You can click on me :-)

Monday, 1 February 2016

Ohsem Januari 2016 - Terima kasih SEMUA!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang terakhir dari JM,

Entri penghargaan kepada semua yang sentiasa support blog Jari Manis : Travel List

Terima kasih kepada semua yang tidak pernah bosan klik blog Jari Manis

Buat masa ni JM sudah tiada MOOD untuk kongsi My Travel Trip...My SOUL is GONE!!!!

Maybe this is my last ENTRY

Bilakah MOOD itu akan datang kembali..entahlah...biar masa menentukan...

JM Dalam Kenangan
Terima kasih buat mereka semua....JM masih di sini cuma ...mungkin akan kurang aktif dalam dunia blogging tetapi akan tetap terjah blog kawan-kawan yang sentiasa dalam ingatan.

Top #1 - Scdha Sein
Top #2 - Farrah MF
Top #3 - Ekin
Top #4 - ArZ MoHa
Top #5 - Yana Yani
Top #6 - Siti Yang Menaip
Top #7 - Mummy Julia
Top #8 - Yana
Top #9 - Deanna Morni
Top #10 - Mardiah Diana
SAYONARA!!!!!

235 comments:

  1. Replies
    1. Cik Itah...lama menyepi...welcome back!

      Delete
  2. wah..siap letak gambar kat salji..bestnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Rohaida...terima kasih masih ingat pada sis JM!

      Delete
  3. Replies
    1. mula mula macam fefeeling first jugak hahah, sebab baru lima minute! fuh , SisJm memang ramai yang tunggu Sis update!

      Delete
    2. ehh ye ke...blog sis JM x BEST!

      Delete
    3. eleh! tak best kunun ! huh yang pasti bagi yana best!

      Delete
    4. Udah2 lerr berebut.. Bagi cann la mummy no 1 lain kali., nakk jugakkkkk.. :p

      Delete
    5. ahaksss..lawak lah korang ni

      Delete
    6. komen pertama dalam mimpi... he he he...

      Delete
    7. bhahahaha sian Arz =P
      cuba lagi next time ya...

      Delete
    8. Teruskan mencuba, Arz! Jangan putus asa hihihi

      Delete
  4. salam sis JM Yana kat atas tu yana ke Sis hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak ade eh ! hakhakhak terima kasih! heheheheh sengih

      Delete
    2. itu Yana - The KehalusanKelembutan lah mana de yg lain

      Delete
    3. Dah macam jenama zip YKK... Yana Kehalusan Kelembutan patutnya... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Kihkihkih jenama zip?! Gelak besar seround kat sini :)

      Delete
  5. Macam tak percaya....Thank You sis JM namaku sudah berada di salji....cuma diri tak pernah sentuh salji....melainkan ABC

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis JM....itupun dah kira sesuatu yang hebat....awesome...nak pinjam gambar leh?

      Delete
    2. kiteee jadi saksi JM bawak uols semua.. kita simpan je gambar candid JM shooting untuk korang =P

      Delete
    3. Part candid tu SS nak tgk.. Tapi make sure... Tak Edit!

      Delete
    4. Akak pun nak tengok, CT. Dah alang2 kasik tau, kena share ngan warden. Nak tengok behind the scenes :)

      Delete
    5. CT..jgn gambar montot sis JM dah eh

      Delete
  6. kenapa ayat kat atas tu sedih sangat !.
    "JM dalam kenangan"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana !! sis JM ada prob...nanti dah pulih akak blogging lagi eh

      Delete
    2. ouh ! moga semuanya dipermudahkan Allah dan ok ok saja ! :)

      datang sini balik tau!

      Delete
    3. janganlah....cepat-cepatla kembali

      Delete
    4. Problem apa? Keyboard problem ke? :-)

      Delete
    5. proooooblem apa !!!!!! oh noooo..

      Delete
    6. Problem? As usual, if u need anything, I'm just a phone call away...

      Delete
    7. ye SS..u je yang memahami Jay Emm kan kan kan...hurup P D dan 0 prob

      Delete
    8. Terima kasih dak Farrah...ehh..lupa nak cakap..sis JM dah terima hadiah ohsem dari dak Farrah tu...unlimited thank you for u...muah!

      Delete
  7. Sis JM kenapa nak menyepi? kenapa? kenapa? kenapaaaa?

    ehh emo lak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoi laaaa merajuk pula ahkak kita ni.....

      Delete
    2. Cepat pujuk Jay Emm tu aRz.. Dia nak moto RxZ tu.... he he he....

      Delete
    3. tu laaaa Arz.. selalu datang komen skali skala je..

      Delete
    4. kih kih kih...kalau aRz yang pujuk mmg tak 'jalan' cuba SS yang pujuk hihihihi

      Delete
  8. Nape JM ..
    Jangan lah merajuk..
    Rindu akak dgn JM..
    Walaupun akak kekadang tak sempat nak up komen tapi akak terjah baca kisah travel JM..
    Suka tengok gambar2 yg JM ambil..

    #jangansimpandalamhati..
    #jomakakpujuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yati....rindu kamu!!! No no no merajuk bukan sbb kak Yati tau...tapi ada sbb lain

      Terima kasih akak...love u...meh sini bahu tu

      Delete
    2. Sape laa yg buat jay emm merajuk tu? isk isk iskkk...

      Delete
  9. nak terjah jap mereka yang hebat ni

    ReplyDelete
  10. 4 5 kali scroll tengok nama sendiri hahahaha

    ReplyDelete
  11. laa...inikah pengakhirannya? ayat poyo jgn gelak tapi serius ni...why3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM sedang bersedih kak Nieda

      Delete
    2. Bersedih nape? nape? nape?
      * kepoh...

      Delete
    3. Sedih lagi ke,..meh saya belanja ayam penyet ke mee tarik ke,..

      Delete
    4. Farrah..x cukup tu..nak tiket flight boleh? hihihi

      Delete
  12. Memang begitu ada kala blogger menyepi dari buat entry tapi terjah tetap terjah.

    ReplyDelete
  13. JM ...

    Kenapa nak menyepi ...

    JM kena tabah tauuuu ... hidup ini penuh dengan ranjau dan onak berduri gitu !!!


    Kipidap dongiup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jali!!! JM perlukan sedikit masa

      Delete
  14. DAH TENTU ADA SEBAB2 NYA..KANz?APA PUN SEMOGA BERJAYA..:)

    ReplyDelete
  15. Seoul has ur soul with them...

    Habes lahhhhh...

    Tu pasal gone...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...habis dorang rembat!

      Delete
    2. i left my soul in Seoul aaaargh !! adik check tiket tu da bawak lari hatiku !!

      Delete
    3. Si Ct ni nak kena rotan nih...senang2 je hati tu kasik orang bawak lari :)

      Delete
    4. kih kih kih...hati CT belum di kunci

      Delete
  16. Habeslah... kami pasti merindui JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will miss Huda...dont worry

      Delete
    2. Rindu rindu serindu-rindunya,...

      Delete
    3. ce nyanyi sikit..sama tak ngan SPOON

      Delete
  17. Salam singgah petang JM...wahhh².....tak sangka nama Mardiah Diana ada juga dalam list kat atas tu JM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD!!!..terima kasih sentiasa temani sis JM

      Delete
  18. Dapat juga nama Mardiah Diana ni sejuk² kena salji eya JM...hihi....tq....JM dan tahniah juga kepada semua sahabat yang tersenarai di atas....

    ReplyDelete
  19. MD ucapkan semoga JM tabah mengharungi ranjau kehidupan dan sentiasa ceria walau di mana JM berada....Kami akan sentiasa rindukan JM....

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Sis JM.. Tahniah buat semua yang tersenarai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Ros Reeza..terima kasih masih ingat blog ni..sorry lama x balas kunjungan..ole2 utk kawan2 pun masih pending nih ..mood sedih!

      Delete
  21. wahh, jauhnya nama dieorang pergi... hehe

    take care sis JM..")

    ReplyDelete
  22. Baru nak terjah entri akkk satu2.. Akk dh buat suprise sdih macm ni. Hukk. Tak apalh.. Aina doakan akk sentiasa dalam rahmat Allah dan dimudahkan segalanya. Gonna miss you. Hum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina!!!!!!!!!!! muncul kembali! terharu..lama menyepi eh..in shaa Allah..bila hati dah terubat..sis JM 'kembali' ehh...tp entah bila..

      Delete
    2. Aina !! balik rumah bercuti keeee ?

      Delete
  23. Moga dipermudahkan segala urusan,ceria dan terus mengembara,will miss your travelogue...harapnya nnt akan ada comeback,biasalah kan life can be stormy sometimes,but it never rains forever...take care n be happy :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayda...in shaa Allah....muah!

      Delete
  24. mungkin sis JM masih terbau-bau kan kampung halaman.. tu mood tak nak datang algi.. heh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. firah!!! bukan sbb tu tapi sebab lain huhuh

      Delete
    2. SS nak tahu sebab lain tu... Ahakssss...

      Delete
    3. Saya pun jadi aunty kepochi ni nak tau sama :) naper naper?

      Delete
    4. SS tak tahu eh? meh sini nak bisik!

      Delete
    5. Farrah!! nak jadi aunty kepochi? x sesuai tau!

      Delete
  25. sis JM.. ! sis JM .... ! sis JM !!!

    ada benda nak bagtau .... mmm... :P

    ReplyDelete
  26. Yeahhh akhirnya JM muncul juga.. Hahaha :p

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. ahakss...sama2 mummy..nah flying kiss!

      Delete
  28. Sib baik nama mummy ada.. Kalo tak mummy nak masuk 22 saat.. Hahhaha :p

    ReplyDelete
  29. Ala jgn la xde mood lama2 , nanti takde sapa mummy nak menyakat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...tunggu mood JM dah okey eh

      Delete
    2. Mood dah ok belum? Dah dpt vitamin S? Keh Keh keh...

      Delete
    3. cepatlaaah mood JM kembali !! kenot laaa sunyi lama2..

      Delete
    4. Nanti sunyi pondok burukss SS tak de Seri Aji... ehhhh...

      Delete
    5. mood JM belum OK lagi SS...bak sini sikit mood rajin SS tu

      Delete
    6. Farrah..biar masa menentukan eh

      Delete
  30. Ehhh lupa sambung gelak pulak.. Hahaha :)

    ReplyDelete
  31. Macam merajuk aje...kenapa sis??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit tu di sini bro JR huhuhu

      Delete
    2. alololololoooo.. Sis JM merajuk ye.. mai nak pujuk.. :D

      Delete
    3. Sakit tu di sini di mana? Ahaksss..

      Delete
  32. alaaa baru nak aktif balik
    sis jm rindu nye kak sis...
    lepas kak farrah ayu terjah sini slow2 plak ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan jajahan empayar komenmu, Ayu. Mana tau boleh pancing semangat Sis JM :)

      Delete
    2. sgt terkojut bila Ayu buat comeback..bergegar blog kan Farrah hihihi

      Delete
  33. ala jgangan la stop terus dari berblogging ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum stop kak Kam..in shaa Allah akan sambung tapi lambat sikit

      Delete
  34. ala..nape tetiba JM. akan sentiasa merindui jejak kembara JM, walau sesekali singgah..namamu teratas dlm senarai blogger yg di ingati

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kak Yon..kak yon juga tetap di hati JM tau..alhamdulillah sbb kak Yon dah selamat balik dari umrah kan

      Delete
  35. Nak ke mana tu Sis JM hehe takpe kami sentiasa menanti di sini! Terjah tetap terjah hehe

    ReplyDelete
  36. saya ngak masuk ya ??? masukin top ten dong mbak JM...

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Kak siti, mekja tak reti nak pujuk mcm mana. Sbb mekja pun sama mereput blog tak berupdate. Kihkihkih

      Delete
  38. bulan lepas xkesampaian nak ikut sis JM main salji... hihihihihih.... kita comeback bulan ni pula ler.. hihihih.. tungguu

    ReplyDelete
  39. wowww.. sis SS lead yee... Sis SS xikut skali ke dgn sis JM??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe biasa tu Ikhwan.. xdak chance kita nak naik ahaha.. kira dapat selit sikit2 pun jadilah..

      Delete
    2. Dia tak hajak SS! Dia hajak Siti jek! Nanges SS melukut ditepian tudung SAJI...

      Delete
    3. Cuba intai bawah tudung saji tu ada lauk ngan nasi tak?

      Delete
  40. My Soul is gone katanya... Gone ke mana? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS !!! sila tolong pergi carikan balik soul JM yang hilang tu..

      Delete
    2. SS jugak yang kena... Yunk ooooo Yunk... Cepat ganti keyboard baru!

      Delete
    3. Jangan gone with the wind udah! Seksa nak tangkap balik,...

      Delete
  41. Sis JM tengah bercuti ke sekarang ni? Perghhh.. Bestnyaaa.
    Lama tak jengah sini. Take care sis JM. =)

    ReplyDelete
  42. lorrr... awat plak sis jm.. huhu..
    ceq jarang komen, tp bukan la bermaksud ceq tak baca blog sis.. huhu

    ReplyDelete
  43. Takpe kak JM. Kami sedia menunggu sampai mood kak JM datang balik.

    ReplyDelete
  44. Jangan lama-lama breaknya sis JM, rindu nak baca post2 kat blog nih nanti :) kipidap dongibap!

    ReplyDelete
  45. uish Kak JM apsal sedih benar entry ni.. awatnya xnak share dah ? sob sob..

    ReplyDelete
  46. pegi mana soul tu ??? CT tak kidnep apa pun ehehe..

    ReplyDelete
  47. huwaaa.. jgn xde mood lama sngt kak.. nanti kami rindu..

    ReplyDelete
  48. ehehe nama ku di puncak gunung !!! ada saaaaleji =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saleji!! Bukan setakat nama, kan tuan punya diri sekali puas korek kikis salji ;)

      Delete
  49. semoga semangat blogging segera aktif kembali.

    ReplyDelete
  50. kenapa sis..Jngan terus hilang sis..Tips melancong sis sgt berguna

    ReplyDelete
  51. Nanti wasap me the pic... nak letak dlm IG... TQ...

    ReplyDelete
  52. wahhhh nama cik ash ada gak la terima kasih kak JM...

    ReplyDelete
  53. datang gak rumah ekin rindu kat sis JM bom blog hihihi

    ReplyDelete
  54. saya nak kekalkan kedudukan di blog sis JM ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini janji semangat mengukuhkan kedudukan si ekin ;)

      Delete
  55. kita serupa.....teman pun tak ada mood nak tulis....namun cuba usahakan juga...setiap bulan ada 4 kot atau kurang...jangan lupa teman.

    ReplyDelete
  56. best sangat jarimanis travel
    Salam kenal ...wow...bestnya klu dpt bcuti kat sini,

    read balek ya lake toba tour package

    ReplyDelete
  57. Sudah tiada mood? bunyi macam merajuk je tu JM ke stress.

    ReplyDelete
  58. Takpe kitorang bersabar je tunggu entry2 baru..hehehe

    ReplyDelete
  59. Btw Tahniah semua yang namanya tercatit di atas .^^

    ReplyDelete
  60. Wahh... mereka semua sememangnya hebat2... tahniah buat semua & buat JM juga... :)

    ReplyDelete
  61. Sedih pula baca entry kak JM ni, tapi kadang-kadang kita perlukan sedikit rehat dan masa.
    Apa-apa pun saya harap kak JM tak menyepi lama sangat, rindu nanti!

    ReplyDelete
  62. JM.... buka2 je tetiba baca entry JM takde mood nak berblogging.

    Huk huk.. plis come back soon JM :-(

    ReplyDelete
  63. Apapun,...jaga diri...jaga hati... Miss you..

    ReplyDelete
  64. Nurul pun selalu juga hilang utk berblog ni.. nanti bila mood datang lagi, tulis la ye :) take care JM^^

    ReplyDelete
  65. Sis JM. Kembalilah. Jah dah bosan tak tao nak baca apa ni. sobs

    ReplyDelete
  66. Maybe JM buzy nak siapkan persiapan kahwin ,,,hihihi..jangan marah ye gurau je :)

    ReplyDelete
  67. Salam JM...lama xsinggah sini...sihat ka? Hehehe

    ReplyDelete
  68. Erkkk....ini last ka??? Aisshh..xkan laaa kot...xbest laa kalau JM menyepi...nanti xde sape nak teman titew...huhuhu

    ReplyDelete
  69. Sy berdoa moga JM diberi kekuatan utk meneruskan lagi dunia blog ni tanpa jemu.....fightinggggg...hehehehe

    ReplyDelete
  70. alaaa ... JM dah tak nak share travel trip ajer ker atau dah tak nak berblogging terus?

    ReplyDelete
  71. ituhari SS macam dah penat blogging travel trip dia ... ni JM yang betul-betul stop blogging

    ReplyDelete
  72. nway tahniah buat semua yang dapat main snow dengan JM

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang