Monday, 13 January 2020

Tulis BLOG dapat DUIT????

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM ๐Ÿ’•


Tulis BLOG dapat DUIT???? Siapa yang tak nak DUIT???? Betul tak? sebut je DUIT, MONEY..semua orang NAK??? Ada pelbagai cara nak dapat duit..TAPI dengan cara yang betul la..jangan pulak mencuri, merompak..NO..BIG No!!!

Beberapa hari lepas, JM ada baca blog Mak entri ni Pertama kali dapat duit dari Iklan Google Adsense. Sebenarnya JM dah lama tahu tau pasal Iklan google Adsense ni, tetapi dari bacaan JM sebelum ni, agak susah nak dapat kelulusan tau. Ada orang setahun berkali-kali apply tak APPROVED dan ada yang JM baca, kali ke-5 apply baru approved..means susah jugak nak dapat kelulusan tau. So JM pun malas nak cuba sebab blog JM ni pun sendu, update entri pun sebulan sekali paling banyak pun 4 entri sebulan.

Selepas baca entri dari blogger Mak tu, beliau share hasil dari Iklan Google AdSense, JM rasa tertarik nak mencuba. JM pun bacalah cara nak mendaftar Google Adsense ni. Boleh baca kat link ni Cara Mendaftar Google Adsense

Korang follow jek cara mendaftar tu, mudah je..pastu nanti dalam tempoh 48 jam pihak Google Adsense akan respond melalui email sama ada permohonan tu LULUS atau TIDAK. JM pun kurang pasti apakah CIRI-CIRI atau KRITERIA untuk dapat KELULUSAN tau, JM just cuba nasib je..suka-suka..kalau APPROVED alhamdulillah kalau tak berjaya cuba lagi.

KORANG NAK TAHU LULUS ke TAK????
SELEPAS 48 jam, JM pun check la email. Alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!!!

Alhamdulillah..sekali jek apply dah APPROVED!!!
Cuma JM tak pasti kenapa IKLAN tu belum MUNCUL dan menari-nari dalam blog ni..ada sesiapa boleh bantu hihihi.

Nampaknya selepas ini, sibuk macam mana pun (sibuk ke? hhiihi) kena rajinkan diri upadate blog.

108 comments:

  1. Yeah!! Tahniah JM.. Cepat betul ye lulus.. rezeki JM lah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Sha...baru sekali APPLY..LULUS!! gosok gosok mata tau sbb x percaya hahaha..baik bpulak google ni hahaha

      Delete
    2. Jay emm lulus mcm amik peksa spm ๐Ÿ˜ฌ

      Delete
  2. Mesti lepas ini berderet-deret entry JM.. Wah.. tak sabar nie..

    ReplyDelete
  3. TQ JM sebab share pasal ini.. Sha pun baru je daftar lepas baca entry JM ini..
    kikiki.. cuba nasib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhh??? Sha lom try apply ke? rugi arr..sha lagi byk entri tau...nanti share result eh :-)

      Delete
  4. InsyaAllah... Pas nie..iklan tue Menari nari tak begenti genti๐Ÿค“๐Ÿค“

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...menari dangdut ke beley..Cik Munga..email no akaun plsss

      Delete
  5. Tahniah. Saya dah nampak iklan dah ada.

    ReplyDelete
  6. Sama la, bertahun2 apply x penah approve. Dulu dia nak blog yg entry in english je. Skg rasanya dah boleh in BM juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL Ren..skrg blog BM pun dah boleh apply..x sabar nak tegok berapa income hahaha

      Delete
  7. Ada dah keluar Adsense kat sidebar tu sis JM. Lepas ni godek-godek letaklah iklan dalam entry ok. Laaaagi masyuk hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shahira..aha..hari ni dah ada kat sidebar dan dlm entri..rupanya lambat sikit dorang nk update..yahoooo

      Delete
  8. Yer, akak pun sama dqh lulus dah lama . Tapi nak tempek dlm dashboard tu tak berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nieda..baca rahana dalam email yang dia approve tu..ada step mcm mana nk tempek dalam blog..kalau x tahu jgk..email JM..nanti JM ajo

      Delete
  9. blog rerupis memang la cpt approved

    ReplyDelete
  10. nanti kuar la tu iklannya..google tgk pikir nk letak iklan apa yg paling dabom

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha..betul Mak..dah kuar dah Iklan tu...ni pun sbb Mak share kat blog pasal Google Adsense ni..dah lama tahu tapi tak pernah try sbb mcm x cukup syarat

      Delete
  11. mak tak nmpk iklan lagi ni..kt pc kot kena tgk br nmpk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni kalau Mak tengok mesti dah ada..google lambat sikit update

      Delete
  12. Tahniah JM! Haa boleh geng la kita sama2 dapat adsense..hihi ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..smoga terus aktif berblog..

    #komen blog pun dapat duit..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak Nohas..kita buat slow slow #hahahaha...penghargaanbuatsahabatyangrajinkomen

      Delete
    2. Alhamdulillah, thank you JM..dah dapat..

      Delete
  14. Tak pa ... saya pun bantu JM ...

    Anyway, rasanya JM akan dapat banyak ... sebab salah satu fakta iayalah berapa banyak response/action in the post ...

    saya tgk post JM dapat ribu riban komen ... so kalau kaya nanti, jgn lupa yaaaa (Sponser cruise tiket utk saya)

    Dan pagi nih Financial Adviser ada advise Meghan utk buat adverd post dalam IG dia ... sebab ramai dah org dapat duit dari IG ...

    All the best JM !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jali hahahah..hows your life in Canada..skodeng kat IG jek..blog dah lama ke x active? Dari IG pun boleh ek? Menarik.Thank you bro Jali

      Delete
  15. Akak baru sekali cash out duit google adsense ni..berbaloi sbb dibayar USD..cukup 100 dpt 400 lbh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu arr kak Kham...JM dah lama tahu tapi x apply sbb tgk ke syarat tu mcm x lepas..bila try..Ehhh? lulus pulak..sonok yakmat hihih..Kak Kham..berapa estimate time tuk dapat 100USD tu?

      Delete
  16. Tahniah ye...teruskan memberi info dan entry yang bermanfaat :) rezeki tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Elih...terima kasih juga drop komen kat sini..link blog plss..nk skodeng

      Delete
  17. Tahniah kak JM. Lepas nih berkepuk2 laa hasilnya dan makin kerap travel laa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eyda..terkejut akak bila tgk bilangan komen dari Eyda..ni balas dendam ke apa? minta maaf tau..sis JM masih berhutang 'gift' dgn Eyda..in shaa allah akan di pos dalam masa terdekat

      Delete
    2. Sama2 kak JM. Itulah bila dah jarang2 blogwalking sesekali balas dendam sikit. Hahaha. Ehh tak apa laa kak JM, okay ja pasal gift tu.

      Delete
  18. Replies
    1. Umu Nazrah..try arr..nanti share kat blog na :-)

      Delete
  19. Tahniah rezeki tu...mg terus aktif berblog ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikguZim...cikgu dah add ke belum google adsense

      Delete
  20. Replies
    1. ZF..try la mana tahu rezeki..nanti jgn lupa email sis JM no akaun ek

      Delete
  21. Tahniah, JM. Saya pun diapprove masa first try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Jannah...tahniah! so dah dapat kutip hasil belum ni? :-)

      Delete
  22. dah ada rasanya ads dia :D hehe tumpang menyumbang sekali

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Hanis..lama kita x borak..Tahniah! dah berdua skrg..sis doakan hidup bahagia dunia akhirat ye aaminnn

      Delete
  23. Tahniah!

    Akak pun sekali mohon je dah approved. Tak tau pun susah (terus rasa mcm berlagak..haha)

    Tapi...dah lama gak pasang, masih blm cukup utk dpt 1st payment (terus rasa mcm teruknya blog akak..hahaa)

    Takpelah..saja suka2 try (ayat sejukkan hati) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..kak ujie..bukan senang kan nk dpt duit tp memang mudah nak habikan duit

      Delete
  24. Tahniah JM..sekali daftar terus lulus..Cik Shima ja tak lulus2 ni, last2 malas dah nak godek..hahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ci Shima..ce try godek lagi mana lah tahu ada luck on 2020 ni

      Delete
  25. tahniah sis JM.. cepat lulus.. masa ekin dulu macam2 dugaan lalui sebelum diluluskan hahaha... loni duk menabung tunggu masa nak cash out tu bertahun2 kumpul... maybe sis jm x masuk code HTML tu dekat tempat sepatutnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke..Ekin yg rajin aupdate blog pun bertahun baru leh cash out? kalau gitew sis JM nye kes berzaman arr tggu heee

      Delete
  26. Waa tahniah... Tapi mama pun X berapa pandai sgt nknbg tips

    ReplyDelete
  27. TAHNIAH MNULIS DPT DUIT MMG SUKA

    ReplyDelete
  28. Tahniah sis JM dah ada iklan yang menari-nari di blog. Jom rajinkan diri update blog lepas ni. Hahaha.

    ReplyDelete
  29. gud luck JM...jap nak p klik sana...

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. TErima kasih Rietta...JM dah terima email dari rietaa lom sempat baca dah expired time frame huhuh

      Delete
    2. maaf xperasan time frame tu....dah emel yang baru....

      Delete
  31. Terus segan nak apply sebab confirm kena reject hahaha. Dah berkurun blog bersarang. Hi JM! Thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Bie..thank you singgah sini..berbunga hati JM hihhhi

      Delete
  32. ada je ni ha iklan google adsense tu..

    ReplyDelete
  33. kita pun baru start register google adsense ni.. harap dapat la duatiga sen buat bayar internet.. hehehe

    ReplyDelete
  34. wow makin berseri blog Jari Manis,ada iklan, masyukkk hehe

    ReplyDelete
  35. tahniah JM!! boleh open table lah lepas nih hehe

    ReplyDelete
  36. bertambah meriah la blog JM lepas niee

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Cikgu Etuza..kena daftar dulu pastu rajin2 la update blog ye

      Delete
  38. Tahniah JM.
    Rezeki JM cepat dapat approval.
    Mrs. A awal dulu buat silap time GA sedang review pi gatal pulak tukar domain terus sangkut bertahun-tahun. Tapi alhamdulillah tahun lepas dah approve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke Mrs A..then dan boleh collect income lom :-)

      Delete
  39. Saya rasa kalau kak JM applied dari dulu pun mesti senang ken approve juga sebab semua posts original kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..ha'ah semia Ori..x main la copyright ni hahah..lama x dgr cite pasal Farah..bila nk blk Msia?

      Delete
    2. Ehh tipu laa original... dia copy paste SS tu... SS nak saman! ๐Ÿคฃ

      Delete
  40. tahniah JM...dah lama tak jengah blog JM ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fuzy..same to me..dh lama x update blog..dah lama x jengah blog kwn2 huhu

      Delete
  41. Menariknya! Nice sharing. Kita tak rajin nak hapdet blog camno nih aduyai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarah! sis pun dah stat malas nak update ni huhuh

      Delete
  42. Jemput join giveaway mmaa ye JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak baru baca komen ni..masih available ke :-)

      Delete
    2. Jay emm tanya macam laa nak join... ๐Ÿคฃ

      Delete
  43. Dah kaya jangan lupa SS ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  44. Perenggan akhir tu berjanji ke? ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  45. JM famoussss. Memang sekali apply lulus punyaa. Alhamdulillah lulus. Hhahaha. Khai apply 2 kali sangkut. Tak tahu apa problemnya. Masuk kali ketiga baruuu lulus. Alhamdulillah hehe. -khai kakijalans

    ReplyDelete
  46. Wahh, JM dah adsense ada ha. Tahniah!

    ReplyDelete
  47. Salam Ramadhan JM....tulah tu entah kenapalah mood berblog ke laut tahun ni hahhaa...
    Hakak punya blog dah tentulah tak lulus kalau apply pun, entri pun tah pape hahahha...Gud luck ye JM

    ReplyDelete
  48. Wah tahniah dah approve. Saya pernah apply sekali. Tapi tak approve... lepas tu tak apply dah sebab tak punya masa nak kaji kenapa tak approve. Hahaha

    ReplyDelete
  49. alhamdulilah blog sob dah 3 tahu lulus,
    merasalah duit tu beli tiket kapal terbang..
    btw good trus berjaya jm

    ReplyDelete
  50. Hai, JM nak tanya kalau bella dah apply 2 - 3 hari lepas, tapi Google kata "This usually takes a few days, but in some cases can take up to 2 weeks. We'll notify you when everything's ready. Then start earning money by placing ads" macam mana tu ya?

    ReplyDelete
  51. hai JM, nk buat ni kena beli domain ke

    ReplyDelete
  52. Salam kak JM. Memang kalau blog dah di approve, dia akan send email dekat kita ke? Saya taktau lah dah approve ke belum blog ainaamirkhan.blogspot tu sbb tak nampak iklan nya. Tapi check dlm adsense ada duit ya. Hm pelikk

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG