You can click on me :-)

Tuesday, 1 September 2015

Teaser : Blogger Review at Genting Highland

Assalamulaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Ada yang rindu JM tak? hikss! ye lah..dah lama rasa nya tak bersiaran di blog ni...tenggelam timbul je kan..nasib baik masih 'hidup' hihihihhi

Nampak tak..JM tekun ambil nota...why?
Begini cerita nya.....JM terima email dari Irene Chua, Senior Executive, Resort Communications & Public Relations, Resort World Genting

Melalui email tersebut JM telah di jemput untuk menulis/sharing review pengalaman selama 2 hari 1 malam di First World Hotel mulai 29 Ogos (Sabtu) sehingga 30 Ogos 2015 (Ahad) . Terdapat beberapa aktiviti dan program yang telah di rancang.

Berikut adalah petikan dari email yang JM terima :

Starting this month, the Resort’s new resident show namely Superstars of Magic 4 is showing at the Genting International Showroom and we have also added a new Tower namely Tower 2A to Tower 1 and 2 at the First World Hotel. This makes the hotel the biggest hotel in the world with 7351 rooms. 

In line with this we would to cordially invite you to review the new show and also the new rooms at Tower 2A at First World Hotel and also try new offerings at Resort Seafood Restaurant.  For activities, we would also like you to experience the Behind the Scenes.

Apabila JM semak jadual perjalanan and all programs IT'S FREE include (transport, accomodation & meal). Sebelum beri kata putus, JM minta pendapat dari kawan-kawan dan mereka beri galakan untuk JM join this review program.

Ini adalah peluang keemasan dan tidak semua orang dapat peluang begini. It's my first experience!

Sekiranya JM accept this invitation, ada beberapa tugas yang perlu dilakukan.

By accepting this invitation, you will be in agreement to:

i. Write a review on your experience at the Resort and its activities in particular the First World Hotel XYZ Deluxe room, Resort Seafood Restaurant, ‘Behind the scene’ tour and Superstars of Magic 4.

ii. Will post at least one blog post of your experience. We would also encourage live updates on your other social media accounts.

iii. Share with us the page views two weeks after the date of posting.

JM kongsi sedikit aktiviti dan gambar sebelum share a full story
                      
‘Behind The Scenes’ Tour


Let's go!
Di beri peluang untuk dekorasi sushi dan terus boleh makan..FREE
Cantik tak hasil sentuhan dari kawan JM
Dekorasi Donut
Cantik tak? dah siap boleh terus makan...its FREE
Room Inspection

Lobby Hotel at Tower 2A yang sangat elegan dan stylish!
XYZ Deluxe Room yang sangat selesa
World Cup Room yang sangat luas..boleh main bola sepak kat dalam ni hikss
Dinner at Resort Seafood Restaurant

Berpeluang makan steamboat di Resort Seafood
Jom..kita menjamu selera
Menu Steamboat yang ohsem!
Superstars of Magic 4 show

Berpeluang melihat Super Stars Magic Show 4 yang sangat hebat dan memukau
Dapat bergambar secara personal dengan semua super star...memang ohsem!
Pengalaman yang sangat menarik, dapat berkenalan dengan ramai blogger hebat dari Singapura dan Malaysia.

Nantikan FULL review from me...

322 comments:

  1. Asalam Kak jm..lma btl ya x brsiaran..bestnya smua free plak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Asya Lya..sorry lambat reply..ye semua FREE...ber&* pun free ehehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Mrs Shahafizie : gile x best? best gile kot hihihih

      Delete
    2. JM.... janji jgn gile tau..
      .

      Janji ... (ikat jari kelingking)...

      Delete
  3. belanja komen seround dulu b4 baca...kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai ati tak ajakkkkk!!! He He He...

      Delete
    2. mcm pernah dengar je komen ni tapi di mana ya Deanna heheheeh

      Delete
    3. dah lewat...esok jelah ek kita komain...nak tito!!! nite SS

      Delete
    4. JM...ayat ni ada jupa di merata tempat kan hahahhaa

      Delete
    5. SS....alaaaa....lupa titew nk ajak.....meh2 kita komainnnn hahahhaha

      Delete
    6. ofcoz lah Deanna...terima kasih kepada SS..dia lah pencetus WORD tu

      Delete
    7. ehehehe..masing-masing dah pandai komain skrg

      Delete
    8. pencetus word katanya... i nak pencetus umah! kah kah kah

      Delete
  4. okk....sy nk agkat tgn....sy rindu JM hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!!! terima kasih Deanna....muah!!! (jeling SS..ingat dia sorang je ada orang rindu kih kih kih)

      Delete
    2. keh keh keh.....menjeling tu xtahan tuhhhh

      Delete
    3. tak heran katanya...kita tgk nanti heeee

      Delete
    4. menjeling...menjeling.... menjeling....mata saling sama memandang!

      Delete
    5. I? Ada sapa rindu?
      tiba2 nyibuk kat sini..haha

      Delete
    6. I rindu u Suida...
      * jeling juling2 kat jay emm...

      Delete
  5. waaaaaaa......bestnyerrr dpt jemputan untuk wat review....tahniah JM....rezeki tuhh kan heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Denna dapat jemputan review makanan...lagi best dpt mkn FREE

      Delete
    2. JM...rezeki kannnn....kdg tanpa diduga....heheeh

      Delete
    3. SS....amboiiii....titew ajak laa hritu...ajak2 itik jer...itik tok wi....kah kah kah

      Delete
    4. ye Deanna..dapat kenalan yang baik hati juga REZEKI...ada orang sayang juga REZEKI...tiada masalah pun REZEKI

      Delete
    5. Perhhh DM dpt offer review food...

      Hebat nya

      Delete
    6. Bila lh sy nk jd host jemputan JJCM ni...

      I want i want...

      Rasa halal oriental astro tu ke....

      Khennnnm

      Delete
  6. wah bestnya.. tempat dia pun cantik dan menarik.. tak sabar nak tunggu reviewnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda...pernah ke Genting tak? ada indoor game utk 2 org budak comel tu tapi sediakan duit je lah hiksss

      Delete
  7. Tahniah JM.. blogger hebat juga tak kurangnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CintaHati Lina : x lah..mana ada..JM biasa-biasa aja dong :-)

      Delete
  8. Good morning kak JM!

    Wahh bertuahnya kak JM! Pengalaman yang sangat menarik tu. Tak sabar nak baca full entry akak *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good night Kay...kih kih kih...harap2 sabar lah tunggu ye...draft pun idok lagi ni huhuhuh

      Delete
    2. sabtu ahad x buat pe... siapkan review...

      Delete
  9. wah tak sabar akak nak baca full story ....cepat la JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda...JM ni x pandai buat review..so tunggu lah eh

      Delete
  10. Wah, bestnya! Bestnya! Tak sabar tunggu entri review,sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ye cikgu Ceketed..ntah bila nk start ni ishh...

      Delete
    2. betul farrah....dah tazzabar nk tggu review seterusnyeeee hehehe

      Delete
  11. tahniah JM..lepas ne mesti banyak offer yang akan masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zilla...ahakss...ntah lah...satu ni pun kebetulan je rasanya..tapi kalau ada lagi boleh gak hihihihih

      Delete
  12. Replies
    1. Nina Garsia!!!! mcm pernah nampak nama ni tetapi di mana ya? ehehehe

      alhamdulillah REZEKI!!!

      Delete
  13. Bestnya. Alhamdulillah...rezeki JM. Tak pernah lagi dpt invitation mcm ni. Iyerlah...bukan kaki travel :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza Rahman!!!! x semestinya kaki travel..kaki makan pun boleh eheheheh

      Delete
  14. wah bestnya JM dpt bercuti sakan sambil tulis2 review....tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Paridah...baru pertama kali ni

      Delete
  15. tahniah JM...rezeki JM diberi peluan utk buat review ni

    ReplyDelete
  16. wow, JM dah maju setapak.. tahniah.. tak zabarnya nak tunggu full review

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida!!! ye ke? ye ke? hihihhi

      Delete
    2. maju bertapak2 nih suida....hahahahah

      Delete
    3. Maju lagi setapak.. lagi tertinggal lak..
      JM pergi FREE, nanti we all pergi rabaklah poket....haha

      Delete
  17. bercuti sambil bekerja lah kiranya ni kan.. ;)

    ReplyDelete
  18. wah..untunglah JM! entry ni tak boleh kepam tau, kena update cecepat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x update cepat nanti pihak RESORT world 'bising' :P

      Delete
    2. so cepatlah update.. HAHAHA..
      kami pun xsabar ni

      Delete
  19. Replies
    1. tapi kak Noor lagi hebat...dah publish buku masakan sendiri heeee

      Delete
  20. tahniah kak JM! moga terus murah rezeki di masa-masa akan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Sal...tanpa kalian reader blog siapalah JM di sini heeee

      Delete
  21. kalau kaknoor muda belia macam U mmg tak lepaskan peluang keemasan ini jugaklah disamping dpt semua nya free kan besttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..kak Noor x semestinya perlu muda belia...ce tgk auntie belakang JM tu...lebih kurang baya kak Noor je

      Delete
  22. tengok bilik tu terus rasa ngantuk nak tidor...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS... SS mintak deluxe... x nak double bed... tak feel... ha ha ha...

      Delete
    2. oh ye? ishhh rugilah Sal...belum apa2 lagi dah nk tdo keh keh keh

      Delete
    3. belum apa2 tu maksudnya apa??????

      Delete
    4. sblm tdo basuh kaki, gosok gigi, cuci muka

      Delete
  23. Wahh, tahniah JM..mesti dpt free lepas ni kalau jm pergi kan.. Syoknya JM.. Smg terus success JM sayang..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM sayang? yeaay!! ada orang sayang kitalah...tdo dalam senyuman lah JM malam ni...terima kasih Wawa...muahh!!!

      Delete
  24. waaaa...cantiknya bilik2 tuhhh....steamboat tu mmg menggoda betul laaa hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tergoda Deanna...kalau David Bekcham lalu pun JM dh tak pandang....(jeling Sal hihihi)

      Delete
    2. ecececehhhh....david bekam mmg la xheran....cecuba lee min ho yg lalu...terus tggal steamboat...kah kah kah

      Delete
    3. abih laa sal kena jelingggg...tajam jelingan tu sal oiiii...hahhaha

      Delete
  25. Ada senarai rate xbilik tu JM?? mcm best jerrr ....kot2 leh masuk dlm senarai yg dihajati...hihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh...nmpk sgt dh tazzabar nk tggu entry seterusnyaaa

      Delete
  26. wahh..bestnya, semuanya free of charge..belum pernah tido kat puncak...kt Awana saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Nohas....kalau x kerana event ni JM pun x jejak!

      Delete
  27. amboi.. masih "hidup'.. tak baik tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...ye lah asyik tenggelam timbul je...Firah apo khabor?

      Delete
  28. wahh.. seronoknya... nak ikutt...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..nk ikut ke mana Firah...sis JM dah balik pun...x baca lah ni hihihi

      Delete
  29. Syoknya JM...dulu xsalah outdoor theme park die tengah renovation..dah siap sepenuhnye ke? xsabar nak baca review..lama rasenye tak naik ke genting itu.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pandang atap genting aje... he he he...

      Delete
    2. Erny!!! outdoor tu masih under renovation

      Delete
    3. kalau SS pandang atap genting tu ajak JM sekali

      Delete
    4. kalu ajak jay emm baik tengok jay emm... ha ha ha... matikkkk orang salah faham lagi!!!

      Delete
  30. OMG! Nampak macam menarik sangat. Tak sabar nak baca full review.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik Farah...leh jumpa ngan super star magic show dan salah sorang nya dari KOREA hihihhi

      Delete
  31. Wah..tahniah JM..
    dapat jadi blogger jemputan
    peluang dan rezeki tu...tuah yang akan berpanjangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....terima kasih Lemongago! terima kasih juga sudi singgah sini

      Delete
  32. Replies
    1. jom arghh Mummy bawak bebudak 2 org tu

      Delete
    2. ish ish ish xlehh... depa nak exam.. lepas exam nanti mummy and the geng sampai na...

      Delete
    3. patutlah anak mummy bijak :-)

      Delete
  33. perrrhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    hebat sangat ni....

    waaaaaa ....hebatnya hebatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Genting tuhhh... Bukan calang2... Proud u beb!!!!

      Delete
    2. Tapi x sehebat org tu dapat pergi Okinawa heeee

      Delete
    3. Thanks SS....maybe itu rezeki namanya

      Delete
  34. sis jm... dah glamer jangan lupakan kami yer...

    janji tau (selit jari kelingking ...) sep sep sep hi-5

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...glamour lah sgt kan...

      Delete
    2. nak sign? bak sini tapak tangan tu :-)

      Delete
    3. nak sign? bak sini tapak tangan tu :-)

      Delete
    4. Tak nak kat tangan... Nak kat dahi... Sign "I'm Not Single"... Keh Keh Keh....

      Delete
    5. amboiii...sign kt tapak tgn....buh kat kasut fing laaaa hahahhaha

      Delete
    6. eehh ehh! SS dah berpunya ke? melepas! hihihi

      Delete
    7. alaa Deanna..kalau sign di kasut tak boleh nak 'tatap' sebelum tido...habislah JM kuat merepek hihihih

      Delete
  35. hadoiiiii dapat dok tower baru - AWESOME weih baq ang...

    kipidap JM...

    ReplyDelete
  36. Wah seronok nya tito kat genting free

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau FREE semua best budakbandunglaici...minta bandung laici satu!!!

      Delete
  37. Replies
    1. SS beri kata2 perangsang sikit...malas sgt nih

      Delete
    2. SS tak reti kata2 perangsang... SS tahu terangsang je... keh keh keh... Matikkkk laaa org salah faham! Ha Ha Ha...

      Delete
    3. meh sy bg pil peransang semangat....hihihi

      Delete
    4. SS..kalau tak 'terangsang' itu x normal..so not to worry..u r normal girl hiksss

      Delete
    5. nasib baik baca slow2 ingatkan Deanna nak bagi pil perancang ahahaha

      Delete
    6. nak rancang apa makan pil perancang?
      *soklan mintak penampar.. hehe

      Delete
    7. terangsang vs terancang... keh keh keh

      Delete
  38. Pihak Genting pun tau JM ni glamer... sbb tu dia panggil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa Pak Lang Mie ni...itu strategi pemasaran dorang je...kebetulan tu

      Delete
  39. hehehehe nape rasa ni da macam full entry ni ? ngahahaha saja ngusik.. kusyuk tu jot down notes.. mcm wartawan dah haaaa.. bilik sharing2 ke all alone ni ? ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Full entry dia tunggu! Jangan x terbaca plak! Make sure very details ye Jay Emmm...

      Delete
    2. CT! kah kah kah...itulah ingat nk buat teaser je dah jadi lain..ofcoz lah sharing baru best! x sunyi

      Delete
    3. blog JM x best cam blog SS...ahahaha...matilah cari pasal!

      Delete
    4. Kalu x best x jejak 1 juta page view wahai jay emm...

      Delete
  40. Berselera betul tengok steamboat tu. Macam-macam addo

    ReplyDelete
  41. Replies
    1. elegen n stylish katanya Fidah...mmg cantik!

      Delete
  42. Gambar yang last tu dari camera baru ke? Next time set hide tarikh... Rasa terganggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wartawan merangkap juru kamera.. hahha...kalau U ols pergi sama2 time ni kan, JM tukang catat, SS tukang ambik gambar.. so sweettt.. JM pun dah macam wartawan tgk dok mencatat tu haa

      Delete
    2. SS senyum baca komen Suida... How I wish Suida... How... :-)

      Delete
  43. Semua sangat menarik..dapat tengok serba sedikit ..hebat JM..blogger hebat yang menjadi perhatian ramai pembaca. tahnia ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh Cikgu Etuza nih..jgn puji lebih2 nanti idung JM kembang heee...

      Delete
  44. bertuah dapat lihat live depan mata seperti JM..sedikit cerita dikongsi dan gambar sebesar2 pahala dariNya..tq JM yang baik hati..nyum!!! sedapnya..makanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cikgu Etuza..alhamdulillah dapat peluang...sgt berharga

      Delete
  45. Replies
    1. Bro Jali...dh mcm pom pom girl heheheh

      Delete
  46. Nanti kak zai nak baca dan tengok cerita selanjutnya. Tahniah JM.

    ReplyDelete
  47. Bertuah JM!
    Bestnya..makanan super best dan comeynya blogger glamer JM...jeles tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Gojes!!! kat mana yg comeinya...comotlah heee

      Delete
    2. in shaa Allah nanti turn SS lak

      Delete
  48. bestnye JM...klu ada peluang cmne...jgn lpaskan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Rietta...in shaa Allah akan di pertimbangkan

      Delete
  49. Tengok pic bilik hotel pn dah best. Mesti mahal kan rate semalam. Bestnye JM dapat all in free. Rezeki kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pija!!! cepat sambung cite trip korea tu :-)

      Delete
  50. wah untungnya JM boleh dapat peluang camni
    tahniah ye...betullah bukan semua dapat peluang camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih YY...waktu terima email tu terasa di awang awangan....unbelievable!

      Delete
  51. wow sgt seronok.
    akan tunggu citer selanjutnya :)

    ReplyDelete
  52. Wow terbaik sis JM tunggu citer baru

    ReplyDelete
  53. Tekun akak tulis note muka garangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin...sis JM memang garang...ehehehe

      Delete
  54. wah syioknya dapat berjimba-jimba foc....cngrats!

    ReplyDelete
  55. wahh..seronoknya bila dapat peluang macam ni..tahniah JM..:)

    ReplyDelete
  56. Sis JMMMM... bila nak full review ni.. Banyak hutang story.. dari naik gunung, ke bangkok, n ni lagi..
    fuhh tiupkan semangat kerajinan mengupdate...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskkssss iskksss.. Suida tuntut dah macam Ceti.. keh keh keh...

      Delete
    2. Suida!!! tolong buatkan kopi boleh?

      Delete
    3. habislah byk hutang tertunggak nih

      Delete
    4. fuhhh....fuhhhhhhhh....sy tlg tiupkan semangat utk JM jugak hahhaha

      Delete
    5. itu mcm nk padamkan lampu minyak tanah je Deanna heee

      Delete
  57. salam singgah sini JM ... just nak inform dah tukar nama.

    p/s: It's me Puteri Wanita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang Zie Has no more Puteri Umno...ehh Puteri Wanita hihihih

      Delete
  58. Bagus btul cara hotel promote service dorg ye...yela kan nak idup.. tanpa kita dorg pun susah nak survive..

    Tp mmg menarik la aktiviti dia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Amni..inilah salah satu strategi pemasaran...otak business :-)

      Delete
  59. Salam JM...
    Waha.... macam tau-tau ja zery nak info pasal Genting...
    alang-alang nanti balik kampung boleh singgah....
    tak sabaq laaaaa

    ReplyDelete
  60. ehemmmm2....ada org pakai baju finggggggg.....keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna...siapa orang tu? nak berkenalan boleh heee

      Delete
  61. wa.. bestnya,, blum rezeki cik en untuk dapat tawaran review

    ReplyDelete
  62. wah...best le....kalau saya memang tak boleh bernafas..tak cukup kaki tangan ...

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352