You can click on me :-)

Tuesday, 28 August 2012

Travel to Bandung Indonesia : Last Day

Assalamualaikum...

Apa khabar pembaca semua..sihat-sihat hendaknya yer...nak tahu lagi apa yang menarik di Bandung?..ahha..mesti lah nak kan...ehehe

Ok..straight to the point..malas nak letak intro banyak-banyak..nanti kawan-kawan semua bohsan... :-). Hoyee..rupanya hari ni hari ke -3 di Bandung. Rasa macam belum puas shopping lagik...rasain kerana baak duit Rupiah sedikit, konon nya. tiada barang untuk di beli bila dah sampaiJM yang paling banyak nak membeli tapi apakan daya duit tidak mencukupi...huhuhhu...kepada kengkawan yang suka bershopping tu..baik tukar duit banyak-banyak...beli kain-kain pasang dan kain sulam balik jual di Malaysia..memang akan dapat untung berganda.

Seawal pagi selepas sarapan, kami ke kedai Kartika Sari yang terletak bersebelahan Unik Hotel. Kek Coklat dan Brownies yang dijual memang sedap.

Kedai kek Brownies Kartika Sari


Korang masih ingat lagi tak? Semalam kami ke Pasar Baru tapi sekejap sahaja kan..so belum puas lagi kami jelajah semua kedai yang hado tu ha...so selesai sahaja beli pelbagai jenis Brownies kat Kartika Sari ni, kami minta Pak Tono untuk hantar kami ke Pasar Baru. Tapi perlu dingat, flight kami pada jam 5.00 petang, so kami perlu uruskan masa sebaik mungkin.

Lebih kurang jam 9.00 pagi kami mula bergerak ke Pasar Baru. Apa yang kami cari?..sudah tentu kain pasang, kain sulam, kain telekong, handbag, t-shirt dan macam-macam lagi lah...

View di Pasar Baru Bandung
Apabila dah puas bershopping, masa untuk bertolak ke Airport sudah tiba..Cuba lihat apa hasil tangkapan kami di Bandung :-)...meriah tak?

Hambek!..penuh Van
Bye-bye Bandung...c u on the next trip yerrr....kawan-kawan jangan lupa yer sediakan airport tax sebanyak Rp75 ribu untuk dibayar sebelum kita check in nanti. Kalau tak bayar tak boleh check in..so shopping, shopping jugak, kalau boleh asingkan terlebih dahulu aiport tax tu...

Ke mana pulak lepas ni..tunggu lagi next entry yerr...

Till then..Wassalam...byeee  :-)

20 comments:

  1. salam.kak nak tya overall bawak berapa ringgit time pi bandung..sebab tak pernah pergi,.so nak budgetlah berapa nak bawak..hihi tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Nurul,

      Berapa byk nk bawak bergantung kepada berapa byk nk shopping..perlu kenalpasti nak sewa supir atau nk naik tuktuk..byk perlu consider..duit mkn lagi coz mkn kat sana mahal sikit..hari tu akak bwk dlm RM1000 utk shopping dan mkn shja

      Delete
  2. JM, telekung sulam tu mahal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah MF : bila nak ke Bandung?..telekung SULAM tu mmg murah RM70 mcm tu

      Delete
    2. Tunggu duit tabung vacation cukup hihihi kena prepare bajet lebih ni JM. Nak beli telekung, nak beli kain, kek, kerepek utk kunyah2 hmmm (sambung list dlm kepala)

      Delete
    3. Kak, kalau kita shopping kat Pasar Baru tu,..kena bargain2 ke atau harga dah memang best murah sebab diorang bersaing?

      Delete
    4. Farrah : kalau ke pasar baru tu perlu survey dulu setiap kedai kerana harga masing2 berbeza wlau ia jenis kain or barang yang dan perlu berhati2 juga kerana yang yg cuba menipu dala jualan

      Delete
  3. wah , bisa rambang mata tu buk ... heee . nasib baik tak tukar duit byk . klu tak confirm semua JM borong ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu CM..duit tak de di tangan boleh lagi tahan nafsu tu heee

      Delete
  4. uishh rajinnya shopping. Bandung ada kawan prnh kata mmg tmpt shopping. Tapi, bahaya tak kat sana? cam kena jaga duit ke time kat pasar tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss XYZ..harus berhhati2..jgn leka shopping time nk byr dompet hilang..sbb kat dalam tu mmg ramai

      Delete
  5. sis JM! saya teringin sangat nak rasa Brownies Kartika tu. Dari dulu lagi teringin. Bila la dapat pergi Bandung ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pija..AA kan buat sale skrang ni...gi cari tiket pat! FREE SEAT sale tu

      Delete
  6. Replies
    1. Haslinda : sedap tapi ada gak yg x kena taste

      Delete
  7. Selalu dengar, lihat dan baca ttg brownies kartika sari ni. Pasti rasanya enak hingga menjilat jari. Nyumnyumnyum. Tak sabar nak kemari. Hopefully, dream come true.

    ReplyDelete
  8. sis... range harge kain sulam tu berapa..??

    ReplyDelete
  9. huhu banyak jugak tu shopping!!! =D

    ReplyDelete
  10. sedap sangat ke brownies die ni sis...

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352