You can click on me :-)

Wednesday, 2 March 2016

Wordless Wednesday : Masih ada yang SAYANG!!!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Fuhh!...fuhh!...fuhh!....pergi jauh-jauh MOOD malas update blog tu!

Bulan lepas memang mood sangat merudum, berjaya siapkan 2 entry je. 

Walaupun hanya 2 entri, blog JM tetap meriah!!! Meriah dengan kehadiran kawan-kawan maya.

"Jadi JM, bulan Mac tolonglah sambung kisah travel ko yang tertangguh tu...kalau tak ada yang baca pun at least ada kenangan dan bukti ko pernah ke sana." Bisik hati kecil JM. 

Terima kasih buat semua yang masih setia bermain-main di blog sendu ni....terutama buat Scdha Sein (SS) yang mengungguli carta Top 1 setiap bulan sejak dari tahun 2015.

Blogger yang suka MENGEBOM! Yang pasti ada nama baru muncul dalam list tu.
3. Cik Ash

Top 10 Februari 2016
Bagi mereka yang tidak masuk dalam list jangan ingat JM tak 'payung' heeee.

Nah! untuk korang

Handmade Fridge Magnet - Ada berpuluh lagi masih design..sabar ye..nanti JM pos berperingkat
Already post to : SS, Dorset Pink, Farrah, Suida, Yana Yani, Etuza, Ikhwan, Merediah Diana, CT Roro, Kak Nasa, Sal, Zarith, Zie Has, KD, ArZ, Mummy, Ekin, Firah, Afidah, Abe Kie dan Huda.

Yang lelain fasa ke 2 eh...next week...

220 comments:

  1. Salam singgah sini JM....wahhh.....ramainya yang sayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD!!! sis JM pos ole2 for u tadi..so dah dpt inform me eh

      Delete
    2. kan diana... JM memang ramai yg sayang :)

      Delete
  2. Replies
    1. especially tahniah buat SS ... top 1 sentiasa :)

      Delete
  3. Wow tabik soring fifih buat sendiri. Mahal ni hasil tangan jm :)

    ReplyDelete
  4. Yes Sis JM payung... hihihihihhihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikhwan..guna payung pasar malam boleh? hihih

      Delete
    2. ke, nak payung emas..? ahahahah

      Delete
    3. hahahaha.. payung pasar malam pon boleh Sis JM... lagi besooooooo kan.. :P hihihiih

      Ehhhh..payung emas..hihihih

      Delete
  5. takde pulak my name kat atas... takpe2x target untuk bulan ni pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamon Ikhwan.. kamon kamon.. ukendoit ehehe..

      Delete
    2. Kak ct dah bagi support yu IY sila lah lawan SS , jeling SS XD

      Delete
    3. ngeh ngeh ngeh..Yana..u can do it

      Delete
    4. hihihih.. skrg study tu kelaut sis JM.. nanti saya cameback Teacher ct.. mmg xleh kejoooo SS dah.. :')

      Delete
  6. pencapaian paling teruk lah ni sis JM??? 2 entri untuk 29 hari.... takpe sis bulan ni sis ambil 31/31... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe this month lagi teruk huhuh

      Delete
    2. KJM , Please update! nak baca kisah travel ni

      Delete
    3. takpe saya support dari blakang Sis JM.. ehhh takde entri lagi ni.. hihihihih :D

      Delete
    4. betol kata cik yana.. plisss UP pasal travel... letak gamboooo comel2 gitu..

      Delete
    5. betol kata cik yana.. plisss UP pasal travel... letak gamboooo comel2 gitu..

      Delete
  7. moga bisikan hati kecil tu berhasillah sis JM.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu tambah ngan bisikan Yussoofff Taiyyyooob heeee

      Delete
    2. eheheh amin.. tarbiyah sikit si JM ni ehehe. suruh dia rajin !!

      Delete
    3. ala alala.. mohon semnagat selalu! minta semanagt kat SS sikit

      Delete
    4. hahahah... yusoff taiyoobbb jangan Sis JM.. Ikhwan yusuff takpe... kih3x..

      Delete
  8. Kak JM, rindu nak baca cerita travel akak :D Harap-harap mood akak cepat pulih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah SS pon dah sampai nak kuar misai nunggu Jay Emm update entry travel...

      Delete
    2. Kay Dolce..in shaa Allah akan d usahakan nanti..tgh cari mood

      Delete
    3. JM tggu SS kuar janggut dulu pastu baru update boleh ;p

      Delete
    4. muaahahaha.. ceq ni dok tunggu entry bunga matahari langsung tak nampak bayang nak menjelma.. bunga pun da ganti musim eheh..

      Delete
    5. bunya matahari dah mati hihih..kuaci nak?

      Delete
    6. mummy tumbuh tanduk tau..jgn memain..hahaha :P

      Delete
    7. tgk Sis JM... permintaan up entri dah semakin ramai ni.. biloo lagi??

      Delete
  9. Replies
    1. bayar parking kat kaunter depan ye...

      Delete
    2. Larat ke u kalu i mintak lagi seround? keh keh keh...

      Delete
    3. i ni 2,3 round pun i layan je hahahah

      Delete
    4. Kalau Nina yg jaga kaunter tu..FREE aahh..x perlu byr..kenyit mata sikit

      Delete
    5. SS reserve parking... Hi hi hi

      Delete
    6. parking kotak pink... sila kluaq.. kotak purple depan sana.. hahaha komen cari pasai :P

      Delete
  10. tahniah kepada mereka.. memang Eyda pun sibuk teramatnya.. tak sempat nak menyinggah.. wow, untuk Eyda ada jugak ke? jeng3..

    ReplyDelete
  11. Wahhh dapat fridge magnet tu. Tahniahh semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung kot sape yg dapat tu... Air tangan Sis JM kot.. :D

      Delete
    2. untung kot sape yg dapat tu... Air tangan Sis JM kot.. :D

      Delete
  12. ehhh masih tersenarai rupanya saya hahahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak ehhh sangat... he he he..

      Delete
    2. Ekin sekali datang bawak boom atom!

      Delete
    3. hahahah, bawak boom tak pe no robotX

      Delete
    4. hahhaha.. jgn eh sgt ye Ekin..mummy tukaq nama mummy baru tau..hahaha :P

      Delete
    5. nak copy ayat SS : Takyah nak ehh sangat.. he he he..

      CC: SS.. mcm mna lah klau SS yg guna ayat ni??hihihi

      Delete
    6. hahhahaha assalamulaikum... datang mengebom lama cuti dari BW lepas balik kampung jadi malas BW hahahahhahahahha

      Delete
    7. mummy : hahhahahah awat nak tukar nama kita pulak...

      Delete
    8. Ikhwan: copy paste ayat SS tak diterima ya

      Delete
  13. terima kasih sis JM sudi jadi rakan alam maya ekin

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. hihihih...entri malas tu Huda

      Delete
    2. entry malas tolak satu markah..ahhaha :P

      Delete
  15. Betul kadang tu mood ke laut sungguh nak tulis citer travel,tapi bila selak-selak balik entri lama mmg syok pulak layan kenangan,precious memory kan...so majulah sis dalam berkarya,luv reading your story...as always :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kena gak citer cepat sebab takot lupa.. jenuh nak ingat balik ehe..

      Delete
    2. Terima kasih Ayda...mgkin mood rajin tu akan slowly datang..love read ur story also

      Delete
    3. CT..byk jln story yg sis JM lupa..camna nk share

      Delete
  16. hahaha.. Sis JM.. Firah tanak payung.... Firah nak geguling ngan Sis JM.. boleh laaa... heee

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Jm ronda2 ngan SS tak hajak kita Yana.. sob sob sob

      Delete
  18. Hope Mac ni akan adalah entry travel eh.

    ReplyDelete
  19. SS memang teraju utama kat blog ni. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer try kalahkan budak si SS tu...

      Delete
    2. JM dan SS penceria blog.. macehhh uols .. lap both of u! muahhh

      Delete
    3. yana ada dimana2 ni pelapis kak ekin kut hahhahaha nak pencen dah la

      Delete
  20. Fuh fuh fuh. Gambar apalah agaknya yang kak JM letak dekat FM tu agaknya.

    ReplyDelete
  21. yup betul tu.. tulis sbgai kenangan sendiri.. jgn kisah sgt org nak cakap ape..

    ReplyDelete
  22. Waaaa...kalau mcm ni kene singgah selalu la camnih..ekekeke

    ReplyDelete
  23. arghhhhhhhh !!!!!! siapa pula cantas nama saya hahhaahaha

    dah mood ke laut tetiba nak nama diatas perasan betul :p

    sorry sis JM...nnati aRz perbaiki lagi hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laut dalam tu ha.. tu x timbol2.. muahaha.. biskot tul kejap ada kejap xdak..

      Delete
    2. Laut cina selatan la tu.. hahahhaa

      Delete
  24. tahniah buat semua...korang memang terbaik

    ReplyDelete
  25. JM, ni entry khas untuk sis JM - http://dorsettpink.blogspot.my/2016/03/terima-kasih-sis-jari-manis.html

    ReplyDelete
  26. Scdha Sein komen apa banyak sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha Sein tu bukan komen... Dia komain... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. soklan yang sama seperti diatas... hahaha :p

      Delete
  27. ala nama mummy xde..sob sob sob sob :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama Mummy ada dlm hati JM heee

      Delete
    2. Nama mummy tinggal kat Legoland... he he he...

      Delete
    3. hahaha.. legoland dah hambat balik la.. :P

      Delete
    4. auuwww so sweet JM.. muahhhs!

      Delete
  28. Replies
    1. Mestilah rindu..nanti JM buktikan..mummy...tadi JM pos ole2 for mummy...just a small gift je

      Delete
    2. Yeahh.. MAcehhh JM. Mummy gurau je aritu... hehhee

      Delete
  29. SS memang kaki Bom... kebabooom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala best ker meriam tu... kat depan Porta De Santiago banyak da..hhahaha :P

      Delete
    2. mummy pun lebih kurang sama kaki bom gak

      Delete
  30. ala baru nak boom .. tetiba en Robot dah kluaq .. so mummy mintak diri dulu na.. hehhee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce Mummy boomm time Robot tu tgh tdo

      Delete
    2. tulahh dah nak boom sekali dia boom mummy balik da..hahaha :p

      Delete
  31. Nanti mummy mai lagi k.. Kuih muih dan ayaq kopi dilupa jgn tau.. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy minum kopi? milo x nak?

      Delete
    2. Komen mummy ni dikira satu komen ke jay emm? ke kena tolak markah? he he he he he he he he...

      Delete
    3. milo tak mau .. nanti cerry berry..hahaha :P

      Delete
  32. ramai ja sayang KJM.. hehe... jom kita merajinkan diri update sama2.. I pun dah malas sekarang... kalau ngadap blog, xsiap la kerja lain.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida..tumpukan pada pelajaran dulu...blog tu kemudian

      Delete
    2. ni iku musim .. mummy pun sama malas aritu... dah boleh tubuhkan geng blogger malas update ni..hahaha :P

      Delete
  33. jauh tu borong magnet sheet kan.. rajinlah KJM ni.. salute.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah kena rajin Suida..nak hasilkan something for reader..ole2 for u dah pos tadi..tggu ehh..harap2 posmen x bawak balik umah

      Delete
  34. Tulis jangan tak tulis...sekurang-kurang sebulan ada 3 atau 4 entri...kami pasti merindui JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...terharu biru JM tau

      Delete
    2. Tu dia dah rindu rinduan... he he he...

      Delete
  35. JM antara blogger yang mesra...cerita pun menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL..terima kasih kerana masih setia ngan blog JM..dah bertahun2 kan..yes..next week ada ole2 for u

      Delete
  36. ramai je la yg sayang JM ni
    keep on update tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams...TQ dear..blouse n shawl tu cantik..suka sgt..next week sis JM pos ole2 for u..tggu

      Delete
    2. Bila nak peraga blouse dan shawl ti, Sis JM?

      Delete
  37. tahniah semua.. Assalamualaikum JM, wawa singgah tengah hari..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Wawa..i have something 4 u...wait aaaa

      Delete
  38. baik kak JM, suka bagi hadiah penghargaan kt kaki komen :D

    ReplyDelete
  39. Salam ceria berblogging... JM tetap di hati.. :) :)

    ReplyDelete
  40. ya memang jangan terlalu rajin Mbak JM, adakalanya kita memang harus bermalas-malasan...hehe

    ReplyDelete
  41. update jgn tak update kak jm

    ReplyDelete
  42. hello iols datang ni.. penyerbuan pertama bulan March..

    ReplyDelete
  43. jangan sedey sedey kakak.. jangan hilang2 mood.. just continue =)

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah masih dalam carta ehehe.. yang atas tu memang susah laaa nak cantas.. memang tempat dia tang situ jugakla ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang paling atas tu kalis guling,...'unCANTASable' ;)

      Delete
    2. eheheh xpe Kak Farrah... tamo cantas laaa dia.. kita bawah2 xpe janji kekal dalam carta wakakaka..

      Delete
  45. thank you Akak JM.. ehehe nanti itew balik rumah baru dapat tengok post tu.. ehehe.. maceh..

    ReplyDelete
  46. Ohhh pulangkanlah mood Sis Jay Emm...fuhh kanan fuhh kiri..hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jampi serapah ni harap berkesan :)

      Delete
  47. Lamanya nak kna scoll bawah baru leh komen..lpas ni nak upah satu tiket balik kampong ye JM...nak gi tengok derian bermunger JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab scroll kotak komen kena bertabah.. hihihih... sebab mmg ramai yg sayang Sis JM... jadi mahu tak beratus2 komen

      Delete
    2. bab scroll kotak komen kena bertabah.. hihihih... sebab mmg ramai yg sayang Sis JM... jadi mahu tak beratus2 komen

      Delete
  48. Mestilah masih ada yang sayang. =)
    Tunggu - tunggu jugak entry baru JM. Mana mana? Hehe

    ReplyDelete
  49. Eh eh nama Zumal pun ada. *icon kucing terkejut*

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat2 terkejut pulak zumal ni..hihihihihihi

      Delete
    2. IY, Zumal terkejut betul2 taw

      Delete
  50. Waw mantep ...salam kenal buat anda yang ada disini. BW

    ReplyDelete
  51. ramai yang sayang akak jm la.. lepas rindu tgk akak update blog ;)

    ReplyDelete
  52. satu entri je baru komen dah publish 117 fuh ! betul la blog ni power

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah cik yana.. baru 1 entri kalaulah 31 entri setiap bulan.. fuhhh boleh terbang kelangit biru...

      Delete
  53. selamat petang JM
    Kaknoor lama tk singgah sini
    JM mesti ramai yg syg tidak ayak lgi

    ReplyDelete
  54. untung ler masih ada yg sayang. hehehe

    ReplyDelete
  55. untung lah JM.. ramai org sayang..ramai org suka...muehehehe

    lama x singgah sini JM
    :)

    ReplyDelete
  56. tunggu update dari sis JM:)

    ReplyDelete
  57. Assalam... wahhh JM memang betul2 menghargai reader blog nya ni hehehe.

    Congrats JM.. teruskan lagi :-)

    ReplyDelete
  58. Ramai yang sayang jm ni..bagi petua sikit, jm..hehehehe

    ReplyDelete
  59. wah.. untung laa dorg dpt cenderamata.. hihi

    ReplyDelete
  60. Wow JM dah mcm artis hot ni..xsabo nk tunggu entry JM lagi..keep it up.. http://tanggadomino.blogspot.my/2012/10/ittenary-to-iran.html

    ReplyDelete
  61. Assalamulaikum, knock knock.
    Saya datang nak serbu ni. Kopi takde ke barang secangkir dua? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan diri jelah kak Farrah.. SIS JM sibokk tu... hihihihi

      Delete
  62. Hihih saya antara penerima fasa 1 yg dah terima ole2nya :)
    Thanks buat kesekian kalinya, Sis JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon Kak.. tapi tak update lagi dgn my Mom.. hihihhih.. xsaboo ni

      Delete
  63. Wah,..nama Mekja mula muncul di carta2 :)

    ReplyDelete
  64. Apsal kat sini TKK corot? Tak cukup wat homework eh hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuk jek cek markah orang... keh keh keh...

      Delete
    2. Cikgu JM tak update homework ni...

      Delete
  65. p/s: gift dari JM dah sampai ... thanks a lot :)

    ReplyDelete
  66. nanti nak update dgn mak ad tak surat dari SIS JM.. hihihih. xsaboooo nak nengok.. tq so much sis JM.. :D

    ReplyDelete
  67. Woww tahniah buat smua yg trpilih

    ReplyDelete
  68. Msh ingt tak kat kita hihi..maaf la kak da lma x myinggah cne..sibuk yg amat huhu

    ReplyDelete
  69. kaknoor pun lama tak singgah sini sorry JM ya bukanya apa sebab malas nak scroll ratusan komen tu, bukan apa bila dah ke sini nak jugak baca orang lain punya komen, jadi baik tkyah dtg hahaha, maklum lah femes sangat lah JM ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Noor..jangan baca komen baca entri hihihi baru tak penat nak scroll down

      Delete
  70. Tak kisahlah JM tak singgah blog kaknoor saje lah dtgn sbb lama tk kesini nasib baik tak sesat tadi di simpang tuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Kak Noor..minta maaf lama x singgah di blog..bukan blog kak Noor je..blog kawan2 lain pun x sempat nak jalan2 cari pasal..nak reply komen pun asyik tertangguh je huhu...tp yg pasti u always in my heart..JM aa pos ole2 tuk kak Noor tau..pos laju..harap2 kali ni sampai eh

      Delete
  71. kalau nk kejar masuk dalam list tu, rasanya dah x mampu macam dulu dah.. so, sekarang ni just komen seikhlas hati je, x de niat terselindung nk masuk list.. hehehe..

    ReplyDelete
  72. CT rasa kiriman dah sampai kot.. xde kat Penang ehehe.. selalunya jiran tolong amekkan..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352