Saturday, 17 November 2018

Double Tripple Surprise on My Birth Day!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM 💕


Masih ada yang sudi baca blog rerupis ni tak? hihihih

Lama betul tak up entri baru....last update pun bulan April!!! sekarang dah masuk bulan November..almost 7 month..kalau mengandung dah boleh beranak hahahaha.

Bukan tak ada cerita travel nak share...cerita trip ke Hanoi, Danang, Hoi An, Medan dan New Zealand masih belum draft...bukan tak ada masa nak taip tetapi MALAS...😅

Entri kali ni tak nak cerita pasal travel tapi nak share moment-moment yang boleh buat jantung JM jatuh ke lantai, lemah lutut dan saya nak pitam hahaha.

Tarikh 17 November merupakan tarikh istimewa buat JM...it's my BIRTH day...dilahirkan pada hari Rabu jam 7.30 pagi.

Malam tadi jam tepat 12.02am, sedang lena tidur JM terjaga terdengar bunyi message Whatsapp. Terus bangun bukak lampu..tengok voice message dari SS. Bila play..ada suara menyanyi "Happy Birtday to you!!!! Happy Birthday to you!!!! Happy Birthday to you!!!!Happy Birtday to you!!!!!!

Aduhhh...surprise uolsss...JM tak sangka plak dia nak wish awal pagi tu....tersenyum sampai ke telinga heeee. Pastu HH dan SS buat video call gelak-gelak usik JM tanya dah tidur ke belum...serious surprise tak jangka dorang nak wish awal pagi tu. Ingat semua dah tidur.

Pagi tadi lebih kurang jam 7.00am SS cakap la nak balik kampung nak ambik barang, so JM pun ok la....cakap kat dia hati-hati memandu, kirim salam kat kakak. Dalam jam 8.00pagi macam dia message nak singgah tempat makan untuk breakfast.

Hari ni plak JM memang kat rumah je, bangun seleaps subuh tu kemas rumah, cuci baju, vacum rumah, mop lantai. Meang tak keluar sebab SS pesan hari ni awak jangan ke mana-mana so JM ikut jek cakap dia. Rupanya ada sebab dia tak kasi JM keluar..nak tahu kenapa?

SECOND Surprise!!!!

Lebih kurang jam 8.30 pagi, loceng rumah berbunyi.."ting tong...ting tong". JM pun berlari pergi bukak pintu...berlari ko hihhi...kelihatan di depan pagar rumah ada seorang gadis pegang "bouquet of chocolate dan 1pc of ballon"

Si Gadis Manis : Assalamulaikum, Jari Manis ke?
JM : yeye saya...ada pa ye?
Si Gadis Manis : Ada Birthday Gift dari SS!! katanya
JM : Oh ye ke....terima kasih!!!

Ini lah birtday gift yang SS hantarkan tu..memang surprise
Rupanya si SS ni dia order dari SURPRISE PLANNER4U
SURPRISE PLANNER4U menyediakan perkhidmatan birthday gift di sekitar Putrajaya, Serdang, Bangi dan Jempol N9. Kalau nak order jst follow je IG : SURPRISE PLANNER4U nanti dorang akan hantar ke alamat yang berkenaan.

THIRD Surprise!!!

Ini yang paling win!!!

Dalam jam 12.30pm macam tu, JM message lah SS cakap nak pergi mandi so tengah berkemban la. Tiba-tiba ada orang tekan loceng rumah berkali-kali macam tak sabar minta buka pintu. JM pun pergi la intai kat lubang pintu tapi tak ada orang...lama juga tunggu tapi tak ada orang. Message cakap kat SS, ada orang tekan loceng pintu banyak kali tapi bila pergi tengok tak ada. Ehhh lepas tu, bunyi lagi...berkali-kali tekan, JM pun pergi sarung baju nak tengok budak nakal mana suka sangat main loceng....dalam hati tu memang marah lah..dah la orang nak pergi mandi ni.

Uols nak tahu tak...bila JM intai lagi sekali korang tahu siapa yang tekan...siapa yang ada kat depan rumah???? SS dan HH!!!! 

Ya Allah rasa nak pitam, lembut lutut...menjerit arrrrhhhh...terkejut dan tak percaya dorang ada depan rumah. Yela..pagi tadi message dorang cakap nak balik kampung bukan nak datang Putrajaya..JM kena 'main' hahaha...hadoi la dorang ni..boleh jatuh jantung tau terkejut!

Bila dah salam semua, masuk rumah pastu turun pergi ambik beg baju semua, HH cakap 'cepatlah pergi mandi..lapar ni'

JM memang tak masak apa-apa la sebab tak tahu dorang nak datang. Barang dapur pun takada sebab on diet hahahah..jadinya tak beli barang basah buat stok.

Lepas mandi bersiap semua kami pun keluar. Bila HH cakap lapar, JM plan nak bawak dorang pergi makan kat Umai Cafe, pastu SS cakap kita singgah HERO Market la dulu nak beli barang. JM pun setuju la sebab tak jauh dari Umai memang satu jalan jek. Bila dah nak sampai tu, JM tanya la nak beli apa kat sana...dorang cakap nak beli barang basah untuk masak. JM cakap la...nanti la beli kita pergi makan dulu kat Umai....sebab kalau beli dulu simpan dalam kereta nanti panas. Pastu si HH tanya...Dorsett Putrajaya kat mana eh? JM cakapla sebelah HERO tu jek. Si SS plak menambah, awak singgah la HERO kita nak beli panadol. JM pun pusing balik kereta turunkan SS dan HH depan HERO Market, JM pergi parking kereta.

Sampai je kat HERO, dorang dua ni menghala ke arah pintu masuk Dorsett Hotel. Eh dah kenapa dorang ke sana..kata nak beli panadol. Surprise apa plak kali ni.

Dorsett Hotel Putajaya
Forth Surprise!!!!

Di Dorsett Hotel kami ke aras 3 ke tempat makan....wahhh!!!! rupanya dorang dah booking makan buffet kat sini...dorang belanja JM makan kat hotel uolsss!!!! Terkejut lagi...adeh!!! untung birthday girl hari ni makan mewah uolsss...RM68 per head.

Macam-mamca ada tau...makan sampai pecah perut..masakan pun sedap!
Terima kasih SS dan HH belanja kita makan sini...seronok dan terharu sangat..sayang uols dua ketat-ketat 💏💑

Semua sedap...ada satay, abc, pasta, mee bandung, kuih muih pencu mulut, nasi campur, sotong goreng tepung, buah buahan...eh pelbagai jenis menu lah
Bila dah habis makan, semua dah rasa...ingatkan dah tak ada surprise lagi...rupanya ada lagi....

LAST Surprise!!!

Tiba-tiba 3 orang staff Dorsett Hotel datang bawak kek birthday siap nyanyi lagu Happy Birthday!! rasa nak menitis air mata...terharu dan terkejut...Ya Allah..SS dan HH ni...planning dorang sangat perfect sampai JM tak boleh nak jangka dorang nak buat surprise macam ni

Terima kasih SS dan HH...muahhhh!!!!
Ni kali-4 JM celebrate birthday dengan dorang...Tahun 2015 di Secret Recipe, tahun 2016 celebrate di Shanghai, tahun 2017 celebrate kat Hotel di Johor.

Buat SS dan HH, JM ucapkan ribuan terima kasih kerana berjaya buat surprise berganda, berjaya buat jantung JM bergerak laju ahahaha....rasa nak pitam semua ada...JM sentiasa doakan Allah kurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah, Allah permudahkan segala urusan dan persahabatan kita kekal hingga ke JANNAH...aminnn

TODAY is My SURPRISE Day 😀

63 comments:

  1. happy belated birthday JM..semoga sentiasa murah rezeki..berbahagia selalu dan gembira dgn family&sahabat2 terchenta

    ReplyDelete
  2. wah untunglah..ada yg sanggup turun putrajaya celeb bzday dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memamg sangat TERHARU BIRU Mak..paling tak leh tahan tu..dorang cakap on the way balik kg..sekali bunyi loceng TING TONG depan umah...adoiii..pandai tul dorang 'rahsia'

      Delete
  3. habislah diet..konon x beli brg dapur sn nk diet sekali ke buffet diorg angkut haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah..berhari2 JM diet makan telur rebus je tau tak sentuh nasi..tapi tak pelah..sekali setahun celebrate birthday

      Delete
  4. Asalam JM..wah happy nampknya ya. iyalah hari lahir..Selamat hari lahir ya..semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu Etuza..Terima kasih..amin!! JM dpt byk seprais hihih

      Delete
  5. Wah.. syoknya JM.. suprise berkali kali.. apa pun nak sep sikit.. birthday kita sama bulan lain tarikh.. hahaha.. Semoga JM sentiasa dalam rahmat Allah.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha..ahakss!!! terima kasih Aminn..thn pun lelain eh hihih

      Delete
  6. Cuba cek... Jantung Jay Emm ada lagi x? Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuhlah kalau jantung JM tak ada dah.. kikiki..

      Delete
    2. Jantung dah jatuh pastu kutip balik hahaha

      Delete
    3. sib baik x lemah jantung..mgkin leh pitam depan pintu ahahah

      Delete
  7. Happy belated JM. sorry lah lambat ye.. Best sungguh. banyak surprises.
    Rajin2 lah tulis. mana tau nnt ada yg akak boleh refer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Yan..happy sht hari tu..sampai ke malam x abis cite ahaha..tapi kak Yan dah pergi byk tempat yang JM belum pergi..blog kak Yan JM refer :-)

      Delete
  8. Wah bestnya. Syok ada sahabat macam dorang. Happy birthday JM, moga panjang umur, murah rezeki dan manis selalu. Hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...terima kasih Zumal..mereka berdua adalah sahabat Dunia Akhirat

      Delete
  9. Selamat hari ulang tahun JM.semoga sentiasa di bawah rahmatNya

    ReplyDelete
  10. Akak baca pun terharu ..suprise brganda dr SS dan HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!!! setiap tahun dorang buat seprais..JM x boleh nak guess..pandai tul

      Delete
  11. bestnye.....happy belated birthday JM....

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday JM
    semoga sihat bahagia dan dilapangkan rezeki sentiasa. Aamin

    ReplyDelete
  13. syok giler kan sehari berkali-kali dapat suprise!

    ReplyDelete
  14. happy belated birthday.. semoga di rahmati oleh Allah swt

    ReplyDelete
  15. happy belated birthday JM..
    so many surprises..terbaik SS & HH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nohas..Kan!!! gigil kepala lutut ahaha

      Delete
  16. Happy Belated JM..lama tak komen2..silent reader ja..JM..bagi alamat....nak kasi hadiah..pm tepi naaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nun!!! sama arr..jgn kata komen..update blog pun kurang..ni baru nk aktif balik..nak alamat? nanti sis email ek

      Delete
  17. Happy belated birthday, kak JM! Untung sangat dapat kawan macam SS dengan HH :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Farah..betul..belum jumpa lagi sahabat sebaik dorang dua ni

      Delete
  18. Waalaikumusalam sis JM... lama tak mengkomen dekat blog ni.. maafkan ekin ya.. kesihatan xok dah loni dan tengok laptop lama2 hahaha...

    wah bestnya dapat suprise besday dari SS dan HH...

    ReplyDelete
  19. Happy belated birthday JM.
    Mestilah terasa nak gugur jantungkan surprise berganda-ganda gitewww...

    ReplyDelete
  20. sanah helwah Kak JM , ya Allah lama giler tak buka blog apatah lagi update jauh sekali. tau tau dah lambat , tapi nak wish jugak.
    moga dalam lindungan kasih sayang Allah selalu.
    SS HH memang terbaik, sape je tak nangis kalau dapat suprise gitu hah?!

    oh ya, sebulan lepas birthday Kak JM, birthday yana menyusul hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Yana..aminn..dorang berdua tu kalau bergabung memang meletop..partner in crime katanya hihih..dah masuk bln Dis ni...bila birthday nye tu

      Delete
  21. HAPPY BESDAY JM BELATED XPERASAN SAMBUTN BESDAY YG HAPPENING TU

    ReplyDelete
  22. Untunglah JM.... wau best tu... mestilah kawan2 sayang JM memang sayang kawan2.... rasanya akakni kawan di alam mayapun dah beberapa kali dapat hadiah dari JM... akak doakan moga JM akan terus murah rezeki dan diberikan kekuatan untuk berjalan2 dan bercerita di blog....

    ReplyDelete
  23. Alaaa comelnyaa sis! Happy birthday, may Allah bless u sis. :) Banyak betul surprise tuu yee. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ana Fatihah..dia lagi comei hihih ..aminn!!!

      Delete
  24. Tak sah jika tak singgah di JM blog..wah..hebat menu2 nya. JM selamat hari lahir ya..semoga sentiasa sihat di murah kan rezeki..

    ReplyDelete
  25. memang sangat mengejutkan..wah tu baru penangan hari lahir..terharu pun ada ..baiknya kawan2 JM tu

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. Terima kasih kak Zila..nanti jgn lupa emailkan JM alamat ye

      Delete
  27. Alhamdulillah.....Allah kurniakan sahabat yang begitu baik seperti SS dan HH. Semuga Allah sentiasa merahmati dan memberkati hubungan uhkwah kalian ber3. Amin. Selamat ulang tahun semuga Allah sentiasa melindungi Jm dan sentiasa di berkati dan dirahmati Allah. Semuga sentiasa dalam lindungan Allah SWT. Ameen

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG