You can click on me :-)

Tuesday, 26 January 2016

JOM!!! ikut JM main SALJI!

Assalamualaikum dan salam sayang dari Busan hiksss,

Gigih taip entri dalam bas kah kah kah. 

Tajuk entri menarik tak? heeeee..siapa yang akan JM bawak untuk main salji tu?

Cuba tengok list tu...top commentar hingga 14 jan 2016. Nak main salji kat mana? Tunggu!!! ke ada yang dah tahu :-)

Ye! waktu entri ni di publish JM dalam bas dari Busan Dongbu Gyeongnam Intercity Bus Terminal to Sokcho Intercity Bus Terminal. Anggaran perjalanan 7 jam 30 min so memang tidur dalam bas malam ni.

Cuaca kat luar memang sangat sejuk, cakap pun mulut kuar asap tapi di dalam bas sangat selesa sebab ada heater. Seat juga besar memang tidu nyenyak lah malam ni.

Nah! belanja gambar selama 2 hari di Busan. Esok akan ke Mount Seorak dan nantikan life update darii JM okey..muah!

Top Comment from 01 Jan - 14 Jan 2016
Tempat menarik di Busan
Gamcheon Cultural Village, Busan
Yangdusan Park, Busan
Busan Tower at Yangdusan Park, Busan
Tempat menarik di Busan
JM was here, Oryukdo Island,Busan
Tempat menarik di Busan
Skywalk at Oryukdo Island Busan
Tempat menarik di Busan
Siput sedut segar dari laut - 10,000 Won
Ada yang berani makan tak? YES!!! JM makan!!!!
Tempat menarik di Busan
Going to IGIDAE Cliff  Busan

199 comments:

  1. Replies
    1. SS cuma kenal siput sarawak je.. he he he..

      Delete
    2. ehehe sipot bab* mahai tau ZF.. ailio dia lagi mahal..

      Delete
    3. Siput gondang? Siput gondang kenal dak?

      Delete
    4. Ayoooo.. Siput godang tu adik badik siput sarawak tul? ahaksss..

      Delete
    5. siput gondang macam ner rupa tu

      Delete
  2. Jm dan pink berpisah tiada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememamngnya , SJM dan Pink ibarat isi dan kuku kihkih

      Delete
    2. kena tazkirah JM beli baju kaler lain sama ehehe..

      Delete
    3. Ibarat isi dgn kuku
      Ibarat dakwat dengan kertas,..dakwat pun kaler pink gamaknya :)

      Delete
    4. habis keluar segala jenis peribahasa XD

      Delete
    5. saya pun minat pink qu pink qu pink

      Delete
  3. Kirim salam kat adek sebelah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah. Saya pun kirim salam kat dia gak.

      Delete
    2. Apa uhuk uhukkk? Jawab salam kanda2 terchenta ni,.. ;)

      Delete
    3. Tahhhh... Tak jawap dosa besau... ahaks...

      Delete
    4. alamak salah plak.. WAALAIKUMUSALAM =)

      Delete
  4. syoknya sis jm bawa ekin g main salji ni

    ReplyDelete
  5. patut la sepi jah blog ekin sis jm duk busan.ya..

    ReplyDelete
  6. gapo tu sis jm boleh makan ke..

    ReplyDelete
  7. cantiknya view ..lagi2 yang kat batuan tepi laut tu^^

    ReplyDelete
  8. Have a safe trip sis JM! Keep warm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ehem ehem ehem ehem ehem jugak..

      Delete
    2. Ramai yang sakit tekak ya dekat sini hehehe Meh nurse Kay bagi ubat batuk meh ;)

      Delete
  9. Assalamualaikum...boleh makan ka siput tu...

    ReplyDelete
  10. Amboi JM balik kampung lagi....balik nak main salji ye.

    ReplyDelete
  11. wahhh !!! JM, take care... nak boot tu jugak ??? bekenan... heh2

    ReplyDelete
  12. waahhhhh trip awal tahun sis JM..enjoy your holiday:)

    ReplyDelete
  13. Sakan berjalan.. sakan juga menaip.. huhuu.. ulat dari siput tu apa rasa nyer.. huhuu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap tak rasa menyesal... he he he...

      Delete
  14. ehhh.. ada nama mummy la.. cam tak caya jerr... Almaklum la dh lama tak mai ronda sini..hehhehe Macehh JM muahhh!

    ReplyDelete
  15. Cantik sgt view tu.. gewamm tgk.. bila la nak dpt pi... huhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gewammmm ye, Mummy. Pasangla impian ke sana tahun ni. Bawak dua hero tu sekali :)

      Delete
    2. gewan pun gewan la mummy ya hahhahahahha

      Delete
  16. Replies
    1. Kite mampu nengok salji dlm peti ais je... he he he...

      Delete
    2. kan SS , sama lah yana pon bukak peti jeee

      Delete
    3. Dah lah bukak peti ais nmpk ikan je... Siput x de.. Sedih... Hi hi hi

      Delete
    4. over SS srupo dak pernah tengok snow..

      Delete
    5. Org kampong ulu la katakan... Mana ada snow... Ahaksss

      Delete
    6. Merendah diri bebenor kanda SS ni. Salji peti ais katanya. Saya peti ais pun tak bersalji huhuhuh. Sis JM, ada tak gambar korek2 ais lepas tu, dok atas salji & tabur bentuk love macam budak comel tu buat? :)

      Delete
    7. Bukan merendah diri... mmg tak mampu nk cucuk siput pakai lidi...
      * ehhhh terpantun dua kerat rotan lak... ha ha ha...

      Delete
    8. SS nye fridge je ada saleji kan Kak Farrah ? kite nye fridge tak mampu nak ada saleji.. tau membeku je ehehe.. ya rabbi !! forever credit untuk travel partner merangkap photographer terbaik yang shoot gambar ala-ala jakun jumpa snow tu =D

      muah ciked JM..

      Delete
    9. sama salji dalam peti ais jah mampunya

      Delete
  17. Siput yg dicucuk tu untuk ditayang ataupun dingap... yum yum! hokay ngeri sebenarnya,..hahaha :p

    ReplyDelete
  18. Wuhuu balik kg lagi ya..pernah naik overnite bus tu,tp sampai awal pulak,5hr+ instead of 7hrs+,mnggigil dok kt luar sebab bus terminal belum bukak lagi,anyway happy snow hunting,selamat berjimba,take care

    ReplyDelete
  19. eh takde angin takde ribut
    tetiba nama kita ada
    tanjat gegirl...sambil letak kedua tangan di dada...haha

    ReplyDelete
  20. mana live update nyer?
    ke saya ketinggalan ni

    ReplyDelete
  21. gambo kedua dari bawah tu, dah cam rupa alien!
    ngeri la plak...eee

    ReplyDelete
  22. bestnye dieeee....
    selamat mengembara kak jm!!

    ReplyDelete
  23. Waaa JM bestnya ke Busan. InsyaAllah mau ke Busan pulak lepas ni. Please share tentang guest house, transportation dan tips2 di sana. Enjoy!

    ReplyDelete
  24. Wahh...tak sangka sangat ni JM....sebab nama Mardiah Diana @ MD dapat juga terselit dalam tu...hihi

    ReplyDelete
  25. Wahh...tak sangka sangat ni JM....sebab nama Mardiah Diana @ MD dapat juga terselit dalam tu...hihi

    ReplyDelete
  26. Cantik gambar2 ni... clean & clear dari screen saya... best2 JM... :)

    ReplyDelete
  27. eh..JM dah bertolak balik kampung ??ingatkan next week.have fun ye JM! kim salam kat partner..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kirim salam parner... partner jm partner cik sal jugak... ha ha ha...

      Delete
    2. bila nak jadi partner SS ? ore tu dak sudi..

      Delete
    3. Kalu nak jadi partner SS kena beli luggage.. he he he....

      Delete
    4. choi !! luggage beli sendiri la.. paw orang plak..

      Delete
  28. tu siput ke hapa?JM kalau travel memang suka cari makanan eksotik ke?hari tu belalang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan wajib sis JM tu...wajib cari

      Delete
    2. Lepas ni dia telan cacing kerawit lak... ha ha ha...

      Delete
    3. Kalau dulu lama gak mabuk belalang, nanti pening2 siput lak ;)

      Delete
  29. bom saya bulan ni tak berapa nak aktif.maaflah, sibuk mengalahkan Rani Kulop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rani Kulop ke Ahmad Maslan? he he he...

      Delete
    2. Adoyaiiii! Mengekek akak baca komen sibuk Sal ni :)

      Delete
    3. Rani kulop bz ehh sal? Hahahaha

      Delete
  30. Salam! eh nama yana ada! rasanya lama tak singgah sini ^^

    ReplyDelete
  31. moga dipermudahkan jalan ke salji eh hahaha

    ReplyDelete
  32. yang tercucuk kat lidi tu hape sisJM ---

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi siput... ha ha ha...
      * tolong jawap leh?

      Delete
    2. eeeee, sgt tak comel! scary nengoknya

      Delete
  33. wahh! berjalan je JM.. tahniah dapat pergi korea lagi.. nanti lepas ni kite pun nak buat gak la retrip ke korea..pasti dah banyak yang berubah.. hehe

    ReplyDelete
  34. Nak ikut JM tapi dah terlambat, haha...

    ReplyDelete
  35. waaa..kerang. mesti sedap kan JM? lama tak singgah sini huhu salam 2016!

    ReplyDelete
  36. Main salji.. ok kena tunggu kt mana plak JM nak bawa

    ReplyDelete
  37. kak jm kak jm ! dah lama yaya xfollow akak jenjalan dalam blog ni . haha T.T subhanaAllah cantik sgt pemandangan . alahhhh nak itot jugak main salji . nak nak :P

    ReplyDelete
  38. yeayyyyyyyyyyyyyy....JM bawak titewwwww....hahaha

    ReplyDelete
  39. jgn lupa bwk salji kepal2 balik tauuuu.....nk buat abc...musim panas nihhh heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup ke dgn abc je? cendol nak? ha ha ha....

      Delete
    2. Sampai Malaysia dah tak berkepal lagi, Sis D. Merembes semuanya.

      Delete
    3. karpal singh pon dah arwah kalu tak dah mintak kepal dengan karpal... he he he...

      Delete
    4. Farrah..merembes pun merembes laaa jnji bwk...hahahah

      Delete
    5. SS...boleh mengalahkan ais kepal ni nnti tauuuu...buh kaler2..cantik...hahahah

      Delete
  40. Cantiknya gambar.boleh saya tahu camera apa yang kak JM guna?

    ReplyDelete
  41. Kalau tgk cerita korea, depa makan siput tu mentah2 je..hehe

    ReplyDelete
  42. Kehidupan in i satu perjalanan yan g panjang..hidup itu mekar dengan warna ceria andai ada cerita kenangan yang mengasikkan...apa khabar JM..semoga ceria selalu....terbaik entri

    ReplyDelete
  43. ada masa Etuza tak terkejar masa..blog walking kadang kala tak ada time after buka sekolah..apapun semua teman blog termasuk JM dalam ingatan ini, tak kan lupa

    ReplyDelete
  44. selamat main salji mbak JM, semoga saljinya mau dimainin sama Mbak JM. salam saya buat Salji..xixi

    ReplyDelete
  45. wah bestnye JM..main salji bebaik... ;p

    ReplyDelete
  46. dah tau.. pi main salji dengan SYM kan? hahaha

    ReplyDelete
  47. seronoknya main salji dgn kak siti yg menaip ye. huhu. saya ni mampu tengok gamba jelah. entah bilalah nk merasa pegang salji tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, one fine day, Mazni. Nanti ada rezekilah tu. Jangan lupa reach Sis JM. Dia leh jadi tourist guide torrrbaikkkk! :)

      Delete
  48. Bila nak balik ni? Nak stay kat sana terus ke?

    ReplyDelete
  49. subhanaAllah cantiknye tempat ni...

    ReplyDelete
  50. Malaysia tengah panas sekarang ni. Memang puas hati dapat pergi negara sejuk ni.

    ReplyDelete
  51. wah bestnyer main salji...lama x terjah blog jm ni...huhu

    ReplyDelete
  52. alamak ... takde dalam list, tak dapat lah main salji kali ni :)

    ReplyDelete
  53. busan lagi??? ... tak bohsan je JM oooiii :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak bosan... Janji siput.. he he he..

      Delete
  54. Deal all commentators!!!! JM dah balik! terima kasih kerana masih sudi tinggalkan komen walaupun JM x de kat 'umah'...ada masa free nanti JM balas kunjungan ye..love u oulsss! muah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi,..kemain lagi SS komain ye. Sis JM, sorry saya lately komen main2 je hikhikhik ;)

      Delete
  55. cantiknya view pic 1st tu..

    siput sedut kee...eeiii..minta maaf akak tak makan..

    ReplyDelete
  56. Apa nama mknn yg JM mkn tu. Siput sedut masak cili api sedapnye...

    ReplyDelete
  57. WAH KE BUSAN LAGI ,,,BEST DPT JLN2 JAUH SELALU..JAGA DIRI.

    ReplyDelete
  58. Ruginya saya..sekali lagi terlepas bermain salji dengan JM, hehehe..

    ReplyDelete
  59. Lagilah cek tak sabaq nak ke sana spring nih nampak menarik tempat-tempatnya :)

    ReplyDelete
  60. Amboi..berjalan aje dia,,jeles tau

    ReplyDelete
  61. Dalam RM merudum JM tetap poket penuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kaya berjalan Mak... Koya balik ari... Kite? Mampu sapu roti kaya je... he he he..

      Delete
  62. Replies
    1. Kalu dah siput memang kena sedut kan? Ke hirup? He He He...

      Delete
  63. eeeeerrrhk sipot tu !!!! ahaha.. kalau tak memikirkan harga..

    ReplyDelete
  64. mana live update Sokcho ? penat tunggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha saya pun nak cakap mende yang sama. Tak yah poyo, sitiroro. Mintak live update bagai ;)

      Delete
    2. neee de poyo !! aaha org dok paksa JM buat entry.. sebab nak baca..

      Delete
  65. iols tengok jela gambar Igidae tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  66. Cantik.. indah pemandangan dekat sana.. ;)

    ReplyDelete
  67. cantik kasut but tu. untung kaki panjang

    ReplyDelete
  68. Nk g gk..sis xnk g next yr lg ke?hehe

    ReplyDelete
  69. Mana entri baru? Nak entri baru! Nak entri baru! Entri baru mana? ;)

    ReplyDelete
  70. Siput tu... Errr siput sedut Malaysia pun kurang makan

    ReplyDelete
  71. Tau dah siapa Sis JM bawa.... Sob sob

    ReplyDelete
  72. Sis JM jangan lupa bawa balik salji. Boleh buat abc tak

    ReplyDelete
  73. Asalam Jm apa khabar...semoga selamat walau di mana ya.

    ReplyDelete
  74. kaka Jay Em...ooo kaka Jay EM.....


    seronok plak rasa orang bawa nama kita pi travel....harap-hrap Ji hyo baca wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan gaaaatai !! ceq report kat Kak Long nanti..

      Delete
    2. SS tak mintak banyak... Ahmad Maslan baca pon cukup! Bersyukur katanya... Ha Ha Ha...

      Delete
  75. Hahaha akak, kalau jumpa BTS bawa la balik dekat Aina. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo akak la jumpa BTS tu.. akak kidnep diorang utk akak dari bawak balik =P

      Delete
  76. sis jm...
    siput tuuuuuuuu
    alamakkk kembang plak tekak ayu ni tauu..
    siput sedut kat malaysia ni pon ayu xmakan..
    besau nye siput...
    nak ikott main salji jugakk

    ReplyDelete
  77. apalah rasa siput tu JM? pejam mata pun ky tak berani makan..

    ReplyDelete
  78. Perghhh.. Pergi Korea again! Jelesnya saya. Entah bilalah nak jejak ke sana. Setiap kali masuk blog ni memang rasa jeles je memanjang. Huhu. >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan again... again and again again... ha ha ha...

      Delete
    2. setuju tu SS ... balik kampung kan, mestilah again and again and again ;)

      Delete
  79. siput sedut tu JM makan mentah? ... memang tak ada selera lah :p

    ReplyDelete
  80. JM bawak balik tak siput tu? Hahaha

    ReplyDelete
  81. Sekali tengok macam geli, dua kali macam comel lak

    ReplyDelete
  82. Sedap tak JM siput tuh..besar gedabak

    ReplyDelete
  83. bestnya dapat main salji... nak ikut jugakkkkkk... hihihi

    ReplyDelete
  84. Owh Sis JM makan yer.. Ros mungkin tak kot.. susah benar nak mencuba yang baru. hihi

    ReplyDelete
  85. Terpegun dengan komen2 yang ada, tak larat scroll

    ReplyDelete
  86. Bilalah nk sampai sana..hukhuk..
    berangan dulu lah..

    ReplyDelete
  87. Bilalah dapat smpai kat sini ek..

    ReplyDelete
  88. siput sedut tu kalau buat masak lemak cili padi kitew makan lew JM..mentah2 gitu ai kenuuuuuttt

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352