You can click on me :-)

Friday, 22 July 2016

Short Trip 2 Days 1 Night

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog,

"Semangat semakin hilang"

Mood malas melekat kat badan, adehh!! camne nak buat ni..kena mandi bunga ni hihihih...

Berapa lama JM tak update blog..ada yang perasan tak? semangat untuk update blog makin merudum..tolong!! minta semangat sikit..jeling SS dan Cikgu Ceketed yang rajin update tu.

Page view blog juga semakin kurang..i must do something. Bukan tak ada story nak share tapi nak mula menulis tu..adeh!!!

Nak 'jalan-jalan cari pasal' kat 'umah' kawan-kawan pun malas..huhuhuh

Hujung bulan Jun yang lepas JM ada urusan di Alor Setar, Kedah. Siapa masih ingat, JM ada update dalam IG..short trip 2 hari 1 mlm.

Bertolak dari KLIA2 seawal jam 7.00 pagi dan tiba di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim lebih kurang jam 7.45 pagi.

Dari airport ke bandar boleh naik teksi berkupon, beli kat kaunter di arrival hall, harga standard ke Bandar Alor Setar RM25.00.

JM stay di Regency Hotel Alor Star, Lokasi sangat strategik just walking distance je kalau nak ke Pekan Rabu, Istana Kuning, Menara Alor Setar dan Aman Mall (sebuah shopping mall terbesar di Alor setar dan baru siap di bina beberapa tahun lepas) if i'm not mistaken.

Sebagai rujukan bersama
 JM bukan nak share pasal urusan kerja di sana..

Hari pertama sampai JM bawa kawan-kawan yang tersenarai dalam Top List Jun ke sini...

Terima kasih kepada semua yang tidak pernah jemu klik link blog JM...terharu!! Love u oulss!!!

"Ku Bawa Nama Korang ke Sana"

Top  1 - Scdha Sein
Top 2 - Farrah MF
Top 3 - Kharuddin Lim
Top 4 - Cik Ash/Ekin
Top 5 - Mummy Julia
Top 6 - Huda CML
Top 7 - Yana Yani
Top 8 - Yana TKK
Top 9 - Ikhwan
Top 10 - Luna Paris
Terima kasih kepada semua yang masih sudi singgah di blog JM, lately blog ni semakin bersawang.

Kepada semua Top Comment Jun, harap semua dah terima kad raya dari JM eh...

JM akan cuba blog walking secara berperingkat supaya agar orang tidak lupa akan kewujudan Jari Manis :-)

Bagi Top Comment Julai, JM akan bawak korang kembara ke tempat lain pulak..ke mana? tunggu!!!!

212 comments:

  1. Replies
    1. entri orang malas ni Ekin heeee

      Delete
    2. Perhhhh ekin yg 1st....

      Delete
    3. bila Huda nak jadi yg first gak ni

      Delete
  2. eh nama saya ada la... syok nya p berjalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Ekin dah pernah naik tak menara tu

      Delete
  3. kad raya sis JM dah dapat lepas raya aritu...

    ReplyDelete
  4. Jangan lupa bahagia Mbak JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah mmg Bahagia ni Mas Gunadi

      Delete
    2. Sweetnya pesanan,..jangan lupa bahagia :)

      Delete
  5. Datang beraya sini! Kuih raya dah habis ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggal balang kosong jek dak Farrah heeee

      Delete
    2. habuk pon tak de.. SS dah telan semua.... ha ha ha...

      Delete
    3. Alaaaa,..SS ni habuk tu tinggalla separuh untuk saya,..nak kena babab nih!

      Delete
  6. Kihkihkih tak yah nak jeling saya sangat,..saya pun sekaranf cukup pakej malasnya,..malas blogwalking, malas buat entri baru, malas balas komen huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang malaslah kalau nak dibandingkan dengan SS :)

      Delete
    2. ye ke Farrah ni malas..dalam ber malas-malasan pun entri berpuluh sebulan heeee

      Delete
    3. Kan SS..cam x percaya jek..kalau JM yg malas baru betul

      Delete
  7. Saya dah terima kad raya dan duit raya daripada Sis JM. Thanks so much!! Mmmuuahhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama cikgu Ceketed..Muahh to u too

      Delete
  8. Oh, lupa lak. Terima kasih bawa saya jln2 Alor Star :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh..sama-sama kasih dak Farrah tu

      Delete
  9. pernah singgah pekan rabu masa balik langkawi 2 tahun lepas...tu je..bila nak pi lagi ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Rohaida..kalau nak pergi lagi ajak sis JM tau heee

      Delete
  10. salam .. singgah sini! .. fuh fuh moga rajin lepas ni uodate lagi2222

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Yana..baru je publish entri baru tau

      Delete
  11. alhamdulillah ada lagi walaupun yana , jarang buka blog hujung bulan lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana mesti still masuk list sbb entri sis JM x byk last month...adehh..harap2 bulan ni rajin sikit

      Delete
  12. Replies
    1. Konspirasi berganda tu yana...

      Ha ha ha

      Delete
  13. Replies
    1. bulan ni mesti tak kat atas... turun takhta... ha ha ha..

      Delete
    2. Yana : sebab di blog SS, sis JM di atas hihihi

      Delete
  14. Walau ke mana saja, top comment selalu di bawa.")

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye puan Wawa..bawak je sbb ringan hihih

      Delete
  15. Replies
    1. sama-sama Abe MKL..terima kasih sentiasa support blog JM

      Delete
  16. Kad raya dah terima...terima kasih JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama juga abe MKL..tq for ur support

      Delete
  17. Penulisan Jm sangat berguna terutama bila hendak ke Perth nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. first SS kenal jay emm sebab Perth!

      Delete
    2. Ooooo kisahnya.... cer citer sket ss

      Delete
  18. JM~ akhirnya... Welcome back , selalu juga ku singgah disini tapi tak ketemu kelibat JM ... Hihihi...
    Ala~ bestnya nama mereka di bawa ke sana ...=)

    ReplyDelete
  19. Salam ceria aidilfitri JM.. masih mood raya ni.. raya kan sebulan... :) :)

    ReplyDelete
  20. Pesal nama ikhwan ada dua tu? Klon ke? Keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah kan....

      Ini ada motip konspirasi ni...


      Ha ha ha

      Delete
  21. Nape malas sangat ni jay emm? Sibuk jaga suami ke? Ha ha ha...

    ReplyDelete
  22. Fuyo! Luna Paris sampai Alor Setaq baqhang!

    ReplyDelete
  23. Rajin betul jay emm buat map... Sampaikan dalam bulatan pon ada 'bulatan'... Bulat kecik bulat kecik bulat yang besar... Ehhh! Ternyanyi pulak... Ha ha ha...

    ReplyDelete
  24. wahhhh ;) bahagia nya nama yang telah dibawa itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Bunga support my blog

      Delete
  25. Replies
    1. doamu lom termakbul ni sbb makin malas hihih

      Delete
  26. hope my name masuk senarai plak huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  27. mesti depa hepy sbb nama dah dah sampai kat Alor Star

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua org hepy..JM pun hepy gak heee

      Delete
  28. hope JM ceria dan mood nak uopdate blog akan sentiasa ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin!!! tapi sekarang x cukup masa huhuh...malas pun ye gak

      Delete
  29. Wahh.. Best juga bercuti dalam negara. Teringin juga nak pi jenjalan dalam negara aje dulu.
    Seronoklah dia orang pun dapat 'ikut' sekali. Hahaha.

    ReplyDelete
  30. Saya pun tengah mood malas oh tidaaaaakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dylla malas? nk kena babab ni..makan malas tak hihih

      Delete
  31. Salam JM
    Selamat hari raya
    den saluted lah hang ni mmg rajinnn. rajin travel rajin updated.
    terima kasih banyak kasi info. moga ku doakan agar ang sehat selalu. leh jalan jalan, lepas ni nak g mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Dilla..rajin? mana de rajin..next trip? nak thau kena lah baca lah blog hhehehe

      Delete
  32. Istana Kuning itu apa yak? Ada di daerah mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Levina : Istana Kuning nama Istana yang terletak di daerah Kota Setar

      Delete
  33. hehehehe... tak pe lah.. nama Firah selit dalam doa ea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah! nama mu selit bawah tiak sis JM leh hehehe

      Delete
  34. lama tak boom blog JM hehehe
    tahiah buat semua :)

    ReplyDelete
  35. huuu kita pun baru balik dari kedah, langkawi

    ReplyDelete
  36. Haippp takmo malas malas. Heheh :D

    ReplyDelete
  37. bz ekk??? cpt update yg india...hehehe

    ReplyDelete
  38. WAH BAWA 10 TOP COMMENTORS KE ALOQ STAQ NO BESTNYA...TAHNIAH.

    ReplyDelete
  39. harap kembali lah JM yg dulu...yg rajin jalan dan rajin update story

    ReplyDelete
  40. Tahniah kepada semua top list jun :) dapat pergi Alor Star lagi..hehe :)

    ReplyDelete
  41. lama tak tersenarai disini.. kena start enjin bagi panas dulu.. :)

    ReplyDelete
  42. Mereka semua memang kaki komain.. xleh nak sangkal lagi dah.. nama mereka dimana-mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bercakap tu pun apa kurangnya,..dah berlobang dah tower akak kena bom ngan Cik Mimie :)

      Delete
    2. Hahahaha...maafkan saya sebab lobangkan tower akak.. kena gunakan masa yang ada sebaik mungkin... serangggg..hahaha

      Delete
  43. tahniah JM sbb masih menulis! nak kekalkan momentum rajin mmglah sgt susah...akak pun baru je muncul setelah 2 bulan. hehehe

    ReplyDelete
  44. wahh! pergi alor setar tu JM.. selamat hari raya JM

    ReplyDelete
  45. pergh.. siap dapat kad raya..

    ReplyDelete
  46. menarik semua gambar. lama tak singgah sini

    ReplyDelete
  47. samalah kita JM ... semangat menghilang ... nak update blog pun payah nak datang semangat tu ... apatah lagi semangat nak blogwalking dan komen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu simpton Zie Has mengandung..si JM ni simpton mengandungi heeee

      Delete
  48. Knock knock. Sis JM, datang raya lagi kat sini :)

    ReplyDelete
  49. Hihihi lama tak proses nak capture nama kaki komain kat pokok bunga tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..berpeluh!! gigih sgt berkali2

      Delete
  50. Ni SS dah buat entri raya dengan Sis JM, ada harapan tak nak baca entri seangkatan dengannya di sin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon teringin gak nak baca luahan hati jay emm... He he he...

      Delete
    2. Cikgu Ceketed...harapan mu musnah ehehe

      Delete
  51. Semangat yang makin hilang tu dah jumpa ke belum? Jangan bagi hilang terus ;)

    ReplyDelete
  52. Silalah travel ngn ss hh slalu... nnt back link je entri ss...

    Ha ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu cadangan yg bernas macam beras... Keh keh keh

      Delete
    2. link aarr senang..SS rajin update ;p cite pun best

      Delete
  53. Huda cml ... = huda comel kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh...masuk lift tekan sendiri

      Delete
  54. Walau hapdet setiap quarter sekali... tp peminat jm bersusun setiap bulan

    ReplyDelete
  55. Kita declare dah ... tak layak dah nak dok carta jm... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa jgn cepat putus asa Huda...chaiyok eeh!

      Delete
  56. tahniah semuaaa\(⌒日⌒)/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nayya!!! ke mana lama menghilang!

      Delete
  57. as salam ... kunjungan kat sini ;) raya dah nak abisss

    ReplyDelete
  58. Wahhhh JM ke Alor Setar,tak terserempakpun dengan akak...

    Salam Aidilfitri, maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  59. alaaa agak dah.. mesti nama kena tendang keluar carta da

    ReplyDelete
  60. nak kejar balik bukan mudaaaaaah hahahaha.. habislaaaa trkeluar daaa

    ReplyDelete
  61. semamnat berblog ni bermusim agaknya JM. ky pun alamai masaalah yg sama. ada bnyk cerita nk share..tapi mcm takde masa n idea nk menaip..

    ReplyDelete
  62. akak kamon kak !! marila kita seru semangat kerajinan kitaaaaaa supaya muncul hehe..

    ReplyDelete
  63. hehehe nak demand kuih raya pun rayaaaa da abes huahua..

    ReplyDelete
  64. Salam ceria bulan Ogos JM... saya pun mood berblog & bw dah berterabur ni... hilang displin dah... kena cari tempo balik hehee.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la bro KK..adehh! semangat yg hilang

      Delete
  65. dapat juga baca entry baru dari sis JM..

    ReplyDelete
  66. nama dah terkeluar dari senarai sebab busy.. huhuhu.. alhamdulillah kad raya JM selamat sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda..sorry jgk..sis JM pun dh lama x buat 'lawatan'

      Delete
  67. Kdang2 mood malas memang menjelma ek JM. Bila dah menjelma tu, katakanlah apa saja. Pasti tak bergerak entri baru ke, BW ke segalanya. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Siqah! rasa nak tdo je kalau malas adeh

      Delete
  68. laaaaaa ishh mai kedah ka... awat xhabaq...

    ReplyDelete
  69. Batu hijau tu memang ade ke camne? Shikin blur jap. Hehe..

    ReplyDelete
  70. JM amik gambar satu-satu tu..tabek!! awat menara AS nmpk rendah? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih kan Mak demi peminat hehe..itu replika je Mak!

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352