You can click on me :-)

Wednesday, 25 May 2016

Wordless Wednesday : Submarine Museum Melaka

Assalamualaikum dan salam syaaban buat semua reader blog JM,

Cute tak kami heheheeh
Cuti hujung minggu yang lepas, JM jalan-jalan ke sini.

Kalau Mummy Julia baca entri ni matik lah kena KUTUK! sebab tak roger kakak kawasan.

Nak ke sini mudah je boleh guna Waze ikut arah ke Pantai Klebang dan kalau susah sangat minta tolong Mummy Julia jadi tour guide ;p.

Lokasi Kapal Selam ni berdekatan Dataran 1 Malaysia dan Pantai Klebang.

Eh eh eh..SS ada kat blog titew lahh..biasa gambar titew yang banyak kat blog dia tu (*icon tutup muka) ihihihih
1. Aci Macho - SS


Sorry dear SS..gambar ada cacat sikit huhuh
Macam mana SS leh ada dalam blog ni? heeeee...cer teka! Kalau korang baca entri Melaka Negeri Bersejarah With Jari Manis mesti tahu jawapan nya.

JM malas nak up story so korang leh terjah blog SS eh.

Entri pendek ni adalah penghargaan kepada Top Comment dari 1 mei - 20 Mei 2016. #TravelLovePeople 

JM bawak dorang ke sini dan cuba tengok siapa yang kena!!! Stickey Notes PINK uolss!

2. Yana TKK


3. Mummy Julia - Kakak Kawasan Jajahan Melaka


4. Khairuddin Lim


5. aRz MoHa


6. Cik Manisah Lesing - HUDA


7. Farrah MF - Cikgu Ceketed


8. Haslynda Lyn


9. Farlyna Natasha


10. Azaleania - Mama Gojes


Penampilan Istimewa Tiny Tny


Terima kasih kepada semua yang sentiasa support my blog tanpa reader yang OHSEM siapalah JM di sini.

Love u guys! muah!

235 comments:

  1. Wah sweet heart shape for friends :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss..ofcoz babyPose! pink is sweet heee

      Delete
    2. Pink itu terbaekkk! hehhhe

      Delete
    3. ...pabila ratu pink berbicara (kerling sat kat mummy)

      Delete
    4. Pink tetap di hati but kekadang dah tersuka BIRU
      *SS mana SS ;p

      Delete
    5. kan Mummy..PINK nampak sweet jek

      Delete
    6. kih kih kih..Mummy mmg Queen of PINK

      Delete
  2. wah2...terpahat nama mereka di submarine museum..untung le..ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nama Diana nak naik ni..patlah komen byk sikit hiksss

      Delete
    2. Diana cepat Boom blog JM...

      Delete
  3. Wahhhh ~ Seronok haa berjalan ramai2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah..tak ramai pun..3 org jek ahakssss

      Delete
    2. aaa sbb kakak kawasan kena tinggal... kalo tak berempat .. hahahha :p

      Delete
    3. Mummy pun nak mogok cam SYM dan Cik Manisah ka?

      Delete
    4. kakak kawasan dah tak merajuk kan

      Delete
    5. jgnlah merajuk..sunyilah blog JM nanti

      Delete
    6. Lebih daripada sorang kira ramai lah tu. Hihihi. Best2, tambah lagi kalau semua sekepala :D

      Delete
  4. Salam!
    hahhaha Sis JMbetul betul update ingat memain je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Yana..buat pe lah nak main2...betul lah ;p

      Delete
    2. mana la tahu mood tu dah pergi , macam yana ni hahaha

      Delete
    3. Nak tanya sikit, update main-main tu macam mana ye, Yana? ;)

      Delete
    4. Update main-main tu macam main teng teng la Farah.. keh keh keh :p

      Delete
    5. mcm main masak-masak kan

      Delete
    6. kih kih kih hanya Yana leh jawab

      Delete
  5. ingatkan , nak update cerita sama macam SS hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jugak dengar dari persepsi sis JM. Dapat dua version baru bestttt!

      Delete
    2. nasib baik tak copy paste entry SS... senang nanti komen pun copy paste.. hahahahaha

      Komen-komen cari pasal.. keh keh keh

      Delete
    3. Nak copy paste cemana? Ajor arrr! Ha ha ha

      Delete
    4. Farrah..klau sis jln gnan SS..bior dia yg story..lagi menarik..detail

      Delete
    5. hamooi mummy..hahaha..jahat lah tu

      Delete
  6. Replies
    1. kih kih kih...mummy terpaksa terima kenyataan

      Delete
    2. Dah lebih bertabah ni.... hurmm majuk arr

      Delete
    3. jgn lah..dah x comei nanti

      Delete
  7. sengih sengih tengok nama sendiri kikiki XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedudukan no 2 tau..terbaiklah Yana

      Delete
    2. Yana kaki Boom..! kebababooooommmm..

      Delete
    3. Teringin nak nengok kaki yana... Ahaksss

      Delete
  8. Bila gambar yg dicaptured cantik yg membaca pun terpikat
    Apa pun tahniah buat mereka semua:)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. eheheeh...muka SS dah tertempek kat blog titiew

      Delete
    2. SS malu2 tucing je tu Farrah ;p

      Delete
    3. Nape tulisan nama SS tu nampak macam GIGIL...
      * Tutup muka... malu lagi... he he he...

      Delete
    4. Ahakss..sebab tulis nama SS atas KATIL..pastu tuan badan plak tengok jek..x ke gigil hihihihih

      Delete
    5. Hahahah sorang malu, sorang gigil ;) tapi sticky notes pink love tu memang canteekkkk!

      Delete
    6. hahahahahha malulahh sgt.. cissss...

      Delete
    7. Malu semalu malunya... Ha ha ha

      Delete
    8. Suida..jgn lama sgt 'tutup' blog eh

      Delete
    9. ye mummy..x caya tanya SS hikssss

      Delete
    10. Malu tapi macho... Kah kah kah

      Delete
  10. tahniah yang berjaya menjadi keyboard warrior kat blog jm ni. saya confirm2 dah terkeluar awal2. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan...masuklah CARTA tu bukan susah pun..PHD lagi susah tau heheheh

      Delete
  11. Amboi, Sis JM. Ini dah bukan entri wordless dah ni,..ini entry many words :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheeh...ini kena tukar tajuk lah eh Farrah

      Delete
    2. Hikhikhik ni dah bukan entri bisu lagi dah ni :)

      Delete
    3. hehehehe..x pe next time letak gambar jek

      Delete
  12. Thanks sebab sudi bawak saya ke sana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah sudi...bukan berat pun hihihi

      Delete
  13. Kirim salam sayang kat rakan2 travel yg dua orang tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 dorang tu baca komen ni

      Delete
    2. Mesti happening travel dengan mereka berdua kan,..ada drama airmata tak? ;)
      Hihihihi soalan carik pasal sibuk nak tau!

      Delete
    3. belum lagi..semua happy ending je

      Delete
  14. wahh..jenjalan Melaka...mesti riuh-rendah hangpa bertiga..nak pi baca kt blog SS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami bertiga pendiam kak Nohas terutama SS kih kih kih

      Delete
    2. Pendiammm? Boleh caya ke? :)

      Delete
    3. Alamak! Baru teringat yang saya tak gi baca lagi entri SS. Hari tu tumpang parking je,.. :)

      Delete
    4. Diam??? erkkk pengsan! hahahha :p

      Delete
    5. ye Farrah..x caya jumpa lah kita org

      Delete
    6. ye Mummy..SS ckp benda penting jek..dia x kepoh

      Delete
    7. ehehehe..mula tu JM pun x percaya..bila dah jumpa baru tahu

      Delete
  15. alolo, sweetnya kak JM wat gitu..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat pe Timm Bill ;p stickey notes tu ke

      Delete
  16. habislah gempaq bandar melaka tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana de Nekcik..kami ni budak2 baik ;p

      Delete
    2. aaaa Nek Cik Melaka kena boom! hahahaa :p

      Delete
    3. get READY lah..nanti nk BOOMM tempat lain lak

      Delete
  17. ohsemmm.....walaupun dah sampai melaka...tapi tak sampai lagi kat sini...sebab panas...

    tapi nama dah sampai kat situ....cantik sangat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun nama je kampung kat Melaka, Arz. Banyak tempat lagi tak sampai.

      Delete
    2. ada nampak tak Arz.. Nama org Melaka kat Melaka... hahahaha :p

      Delete
    3. so ArZ x perlu pergi lagi

      Delete
    4. Farrah..bila nk balik Melaka..nak ikut :-)

      Delete
    5. kih kih kih ..nama siapakah itewww

      Delete
  18. amboiiii bertiga ja sekarang.....heheh apapun seronok tengok akhirnya bersatu juga akak pengembara-pengembara ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh, ayat Arz! Hahahaah bertiga lebih baik :)

      Delete
  19. Replies
    1. stickey Notes tu ke Abe MKL? ke kami bertiga yg sweet hehehe

      Delete
  20. Replies
    1. ahaks...biasa je tu..Farrah MF lagi kreatif

      Delete
  21. Wah wah jenjalan klebang....syiokkla tp nmpak panas bdeting2 tu..singgah bli belacan n mnum coconut shake klebang yg famos amos tu tak,nikmatt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg panas sgt Ayda..sampai JM berdesup ke kereta ambik payung..x leh minum ais so minum air kepala je..belacan? itu musuh ketat tu uhuhuh

      Delete

  22. So cute sticky note pink tu, tahniah buat pengomen tegar blog ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul!! bila nk masuk list top commentar blog JM ni

      Delete
  23. Yeahhh.... Penampilan khas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome to my banglo Tny..yahooo...muah!

      Delete
    2. penampilan khas gitewww! keh keh keh :p

      Delete
    3. hehehe..she's very low profile lah Suida

      Delete
  24. Wahh ke Melaka dengan SS & HH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Nani..kalau ke Pahang leh jumpa Nani kan?

      Delete
    2. Jom terjah pahang lak... He he he

      Delete
  25. Replies
    1. bila Mazni nak jadi salah sorang yg bertuah tu..meh la

      Delete
  26. awat tak canang , boleh joint sekaki

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Nayfatimah : ahaks....ce tgk nama dah masuk dlm list tak bulan ni

      Delete
  28. nanti leh buat gathering ngan fan yer

    ReplyDelete
  29. cantik sticky notes pink atas ketas hitam...sangat menyerlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Rietta..ni SS nye idea

      Delete
    2. We make people happy... Allah will give us happiness...

      Delete
  30. "JM malas nak up story so boleh terjah.... " senang je kan, letak gambar pastu back link.. HAHA..

    TQ tau KJM FM dari india tu.. Tu buat sendiri ke? Bila masa u g India eh? macam ketinggalan ja I ni.. huhu.. Lepas balik Korea ke sebelum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tertinggal keretapi adik kita yang seorang ni. Tak pe,..SUIDA busy study kan,..nanti bila free buat revision balik ye :)

      Delete
    2. Suida perlukan penterjemah... Ha ha ha

      Delete
    3. kih kih kih..itu ayat orang malas nak update Suida
      *mmg lah tak tahu kalau dah berbulan x blog walking..org tu sibuk study

      Delete
    4. SOALAN tu..FM india tu from India lah Suida

      Delete
    5. kan Farrah..rindu nk dgr celoteh Suida kat blog

      Delete
    6. dia juga perlukan secretary hehehehe

      Delete
  31. Harap terus menulis...blog anda detgail sungguh. best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...terima kasih Abe MKL..blog berinformasi lah katakan

      Delete
  32. pernah ke sini 2 tahun lepas...ohsem lah jugak ;)

    ReplyDelete
  33. Wahhh terbaik... tahniah semuanya!!!... ada plan nak singgah ke muzium ni klu ke melaka nanti... tp tak taulah bila huhu... :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus ke sini bro KK..sediakan payung..panas!

      Delete
  34. Bila kita nak berjumpa ni JM? tak sudi ke? aduh aduh aduh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...Radin cam mamat Koya..titew malu

      Delete
  35. masa bercuti kat Melaka ari tu akak kesini jugak..tp tak masuk pun..tak larat nak menapak..panas ting2..

    ReplyDelete
  36. ahkak!! kapal selam plak noo...

    akak, orang dah dpt fm hari tu.
    (tak tau la komen hari tu dpat baca ka x sebab tenet prob time komen tu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa..dapat ehh..terima kasih tau Den Dyen tinggalkan komen d blog sis ni

      Delete
  37. tak terserempak pulak kat melaka, I pun baru p Melaka arituh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahh...x de rezeki lah tu SarahFJ

      Delete
  38. Alaaa tak pergi muzium tuh macam best ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena repeat aaa kalau mcm tu SarahFJ

      Delete
  39. Menara Taming Sari sempat naik tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat...
      * tolong jawap... He he he

      Delete
    2. Tak naik Farrah sbb dah pernah naik sebelum ni

      Delete
    3. kih kih kih..tuan blog lambat reply komeng

      Delete
  40. tahniah buat semua.. tak pernah lagi sampai kat sini.. kalau sampai melaka nak singgah laa kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda..kalau ke Melaka bawak anak2 ke sini..kenalkan dorang dgn kapal selam yg besar ni dan bagaimana pekerja2 dlm kapal selam tu mkn minum tido masak..mmg baguslah utk pengetahuan kanak-kanak

      Delete
  41. wah... bestnya... Bonde pernah gak sampai sini memang pengalaman berharga dapat naik kapal selam tu... dapat merasai mcm mana kehidupan sebagai seorang kelasi... ddk dalam kesempitan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Bonde..betul tu..biasa tgk gambar kapal selam dalam movie je..bila masuk tgk sendiri baru tahu..x best pun kerja dlm kapal selam ni

      Delete
  42. Entrynya pendek, commennya panjang banget. Itulah kelebihan Mbak JM..hehe.
    Salam dari Bogor

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...kalau lg panjang entri lagi byk lah komen eh?
      Mas Gundi..kalau boleh emailkan JM alamat terkini ye

      Delete
  43. assalamulaikum... hai sis JM.. maaf lama tak singgah sini ekin banyak urusan kena urus... bulan 4 aritu lagi... sory kalau lama tak singgah sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Ekin..x mengapa sis JM faham

      Delete
    2. terima kasih sis JM... ni lapor bommmm sebab xleh tido sebab tak sihat

      Delete
  44. sis JM barang dah sampai... terima kasih sangat.. ekin pun ada hadiah untuk sis taw.. sis guna email yang sama ke.. nanti bagi email taw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin..sama-sama..sis JM masih guna email dan alamat umah yang sama

      Delete
    2. ok ekin dah hantar hadiah tu :)

      Delete
  45. tahniah buat semua yang dapat sticky pink tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. so pastikan nama Ekin naik utk this month eh..nanti sis bawak ke tempat lain lak

      Delete
    2. xpe la sis ekin ok jer sis jM tak bawa... harap boleh la kekalnya kedudukan..ujian datang tertiba

      Delete
  46. dah baca dah blog SS.. ekin nak sangat pergi melaka tidak kesampaian lagi huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada masa free nanti leh ajak En abe eh

      Delete
  47. waalaikumussalam...sweet frenship.. bestnya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Husna..best kawan ngan dorang ni..Husna pun leh jadi kwn sis JM jgk :-)

      Delete
  48. TAHNIAH PENGOMEN TEGAR..BOLEH IKUT JM NAIK KAPAL SELAM HEH..HEH..UNTUNG TU...BELUM TENGOK LAGI KAPAL SELAM NI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks..JM pun pertama kali tgk ni

      Delete
  49. wah! kenapa tak penah tahu
    ada menatang ni kat melaka

    ReplyDelete
  50. agaknya bila lagi nama saya
    akan dibawa bersama...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin Jun or Jul..siapa tahu hehehe

      Delete
  51. selamat menyambut ramadhan JM! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut Ramadhan jgk buat YY

      Delete
  52. eh eh eh ... cik manisah ada kat situ lah ...

    ha ha ha... rasa lama tak melalut kat sini ...

    keh keh keh ...

    tenkiu na

    ReplyDelete
  53. weih ... korang tak aci pakai "tag" nama yang sama kan kan kan...

    tak aci tau share...

    nak dua tau ... satu sss ... satu sjm

    #demand

    ReplyDelete
  54. JM masak apa bukak pose harini...

    tolong tapaukan plis... kih kih kih

    ReplyDelete
  55. besaq kan kapal tu,patung2 kat dlm tu menyeramkan tak...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn..tak sempat nak seram sbb ramai org..ntah patung2 tu yg seram tgk kami heee

      Delete
  56. Holoh holoh holoh, cute miut yek. Ooooo, sis JM buat kuih bom ye dkt blog Mekja. Hahahah, tunggu lah bila org on lappy nanti. Kita kasi bom sini pulak. Pssttttt, cepat2 Mekja dah tepek gambar tu. Khas utk JM. Limited time jea tuh. Hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Mek Ja..rasa bergegar tak? dah tgk! KOSONG hhuhu..x kuar pub

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352