You can click on me :-)

Monday, 3 August 2015

My Lovely Readers July 2015

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Cepat betul masa berlalu, hari ni 3 Ogos 2015..Oh tidak!!! sudah hampir tahun 2016

Bulan Julai, prestasi blog JM merudum...bilangan entri juga berkurang...apa nk jadi ni JM?

Masih ada yang sudi singgah sini tak? 

Masuk je bulan baru JM akan update senarai yang ngetop bulan sebelumnya. Terima kasih kepada semua yang rajin singgah sini..JM sangat hargai...kepada yang tinggalkan hanya 1 komen dalam sebulan pun tetap JM ingati...SILENT reader juga...terima kasih.

Terima kasih kepada semua yang sudi menjadi sahabat JM di alam maya..."Happy Friendship Day"

Kepada 10 Top Commentar.,..u will get small gitf from me...then the rest i will 'boom' your blog.

1. Sc _ _ _ Se_ n
2. Deanna _ _ _ _ _
3. Cik _ _ _
4. _ _  _as
5. Siti Y_ _ _ M_ _ _ _ _
6. _ _ rr_ _ MF
7. _ _ _ _ _ Abadi
8. Ros R_ _ _ _
9. Puteri _ _ _ _ _ _
10. _ _ _ _ _ Farhana

Also thanks a lot to them
11. Amania Mads
12. Arz MoHa
13. Cik Mimie
14. Izzeyda
15. SalbiahM
16. Pha Is
17. Dunia Zumal
18. Muhammad Khairuddin Lim
19. Tiga Lalat
20. Qaseh Vee

Mesti ramai tertunggu-tunggu entri travel dari JM kan? okey...i will publish as soon as posible..gittew janji!

203 comments:

  1. Assalam sis..

    Lama wana x singgah sini kan..maaf ya memang bz sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros pun kejap ada kejap tak ada... Hihihi

      Delete
    2. Wkomsalam Bbwana..sis JM pun sama..byk lagi komen belum reply adehh!!

      Delete
  2. nama2 tu nak suruh teka ke pe? kah kah kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...sama laa soklan yg sy nk tya....hahhahaha

      Delete
    2. Hihihi... im abt 2 ask de same Q too

      Delete
    3. memang nak suruh teka agaknya nih..

      Delete
    4. Yang paling atas tu tak boleh nak teka... Sape tu? Keh Keh Keh...

      Delete
    5. ros... dpt hadiah x kalu teka betul? he he he...

      Delete
    6. SS...sy pun xdpt nk teka yg 1st tuhh....susah betul soklan nya keh keh keh

      Delete
    7. SS: hadiah kena tanya tuan tanah.. Hihi

      Delete
    8. Tuan tanah ooooo tuan tanahhh! ada hadiah x kalu teka betul? keh keh keh...

      Delete
    9. Yelah,...susah betul yang no. 1 tuh! Sis JM,...klu ada tak? Nak klu utk no. 1 ;)

      Delete
    10. No 1 nk teka susah sebab byk nama samaran hihihihi

      Delete
    11. hamboih Mbak Jambu kemain lagi dia hahahaha

      Delete
    12. SS..ce teka..senang je kan..kacang jek

      Delete
  3. Kak JM.... Miss u!!! Hihi lama tak jenjalam blog kawan2 blogger... Hihi... Maklumlah mood raya on...

    ReplyDelete
  4. Nama wana kompom tiada salam list...huhu..sadey..lama x bw sini

    ReplyDelete
  5. Wakkkk oooo wakkkkk... tolong bagi jawapan kat blog wakkkkk! ha ha ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi ini kelakau. Wak dah buat entri jawab ke belum ni?

      Delete
  6. Tahniah buat semua tersenarai..

    ReplyDelete
  7. Eh eh nama Ros sangkutlah bulan Julai ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hebat, Ros. Dlm sibuk pindah-randah pun berjaya tembus carta :)

      Delete
  8. Tahniah buat kawan2 yg tersenarai.. :)

    ReplyDelete
  9. Kak JM, nak kita isi ke tempat kosong tu?,,,, heeee

    ReplyDelete
  10. Tak sabar nai baca entry travel dari kak JM... Wahhhh siap berjanji ye ... Ok, Ros setia menanti ;)

    ReplyDelete
  11. E eh...ada teka kata! Kena jawab ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jwb kot farrah...cer farrah try jwb hehehe

      Delete
    2. Jawab jangan tak jawab kak Farrah ;)

      Delete
    3. Jawapan ada kat blog Cikgu dengan Wakkk.. Ha Ha Ha..

      Delete
    4. Cikgu Ceketed ada skema jawapan! kah kah kah...

      Delete
    5. Kat blog wak tiga lalat lah. Cikgu ada skema jawapan, tapi tak leh release lagi. Ramai tak jawab peksa lagi :)

      Delete
  12. Rasa2nya saya tu..yang no. 6 tu :)

    ReplyDelete
  13. Saya doakan sis JM ada masa terluang dan mood membara-bara ut update blog. Tak sabar nak baca kisah2 selanjutnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tumpang setuju farrah....hihihi

      Delete
    2. Banyak citer postponed. Tak sabar nak baca entri2 baru :)

      Delete
    3. sy xsabar nk baca citer kencing berdiri...opsss hahahahha

      Delete
    4. Deanna Morni : hahaha.. Samala... Ternanti nanti cerita tu

      Delete
    5. hahahha....kan ros kan.....dah tazzabar nk tau nihhh

      Delete
    6. Yess,...dan citer orang selamba tayang tooootttt tuh hikhikhik

      Delete
  14. Amboi, kak JM pun buat cuba nasib macam kak Farrah ke?hehe

    ReplyDelete
  15. Akan kutunggu walau seribu tahun lagi..hehehe. Kalau jumpa vitamin Rajin kat farmasi, belikan untuk saya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk yg jual utk vit malas jerr....hahhaha

      Delete
    2. Ros pun nak kirim jugak kalau ade vitamin tu. Hihi

      Delete
    3. DM... sama lah... vitamin M mmg very very de vanyak kan...

      Vitamin R sekali sekala munchul...
      (Tertakluk kepada terma dan syarat)

      Delete
    4. Jangan beli Vitamin Rajin je... Beli jugak Vitamin lebat rambut untuk kita semua... Nak tunggu 1000 tahun dah botak dah kepala nih.. Keh Keh Keh...

      Delete
    5. Hahahah dahsyat betul hiperbola si Sal. Kena kumpul duit utk suplemen tambahan ni...macam2 vitamin kena beli ;)

      Delete
  16. Tak terlarat nak membalas serangan bom kak JM...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pakai bom nuklear sal..xterkejar kita hahahha

      Delete
    2. Kudrat terhad...sis JM ni spesies Avengers hikhikhik

      Delete
  17. Happy Friendship Day kak JM!!!

    ReplyDelete
  18. Cepat updet dear...tak sabar nak dengar cerita JM makan angin ni

    ReplyDelete
  19. asalamualaikum jm...selamat malam...tahniah pada yang tersenarai :-))....

    ReplyDelete
  20. Assalam jm, sibuk memanjang yea, tkpe...janji tetap ingat Allah dan bersyukur dgn setiap pemberianNya.
    Akk jemput dtg makan nasi dagang ahad ni, nhhas pun in shaa Allah ada, nnt pm akk, 0189010340

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM... jom lah...

      Jgn lah malu ngan saya yg tak berapa nk malu ni...
      hikhikhik...

      Kak azi... ON ea?
      Hihihi...

      Kita blk KL hr sabtu ptg dh nk mlm kot...
      kita kna g KB ...

      Delete
  21. Asyik terbang sampai tak dan nak update blog ye JM

    ReplyDelete
  22. bukak je blog..waahh..kena bom ngn JM nih!..tengkiu dear sudi baca..cepat la update entry travel terbaru ye ;)

    ReplyDelete
  23. tahniah kepada yg tersenarai, anda memang hebat!
    Welcome back akk JM :)

    ReplyDelete
  24. tahniah kpd yg tersenarai...tksh banyak JM kirimkan kak kad raya n sampul raya...

    ReplyDelete
  25. Last month Lya sibuk sgt smpai x trsinggah blog jm..

    ReplyDelete
  26. Sama2 Sis Jm..tak sangka terselit jugak nama Cik Mimie disini :)

    ReplyDelete
  27. Tak sabar nk baca entri travel seterus nya..SIS JM KEMANA?

    ReplyDelete
  28. SS tetap no.1 di hati JM..tak boleh lawan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak SS ke tu? Iskkss... Overnyeee diaaa...

      Delete
    2. SS memang over.. siap control2 macho lagi..hehehe :P

      Delete
    3. Cik Mimie bagi nama special utk SS kat blog saya - Super Sado hihihih

      Delete
    4. Kak Farrah bukan Super Sado la kak.. Sister Sado :)

      Delete
  29. Kesian saya entah bila blog nak tersenarai. Jika JM perluaskan ke top 50, mungkin la la kot blog saya tersenarai, hehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper tak tersenarai pun JR....yang penting jalinan ukhuwah berpanjangan...

      Delete
  30. ehee....mcm kenal jerr nama yg tersenarai tuhhhh.....hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik betulla. Macam kenal je,... :)

      Delete
    2. kan farrah kan....tp di mana yerrr.....kih kih kih

      Delete
    3. Tu la sama gak macam kenal kan

      Delete
  31. sy laa orgnya yg sentiasa tggu entry terbaru JM.....bersedia utk membaca....heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS order Rinjani masak kari sampai sekarang tak buat... Sedih kan?

      Delete
    2. Lah... sy ordee masak laksa... patut lah tak siap... bnyk order katanya

      Delete
    3. SS...Rinjani masak kari mmg lambat skt nak masak...kena kutip dulu rinjani kt laut bru leh masak heheheh

      Delete
    4. nhhas....kena byk bersabar kalau nk order...coz q dah panjang hahahha

      Delete
  32. tahniah pada semua!
    selamat hari raya kakak JM =)

    ReplyDelete
  33. walaupun sy tak pernah tersenarai, tapi sy tetap peminat tegar blog JM!. hihihihi

    ReplyDelete
  34. tak sabar nak baca cerita seritun travel U, pat update nah sebelum nak cuti panjang.. hehe

    ReplyDelete
  35. Nama I ada ka tu dlm senarai?hehe

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. Pi beraya.. Kah Kah Kah... Lagi mau tanya ke?

      Delete
    2. keh keh keh...suka mengusik QA

      Delete
  37. JM ...

    Tgk kat Blog SS ... JM Pengkomen no SATU

    Tgk kat sini .. SS Pengkomen no SATU

    Hahahahahahaa

    TERBAAAAAIIIKKKKKK !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tu bukan komen... SS tu komain je banyak... Nanti kami serang blog En Li ehhh... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Ko jangan mainmain...

      Hahaha...

      Delete
  38. Sis JM...oh SIs JM! Saya dah hantar something tau. Bayar hurtang hadiah hihihi. Selamat menanti titipan saya :)

    ReplyDelete
  39. Replies
    1. Jatuh bedebuk ke jatuh terlentang, Ekin. Gi rehat cukup2. Biar badab betul2 sihat baru kembali beraksi ;)

      Delete
    2. sedia tilam laaaa Kak Ekin nak jatuh tu =P

      Delete
    3. Kak JM memang tengah sakit serentak kena deman, sakit kepala lps sakit gigi sekarang ni...

      Delete
  40. yeay..

    macam tau ja... heee

    welcome back sis ~~

    ReplyDelete
  41. hye JM.. lamanya JM bercuti.. rindulah kat JM.. hehe

    ReplyDelete
  42. Sal singgah sini....Salam Perkenalan sis...

    ReplyDelete
  43. Cepat update, lama betul menghilang ni hahaha

    ReplyDelete
  44. happy friendship day kak JM! saya tunggu entry akak tau..hihi..

    ReplyDelete
  45. JM... love u from earth to moon pluto marikh andromeda n comeback to earth...

    Mmmuahhh...

    Eppy frenship day SJM

    ReplyDelete
  46. SJM... sorry... kita lagi...

    ReplyDelete
  47. Ehem ... ehem ...

    Alamak... kita lg...
    dah naik carta...

    Hihihi...

    Sorry SJM...
    bnyk membebel kat tapak JM ni...

    Bukannya apa ... kita jeles tgk korang borak riang gembira kat sini...

    Hihihi ..

    Sorry JM kalo2 ada terlajak kata dalam komen2 yang dikomenkan.

    Mohon maaf ye SJM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh...lagi ramai lgi meriah....hahahahha

      Delete
  48. KY pun rasa lemau jer nk update blog. Bnyk tersimpan dlm draf.selalu masaalah nk cari gmbr yg sesuai bersepah2 dlm galery..

    ReplyDelete
  49. Hai kak JM. Sihat kee? Sorry lama tak singgah sini. Rindu nk baca entry travel akak hhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry travel yg terbaru kena tungguuuu... Hihi

      Delete
  50. Slmt hri rya sis lmaaa nye x jengah blog sis kta tgh kursus smpi januari thn depn doa kn kta ek ;)

    ReplyDelete
  51. tak sabar nak dengar JM bercerita. hehhe..eh dengar pulak =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la tu. Nanti Zarith baca entri kuat2, kira dengar lah tu :)

      Delete
  52. Tak per tak tersenarai pun...yang penting jalinan ukhuwah sentiasa mantop.....

    ReplyDelete
  53. Semoga JM dan blog JM dikenali ramai dan sentiasa di alam maya... insyaAllah....

    ReplyDelete
  54. ada jugak nama walaupun antara 11-20 yang teratas..

    ReplyDelete
  55. selamat hari raya akak. lama tak singgah sini. banyak cerita ketinggalan ni. nak g jalan2 jap

    ReplyDelete
  56. Untung lahh siapa yang dpaat tu. Hehehe :D

    ReplyDelete
  57. owh JM ada pos kad raya kt Bunda...belom sampai atau ada lah hilang kt mana2 tu...nape tak bgtau Bunda atau email kat Bunda...kot Bunda takder rumah...anak2 kerja...kadang tak sempat nak cek dlm box...
    Kadang posmen main selit2 jer kat gate...kot2 budak2 sekolah lalu lalang terambil...atau melayang kemana2...
    Macam Iryanti tu Bunda kat kpg...kan Bunda tiap bulan blk kpg...tapi Bunda pesan kat anak2..

    lain x email Bunda atau pm kt fb Bunda... Nora Dee... nampak gambar zarif tu mmg tak syak lagi dah... ok ... saaayang JM... hati2 dijalanan...

    ReplyDelete
  58. lama sungguh menyepi ni...hehe btw keep on writing ye;p

    ReplyDelete
  59. Yunk oooo yunk... Bila nak update citer travel ni? Lama dah tunggu ni... Dari zaman batu dah nunggu! Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari zaman paleolitik kan SS?? hehehe

      Delete
    2. citer matahari stahun belom up lagi.. citer lombok agak2 tahun 2017 la kot.. hahaha gurau2 je..

      Delete
    3. Diharap semua bersabar.. Hihhihi

      Delete
    4. sabarla semua hati sis JM sedang terluka....bawa bersabar....

      Delete
    5. Nape Sis JM terluka? Dah ada obat? Dah ada penawar?

      Delete
  60. Welcome back kak JM! Gembira tengok akak enjoy solo trip! Next time boleh solo trip ke Seoul pula <3

    ReplyDelete
  61. Assalammualaikum tuan umah....

    kami datang nak beraya nihhh...nk khatam entry yg tertunggak tu.....heheheheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun datang nak beraya gak ni, Sis :)

      Delete
  62. Tertunggu-tunggu juga entri travel, kak JM :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tengah beli vitamin R kat farmasi!

      Delete
    2. SS..bukan vit L ker utk LEBAT kan rambut??? hahahhaha

      Delete
    3. Kena beli dua-dua. Kasi cukup stok, Sis D :)

      Delete
  63. sorang kakak main cross word puzzle sorang lagi kakak main roda impian haha.. nasib bleh teka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah itu namanya riang gumbira di alam maya :)

      Delete
    2. hehehe kan.. sesekali nak happy2..

      Delete
  64. CT pun actually bulan 7 mcm sayup2 je keinginan nak blogging.. sayup2 je.. alhamdulillah dpt gak nempek kat carta..

    ReplyDelete
  65. hehehe cepatlah kak !! citer highway penuh kejutan tu.. n bunga matahari ku..!! hahaha x abes2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga matahari dah jadi bunga tahikkk hayammm! kah kah kah...

      Delete
    2. bunga dah layuuu di tasik madu..

      Delete
  66. Dear All reader kesayangan hamba....sabar ye sayang-sayang semuanya...sekarang ni hati JM 'sangat-sangat terluka, luka yg tiada ubat' jadi mood nak reply komen dan update entri baru mmg dah hilang...nanti bila dah okey JM update ye...nak jalan-jalan di blog kawan-kawan dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape ni... Harap semuanya baik - baik je....

      Delete
    2. siannye JM...meh sy tolong balut luka tuhhh..walaupun xdpt mengubati tp sekurang2nya sama2 merasai luka tuhh....hhiihih

      Delete
    3. luka yg tiada ubat katanya... Cer cari kat farmasi....

      Delete
    4. napa pula terluka....kenapa? siapa yang buat????

      Delete
    5. semoga cepat sembuh lukanya kak JM

      Delete
    6. Semoga luka Sis JM cepatbsembuh ya

      Delete
    7. semoga lukanya cepat sembuh.. kat sni ramai penawar Akak JM ni..

      Delete
    8. siapa yang lukakan hati kak JM? semoga hati kak JM kembali sembuh ya..

      Delete
  67. Salam Jumaat JM. Sorry, tertinggal keretapi. Lambat sampai sini :D

    ReplyDelete
  68. Jauh lagi perjalanan nampaknya nak dapat top 20...
    Tak pe...usaha tangga kejayaan...kan..kan

    ReplyDelete
  69. macam mana SYM boleh no 5 ini tidak adil tidak adillllll

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia kan Siti yang mengomen

      Delete
    2. Arz dah mula lah tu penyakit dia tuh hikhikhik

      Delete
    3. lalalalalala.. well Arz jangan jeles.. hahaha.. lalaalalala..

      betoi tu Kak Farrah.. mula nak jelly2 hahaha..

      Delete
    4. hahaha Arz jeles kat SYM ya..

      Delete
  70. blog ni selalu je meriah je dgn komen2 dari rakan blogger. maaflah x dpt nk join sekaki, huhu. semoga sukses dlm berblogging! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mehlah join sekaki, Mazni, join dua-dua kaki pun boleh :)

      Delete
  71. JM nie selalu menghilangkan diri yer... Tapi timbul je entri mesti berduyun datang mengomen. Banyak yang rindu JM...

    ReplyDelete
  72. Update dong entry ke Bangkok mbak JM.

    ReplyDelete
  73. akhirnya.. berjaya jugak masuk list.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka nampak pha is ... tahniah :)

      Delete
    2. suka..? hahaha.. thanks.. susah sebenarnya nk masuk list blog ni, sbb persaingan ramai.. hehehe...

      Delete
    3. Hahahahaha tahniah phs is masuk listbusaha lg up kedudukan

      Delete
  74. tahniah jugak kepada yg lain.. awat yg top 10 tu buat macam cross word puzzle tu.. hehehe

    ReplyDelete
  75. thanks jugak buat kak JM kerana sudi mengeBOM blog Eyda..

    ReplyDelete
  76. Assalamulaikum sis JM yang ekin sayang terima kasih kerana sudi memeriahkan komen di blog ekin... ekin terharu blog tulis citer pendek xde yg menarik ada gak sudi singgah... terima kasih sis jm...

    ReplyDelete
  77. confirm sure, CN ni silent reader je. hee... tp blog akak JM tetap di hati :)

    ReplyDelete
  78. uish nak mengekalkan kedudukan memang seksa kalo kat blog Akak JM ni..
    peminat ramai sungguh.. mujur still mampu berada di dalam list hehe..

    ReplyDelete
  79. Over sgt bedebornye tu..hehe..tu blom bdebor nak nikah..lagi nebes breakdown.gurau2 ye..

    Anyway..salam ukhuwah..nak follow utk for more info psl travel2 ni..tq dear..

    ReplyDelete
  80. tak akan mungkin mampu tersenarai lagi...hehe
    apapun tahniah buat mereka ye
    mereka memang hebat

    ReplyDelete
  81. semua memang kaki sembang kencang tu ... hehehee

    ReplyDelete
  82. tahniah semua..Etuza dah ketinggalan jauh kat sini..semoga terus utuh ukuhuwa blogger

    ReplyDelete
  83. thanks juga buat JM ... yang sentiasa rajin komen kat my blog :)

    ReplyDelete
  84. tahniah buat dorang.. termasuk juga nina eh :)

    ReplyDelete
  85. yeaaaa ...akhirnya dapat masuk dalam senarai ;)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352