Monday, 31 December 2018

Goodbye 2018 ๐Ÿ˜ข WELCOME 2019 ๐Ÿ’–๐Ÿ’–

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM ๐Ÿ’–,



Goodbye 2018 L
Welcome 2019!!! J


Hari ni 31 Disember 2018, esok dah masuk tahun baru uolssss!! Tahun DUA RIBU SEMBILAN BELAS!!! Cepatnya masa berlalu....setahun 365 hari, rasa terlalu pantas masa bergerak...tak tahu la apa pencapaian JM tahun 2018 ni. Paling ketara rezeki dari Allah dapat mendiami sebuah rumah sendiri..Alhamdulillah.

Yang pasti umur dah tambah 1 angka..bukan makin panjang umur tapi semakin pendek umur sob sob sob. Angka usia makin besar tetapi hati tetap rasa muda keh keh keh..Siapa perasan muda macam JM hahahaha

Masuk je tahun baru mesti korang ada setup azam baru betul tak? ke tak ada? Yelah kot la azam nak beli rumah ke, kereta ke, nak beli perabut rumah ke (itu azam JM la hihihi) nak cari awek ke, nak cantikkan gigi ke..apa-apa azam lah!!! Nak turunkan berat badan ke (azam JM yang tenggelam timbul ahaha) Tak pun nak kurangkan hal dunia lebihkan akhirat ke..

Tak kira lah apa azam korang, JM doakan supaya Allah permudahkan semua urusan dan impian korang tercapai. JM doakan juga semua reader blog JM sentiasa sihat., murah rezeki dan hubungan silaturahim kita kat alam maya ni berpanjangan..Aminnn.

Sebut pasal hubungan silaturrahim ni, JM nak semua nama dalam LIST kat bawah ni, emailkan JM alamat surat menyurat ye....ada certain person JM dah ada alamat dorang tapi inginkan kepastian alamat masih sama or dah bertukar... kecuali alamat SS la hihihih

Kepada yang dah baca entri lepas, mesti dorang dah tahu pasal JM nak kasi ole-ole kepada Top Komen 2018. Ada yang dah email alamat. Bagi yang belum email tu..mohon email jarimanis4ever@gmail.com
Ce tengok ada nama korang tak?
Seperti biasa SS mendahului setiap tahun..Terima kasih SS sentiasa setia bersama blog JM dari dulu, kini dan selamanya hihihi..JM doakan awak sentiasa sihat, murah rezeki dan ceria-ceria selalu.."saya sayang awak" hihihih

Mak!!! uolsss kedudukan No 2..Wowww..JM suka follow blog Mak sebab dia kaki travel macam JM..Mak dah merajuk dengan negara China gara-gara Apply VISA ke China kena REJECT so tiket ke sana BURN!!! sian Mak!

Zumal di kedudukan yang ke 3, terima kasih Zumal lately byk boom blog sis JM..ye lah tahun 2018 kurang update blog..ada 14 entri sahaja..tahun 2017 lagi malas...7 entri sahaja setahun..adehhh! tepuk dahi...harap-harap tahun 2019 sis JM semakin rajin heeee. Nak rajin seperti Zumal setiap bulan entri berpuluh dia publish.

Kepada Cik Bunga..terima kasih masih sudi berceloteh di blog ni..blog yang semakin sendu hahaha..Jangan lupa email alamat..walaupun ole-ole bukan harga berjuta tetapi tetap nak kasi sebagai tanda penghargaan.

Buat Pha Is penulis blog "Hikayat Budak Pening" tak tahulah apa yang dipeningkan tu..sekarang mungkin dah tak pening sebab dah berdua..dah ada teman sehidup semati cuma dia dah kurang boom blog JM ni..faham-faham hihihi..kalau dulu dia lah antara blogger yang paling banyak drop komen dalam 1 entri. Terima kasih Pha Is, sis JM doakan Pha Is hidup bahagia bersama isteri tercinta (comel isteri) hihih, murah rezeki dan cepat timang cahaya mata..Amiiimm.

Abe MKL!!! dah lama penyarah ni menyepi...mungkin sibuk itu sebab dah kurang datang menyapa JM kat sini..JM ada jugak jenjalan kat blog MKL ni...dia pun kategori yang suka travel jugak bersama "Cinta hati"..anak-anak beliau juga berjaya semuanya, ada yang ambik Medic. Kepada Abe MKL..alamat masih sama ke?

Shahida a.k.a Sha...hurmmm tidak pasti sejak bila mula mengenali si Sha ni, mungkin dari blog SS kot ahahah...so JM skodeng la blog Sha ni, dia rajin membaca uolsss. Online book pastu dia share sinopsis buku-buku yang dia baca dalam blog. Menarik jugak la...JM ni nak boleh baca buku setahun sebuah pun belum tentu tau..Terima kasih Sha sentiasa support blog JM..i'm already receive your address.

Time Traveller a.k.a TT Boy...adik sorang ni memang busy sesangat. Mula kenal dia dari bujang sehingga dah kahwin dan dah punya anak sekarang. Dah lama rasanya dia tak update blog..nak komen blog kawan-kawan pun dah kurang tapi still masuk dalam list Top Komen sis JM..hebat!!!!

Hans!! siapa si Hans ni? yang pasti bukan Hans Isaac tu...ni Hans lain..Dia pun antara top blogger tau..kalau baca entri yang dia share, bilangan komen berpuluh..ramai follower dia ni. macam-macam story dia share paling best dia suka share tempat makan. Hans, kalau baca entri ni, nanti emailkan alamat ye.

Kepada Nina Mads!!!! Nina!! ke mana menghilang..lama menyepi tak muncul lagi kat blog sis JM..sibuk la tu...sis follow perkembangan Nina kat IG jek...follow ko..dah macam follow aktiviti artis hahaha....jangan lupa pada sis JM tau heee.

Last but not least, buat semua komentar yang tidak masuk dalam list dan juga SILENT READER, JM juga hargai kedatangan korang, JM akan buat kunjungan balas. Tanpa sokongna semua tak mungkin blog JM dapat hit 2, 370,518 dari tahun 2012...angka yang membanggakan! Terima kasih semua yang memberi sokongan. Jadikan blog JM sebagai rujukan untuk travel!

Bagi komenter yang tak masuk list Top Komen 2018 jagan sedih-sedih cuba lagi tahun 2019 ye hihihi

-Goodbye 2018 L-

60 comments:

  1. Hepi new year cayunk! Sayang awak keted keted... ehhh... ketat ketat... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss....itew sayang awak dan keted bykkkkkkkkkkkk bykkkkkkkk ihiiihi

      Delete
  2. Alamat SS dah bertukar... Semalam pos laju sampai.... Thanks for the truck...

    ReplyDelete
  3. Tahun ni SS tinggalkan dengan penuh duka dan suka... Insyallah kebahagiaan tu milik kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga tahun baru memberi kebahagian buat SS aminnn

      Delete
  4. Nti kita survey perabot eh... ๐Ÿ˜ฌ

    ReplyDelete
    Replies
    1. IKEA penang baru buka.. meh la sini.. hehehe.. jauh nau nak mintak cari perabot kat penang.. hahahaha

      Delete
    2. Ikea cheras jgk best ๐Ÿ˜ฌ

      Delete
  5. alaaaa.. nak gak..
    heheheh.. happy new year ye JM. semoga tahun ni menjadi tahun yang lebih baik dari yang sebelum2nya.

    ReplyDelete
  6. 16hb januari 2019 ni sy ke guangzhou drp hong kong..boleh suggest shopping complex utk sy beli brg elektronik spt powerbank,handphone accessories..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gangding Computer & Digital Product Shopping Circle
      - Guangzhou Pacific Digital Square
      - EGO Digital Plaza
      - Guangzhou Buynow Computer Mall

      Boleh jgk cari kat New Asia International Digital City dan Nanfang Building Int. Electronic & Digital City

      Delete
    2. yuuhuuu salam JM lamanya azue x jalan2 blog kawan2...rumah sendiri pun dah mcm rumah hantu xder org...nmpaknya azam tahun nie kena kerja kuat skett laa nak updet blog....
      alaaa nama kitew xder dalam list...maybe next time ada rezeki kan...hehehe...

      Delete
    3. Wkomsalam Azuee!!!! rumah hantu??? tak berani la nak masuk hahaha..pergi halau hantu dulu baru JM datang kakakaka

      Delete
  7. Alhamdulillah..dah pos lajukan. JM dan Kak Paridah lagi lum dapat hadiah tu..dah pos lajukan petang Jumaat..isnin katanya nak gerak ke alamat ..semoga tak ada masalah sampai lah tu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cikgu Etuza..tengok peti surat semalam masih kosong :-)

      Delete
  8. Alhamdulillah tahhniah semua pengomen tegar . KakYa lama tak terjah sini busy takdan nak terjah blog kawan2 . Ada masa byk kije lain pulak . Ni ada kelapangan skit sempat terjah .. Salam awal tahun JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tahun baru kak Ya!! terima kasih masih ingat JM hihih..si Akif tu dah masuk darjah berapa ek..lama x jenjalan baca story kak Ya..

      Delete
  9. Alhamdulillah n tahniah Jm,syoknya dok rumah sndiri..msti ada interior deco bkaitan travel kan,hhihi..apa pun wish u a joyful n prosperous year ahead,keep on travelling,broadens your horizons,make many and many happy moments and treasured memories,happy new year 2019!

    ReplyDelete
  10. asslam JM...selamat tahun baru.
    semoga blog akak mudah nak login...huhu.tak semangat pula bila nak masuk terus ada wiget tu.
    tapi...bila klik banyak kali boleh pula masuk sekarang ni. ke propa sahaja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Nieda...selamat tahun baru jgk buat akak..
      ishh..memain plak blog tu ek...

      Delete
  11. wahhhhhhhhhh ...syiok ada rumah sendiri. lepas ni siap barang isi dalam rumah pula.

    ReplyDelete
  12. happy new year JM! semoga murah rezeki kaya dan berjaya dunia akhirat. ye la kan masuk tahun baru bertambah sudah usia kita huhu... btw keep on blogging and sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru Shaminie..amin!!! same goes to you :-)

      Delete
  13. Selamat menyambut tahun baru 2019 sis JM.. hope tahun ni dapat travel byk negara lagi

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah, dah ada rumah sendiri.. saya pun masih tercari2 rumah idaman.. sementara waktu ni duk rumah mentua je dulu, sebab isteri dalam pantang. hehehe

    ReplyDelete
  15. ya, alamat saya masih sama.. macam yang selalu Jm hantar kat saya tu.. hehehe. tu kira alamat tetap la, sebab alamat rumah mak, mmg guna alamat tu utk alamat tetap. sbb skrg ni macam x tetapi lagi nk menetap kat mana.. banyak pindah randah je.. hehehe..
    kalau pakai alamat yang biasa tu, insyaAllah sampai.. thanks JM..

    ReplyDelete
  16. ha ah.. memang dah kurang boom blog JM lately.. jangan kata blog JM, blog sendiri pun dah nak terabai.. almaklumlah, orang busy berbini.. eh.. hahaha.. tambah plak skrg ni dah bertiga, lagi la busy ber-anak.. hahaha..

    ReplyDelete
  17. thanks atas doa.. doa sis Jm ni makbul betul.. 31 dec doa dapat anak, 30 dec dah beranak! hahahaha.. hari ni doa, kemarin dah beranak! hehehee..

    ReplyDelete
  18. pergh.. 2 juta pageview.. saya baru sejuta lebih.. tu pun dari tahun 2010.. JM kurang 2 tapi dah lebih pageview sampai 2 juta.. hebat! tahniah!!

    ReplyDelete
  19. happy new year sis hehehe lambat wishnya

    ReplyDelete
  20. Ada rumah sendiri tu memang pencapaian paling best. Mesti syok mendeko.

    ReplyDelete
  21. Dah nak habis tahun 2019 dah sis jm, ekin baru singgah blog akak.. Agak2 boleh masuk carta ke tahun ni hahaha.. Dah lama menghilang tak komen blog akak ni.. Dulu selalu menyinggah hahaha loni xleh dah xseperti dulu tahan mata main hp lama2 loni xdpt dah.. Buka hp jika perlu jer..

    ReplyDelete
  22. Sekarang kan, Zumal pun terjangkit JM tau. Blog kekadang je update. Takde berpuluh sebulan dah...

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG