You can click on me :-)

Saturday, 12 March 2016

Entri Blog Jari Manis : Travel List di DUPLICATE!!!!! huhhh..mendidih ni!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Apa perasaan korang bila dapat tahu ada blog lain atau ada blog orang lain 'COPY' bulat-bulat, kau tulis A dia tulis A, kau tulis B dia juga tulis B....kira nya A - Z dalam blog korang ada dalam blog orang tu.

Senang cerita bukan dia tulis tetapi dia copy entri blog korang tanpa rasa bersalah tanpa minta izin!!

Takkan nak senyum sengih macam kerang busuk!!!

Itu yang berlaku ke atas blog JM! Ada sorang rakan reader message me

Reader : "JM!..u ada 2 blog ke? i tengok semua entri dalam blog tu sama dengan entri blog u!"

JM : "2 blog? satu blog ni pun dah lama x berupdate....nyawa-nyawa ikan, inikan nak buat 2 blog?"

Reader : "Cuba u pegi URL blog ni #$%^&&%##.blogspot.my"

Bila JM buka je blog tu...perghhh!!! menyirap darah!

Cuba korang teliti betul-betul memang SAMA!!!!
Entri ari blog JM
Entri dari blog Pencuri
Entri dari blog JM
Entri dari blog Pencuri
Paling sakit hati entri telah di copy dari tahun 2013 hingga Februari 2015!!! Apa tujuan dia buat semua ni..mencari publisiti murahan ke? 

JM paling benci orang mencuri tanpa kebenaran ni..yes!! semua info dalam blog ni boleh copy sebagai rujukan, tiada halangan tetapi sesekali copy dan create a new blog as yours!

Ada lagi!!!!

Entri dari blog JM
Entri blog Pencuri
Blog ko tapi ko tayang muka owner blog yang ko curi tu...x rasa malu dan bersalah ke? hadoii!!!!

Ini bukan kali pertama tetapi kali ke -3 kes entri blog kena curi.

Kes 1 - Entri blog Pualu Perhentian. Si pencuri tu copy entri tu bulat-bulan pastu tukar gambar je

Kes 2 - Blogger dari blog Cengal Mas copy gambar dari blog JM pastu paste ke dalam blog beliau

Untuk kedua-dua kes ni JM masih boleh mendiamkan diri tetapi untuk kes -3, JM akan ambil tindakan,

Jika kawan-kawan di tempat JM, apa korang akan buat...ada tak yang pernah terima nasib yang sama like me.

Apakah tindakan yang JM ambil..nak tahu? esok JM sambung!

*****************Small Gift for reader*******************

Senarai penerima fasa ke - 2, sila maklumkan jika dah terima ye

Pak Lang Mie, Cik Mimie, Saraf FJ, Kak Zakie, Kak Noor, Kak Nohas, Kak Yan, Pha Is, Amy J, Reen Johan, Ros Nordin, Fayreen, Erny, NoE, Nurul Shahira, Bro KK, Kak Nieda, Mama Gojes, Hafizah Ayu, Ietams, Wak Lat, Wawa, Zumal, Peru Cinta, Diana Rashid, NekCik, Kak Tiri, Luna, Cinderela, Ayda Awie, Abe MKL, Eyda, Rose Reeza, Kak Kam, Mak Jemah, Bunda Nora, Den Dyen, Mas Gunadi, Umi Alya. Lady Dreamer, Tim Bill, Scha Nazri

Ada 45 orang penerima yang belum emailkan JM alamat...

Nina Garcia, Mylife Ria, Bro JR, Fiah Shah, Sha Dhira, Izzati Amira, Aienna Musa, Siti Rohaida, Faarihin, Acik Erna, Raihanah Ahmad, Isah Hearty, Hujan Lebat, Khayze, Nadirah, Siti Rohaina, Aryan Azra, Fidza, Rubiah Kadir, Ana Fatihah, Ahlam, Mazni Munawar,  Nur Inani, Mawar Melati, Miss Aiza, Aku Seorang Traveller, Kura2 Slow, Jie Susanos, Adieniez, Kak Zai, Kay Dolce, Hainom Okje, Nabila Syifa, Mama3Farhanah, Cik Balqis, Tihara, Feeza Fauzi, Nurul Harnani, Miss Yana, Bode, Kak Notie, Nor Salihah, Cik Cerita, Fatin Wawa, Mya, Fiza Z Ein, Nadirah, Sheila Adziz, Cik Na, Ujie Othman, Bbwana

253 comments:

  1. Haishhh...tak malu betul diorg ni main cedok je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mama Gojes..tggu masa je..nanti JM nak serang balik org tu..nanti JM share link blog tu..boleh tgk sendiri

      psst..JM dah pos small gift for u tau..sorry lama x terjah blog MG..tggu!!!

      Delete
    2. Cedok pakai apa mak? Keh keh keh

      Delete
    3. Hamboi depa tu, kena kasi penggal kepala nie....

      Delete
  2. hadui... cam ni pun ada erk... sabar JM... mesti da hikmah apa yg berlaku. semoga JM terus sukses k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Shiela...sakit hati betul..tgk lah nanti akibatnya..JM dah buat report..nanti JM share link blog tu...dia copy entri dari tahun 2013 lagi...geram tul

      psst : emailkan sis JM alamat eh..small gift dah ready

      Delete
    2. cepat2 bg link blog si pengopy ni sis JM... report kat blogspot terus Sis??

      Delete
    3. ikhwan...dah buat report kat google..so skrg tggu feedback je

      Delete
    4. dah berhari2 tggu dari google ni..lambat tul!

      Delete
  3. Apelah orang tu buat gitu....buat cerita sendirilah woi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Nasa...95% entri blog tu adalah entri blog JM..nanti JM share link blog tu..pastu kak Nasa leh tgk..mmg mendidih lah

      Delete
  4. JM, akak dah terima FM yang siap tulis nama akak lagi...Terima Kasih banyak2 JM...muah...muah...muah..muahhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa..dah dapat eh....ye Kak Nasa...sama-sama..muah muah muah kembali heeeee

      Delete
  5. JM tu maknanya blog JM tersangatlah femes ...sampai ada yg teringin nak mencuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda...kalau curi masuk TV ok lah lagi femes..ni tak...huhuhu

      Delete
  6. Replies
    1. ahakss...dah kak Nieda..in shaa Allah mggu depan posmen hon depan rumah ;-)

      Delete
  7. Ya Allah...dah lama tu kalau dari 2013 kan...subhanAllah...kalau sekadar rujukkan kemudian kreditkan ke blog JM semula mungkin sejuk hati sikit...ermmm sabar ya JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau krest x e hal..ni tak...buat tak tahu je PC..mmg geram sgat2 ni...psst : sis JM dah pos small gift..dah terima nanti let me know eh

      Delete
  8. saya dulu pernah kena.. rasanya 2-3 kali jugak.. hahaha.. so, merasa la jugak geramnya tuh..
    sabor2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis?..Phas Is diamkan aje?

      Delete
    2. komen kat blog dia. xde la marah2, cuma cakap saya x redha.. pastu x tau dah apa jadi kat blog tu..

      Delete
    3. anyway, hadiah baru je tadi sampai.. thanks sis.. dah jarang komen pun dapat hadiah? dah la kat blog saya sis top commentator.. terharu ni.. hehehe.. thanks..

      Delete
  9. Sampai camtu sekali duplicated eh. dasyat ada seram ada geram ada senyum pun ada.hot sgt blog JM ni..hehehe ..Salin sebijik2 plak lg..ada pro n kontra tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Ros Nordin...klau Ros tgk sendiri entri dlm blog tu nanti mmg mengucap panjang tau

      sis JM dah pos tau small gift for u

      Delete
    2. Blog hot rerupis la katakan,..tu yang jadi target tu.

      Delete
  10. Saya sokong mbak JM. Biasa blog femes kan ? Hehe.
    Terima kasih saya masih masuk list, mbak JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Femes menda nya Mas Gunadi..tu kerja org pemalas main nak cilok entri orang baik x yah ada blog huhuh...ahaaa..ada small gift juga for u..thanks for ur support...sorry lama x singgah blog bukan x ingat tapi x sempat huhuhu

      Delete
  11. Adoiii...kalau kene kat aku mmg tak tido malam dibuatnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri Pelangi...sakit hati tu sampai sekarang belum hilang uhuhhu

      Delete
  12. sesedap rasa je dia maen copy.... Sis JM kena buat sesuatu ni sis.. mahu tak nanti semua entri sis dia copy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah beratus entri dia copy Ikhwan huhuh

      Delete
  13. sampaikan gamboooo Sis JM pon dia letak.. Aiyoyoyo... tahap serius ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah copy bulat2...mana nak datang teh nye Ikhwan huhhuhu

      Delete
  14. dulu saya pernah kena sis.. Penat taip2 sedap je dia copy.. klau mintak kebenaran n bg CC takpe jgk.. So saya sound je terus..check skali lagi barulah dia letak entri ni dicopy dari blog saya... marossss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa...ajar mcm tu je Ikhwan..jgn diam jek..jika x..dia x rasa bersalah

      Delete
    2. Saya pula ada blogger ni cerita dia beli gula organik madura, tapi yang kelakar tu tangan saya yg pegang gula. Saya reached dia dan tanya kenapa guna gambar saya,..nape tak ambil sendiri gambar gula organik yg dibeli? Dia tak balas tapi beberapa hari lepas tu dia creditkan gambar tu. Tapi kelakar kan,...pungpangpungpang citer lead healthy lifestyle,...beli gula organik,...tup tup gambar gula organik saya...bajetla kalau nak menipu pun... ;)

      Delete
  15. Replies
    1. huhuhhu...sedih tau PLM..urrmm..dah dapat lum ole2 dari JM

      Delete
    2. Udah dapek... TQ Si Jari Manis...

      Delete
  16. p/s: Sis hadiah sis JM dah slamat sampai kat rumah saya.. tapi still tak leh nengok lagi.. suruh mak simpan je dulu.. :D tq sis JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...sweetnye Ikhwan ni...cam anak manja je

      Delete
    2. alololo...balik tido bawah tiak mak tak?

      Delete
  17. mak eiii.. memang sebijik.. tak edit langsung.. amek tindakan je Sis JM.. melampau ! daro 2013.. usih.. *Kite pulak yang mendidih*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Firah..dah report polis dh report kat google..masih tggu feeback

      psst : firah dah terima lom ole2 ari sis JM...pos 3 mac ri tu

      Delete
  18. cari tak jumpa.. nak tahu gak sapa si pencuri tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah...ce tgk..sis JM ada share ;-)

      Delete
    2. Saya dah tengok. Dia ni jenis rembat semua artikel orang nak tarik trafik kot...

      Delete
    3. Trafik lite punya sepah kat luar... Trafik jay emm jugak dia nak rembat eh... He he he

      Delete
  19. Sis JM.. Buatla enable copy... Bahaya betul.. Ish2.. Nama sy pun ada jugak la, sy pun dh lama xsempat jenguk blog. Nnt sy emailkan alamat.. Tq sis JM.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatin Wawa...sis dh terima alamat tu..esok sis pos eh...ha'a dh buat enable copy tu but still dia leh ciplak gak..hadoii

      Delete
  20. Replies
    1. mmg sangat dahsyyaaaaaattttt abe MKL....beratus2 entri dia copy..

      Delete
  21. Replies
    1. Blog lemak berkrim disukai ramai... He He He...

      Delete
    2. ahaksss...best sgt katanya...mcm mana abe MKL tahu best ni..hihih..so one small giff for u hiksss

      Delete
    3. hihihi..patutlah ramai melekat

      Delete
  22. cuba share sikit blog mana yg kureng asem tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer share... Leh reramai bagi 'nasihat'...

      Delete
    2. Najwa H nak tahu ke...hurmm...mytravel37

      Delete
    3. SS..kalau dia buat pekak badak camne

      Delete
    4. Sis dah reach budak 'emma' nih? Dia respons tak?

      Delete
  23. entry travel ni berdasarkan pengalaman penulis, bkn boleh suka2 je copy paste letak kt blog sendiri.. paling tkleh blah gamba kak JM pun dia cilok jugak, aduii siapalah tu agaknyaa, tak bijak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mazni..gila kot org tu huhuh..x de perasaan..Mazni!!! emailkan alamat ke sis JM...plssss

      Delete
    2. Inilah blogge kopipes sejati hahahaha

      Delete
  24. Btl la sebijik..aishh ni blh mndtgkn mrh.da byk kali plak tu entri akak d curi

    ReplyDelete
  25. Elok akak ambik tindakn segera..mna blh copy2 tanpa kebenaran

    ReplyDelete
  26. ingatkan gambar resepi masakan ja yg kena curi...
    haha mmg tak beradab dan berakal la pencuri ni..tak tau malu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak Kam...x sabar nk tgk tindakan dari google nanti

      Delete
  27. publish ja url blog pencuri tu..nak jugak terjah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam..ce tgk rul ni : http://mytravel37.blogspot.my/

      Delete
  28. Ya ampun... serius tak malu nya pencuri tu?
    Naman lagi pencuri.. mana tahu malu ye dak?
    Bila dah viral bagai baru la nak tutup muka sbb malu (malu kat muka je.. hati tak malu pun kekekeke).

    Tindakan selanjutnya... announce kat sini je blog dia tu.
    Dia ingat netizen ni kecik aje kowtttttt sampai orang tak reti nak trace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee...mcm pencuri yg masuk umah dekdaa berkali2 tu...bukan dia tahu malu!!! tggu lah..nanti JM hebohkan geram kan

      Delete
  29. jm boleh report kat blogspot..biar depa block blog tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam..JM dah buat report ke google..nanti kalau small gift dah sampai inform JM eh kak..sbb ada yg belum terima

      Delete
  30. kena macam ni mmg sakit hati...susah2 kita tulis...senang2 copy je...kena sound tepek tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak nOe..geram tu cara dia ckp tu cam dia sendiri yg travel ke tempat2 tu

      pst : JM ada pos small gift utk kak nOe..kalau dpt inform eh sbb ada yg belum terima huhuh

      Delete
    2. itu yg sakit hati...gambar2 tu mcm dia punya jer...

      Dah terima JM...terima kasih banyak2...dah ada entry pun http://alyadina.blogspot.my/2016/03/cenderahati-dari-rakan-blogger-jm.html :)

      Delete
  31. boleh tahan si pengopy ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Wawa...copy tanpa rasa bersalah tau..Wawa..sis JM ada pos small gift for u

      Delete
    2. Memang boleh tahan,...dah bertahun-tahun dah dia buat kerja ni

      Delete
  32. alamak... teruk perangai.. tapi ramai juga yang perangai gitu .. yang peliknyer kekadang blog dia femes dari blog kita...
    tapikan tu tanda blog JM memang ramai yang follow.... tapi ambik jer tindakan... ini memang kurang ajar sangat... akak der gak ambik maklumat dari blog JM tapi memang mesti link balik ke blog JM sebagai tanda terima kasih... nanti yang baca blog akak bole terus ke blog JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa,..kalau ramai reader cam kak Cho Zila ni x de lah nk hangin..terima kasih kak sentiasa support blog JM bertahun2 sudah

      Delete
  33. lahaiiii....sian JM....punya la ssh kita perah otak wat entry...senang jer org nk ciluk kannnn.....haisssshhh....tumpang geram jugak lahhhh.....ngee ngeee grrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...perah sampai kering tau nk create entri kah kah kah

      Delete
  34. JM...lupa nk kabor....sy dh dpt dah yg JM kirim.....mekasih bebanyak tauuuuuu....tanjat titew dpt surat dr JM.....hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa terima eh KD..small gift je...tanjat gegirl eh

      Delete
  35. ada jg manusia mcm ni..huhu..tak faham den..tak malu betul..boleh report kt google, copyright infringement..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Kak Nohas...JM dah report kat google..tggu feeback je ni

      psst : JM dah pos small gift utk akak kat alamat menara uni asia

      Delete
  36. Saya google je terus jumpa memang sejibik sejibon! Famous sangat sis JM ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ardilla...kan!!! mmg sejebon!!! geram grrrs!!!!

      Delete
  37. menyirap darah kalau entry dicopy bulat2 lagi2 tanpa kredit kepada tuan blog yang asal.
    ini bermaksud JM ada peminat silent reader yang tegar sampai sanggup copy blog JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue...rama nak lempang je orang tu...huhuhhu

      Delete
  38. Perhhhh stalker psycho ke apa tu ... menakotkan...

    Ke blogger pun blh berlaku "replication" ?

    Possible ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda...cam posibble je sbb entri2 blogger tu mmg nampak cam replicate from my blog

      Delete
  39. Ini ke punca sis jm ber sayonara seketika hrtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhhu...sedih kan Huda

      psst : esok pagi tengok peti surat eh hikssss

      Delete
    2. Tak sempat pagi... Dia dah tepek kat IG... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Ha ha ha... kita kan bukak peti surat tu sehari patblas kali... hihihi...

      Delete
    4. Apsal x ter serempak ngn SJM ea... pkl bape lah d anto nye.. hahaha...

      Delete
    5. kah kah kah,..mesti hari2 dia bukak peti surat tu kan...

      Delete
    6. Sehari buka patblas kali... dont wory

      Delete
    7. 14 kali je...pesal sikit beno

      Delete
    8. 14 kali je,...tak cukup hebat cik manisah. Cuba bukak selang satu jam! :)

      Delete
  40. Aisehmen...ada jg org mcm ni kan?? Sabar je la JM....πŸ˜†πŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. miz journal...ha'a..mmg terkejut berok i

      Delete
    2. Berok yang terkejut... Ha Ha Ha

      Delete
    3. Lorre SJM ada brok peliharaan...ke?

      Hahaha sttmnt cari pasal

      Delete
    4. Huda ni...cubit kang heeee

      Delete
  41. As salam JM, abam kie belum terima hadiah yg dijanjikan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Abam Kie..JM pos biasa pada 3 mac 2016..tak sampai lagi..mane lak perginya tu

      Delete
  42. Sape reader yang message Jay Emm tu? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reader tu minta nama di rahsiakan heeee

      Delete
    2. Baik betul reader tu... Nak kenal boleh?

      Delete
    3. ehem2..ehem...nanti JM tanya dia eh

      Delete
  43. laaaa macam nih pun ada ka? pergh memang sakit hati siap gambar2 seme dikebasnya aduilah why why why???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Sarah FJ...mmmg geram betul lah...semua tajuk entri sama ngan sis JM nye..x edit langsung

      Delete
  44. bengong..psycho kot pencuri tu. Nak curi JM tak dapat, tu yang buat duplicate blog....
    u gi bersemuka dengan pencuri tu
    akak memang tak suke pencuri macam ni, kita perah otak buat ayat nak menulis. pencuri tu pulak memang !@#$^*))&^$#@)(* lah....haha..mencarut sekejap kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong ASP...hahahaha...akak lagi baran nampaknya

      Delete
  45. Nasib baik lahh dia curik blog aje... Kalu dia curik Jay Emm... Abis lah... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakssss..mesti ada yang putih mata nanti hihihi

      Delete
    2. Sape putih mata tu? Isks isks melepas! Ha ha ha

      Delete
  46. rajin bebenau mencuri si pencuri ni. Haihhhhh, nak mengkopi tak beragak-agak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekja..mgkin dia suka minum kopi x suka milo

      Delete
  47. Replies
    1. mcm2 org leh buat skrg ni kak Yan

      Delete
    2. Hihihi blog cetak rompak :)

      Delete
  48. Assalamualaikum jm..camat pagi

    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Yan...dah terima lum ole2 dari JM...pos 10 mac ri tu

      Delete
  49. salam KJM, faham perasaan tu , pernah rasa tapi tak ada seteruk ni...

    ReplyDelete
  50. tapi macam mana dia copy satu satu ke? gigih nau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada beratus entri tau Yana..itu yg menakutkan...software pe tah dia guna utk copy tu

      Delete
    2. Ctrl C + Ctrl V... I love u... He he he...

      Delete
    3. ahahahaah...tggu lah nanti JM Ctrl Alt Del..biar dia gelabah bewok!

      Delete
    4. Saya pulak,...hurmmmmm SPACEBAR jelah
      Sebab tak tau nak buat apa.

      Delete
  51. KJM , yana rasa yana dah jumpa blog tersebut kihkih ,... rasa jelaa

    ReplyDelete
  52. moga terus bertabah , tak kemana pon yang "mencuri entry orang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana...terima kasih...semoga dia cepat sedar

      Delete
  53. JM... reveal je blog org tu buleh?
    Tak sabar2 nak tahu ni... ke dia dah close blog dia? huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa...ce tgk kat sini 'mytravel37'

      Delete
  54. uuuish seramnyaaaa da orang cenggini yang boleh cilok2 entry kita.. ni yang takut n cuak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah nya CT..mcm mana dia buat...itu yg seram..mcm2 dia leh buat kalau entri tu entri gambar tuan blog hadoii!!!!

      Delete
    2. betul.. takut plak nak up gambar kita kat blog.. sedang ada watermark pun dia bleh cilok..
      lepas ni amek gambar scenery je la hehe..

      Delete
  55. dahla amek gambar kita sbijik2 tepek nya kat blog dia.. huwaaa lagi seram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye CT...entri sis JM dari thn 2013 - Feb 2015...semua tajuk entri dan kandungan dalam blog ni...ada kat blog tu...photostat

      Delete
  56. buat tindakan sewajarnyaaa akak !! go go go.. jangan berdiam diri dah.. nanti makin melampau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...akak dah buat report..tggu detail dalam next entri eh

      Delete
  57. pergh ramai gilaaaa yang dapat souvenirs dari Akak JM.. ehehe..
    ada fasa2 lagi.. ehehe.. CT ritu souvenirs australia tak habis post lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...penerima tu almost 100 person

      Delete
    2. tabik spring 40x la Akak JM.. CT nak post kat 10 orang tu adala..
      tapi nak pack n siap2kan parcel tu x de masa lagi..

      Delete
  58. ishh macam nih pun ada ke? copy bulat2 tanpa edit 1 apa pun.. ishh geram laa plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Eyda...semua tajuk entri dan entri dia copy..bulat2...mmg sakit hati laaaaa..sis dh pos tau ole2 for u

      Delete
  59. pelik.. tp dia tak buang pulak watermark tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina Garcia...terima kasih coz bagi alamat but JM x publish alamat tu tau...kang ramai feminat datang rumah hihihi..satu lagi..black tea tu JM dah terima..cari punya cari korek punya korek ada dlm timbunan parcel lain huhuhu..esok JM pos small gift tu eh

      Delete
    2. Dia nk duhet iklan jek... Hi hi hi

      Delete
  60. semua copy bulat bulat...gambar, caption...haish...biasa dgr org curi gambar ataw entry je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Rietta yg JM geram sgt tu...hishhh..x sabar nk tggu action dari google...

      JM ada pos small gift utk Rietta tau

      Delete
    2. Kalu kopi lonjong2 cemana laaa kan... Hi hi hi

      Delete
    3. kopi lonjong tu kopi luwak heeeee

      Delete
  61. mmg hanginnnn kalau copy bulat2...siap gambo sekali ciplak..melampau sungguh!!!! ambil tindakan kak...geram lak saya..org camni xleh biarkan...biar dia tahu sikit etika berblog!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Hani...akak dh report kat google...dah masukan link entri utk REMOVE...tapi lambat lak action dari google ni..cubta tgk kat sini "mytravel37"

      Delete
  62. ishh... gamak no depa copy paste sejibik-sejibik..
    akai tadak ka!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den Dyen..dah mcm mesin fotostat dah blogger tu huhhu..psst : sis dh pos ole2 for u

      Delete
  63. Wah..dah tengok blog tu,kes JM wannabe ni,..punyalah payah effort nak keluarkan entri travel sedap aje mencilok,bulat-bulat pulak tu...apala masalah dia ya,sangat kurang cerdik gayanya..sabarlah ya sis,moga settle as soon as possible.
    Tima kasih banyak...nama saya ada dlm list penerima tu,akan kutungguuuu kedatangannya :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Ayda..sis JM dah report ke google so tgh tggu tindakan dari google ni...lambat lak

      ahakss...small gift je..tanda penghargaan sentiasa support blog sis JM

      Delete
  64. kite pernah kena sekali. tu pun kawan kite sendiri yang copy sebijik sebijik. sabo je laa. padahal kite bukan femes pon nak copy entry kite. sabar lah kak JM. moga nanti dia akan rasa malu sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. aswaleyla...sebijik sebijik hahaha..cam biji durian ke biji tembikai..orang ni tak tahu lah..x de hati kot

      Delete
  65. Jahatnyaaa orang ni. Kita penat2 fikir & tulis boleh pulak dia copy sebijik bijik.

    ReplyDelete
  66. sebijik eh dia curi..siap gambar u lagi.. aduhh dahsyat pencuri ni

    ReplyDelete
  67. apa tindakan tu kanda? camna nak pastikan kita pnya ori

    ReplyDelete
  68. Salam dik..bole tolong akak x..
    akak n famili akak ke hongkong ala2 backpackers..masalahnye x tahu nk check in kat hotel mane.kata org kat chungkin massion x sesuai... tolong akak dik..

    ReplyDelete
  69. Salam dik...bole tolong akak x..akak n famili akak ke hong kong ala2 backpackers..masalhnye akak x tahu nk check in kat hotel mane..kata org chungkin massion x sesuai utk famili..tolong akak rekomen mane hotel yg sesuai...pls...

    ReplyDelete
  70. tergamaknye menciplak hakcipta orang laen..

    ReplyDelete
  71. Salam dik..akak dan famili akak ke hongkong..masalhnye akak x tahu nk check in kat hotel mane..kami kesana ala2 backpacker..kata org chungkin massion x sesuai utk famili..bole rekomen utk akak x...

    ReplyDelete
  72. Saya pun terkena juga kes macam ni. Bila try google jumpa ada satu web salin sebijik-bijik entri saya. Tapi, saya tak kisah. Saya buat blog saya bukan berasaskan keuntungan wang ringgit. Saya punya prinsip blog saya, ladang pahala saya. So, saya berladang pahala sajalah, insya-Allah. hehehe

    Saya cadangkan Jari Manis Travel terbitkan entri2 dalam blog ni jadikan buku travelog. Dah ramai orang buat, ramai juga org beli termasuk saya la ni suka sangat kumpul buku2 travelog. Yang mudah cari penerbit2 buku2 indie. Penerbit macam ni diorang tak banyak songeh. hehehe

    ReplyDelete
  73. Stressnya tengok copypaste mcm tu... JM... buat report DMCA google... jngn biarkan.

    JM boleh tengok kat sini >> https://support.google.com/legal/answer/3110420?rd=2

    ReplyDelete
  74. Dah tengok blog tu..gila ah. Memang copy habis siap dengan gambar..Sabar ye JM. Apa pun blog JM memang best.

    ReplyDelete
  75. Dah tengok mytravel37... dah copy paste blog JM sejibik sejiban.. adoi.. saman je lah JM... keliru jgk mula2 buka blog dia tadi.

    ReplyDelete
  76. Izin berkunjung dan nyimak langsung artikelnya ya gan? :)

    ReplyDelete
  77. dahla pencuri...ngok dia boleh tahan...dengan gambar, dengan watermark semua tak tukar...aduiii...tak kreatif menulis toksah jd blogger kan..aishh..terlebih marah plak..sy pernah jugak sis...tapi masa tu xtau nak buat apa...sy sound kat ruangan komen dia..then sy emel dia kot..nt update tau apa jadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi tang 'ngok dia boleh tahan' tu kelakar :)

      Delete
  78. seram takut tengok ada gak org copy paste blog sis jm... sabar nah sis jm...

    ReplyDelete
  79. Lepas ni semua gambar kita dalam blog kena buat watermark link blog kita kan..takut gak ada org sakai gini

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352