You can click on me :-)

Friday, 21 August 2015

Weekend Getaway!!!!!

Salam sayang buat semua reader blog JM!!!!


Hari ni JM nak share lokasi "Weekend Getaway"

Dah lama tak jalan-jalan cari angin di Malaysia. Asyik! Asyik! Asyik! ober the sea je kan...

Why not  kita terjah lokasi menarik di Negara sendiri. Mula sedar diri bila nilai Ringgit jatuh uhuhuh.

Akan JM 'semadikan' nama kamu...kamu...dan kamu di atas pasir yang putih bersih itu...

Ihsan Google!
Nak layan Sunrise!!!

Ihsan Google
Mesti ramai dah tahu....ke mana destinasi JM minggu ini....Trip menggelapkan kulit yang memang dah gelap!

Doakan JM selamat pergi dan balik. Jam 9.30 mlm nanti gerak.

Selamat berhujung minggu to all my dearest reader!

173 comments:

  1. Selamat pergi dan kembali JM.. tulis nama wawa kat pasir tu juga ye, mne tahu wawa pun sampai sana juga nanti..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Wawa, sis JM on the way ni....akan ku ukir namamu di atas batu heeeeee

      Delete
    2. Bukan main lagi nak ukir atas batu hihihi

      Delete
    3. haha.. ok laa kak farah, kekal lama skit.. atas pasir, kena hujan dah habis.. hihi

      Delete
    4. pandai bermadah juga JM ni hehe :) ...

      Delete
    5. Farrah....sekali lupa bawak kapor lah hihihih

      Delete
    6. tapi kan Wawa...sis JM hanya mampu ukir atas pasir je pastu semadikan dalam blog ni...boleh?

      Delete
    7. CT!!!! x percaya ke? hiksss

      Delete
  2. Selamat bercuti, sis! Enjoy yourself!
    Have a great weekend ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Farrah...enjoy cuma malam tu ribut tak boleh tdo dlm khemah sob sob sob

      Delete
  3. Selamat berhujung minggu sis JM :)

    ReplyDelete
  4. wahh...bestnya layan sunset tepi pantai..
    pantai kat msia memang sgt cantik...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Sofu!!! JM dah terima hadiah dari kak Sofu tu...cantik!!! terima kasih

      Delete
  5. cam best aje weekend getaway ni
    malangnya tak dapat guess

    ReplyDelete
    Replies
    1. YY...sis JM ke Redang Island

      Delete
    2. Redang memang best! snorkelling dengan turtle n baby shark tak?

      Delete
    3. turtle x muncul Sal...baby shark ada lah...

      Delete
  6. ooo..semoga dipermudahkan perjalanan pergi n balik ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih YY..alhamdulillah selamat walaupun datang ribut semasa camping tu

      Delete
    2. ribut? habislah terbang khemah..

      Delete
    3. mmg kelam kabut time tu Sal...bukak khemah dlm ribut...cuba bayangkan

      Delete
  7. asalamualaikum jm..kemanakah jm hujung minggu ni..macam ke pulau je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Yan...ye...JM ke Pulau Redang Pulau Pinang tempat penyu bertelur

      Delete
  8. semoga jm selamat pergi dan balik..amin..take care jm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Yan..alhamdulillah dah selamat balik pun

      Delete
  9. kalau nak berjemur jangan lupa pakai losyen
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Yan...dah pakai tetapi kulit tetap sunburn sob sob sob

      Delete
  10. selamat pergi n balik my sista JM.. nway, U nak p mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Suida baru nk reply komen ni...I ke Redang Island (Pulau Pinang)

      Delete
  11. Kena tinggal lagi laa nampaknya SS... Sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....sayang anak tinggal-tinggalkan...sayang SS biar biarkan..

      Delete
    2. Sampai hati Oh Mak Gojes (OMG) a.k.a Mak Bukan Bonda Ku... Sampai hati biar biarkan SS... Nak lari laju laju laa kat Batu Belah Batu Bertangkop! Bior padan muka!!!

      Delete
    3. hahaha.. ok itu peribahasa i loooike. SS kalo jalan pun bukan ingat kita.. tau2 dah sampai..
      biar dia plak kena tinggal..

      Delete
    4. entah...SS pun selalu tinggal-tinggalkan kiter..haha

      Delete
    5. SS tinggalkan JM ke klate...fair lah tu kan :-)

      Delete
    6. kalau SS merajok mmg susah nk pujuk!

      Delete
  12. jgn lupa pakai sunblock tau U...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang Koya takpe, dia maintain putih..hihihi

      Delete
    2. Suida!!! ofcoz lah i pakai walau i x cantik jelita eheheh

      Delete
    3. kih kih kih..Sal...ni koya celup!

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih abe MKL...dah 'selamat' :-)

      Delete
  14. Wah......masih mampu pernah ke luar negeri walaupun ringgit merundum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. luar negeri je, bukan luar negara

      Delete
    2. luar negeri masih pakai RM! he he he

      Delete
    3. ke Redang je abe MKL tak perlu ribu riban hiksss

      Delete
    4. ahakss...lainlah orang tu kan nak keluar Negara..tul tak Sal!

      Delete
    5. sekarang ni nak masuk tandas pun perlu RM huhuhhu...ada ke yg FREE

      Delete
  15. indahnya tempat percutian yg jadi destinasi...semoga gembira jaga diri n kembali dgn cerita2 perjalanan yg mengujakan.

    ReplyDelete
  16. Wah....chantiknya tempat tu.
    Semoga perjalanan selamat pergi dan balik.
    And......enjoyyyyyy!!

    ReplyDelete
  17. JM...jangan lupa beli sunblock dan segala losyen bagai....
    Demi kulit yang mulus selalu :)

    ReplyDelete
  18. pulau redang? :D snorkeling sekaliiii? :D:D:D:D

    ReplyDelete
  19. have fun.....tak kurang hebat negara sendiri

    ReplyDelete
  20. jangan lupa bawa sun block ye!!

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. hehehe.. tempat sun bathing n berbikini =D

      Delete
  22. selamat bercuti JM..jangan lupa pakai sunblock! hitam takpe, jangan berkedut sebelum usia..no non no

    ReplyDelete
  23. jaga diri ye..takut gambar you pakai bikini jadi viral.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau viral, confirm keje Sal hihihih

      Delete
    2. haha.. jaga2 kak sal, anda dah kantoi..

      Delete
    3. keje CT skali >.< viralkan miahahaha..

      Delete
  24. ke mana??? pantai mana ni?? bestnyaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  25. selamat mengelapkan diri.....balik nanti panggil JM dayang senandung...hehehhe

    ReplyDelete
  26. Enjoy your gateway, kak JM :)

    ReplyDelete
  27. Happy Weekend dan selamat menggelapkan diri..ekekeke :)

    ReplyDelete
  28. Sis JM pergi mana? Cik Mimie xtahu ni..hehe

    ReplyDelete
  29. sempat je akak JM kt ni ber-weekend gateway... hehe... have fun sis :)

    ReplyDelete
  30. Ok, JM tak ajak pergi, sedih~ bestnyer berjalan di weekend ni.

    ReplyDelete
  31. Pasir putih dan pantai yang sempurna Mbak JM. Dimanakah itu ?

    ReplyDelete
  32. Betul kena pakai Subblok..hehehe,,ya lah cuaca panas dekat pantai..banyak menarik tempat negara kita ni JM..kongsikan ya..

    ReplyDelete
  33. Aganya di mana ni Langkawi kot..hehehe

    ReplyDelete
  34. semoga selamat p selamat balik sis! ;)

    ReplyDelete
  35. Semoga dipermudahkan segalanya, jgn lupa PKI sunblock xpun qu puteh kn hade....;-)

    ReplyDelete
  36. Jgn lupa bawa balik pasir sebotol tau....*_^

    ReplyDelete
  37. bestnya kalau kena ajak mmg nak ikut

    ReplyDelete
  38. akak suka malaysia senang cari makan dan murah

    ReplyDelete
  39. cuma balik malaysia sesekali tak sempat nak jalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak balik Malaysia lagi Kak Noor ? kalo kami pi sana boleh lah
      cari Kak Noor eh ?

      Delete
  40. Bagus ya pantainya.... biru airnya
    sahabat traveller bila nak pergi kat indonesia mampir ksini dulu ya Paket Tour Medan Danau Toba

    ReplyDelete
  41. bestnye... happy holiday Kak JM

    ReplyDelete
  42. ala xnak bawak mummy sekali ka? beg dah siap ni...huaaaaa

    ReplyDelete
  43. JM;

    Have a safe trip ....

    Hitam itu menawan hahahahhaa

    ReplyDelete
  44. Nampaknya JM ke pulau ya. Selamat pergi dan selamat kembali.

    ReplyDelete
  45. hehe bercuti lagi anak dara ni...

    ReplyDelete
  46. ke mana lah agaknya ni . x dpt nak teka . tgk tpt tu memang best je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis Vee...JM pergi mencari penyu bertelur tapi sayang malamnya ribut kuat...penyu x berani nak mendarat...sedih!

      Delete
    2. hehehe penyu takot ngan korang la tu =P

      Delete
  47. Sis JM dah balik ke belum? Citer Redang agak2nya keluar bila ye,...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu Ceketed...pagi tadi sampai, balik umah mandi solat terus pergi keje..kalau di tanya bila nk up cerita Redang tu mampu SENGIH je heeee

      Delete
    2. wawa pun menunggu ni.. mana tahu ada nama wawa skali kat batu kelikir.. kih2

      Delete
    3. kak farrah tanya cerita ledang ni.. cerita2 sebelum ni pun masih berhutang.. hehe..

      Delete
    4. hehehe naik citer Redang lepas habis citer Bangkok.. jadi tunggulaaa ye Kak Farrah..

      Delete
    5. Jay Emm dah boleh bukak agensi! he he he...

      Delete
  48. Jeles sungguh dgn akak aku sorang ni tak reti nak duduk rehat.. beljm sempat kusyen panas nak ke tempat lain dah huhuu.. :D

    ReplyDelete
  49. wah sis jm.. lama sob x singgah sini..
    happy holiday..dlm malaysia..baca komen mcm kat redang ke?
    waiting ur entry sis :)

    ReplyDelete
  50. Wow..gi mana tu...nak ikuttt..Sabah ke bah??

    ReplyDelete
  51. Replies
    1. Bikini G-string tu ke? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. pink laaa makkk! makkk jangan memandai! kaler daulat tu mak! kah kah kah...

      Delete
  52. JM pergi Kelantan kan dengan ss? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni memang kelakarrrrrr!!!
      * Gelak dalam hati...

      Delete
    2. hehehe kalo diorang p Kelantan sama2.. habislah Kelantan tu =P

      Delete
    3. terbalik lah Kelantan..jadi Kelantangan

      Delete
    4. Still gelak kat komain nih!
      * geli hati...

      Delete
  53. amboiiii....gateway katanyaaaa.....kemana kah??? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite tu tunggu kat gate umah kite je laa.. tak away2... ha ha ha...

      Delete
  54. ada bwk ole2 x JM??? nk jugak barang seketul....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahah DM.. nanti kena serang cem CT kena baru tau =P

      Delete
    2. dia nak bawak telur penyu katanya..haha

      Delete
  55. syoknya dapat weeken getaway...macam gedik2 jugak kaki ni nak berholiday...ohhhh la hai...

    ReplyDelete
  56. bestnya kak JM.. kenapa tak ajak?

    ReplyDelete
  57. Assalamulaikum sis JM..maaf baru sempat singgah blog ini... rindu ekin tak hahhahaha..

    ReplyDelete
  58. Nak jalan mana tu sis JM

    Semoga dipermudahkan perjalanan nanti ya...

    ReplyDelete
  59. Pergi travel dalam malaysia pun ok sis jm... dengan duit jatuh susah kan...

    ReplyDelete
  60. i loike berjalan-jalan ditepi pantai..tapi tang kulit gelap tu yang tak tahan hehe

    ReplyDelete
  61. semoga kaka JM selamat pergi dan balik ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak JM dah selamat sun bathing dah Kak Eyda hehe..

      Delete
  62. bestnyer...enjoy ur snorkelling trip!

    ReplyDelete
  63. cepat-cepat updates jm!
    seru roh rajin datang :)

    ReplyDelete
  64. Selamat hari kemerdekaan jm...take care :-))

    ReplyDelete
  65. Oit, U dah balik kan? still cuti ka.. senyap ja, tu yg dtg kacau.. hehe..

    ReplyDelete
  66. to all my dear reader...i'm really sorry tak sempat reply message...bz di opis balik rumah dah penat...x sempat nak blog walking balas kunjungan...at the same time sedang buat preparation for trip next two month...esok ada lagi weekend gateway...so no more entri for this month....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga semuanye b'jln lancar ye...;-)

      Delete
    2. gak papa gak papa.. kami juga gitu hehehe.. ni baru dpt menjenguk kakak =)

      Delete
    3. walaupun bz kat opis ... sempat lagi plan next trip. seronoknya jadi JM :)

      Delete
    4. bila nak update Redang? ke bakal jadi rendang x berbuah??? kih kih kih...

      Delete
    5. baru nak tanya ... SS dah tanya kan :)

      Delete
  67. eh ni entry teaser je ke ? ingat kan dah up citernya.. up skali tona kulit yang berubah tu ye kakak.. hahaha =P

    ReplyDelete
  68. wow, keluar sakan sampai no more entry for this month.. haha..
    apa2 pun., all the best...

    ReplyDelete
  69. Salam berblogging JM.. lama tak berkesempatan berblogging kebelakangan ni. Tapi tak pernah lupa blog JM ni bila2 berblog.. yeah.. semoga ceria selalu ye.. :) :)

    ReplyDelete
  70. Bz sangat lah tu...tapi kesihatan kena jaga tau JM

    ReplyDelete
  71. Selamat pergi travel..rezeki Jm berjalan jauh ya..tahniah, share gambar2 menarik ya JM

    ReplyDelete
  72. errmm ... tak dapat teka kena macam JM pergi, jap nak scroll entry yang lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dah tahu , JM pergi redang ... terbaca komen SS kat atas :)

      Delete
  73. Nama bunda ada tak terukir tu? tak der... tak perlah ...janji JM selamat pergi dan selamat kembali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS berlinangan airmata mintak nama diukir...
      * Tisu...

      Delete
  74. Snorkeling tak kak? Bestnyeeee..berenang bersama-sama ikan. Hehe.

    ReplyDelete
  75. best nyer ke pulau redang :)
    lom pernah gi.
    sgt teringin :) tunggu ijat besar skit aje lagi.

    ReplyDelete
  76. perghhh.. bestnya.. hehehe mesti p terengganu nih... hehehe

    ReplyDelete
  77. duit RM dh jatuh kena simpan sikit duit.. huhu
    nak melancong pon kena tunda sampai la RM naik.. tak pon dalam mesia jelah

    ReplyDelete
  78. terasa nak ajak sis travel ke bali next year.. nak takkk !!

    ReplyDelete
  79. suke nye ayu klu dpt tgk pemandngan mcm tu
    suke sgt2...
    lame dah tak tgk sunset ke sunrise ke
    aishhh bile la boleh g tgk tuu

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352