You can click on me :-)

Saturday, 21 May 2016

Trip Solo : HALAL Restoran - Yana Restaurant, Bangkok City

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM...muah!


Ini adalah sambungan dari entri ni. Sila jolok kat sini Trip Solo : Grand Palace, Bangkok

Sekarang ni mood rajin nak share kisah trip solo sedang mendidih, baik JM sambung...bukan senang tau mood rajin nak datang...

Keluar dari Grand Palace tu perut bergendang gendut tali kecapi..lapar gilos...pagi tadi sarapan pagi makan biskut dengan air milo jek..biasa kalau kat Msia, telan nasi lemak lah, bihun goreng lah..ni biscuit je..mana cukup.

Pernah dengar nama YANA TKK? Yana The Kehalusan Kelembutan!

Kalau tak pernah dengar, sila ke blog cikgu Ceketed sebab dia adalah top commentar setiap bulan tau, jeling sama Yana TKK kerana telah merampas tahta kedudukan no 1 sis JM di blog tu uweek! Jelir lidah kat Yana hihihhi.

YANA!!!! Kalau bran! Meh la jadi first top commentar blog sis JM ni hehehehe

Ko tu JM, kalau sebulan satu je entri baik tak payah, baik gi merayap kat blog orang lain ;p

Okey meh nak sambung stori ni. Sebenarnya bukan nak cerita pasal Yana TKK tu tapi nak cakap pasal Yana BKK.

Ehh dua beradik ke dorang ni? kembar tak seiras ke? Ke kembar siam? Ngeh ngeh ngeh Yana tolong jawab!

Ahaksssss mereka ni sah tak ada hubungan adik beradik pun mak bapak pun berlainan then apa yang special sangat tentang Yana BKK ni.

Nak tahu? Terus lah membaca coretan yang membosankan ni heeee kalau malas nak baca entri baca komen pun tak pe no hal kih kih kih

Ingat lagi tak pas balik dari Grand Palace tu perut laaaaaapppppar sangat, jadi JM rasa cam nak makan orang hihihhi

Apa aku meraban nih heheheeh

Belek itie cari cara nak pergi jumpa Yana BKK ni lah. Why BKK? BKK for Bangkok hokey!

Haaaa inilah Yana BKK..comel tak? Heeeee ada yang tertipu tak?

Yana BKK - Yana Restaurant Bangkok
Sebelum ke Bangkok lagi JM telah senaraikan restoran HALAL di Bangkok City, senang nanti tak berlapar di tempat orang.

Di Bangkok City ni banyak kedai makanan HALAL tau so tak perlu  nak bawak bekal kalau travel ke sini sediakan duit je.

Baca ni!

"Yana Restaurant Department of Tourism, Ministry of Tourism and Sports Co-operated with The Central Islamic Council of Thailand. This is to certify that Yana Restaurant MBK Center 5th Floor, Tokyu Side, 444 Phayathai Rd. Wangmai Pathumwan, Bangkok, Thailand 10330 has been assessed and found to be conforming to requirement of Halal Food Services Standard for Tourism. 4 Stars Level. 

Yana Restaurant offers Halal food both Thai and International dishes which have very good taste, quality ingredients. Cleanliness and satisfaction guaranteed.

Yana Restaurant is halal restaurant in Bangkok which opened its doors on 14th June 2010. It's situated on 5floor, right opposite of 'Food on Fifth' food court, in Mah Boon Khrong Mall which is also known as MBK to most people. Take the escalator in Tokyu to level 5. Turn left and Yana Restaurant is right next to the escalator going up to Level 6. It serves both Thai cuisines and international cuisines. Yana Restaurant Halal Thai & International Food @ MBK Bangkok Thailand. www.yanarestaurant.com"

Faham ke tidak heeee.

Nak pegi jumpa Yana BKK mudah je, caranya :

1. Dari Cental Pier terus ambik BTS Skytrain dari Saphan Taksin stop at National Stadium Exit 3
2. Pastu ambil arah ke Siam Paragon/Madam Tussaud Bangkok
3. Masuk entrance MBK di sebelah kanan dan naik escalator ke aras 5

Tips dari JM
- Beli tiket One Day Pass untuk elak beratur panjang semasa beli tiket dan penggunaan kad sangat berbaloi
- Tak perlu beratur untuk tukar duit kertas kepada syiling
- Pergerakan lebih cepat

1. Naik train stop di National Stadium Station
2. Keluar ikut Exit 3
3. Turun ikut tangga ni
4. Masuk MBK Mall ikut jejantas di sebelah kanan ni
Keluar dari stn ambik exit 3 sebelah kanan dah nampak Sign MBK Mall sebesar alam. Masuk entrance yang pertama selepas keluar dari exit tu.

Kalau nak tahu, setiap kali nak masuk mall di Bangkok ni ada guard yang akan check bag jadi sila bukak dan tayang benda busuk dalam beg korang tu ehehe, tapi kalau handbag dorang tak kacau.

Guard tu tak de lah nak check betul - betul, buat syarat je..bukak beg suluh dengan lampu suluh tu lebih kurang pastu jalan!!!!

Bila dah masuk mall tu jalan terus jek naik escalator terus ke Level 5 Zone A. Kalau budget kedek cam JM memang tak pandang kiri kanan baju-baju kat dalam mall tu sebab kat Malaysia pun JM kurang shopping... jeling SS.

Lokasi restoran ni betul-betul bersebelahan escalator untuk ke aras 6. Kalau nak tahu di aras 5 MBK Mall ni semua kedai makan tau tapi kalau nak makan Tom Yam sedap melekat makanan Thai yang marbeles kat sini lah Yana Restaurant.

Banyak lagi kedai HALAL lain di aras 5 ni dan ada juga kedai ala-ala masakan ARAB, Turkish Kebab tapi kalau ke Bangkok mestilah cari Tom Yam Thai kan.

Ni haaaa betul-betul sebelah escalator aras 6. Kalau nak ke surau boleh ke aras 6 ni
Pandangan dari hadapan
Lengang tak ada orang....jom masuk...tak pedulik sebab dah lapo
Ada Wife FREE kih kih kih
Menariknya Yana Restoran ni kebanyakan pekerja boleh cakap melayu dengan fasih, rasa seperti masuk kedai di Msia bukan di Bangkok.

Pastu ada Wife FREE, rugi lah ada Wife FREE tapi tak nak guna. Sebelum hidangan sampai boleh lah check in dalam IG ke FB ke ahaksss.

Waktu JM sampai tu memang waktu lunch kalau tak salah jam 12.30 tgh tapi meja banyak kosong, tak kisahlah kalau tak ramai orang bila order cepatlah makanan sampai kan tak de lah adegan nak hentak hentak meja ;p

Masuk je ambil menu book terus order.

Semua nampak mengiurkan
JM order Tom Yum With Coconut Milk Seafood THB299
Order Green Latte Tea - sedap yakmat THB50
Pastu order Stir White Grass - kankong goreng je pun THB99
Nah makan besar hari ni total THB448  (RM50.40)...PITAM kalau convert
Dengan lafaz bismillah JM hirup dulu kuah Tom Yum tu...masuk je dalam mulut terkena lidah tu...perghhhh!!!! Ini baru Tom Yum

JM ni memang hantu Tom Yum tau...so memang Tom Yum kat sini JM boleh bagi 5 haaaaa ehhh salah, bukan 5 bintang tetapi beribu bintang di langit...sedap sangat!!!! tak pernah lagi makan Tom Yum yang sedap macam ni.

Kat bawah mangkuk Tom Yum tu dorang nyalakan lilin jadi kuah sentiasa panas, rasa masam, pedas, lemak ohh!!! waktu taip ni pun rasa nak meleleh air liur kih kih kih

Selepas 30 min makan penuh selera dan sopan santun, tinggal tulang/sisa dan pinggan kosong jek hihih.

Pastu niat dalam hati kalau tak datang makan malam ni esok akan datang lagi makan kat sini. Reason utama masakan sedap dan yang paling penting ada WIFE FREE kih kih kih.

Pas makan misi mencari surau.

View dari luar MBK Mall
Sebenarnya dalam MBK Mall ni pun ada surau aras 6 just naik escalator di sebelah Yana Restoran tu tapi JM nak pegi surau lain kat mana?

Bersambung!!!!

213 comments:

  1. Hu hu hu... Pepagi dah publish blog... Cam x caya! Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah pandai AUTOpublish pas ada org ajar (icon tutup muka)

      Delete
    2. sape ajar sis JM
      :D #tunjukajarkusifu

      Delete
    3. jeling manja..pastu kenyit mata skit

      Delete
    4. Main jeling2 je ker,...cuba sekali-sekala jegih mata hahaha

      Delete
  2. Pening laaa... Jap TKK... Jap BKK... Jap MBK... Jap joyah... Jap timah... Ehhhh! Apa aku merepek nih... Keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telinga Kanan Kiri kot ;)

      Delete
    2. Ada telinga atas bawah ke? Hi hi hi

      Delete
    3. Ada,..cuba baring mengiring. Satu telinga kat atas, satu telinga kat bawah ;)

      Delete
  3. Betul tu... Beli one day pass jek...

    ReplyDelete
  4. Benda apa yg busuk dlm handbag tu? Kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana? mana? mana? SAMPAH kot heheheh

      Delete
  5. Kat malaysia kurang soPINK katanya...
    * Jeling balik

    ReplyDelete
  6. Adegan hentak meja SS je leh buat.. Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih..SS bukan penyabar ke

      Delete
    2. SS memang penyabar, cuma kadang2 sabar dia tertinggal. Kan SS kan? Kan? Kan? :)

      Delete
    3. Tinggal kat putrajaya... Hi hi hi

      Delete
    4. ohhh patutlah JM kurang sabar skrg..dah ada org tranfer ke sini heeee

      Delete
    5. Aisey,..tinggal kat Putrajaya tu yang susah nak kutip balik :)

      Delete
  7. Itu semua MAKAN ke? He He He...

    ReplyDelete
  8. Asik Wife FREE jek... Hubby FREE x de ke Jay Emm? Ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. wah...nampak pun sedap JM tomyam tu...siap ada ketam lagi..huhu..
    tengok gmbar pun dah meleleh air liur..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuk Baiq - itu Tom Yam seafood..sib baik x de ikan paus hhehehe

      Delete
  10. tomyam... feveret akak juga

    RM50 sekali makan, wowwwwwwwwwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Umi Alya..kalau menjamu selera di obersea jgn convert..nanti PITAM bila nk bayar heee

      Delete
  11. tomyam tu memang nampak sedap... arghhhh !!!! mana nak cari tomyam macam tu kat sini ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah..ce cari kat Hatyai...nod bad gak..dah dekat kan..naik tren jek

      Delete
    2. Kalau dari Rawang ni naik tren sampai tak ;)

      Delete
  12. ni semua, sis JM punya angkara.. cepat senaraikan tomyam yang sedap kat Penang ni.. nak p terjah.. hak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah..Tom Yam sedap di Penang kena tanya CT Roro

      Delete
    2. Akak pun sama, Firah. Tengah2 hujan ni tetiba nak makan tomyam kawwwww :)

      Delete
  13. sambung cepat ea.. jauh nau pi surau tu.. haaaa... pi main kenyit2 mata dulu ea... ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih..firah!! shhhhhhhhhhh..lagi jauh jln kaki ke Surau lagi byk pahala ihiihi

      Delete
  14. Replies
    1. Hasnidar..lapor..shhh jgn ckp kat org tau JM buruk lantak hihihih

      Delete
  15. JMMMMMMM, rindu.. hehe

    pedas tak makanan dia. sememangnya nak travel bagpack ni kena rajin buat research kan. kalau wawa suka follow je bab2 ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Windu Wawa jgk!!! tak pedas but sedap..Wawa kan ada En Abe

      Delete
  16. Replies
    1. * tumpang gelak mengilai kat sini..

      Delete
    2. kih kih kih..Wawa mana? Wawa

      Delete
    3. Saya gelak sebab baca statement SS yang gelak mengilai tuh :)

      Delete
    4. Melampau tak kalau saya tanya gak,..saya first ke? Sebab ni baru first time perasan kewujudan entri ni. Macammana saya leh missed?

      Delete
    5. Gelak ngilai baru best... Hi hi hi

      Delete
    6. Jom gelak mengilai sama2!

      Delete
  17. Assalamualaikum !!!!!!!!!!!!!!!!! Sis JM , singgah sini sebab terasa diseru seru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam Yana...masuklah..buat mcm rumah orang heee

      Delete
    2. dah buat macam rumah sendiri, dah tolong sapu habuk

      Delete
    3. Lepas ni Yana leh tolong datang bersihkan tower akak tak?

      Delete
    4. eehhe..Yana ada vacum beso

      Delete
  18. Alhamdulillah keep it up mood rajin tu ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mood ni datang sesekali jek

      Delete
    2. datang lagi datang lagi mood tu ..

      Delete
    3. tggu tau Yana..esok ada lagi entri baru

      Delete
  19. ayat atas atas tu kan macam nak cari gaduh je!

    ReplyDelete
  20. Blog Sis JM dah ada yang jaga cannot cannot pintas master SS

    ReplyDelete
  21. Yana TKK tak ada kembaq kat mana mana, the one and only ! ececeececeh!

    Official statement kakaka

    ReplyDelete
  22. Sis JM, sila lah ambil kembali takhta kat blog kak farrah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleleleleh..boleh ke..kang ada orng merajuk 'p

      Delete
    2. eheheheeh...ade lah..ce carik!

      Delete
  23. tergelak baca dia punya mukkadimah panjang nau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih..nak menyakat Yana

      Delete
    2. hahhaha, faham faham! nanti rindu boleh baca hiks

      Delete
    3. membaca jambatan ilmu tak giteew

      Delete
  24. Yana BKK , restaurant rupanya ni ke kawan baru sisJM XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee aaa..byk melabur kat dia ni hiksss

      Delete
    2. baik melabur kat Yana TKK ;p ehh..nanti sis JM ada nk pos barang utk Yana tau

      Delete
    3. dalam hati JM kih kih kih

      Delete
  25. Replies
    1. itu baru nampak je dah sedap..cer rasa..perghh..x pandang kiri kanan tau

      Delete
    2. hahhahha , alahai jangan lah.. nak pi rasa jauh sangat

      Delete
  26. ayat sis JM pasal tomyam tu tertelan air liur dah lapaq ! mesti pedas+ masam pergh dapat tu nikmatnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh sini sis JM masakkan utk Yana ;p

      Delete
    2. hahhaha, same macam yang sis JM makan tu ke

      Delete
    3. hehehe..sama cuma rasa jek lain

      Delete
  27. nak cari Yana BKK mai boleh sisJm , nak cari yana TKK mai ganu!

    ReplyDelete
  28. tempat pon cantik yang paling mencantikkan lagi ada wifi! itu sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..WIFI yang cantik itu sbb ramai tertarik ;p

      Delete
  29. Ingat Yana awek siam manala tadi...terbayang ksedapan tomyam thai...mcm nk lompat cari skrg jgak,tp yana takda kt sini :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah..nak lompat ye Ayda..tapi lompatan mue di depan Taj Mahal sangat tinggi...

      Delete
  30. tomyam thai ni kaw punyaa! green tea tu nampak sedapnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mazni..pas mkn rasa nak ber muay thai taw kih kih kih

      Delete
  31. Assalam jm, sihat? Sihatla tu kan, fizikak and mental, btw nk bgtau je, gift dr jm dh selamat smp, tq sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam kak Azie...sama-sama..gift kecik je heee

      Delete
  32. Cuma yg peliknya camana akk leh masuk carta top komen tu? Rasa cam ajaib jerk, hehheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih..kak Azie...biarlah RAHSIA

      Delete
  33. Walau apapun, trmkasih atas ingatan jm tu, malu akk nih, asyik menerima jer, entah bila dpt membalasnya.
    Ermm..akk bls ngn doa jelah ye, moga jm selalu berada dlm rahmat dan kasih sayang Allah, dlm iman yg teguh, sihat walafiat lahir batin, aminnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Azie..sama-sama..tak perlu nak balas pun..paling penting hubungan silaturrahim tu..BEST dapat kenal akak di alam maya ni..ada rezeki kita jumpa eh..Aminnn

      Delete
  34. Tahniah... Mood menulis telah kembali

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe MKL..tu je? hehehe...harap2 bukan hangat2 tahi ayam ni

      Delete
  35. Wah..wah..wah..ke Bangkok JM yer..klu ke Thailand x mkn tomyam mcm x sah kan..heheheh..tp nmpak sedap sgguh tomyam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye atun's..kalau tak mkn Tom Yam jgn ke Thailand..RUGI!!! hikss

      Delete
  36. Wahh sedap makan klu halal tu... restoran tu pun sgt2 confiden utk makan. Nampak menu sedap2 semua tu JM... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye bro KK..kalau bawak isteri dan anak-anak ke Bangkok..baak dorang makan kat sini..mmg tak menyesal..tapi akan menyesal kalau x makan kat sini heee

      Delete
    2. heee...selamat berpuasa bro KK

      Delete
  37. WAH ITU RUPANYA YANA BKK YA...MESTI RAMAI PENGUNJUNGNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Kak Paridah...biasa petang hingga ke malam mmg penuh meja kosong tu..kebanyakan pelancong

      Delete
  38. Replies
    1. cikgu Hazreen..air liur tu dah meleleh belum hihih

      Delete
  39. Kita pun suka sangat tomyam! Teringin nak makan tomyam Thailand! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Canada tak de eh Farah..Tom Yum..rugii aaa SEDAP tau hihi...saje nk 'PANAS' kan Farah

      Delete
  40. Tomyam mengancam tuuuu. Hehe :)

    ReplyDelete
  41. assalamulaikum JM
    lama tak singgah sini
    nasib baik masih ingat jalan kesini hee
    nak minta address JM sbb nak kasi poskad dari UK ni
    boleh wasap kaknor +673 8739160
    ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam..Wowww! kak Noor..terima kasih...muah!!!

      Delete
  42. Kangkung goreng 10 hengget..hmm rindu kg punya pasal kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kangkung goreng is my feveret Mak!

      Delete
  43. JM badan kecik molek..boleh pulak bantai tom yam tu seperiuk sorang yek..lariiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak!! JM bela 'saka' kih kih kih...OOOoooo sedap ek ngate org..cubit kang heee

      Delete
  44. lama tggu kak JM update..hehe dh balik dr bercuti ye..sedpnye xpernh lg gi thailand..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roha Rohaina..lama tunggu tu ..tumbuh janggut tak? hihihi

      Delete
  45. terliurrr la pulakkk dengar kesedapan tom yum tuuu.....***sluurrrpppp sambil lap air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap tau Hani..hadooii ntah pes tom yam pe lah dorang letak...

      Delete
  46. cam mana blh tak perasan JM update blog ni.. hahahah..

    tahniah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nak perasan kalau 4 bulan sekali baru bukak blog kah kah kah..Nina..PAT!!! update blog

      Delete
    2. i dah update tau... u yg tak baca.. sedih :(

      Delete
    3. i dah serang blog u Nina ;p

      Delete
  47. Assalamualaikum Sis JM.. lama Ros tak datang sini.. macam mana nak datang, blog sendiri pun terabai. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Ros_Reeza..kenapa? mesti masa byk habis utk En Abg kan hihihi

      Delete
  48. Eh Ros ada terima satu sampul dari Sis JM.. tapi masih di JB.. Kawan Ros wasap pada Ros. hihi.. sebab sekarang Ros di Batu Pahat.. terima kasih sis JM sebab masih ingat pada Ros.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..okey kalau mcm tu Ros emailkan sis JM alamat di Batu Pahat boleh?

      Delete
  49. terliurnya tengok tomyam tu.. pekat kuah dia.. suka...suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..Ros..jgn sampai nak jilat screen eh

      Delete
  50. Replies
    1. heeee..in shaa Allah akan lebih bersemangat nanti

      Delete
  51. Teman gembira JM dah mula tulis blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe MKL.."kalau rasa gembira tepuk tangan" hihihhi

      Delete
    2. ahakss..kan SS...cam x percaya jek

      Delete
  52. Terasa gembira bila dapat makan makanan Halal di negara orang.. Hihihi. Sedap tomyam tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah..paling BEST sbb susah nk cari makanan HALAL

      Delete
  53. Yana Restaurant memang terbaik! Aduhh terkenang-kenang pulak kesedapan tomyam tuh. JM ambik tak tourist card di MBK. Dapat Tshirt free dan ada diskaun 15% makan di Yana =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azyy!! nape sis JM tak tahu pasal Tshirt Free tu huhuh

      Delete
  54. Ermmm pagi2 baca entry tomyam buat diri nk makan tomyam sedap la pulok..adesss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana Syanaz..selamat berpuasa..ptg nanti berbuka g cari Tom Yam eh :-)

      Delete
  55. Replies
    1. hotel? baca ke tak ni..kah kah kah kan dah kena 'tangkap'

      Delete
  56. Replies
    1. kat mana yg menariknya Eyda ;p

      Delete
    2. kalau SS meme mengarik kalau JM je yg 'menolak' kih kih kih

      Delete
  57. Tak pernah sampai Bangkok, entri ni boleh jdkan panduan nak kesana nanti.

    ReplyDelete
  58. tq sis JM pengkongsian ni.. mana taw suatu hari nanti akan jejak ke bangkok kut hahahhaha boleh follow blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tu tak taw hanya berangan dalam bilik jah hahahahha

      Delete
  59. Green tea tu nampak tempting sangatttttt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terdesak boleh la... Ahaksss

      Delete
    2. Green tea tu sgt sedap CC but x sesuai combine dgn tom yam

      Delete
  60. saya pun YANA juga
    tapi tambah Yani belakang
    tapi oang lebih kenal sebagai YY...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yang tak kenal YY sila angkat tangan ;p

      Delete
  61. ooo...ingat orang
    restoran rupanya!

    ReplyDelete
  62. nampak sedaplah
    tempat pun menarik kan
    mampu tengok ajelah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mampu tgk sbb tengah puasa kan YY heeee

      Delete
  63. memula kusangkakan restoran mamak yana yena ruti tulur satu..

    ReplyDelete
  64. Favorite saya tu. Tomyam ngan teh hijau.

    ReplyDelete
  65. 'Kalau tak pernah dengar, sila ke blog Cikgu Ceketed' tu kelakar,...hihih tapi bulan ni memang dia tengah leading pun :)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352