete
  55. From Kashmir with Love yer JM!ahakkksss...

    ReplyDelete
  56. Dah pulang dr destinasi ke sis JM. Hihihi, Mekja baru ada masa sikit nk berblogwalking. Nanti dtg terjah lg. Kikiki, bye bye😄

    ReplyDelete
  57. wah bestnya JM nak jenjalan lagi ke? Ke eropah kot? BTW saya dah dapat hadiah hari tu. Thanks ya

    ReplyDelete
  58. ehhhhh.. penat scroll baru jumpa kotak komen...

    ** Minium air jap sambil kesat peluh...

    ReplyDelete
  59. boleh jugak merasa pergi kesana walaupon hnya nama.. cewah..hihihihihh

    ReplyDelete
  60. Belanda ke sis JM???? Takpon china... kan??hihihhi.. Pernah tgk member post kat china pon ad tulip ni..

    ReplyDelete
  61. bestnya akak...akak, orang dah dpt, tq so much!! muah ciked!! :p

    ReplyDelete
  62. Blogwalking and jumpa blog travel ni.. Wherever u'll go nak follow blog ni siap-siap..

    ReplyDelete
  63. Adoiii..bestnye..jeles pula kite kat sini ...

    ReplyDelete
  64. Highest Gondola in the World, Gulmarg Kashmir
    betuii ker nie HIhiiii
    : )

    ReplyDelete
  65. Tulip tu kat Indira Gandhi Memorial Tulip Garden
    Srinagar, India

    ReplyDelete
  66. Lamanya tak singgah sini
    Blog sendiri pun lama tak bukak huhuuu
    Selamat bercuti JM
    seronoknya gi tempat ader salji2... sejukk : )

    ReplyDelete
  67. bestnyaaa....travel lagi JM ...nak ke India ke JM ? =)

    ReplyDelete
  68. have a safe trip and have fun . =)

    ReplyDelete
  69. Salam JM... sila jarang cerita ya... semngt nk bca ni...anyway, selmat kembali ke tanahair

    ReplyDelete
  70. Gambarq dah keluarq, critanya yang belum :))

    ReplyDelete
  71. Ni tempat salman khan menari2 ni kat kashmir haha..JM tq fm dah smpai

    ReplyDelete
  72. Wow menarik... semoga selamat dan lancar perjalanan serta bergumbira.... enjoy your trip JM!!

    p/s: bawalah nama saya sekali JM... nak bawa orgnya mmg tak boleh la hehee :)

    ReplyDelete
  73. Dear All..i'm sorry lambat reply komen..JM dah BALIK!!! hari sabtu 2,3 hari lepas..sampai Msia terus demam..hari ni masih batuk lagi...see u all soon..ehem2..ada ole2 utk reader yg bertuah tu heeee

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang