You can click on me :-)

Wednesday, 22 July 2015

Wordless Wednesday : Do not Miss Me!!!!

Salam Aidil Fitri dan salam sayang buat semua reader blog JM,


JM pergi tak jauh...pergi tak lama so do not miss me hokey!!!! but i will miss oulsss!!!

Ini kali pertama JM travel secara SOLO, doakan JM selamat pergi dan balik ye!!! Aminnn

Perasaan? berdebor-debor...rasa seperti menunggu orang masuk meminang kah kah kah...gatal!!!!

Till we meet again after 6 days

358 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih Lia....terima kasih kerana sudi singgah sini :-)

      Delete
  2. SS doakan selamat pegi selamat balik!!! Aja Aja Fighting!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr.... kenapa kena fighting?
      ni g trip tournament kong fu ke?

      alamakkkkk

      Delete
    2. Huda syg! Hanya org kampung Korea je tahu kih kih kih

      Delete
    3. nak balik kampung lagi ke JM?amboi, raya di perantauan ni...haha

      Delete
    4. Sal! balik kg tu lambat laie....ni ke Bangkok city je

      Delete
    5. SS demam full house lagi la huda ... tu pasal aja-aja fighting :)

      Delete
    6. gempak la, travel solo tuuu ... diri sendiri belum tentu berani :p

      Delete
    7. semoga selamat pergi ... dan selamat balik yer JM :)

      Delete
    8. Puteri Wanita...baru try...takut gak sebenarnya

      Delete
    9. PW...Alhamdulillah...JM dah selamat sampai semalam

      Delete
  3. debor macam org masuk minang katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih kih...si JM tu mengade ngade!

      Delete
    2. gamaknya klu betul2 org masuk meminang, debar mesti lagi menjadi-jadi kan.. hehe

      Delete
    3. Suida : perlu rendam badan dalam tab penuh ais baru hilang debor tu :-)

      Delete
    4. xpasan lak masa bertunang dulu ada rasa berdebar2 cenggitu......hahahha

      Delete
    5. kih kih kih! Deanna maybe time tu terlalu excited so mcm2 ado heeee

      Delete
  4. Replies
    1. haaa...mcm tu lah..nanti x de obat hiksss

      Delete
    2. nak majuk jugak... sebab kena tinggal... huhuhuhu...

      Delete
    3. org tu merajuk ke? ntah2 berbakul-bakul rindunya.. ;)

      Delete
    4. Kite tengok sape rindu kat sape (nada ego melangit)...
      * Kah Kah Kah... Statement bakal kena piat telinga... Pitam!

      Delete
    5. Huda!!! Jgn lah majuk i willbmiss u nanti. Dh dpt lum kad raya dari sis dh lama pos tp pos by posmen :-)

      Delete
    6. suida!! Cer tanya org tu :-)

      Delete
    7. SS!!!! Haip! Kita tgk nanti heeeee

      Delete
    8. hahaha... lah kenapa kali ni guna abam posmen...

      take care SJM... semoga selamat semua nya...

      Delete
    9. JM.. hari2 kita bukak peti surat... x de pun.
      Abam posto cuti lagi kot

      bil letrik pun baru sampai.

      Ngeng kan bil sampai setelah due date byr bil... adeiii...

      Delete
    10. adoyai abam posmen ni...ishhhh

      Delete
    11. Dah dapat semalam...

      hahahaha... punya lah hari2 kita bukak peti tu...

      tengah hari tu kita bukak lagi...
      tapi tak de.

      petang ayah balik pasar malam... naaahhh ada surat utk ko.

      dah kenapa tiap kali JM anta something kat letter box tu ayah yang berjaya jumpa...
      cisss....

      ni kalo main running girl - kalah abes dah ni

      Delete
    12. hahahha...mmg x de rezeki nak ambil..maybe rezeki nk jumpa sis JM lah tu kan Huda

      Delete
  5. selamat pergi n kembali take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Paridah....sayang akak!!! muaahhh!

      Delete
  6. Replies
    1. Terima kasih...Same goes to you ye Bie!!! trip on Sunday kan?

      Delete
    2. Dear Bie...sorry x dapat ngopi utk kali ke dua huhuhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. Fay! terima kasih...dh selamat balik :-)

      Delete
  8. Have a safe journey kak JM, hati-hati ya jalan solo tu, jgn tergoda dgn abang2 sado!

    Tapi seriously, berhati2 dan beringat2 tau. Mak saya selalu pesan, selalu ingat yg ada org memerhatikan kita jd kena beware sokmo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay!!! enjoy sebenarnya travel solo..rasa nk travel solo lagi heheheh...ha'a...sis JM ingat pesanan tu dan alhamdulillah...all going smoothly

      Delete
  9. teddiiaa.. dia keluar lagi.. hehehe.. smoga selamat pergi dan selamat pulang...

    ReplyDelete
  10. Selamat Pergi dan Selamat Pulang JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mummy Julia...your card raya JM dah terima tau...terima kasih...cute sgt

      Delete
  11. Selamat pergi dan selamat pulang JM, nak pergi mano tu? raya raya nak jalan pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin Fadli...g Bangkok je...org lain dah lama sampai sana...org 'tu' pun dah lama jejak kan hiksss...dpt tiket murah...so raya pun raya lah

      Delete
  12. Replies
    1. Thank Lady Diy...terima kasih juga singgah sini yek

      Delete
  13. semoga selamat pergi dan balik ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eyda...alhamdulillah berkat doa kawan2..sis JM dah selamat balik...enjoy sgt :-)

      Delete
  14. Nak pi mane laie la jm tu...moga selamat walau kt mane pun berada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie...JM ke Bangkok je...alhamdulillah selamat dan Allah temukan dengan orang yang baik-baik

      Delete
  15. SJM,.... Selamat bercuti....
    go in one piece balik perfect in one piece okay...
    take care sister....

    why why why .... i kena tinggal lagi ni... haishhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Huda..dh selamat balik...ada cite best nk kongsi..x sabar rasanya heeee

      Delete
  16. safe journey JM, syoknya dapat ME time 6 hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Sue...sis JM dah selamat balik..rasa nk g bercuti lagi ahahaha

      Delete
  17. Replies
    1. Inani!!! lama x muncul sini hikss...ha'a...jalan ke Bangkok je

      Delete
  18. Semoga dipermudahkan dan selamat pergi dan balik..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih BUNDA...alhamdulillah selamat walaupun ada sedikit cite x best di sebaliknya :-)

      Delete
  19. semoga selamat pergi dan balik..take care JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mrs Smile...cayang awak eheheh

      Delete
  20. take care JM..have a safe journey..

    ReplyDelete
  21. Salam Aidilfitri JM,

    Sy mmg jeles dgn JM, Sekian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fitri Dayah..alaaa...x perlu lah nk jelez..JM g Bangkok je pun heeee

      Delete
  22. Fuhh, masuk muzium habis lah cerita travel sebelum ni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kan...

      trip lambok pun SJM tak abes tampal gambar lagi ni...

      SJM ... tampal gambar je pun okay dah... teringin nk tgk rupa lombok ...

      Delete
    2. Huhuhuhu citer lombok tak naik-naik nih.... dah ada citer baru nak sambung queue :)

      Delete
    3. hehehhe.....citer korea belom habis....pastu trip g thailand....pastu trip ke kelantan bantuan banjir....pastu pergi korea lagi...pastu ke lombok panjat gunung....haaaaa.....banyak kisah yg lom JM citer lagi tuhhhhh......hahahahahahahah

      Delete
    4. korang ni ... sebenarnya SJM nak buat novel lah.

      tak aci lah citer semua ...
      nnt korang tak nak beli novel travelog SJM... ha acaner...

      Delete
    5. #HudaSerkapJarang...

      memandai je budak huda ni...
      hikhik hik...

      jgn marah JM... nnt kena jual... hihihihi

      Delete
    6. Suida..in shaa Allah akan di kongsi sedikit demi sedikit lama-lama jadu bukit...klau masuk museum pun boleh datang ziarah...FREE je nanti hihihhi

      Delete
    7. Huda nak cite Lombok? biar sis JM khatamkan dulu cite Busan tu eh...

      Delete
    8. Farrah : tolong bagi ubat rajin sikit

      Delete
    9. Deanna...bukan tu je...trip ke Phnom Phen, Krabi dan Phuket pun masih dalam Q...aduhh!!! ape nk jadi ngan JM ni

      Delete
    10. Huda..kalau buat Novel sah tak terjual

      Delete
    11. Huda...kalau kena jual ade ke yg nak membeli heheheh

      Delete
  23. Semoga perjalanan kali ni dipermudahkan dan Sis JM selamat pergi dan balik.. Take care my sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Suida...nasib baik x tergoda sama lelaki Bangkok kih kih kih

      Delete
  24. first time travel solo eh...Take care ok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah la.. CT prasan gak.. bukan slama ni ada trip yang solo jugak ke ?

      Delete
    2. Haaa,. itu yang nak pesan tadi. Lupa lak,...travel elok-elok ye, sis. Be extra careful :)

      Delete
    3. beraninya travel solo..teringin nak buat..tapi kat dalam Malaysia jelah kot..

      Delete
    4. Suida...mmg berdebar2 mula nya tapi bila dah sampai sana...ehh...seronok pulak travel Solo ni

      Delete
    5. CT...ni festime sis JM travel solo tau

      Delete
    6. Terima kasih cikgu ceketed..sis JM sentiasa ingat pesanan tu

      Delete
    7. Sal....sis JM dh terima kad raya...ehh..dh kabo ke belum eh...
      Alaa..x perlu takut travel solo ni....sis JM rasa terujak lak,,maybe pasni nk try lg..Bangkok sgt sesuai travel solo or backpackers..cubalah Sal...easy measy

      Delete
  25. bon voyage..have fun n take care di perantauan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas..alhamdulillah selamat walaupun ada sedikit kisah x best di turunkan di tepi highway

      Delete
  26. nak ke mana pula tu
    jalan baik-baik ya
    take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu..ke Bangkok City je...alhamdulillah selamat...kalau Mazu nk travel solo pun boleh....easy!!!!

      Delete
  27. Have a safe trip, Sis!
    Selamat pergi & selamat balik ye...

    ReplyDelete
  28. makaaii ...berjalan lagi anak dara ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda....anak dara tu mmg tak pandai nk duduk diam-diam ishhh.....heeeee

      Delete
  29. amboi2222222 adik akakni.... of course rindu....
    kemanalah gamaknyer dia pergitu?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Cho Zila...dh dapat lom kad raya yang JM hantar?
      alaaa..akak..JM ke Bangkok City je

      Delete
  30. Haruskan I merasa jeles dengan JM yang selalu travel ni? ha ha ha

    ReplyDelete
  31. Laaa.. kenapa melancong solo, kalau ajak saya tentu saya nak temankan, syaratnya kena belanja sayalah... hehehehe..
    Apa pun, salam Eidul Fitr untuk JM, semoga gembira sepanjang di perantauan dan kembali dengan selamat bersama cerita2 segar nanti...

    ReplyDelete
  32. selamatlah semuanya..pergi dan kembali ..

    ReplyDelete
  33. semoga selamat pergi dan balik....sentiasa baca ayat kursi...sebagai pelindung diri...insyallah....

    ReplyDelete
  34. Enjoy your holiday...selamat pergi dan selamat pulang.

    ReplyDelete
  35. Kakak !!! kemanakah ? sampai hatimu tinggal daku..

    ReplyDelete
  36. have a safe trip.. hati2 solo tu.. kang tetiba jumpa abam..
    dah jadi drama 'abang sado ko ado ?' hahaha..

    ReplyDelete
  37. semoga semua urusan Kak JM dipermudahkan..
    have fun =)

    ReplyDelete
  38. Hatihati JM.Moga selamat semuanya.tcare

    ReplyDelete
  39. Have a safe journey dear...akak tunggu update terbaru mu itu...

    ReplyDelete
  40. take care kak JM...wherever you are..nak rindu jugak boleh kan?have a safe journey ye, pergi dan balik...

    ReplyDelete
  41. Errr....

    Macam dah lambat ja...

    Tapi, nak gak type..

    Take care sis....

    Selamat pergi dan selamat balik...

    I'm waiting...

    ReplyDelete
  42. Beraninya k.JM.
    Ada nak pi Indon lagi x?
    Saya tingin nak pi tapi xde geng.
    Kawan kerja ada ajak pi sama tapi masalahnya kitorang xblh ambik cuti beramai2 sape nak kerja kat klinik..

    ReplyDelete
  43. Nak pi bercuti sebab nak release tension.
    Byk sgt masalah tak tertanggung dah kat kepala ni.

    ReplyDelete
  44. One more thing,
    Thanx a lots atas kiriman kad raye.
    Siap ada sampul isi duit raya utk 3 Adams..sooo sweet.

    ReplyDelete
  45. Sis JM, tolong bawak kite 'lari' jauh...
    Uwaaaa..

    ReplyDelete
  46. selamat pergi dan selamat balik JM....
    Tabik spring kat JM... berani jenjalan sesorang

    ReplyDelete
  47. selamat terbang tinggi lagi menjelajah bumi...moga dalam lindungan Allah jua,take care and have fun sis!

    ReplyDelete
  48. Buat masa nie paling jauh aku pergi gi , Sarawak jer .

    ReplyDelete
  49. Have a safe journey, kak JM :D

    ReplyDelete
  50. I think i bump ngan sis kat Sathorn Central Pier yesterday.....tp nak tegur takot salah org....bdw yr blog help me a lot. Mr. Suchep kirim salam ;)

    ReplyDelete
  51. uih.. x balik lagi.. hehehe
    baru prasan, page views blog ni dah cecah lebih 1 juta..! tahniah... saya pun x sampai tahap tu lagi walaupun dah berblog sejak 2010

    ReplyDelete
  52. singgah sini lagi.. dah rindu dah.. hehehe

    ReplyDelete
  53. Have a safe trip JM... สุขสันต์วันหยุด :)

    ReplyDelete
  54. amboiiii....beraya diperantauan ke JM???? heheheh....semoga dipermudahakan segala urusan yerrrr......dan selamat pergi dan kembali....hihihih

    ReplyDelete
  55. eh anak dara ini.....nak pergi beraya ke seberang laut pulak ker?
    Jaga diri baik-baik di tempat orang.

    ReplyDelete
  56. ke manakah? have fun jm...tak sabar nak baca entri!

    ReplyDelete
  57. Take care JM..Ezan doakan JM slmt pegi n balik..

    P/s: kali nie pegi mn plk cik JM nie...jeles iolls tau :)

    ReplyDelete
  58. JAY EM....

    Kak azie ajak g raya umah dia... nak g tak? JOm...
    cekidout ur emel yer ...

    ReplyDelete
  59. Enjoy ur trip!!

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  60. JM Selamat bercuti.. ke mana ke kite??... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Bangkok City dan Ayuttaya je kisah Earty :-)

      Delete
  61. enjoy ur trip....gonna miss u...eeeh ur entry with lovely photos...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta....terima kasih...dah selamat sampai Msia semalam..enjoy sgt!!!

      Delete
  62. I missed u JM hihii.. baru sempat berblogging lepas cuti raya sakan. Dpt kad & angpau dari JM tp lom sempat buat entri.. t kasih & Salam ceria aidilfitri buat JM!!.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro KK rindu JM?...speechless hahahaha...ahaa...dah terima eh? sama-sama..terima kasih kerana sudi jadi kenalan JM di alam maya tau

      Delete
  63. sis JM !!!!! pegi mana???????? semoga selamt pegi selamt kembali :-)
    tenkiu bg kad raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally...sis JM ke Bangkok City and Ayuttaya je...alhamdulillah dan selamat sampai semalam..dah dapat kad raya? sama-sama :-)

      Delete
  64. Semoga selamat pergi dan selamat kembali serta dipermudahkan segala urusan.

    Bila ni mau dating ni? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...JM dah selamat sampai semalam Naimah....nak dating? i is FEMALU..acaner heee

      Delete
  65. zery pun tringin nk travel solo....tp macam Omma x bg la plak... sadis...
    6 hari x lama...??? pehhh... lama tuuu... well.... hepi holiday...enjoy ur travel JM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zery!!! klaau camtu tu try travel berdua ke bertiga ke...6 hari mmg puas sgt...puas explore Bangkok City tu...nanti try lah ke sana cuma panas lah sikit

      Delete
  66. Jom Singgah Blog Saya

    Koleksi Resepi emak
    http://koleksiresepiemak.blogspot.com/

    Info Muzik Terbaru
    http://muzikmp3terbaru.blogspot.com/

    Info Filem Terkini
    http://filemhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  67. Semoga selamat semuanya. Have a safe travel Sis JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Mimie..alhamdulillah selamat balik walaupun ada pengalaman di tinggalkan di highway

      Delete
  68. Replies
    1. Cik Mimie!! sbb x ada yg nak follow n then nk try Solo..best ke tidak

      Delete
  69. Dear All my Lovely readers...JM dah balik!!!! i'm home..malam tadi sampai...terima kasih semua doakan JM selamat pergi dan balik..YES!!! JM travel solo ke Bangkok City je!!!!...experience? speechless dan menarik..seronok travel solo ni sebenarnya..pengalaman di tinggal di tepi highway, berbasikal di hari panas terik..mmg enjoy..will travel solo again? definitely..YES!! heee...FREE nanti JM reply all your comment okey..love u oulss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa balik dh ka...baru nk kata selamat pergi Dan balik

      Delete
    2. Nak Ikut ke mana Mbak Jambu hihihih

      Delete
    3. ZF!!!! dah selamat sampai semalam..alhamdulillah

      Delete
    4. waahhhh....alhmdulillah....dah balik dah JM.....bila mau up itu cerita korea dan thailand haritu??? hehehehhee

      Delete
  70. Wah JM ke Bangkok rupanya... Masih kat sana ke JM???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal!! dah selamat sampai di Msia semalam

      Delete
    2. Alhamdulillah la begitu, nanti JM jangan lupa kongsikan kisah di Bangkok yer :)

      Delete
  71. Eh lupa nak bagitau kad raya JM dah sampai tau. Terima kasiiiiiiih JM ^-^

    ReplyDelete
  72. Replies
    1. Zarul Farhana...x nak orang Bangkok...nak meminang orang Seoul ehehehe...nampak x my taste! tak hengat heeee

      Delete
    2. zarul!!! orang Bangkok? tak nak!!! i nak meminang orang Seoul ehehehe...nampak! x sedar diri

      Delete
    3. Dah agak jawapan JM, maklum le orang kampung JM kat sana mesti diutamakan kan, kan

      Delete
    4. Zumal!!!! org kg di lupa jgn hihih

      Delete
  73. Have a nice and safe trip! Jangan lupa untuk hati-hati dan bawak balik sourvenir. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zulhilmi tempoyak! ehh..ni mmg suka makan tempoyak eh...ahahaha...JM dah selamat mendarat di Msia semalam...yes!!! enjoy sgt this trip..souvenir? haruslah ada..utk diri sendiri kih kih kih

      Delete
  74. Wah pegi bangkok ye JM...bestnya..tapi tak takut ke sensorang ke negara orang..kalau zarith agaknya menangis kat tepi airport hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa ko menangis di situ mari menangis dia sini (dialog drama P Rambee) ahahaha..Ibu Zarith!! x perlu nak menangis..enjoy the moment...bet sgt ehehehehe

      Delete
  75. salam JM cayang..kad rayo da samapi dah siap masuk lemari,,,tkasih benyak ye JM
    sawadikaapp..k...kapkunkap
    semuga dah selamat kembali ke bumi malaya nni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Nekcik yg di sayangi jugak tu hiksss...dah dapat eh...masuk dalam lemari katanya hihhi..harap2 lipas x buat kenduri hihihhi...alhamdulillah dah selamat sampai msia..habis sunburn huhuhhu

      Delete
  76. JM pergi mana ni?? aduusss .. rindunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. dak Intan...dah terima lum kad raya dari sis JM..ada duit raya utk FL ug cute tu

      Delete
  77. saje jengah sini harini....kot2 tuan dia dah balik....sekali tgk.....mmg tuan dia dah balik dah....patutlaaa instict kuat nk jengah sini....hahhaahhhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok dalam air ke? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. haah....air dalam singki....keh keh keh

      Delete
    3. Wahh...Deanna...ada instinct katanya....ada six sence ke

      Delete
  78. Assalamulaikum sis JM baru sempat singgah blog sis... pergi travel mana tu patut sepi blog ekin xde org bom hihihihu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin!!! waalaikumussalam...ye!! kalau sunyi sepi tu tandanya sis JM x de kat msia hikss....alaaa ke Bangkok City je

      Delete
  79. Yeay ... JM dah balik...

    alhamdulillah...

    nak coki coki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda...jom ikut sis JM gi kedai ahaksss

      Delete
  80. salam singgah. cepat2 la update perjalanan kat dalam blog. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi Nazrah : kat mana nk cari ubat rajin hikss

      Delete
  81. Replies
    1. Fatin Wawa : dah 4 hari sampai msia hikssss

      Delete
  82. salam aidilfitri JM selamat bergumbira ya sementra masih ada syawal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Noor....raya kan sebulan hi hi hi

      Delete
  83. salam aidilfitri sis JM! wahhhh pegi mane pulak kalini. travel solo pulak tu.
    smoga slmt pergi & slmt pulang ke tanah air ye sis JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran Ana...wah!!! ingatkan dah lupa pada sis JM hiksss sbb dh lama x singgah sini...i rindu tau hikss..

      Ana!!!! ni mesti x baca betul2 ni...sis JM dah balik dear....travel trip tu 23 - 28 Julai hiksss

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang