You can click on me :-)

Thursday, 27 February 2014

"Misi mencari James Bond"

Assalammualaikum dan salam sayang semua,


Sebelum JM sambung strory ke Tasik Ton Le Sap tu, JM nak publish entry ni dulu..

Awayy again?...ish..Jm...Jm ke mana pulak ko ni...tak reti duduk diam ke?...asyik nak habiskan duit je kan...

Ahaksss...jangan lah macam tu...travel adalah salah satu hobi yang tidak boleh di bendung ibarat orang merokok yang di larang merokok mesti lah rasa tak senang duduk kan heee...betul tak abang Meng.

Satu lagi hobi JM adalah baca blog kengkawan di alam maya ni kalau ada masa free je mesti nak terjah blog kawan-kawan tu dan korang jangan lah bosan ngan komen-komen dari JM tu ek..bukan apa bila baca blog tu hilang rasa stress kerja eheheheeh.

Ok berbalik kepada tujuan asal, JM akan fly ke Thailand dan kebanyakan dah tahu ke mana destinasi JM tu..seperti biasalah kan, orang lain travel diam-diam je tahu-tahu dah balik dan buat entry baru. JM pulak nak heboh satu dunia ahahah. Iyelah masing - masing ada cara dan style yang berbeza kan begitu juga citarasa, kalau semua sama  je tak berseri lah nanti.

Tempat yang JM akan pergi ni kebanyakan rakan blogger dah pernah ke sana, ada tu baru je balik dan sedang update story beliau. Tiket penerbangan di beli pada september 2013 dengan harga RM248 (return) - mahal kan. Ini lah kes beli tiket tak rancang betul - betul, kan dah rugi huhuhu.

Harga tiket semasa pergi
Harga tiket semasa balik

Surat kelulusan ke luar negara pun dah di LULUSKAN, so kita jumpa lagi next week ok.

Surat kelulusan ke luar negara bagi pegawai kerajaan

Sebelum tutup story ni, just nak tanya ada tak sesiapa yang sempat hunting tiket murah or FREE SEAT Air Asia 2-3 hari lepas, ke ada yang tak tahu ada sale hikss. JM ni pantang tengok je, gatal je tangan ni klik mencuba nasib kan mana tahu time klik klik tu dapat zero fares...pilih nyer pilih tarikh tu dapat return tiket to "destinasi 1" RM233 dan another "destinasi 2" RM540 return.

Free Seat you ouls..tapi memang menguji kesabaran betul
Asyik masuk waiting room je
Akhirnya berjaya dapat ke dua destinasi untuk tahun 2015 - semoga panjang umur kerana setahun lagi tu :-)

Okey...itu sahaja untuk entri kali ini...jumpa lagi dalam next entri selepas JM balik nanti ek...

Bye - bye semua dan salam sayang dari JM heeee

82 comments:

  1. bestnya!
    ke mane la gaknya 2 destinasi tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ietams...lama tak muncul di sini... :-)
      2 destinasi tu JM pernah pegi..so kira ripit lah ni :-)

      Delete


  2. org merokok x di benarkan merokok? hmm ok lagi tu boleh isap dlm jamban... tapi kalau memang x de jual rokok???

    kirim salam james bond.... have fun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg Meng...ahahaha...betul jgk tu...kalau dh nk isap jugak mana2 tempat pun boleh ek.ka;au tak jual rokok tak adalah income tuk kerajaan..eh ye ke?

      JB?...dh jumpa :-) tapi dia tak nk ikut JM balik hhihhi

      Delete
  3. Have fun JM! Wah tu dia, awal2 dah merembat tix untuk tahun depan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie, JM dah balik!!..mlm tadi sampai hari ni terus masuk kerja..ngan kepala masih pening byk betul kerja perlu settle huhu
      Itulah Bie, tak boleh tgk je...rasa geram..kebetulan duit ada kan dan dpt tix yg kira murah..eh murah ke?

      Delete
  4. syioknyer dia.. jalan lagikan...
    semua orang der caranya... takperler akak suka jer baca blog JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zila, itulah sampai bos pun dah geleng2 kepala bagi syarat :-)
      Terima kasih akak..JM pun suka baca blog akak tu :-)

      Delete
  5. alaaaa jelesnya ngan JM jalan lagi....hehehe have fun kat thai tu.....amboi sakan JM merembat tiket tahun dpn....balik kg kah?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ...have fun jugak di Japan tu...sekarang kat sana musim bunga eh..ha'a tix thn depan balik kg...asyik DJ je..turn JM pulak :-)

      Delete
  6. Replies
    1. MKL : Alhamdulillah...bahagia sangat heeee

      Delete
  7. have fun JM...nk g travel gak..jeles di situ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ain..mmg FUN sgt kat sana...JM baru sampai mlm tadi hari ni start keje. Kalau ada duit dan masa pergi lah travel mmg relax sgt....

      Delete
  8. untungla JM asyik hunting tiket kapal terbang je dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear John, hunting di kala sale je...tapi jeles ngan org tu dream come true..klau lah JM ada byk duit leh ziarah John kat sana kan heee

      Delete
  9. fuh berderet kapaltorbang JM beli.. Have fun there!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujan Lebat : Dear, sib baik duit dalam tabung tak banyak...kalau tak ada lagi nk beli tu..ahaha nafsu besar kan
      Mgg fun kat sana..JM nk pegi lagi tapi maybe next year kot :-)

      Delete
  10. trip ke Thailand. selamat ke sebab sekarang kan masih bergolak? Iols ade gak beli tix ke Thailand yang sepatutnye terbang next month tapi sebab fikir tak selamat buat masa ni, so terpaksalah redho..

    iols pun dah rembat satu tix utk tahun depan punyer trip. destinasinye ke negara bermusim autum gituu... insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farel...JM dh balik dgn selamat...JM ke Krabi dan Phuket Alhamdulillah tak ada apa2 kat sana..selamat..maybre Bangkok yang tengah porak poranda tu kan

      Thn depan?..musim Autum?..adakah Japan..takkan seoul lagi sekali :-)

      Delete
  11. Betul ckp JM tu..setiap org lain peelnya..ada yg heboh satu dunia..ada yang takut nak heboh sebab belum pasti..hehe. Yang pastinya JM berjaya menghiburkan kami semua dengan penulisan JM. Untuk tahun depan punya tic pun dah beli?? hebatnya..hehe. Saya ni tunggu bonus time CNY baru leh decide nak gi mana2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila...setuju!!! eh..ada yang terhibur ke...harap2 tak ada yg sakit hati yek..risau jgk :-) Mesti dapat bonus byk tu...ehh dgr kata thn ni ada trip mega kan :-)

      Delete
  12. Besntya jm..jln lgi...norh stress lama tak jln2 ni...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa Norh..JM pegi dekat je tak lama lak tu...Norh dapat pegi lagi jauh..lagi best ape :-)

      Delete
  13. Have fun JM! ms pun dapat rembat tix untuk next year :P
    terima kasih untuk rakan blogger yang tolong ms tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mrs!!! Wah...thn depan dah ada plan trip lah ni ye...best aaaa
      Siapa rakan blogger tu...baik nye dia eheheeheh

      Delete
  14. Jangan lupa berfoto dengan James Bond nanti...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie...haruslah berfoto sbg bukti katanya ehehe

      Delete
  15. wahhh..bestnya g krabi ke JM?Ciku suka je baca blog JM sambil dengar lagu UNIC tu..hihi..:) ..kemanala JM nak pegi Next Year tu..semoga selamat pergi dan balik..selamat berHoliday JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Ciku...JM ke Krabi dan Phuket..BEST sgt..dh janji ngan member nk repeat :-)
      Thn depan mau balik kg yg dalam tak balik tu heee

      Delete
  16. amboi.. meriah betul travel list JM. enjoy ur travel!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. L Dreamer : Pic profile dah bertukar lah..Meriah ke..alaaaa 2 tempat je baru :-)

      Delete
  17. amboi plan 2015 pun dah ada .... hebat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda, itulah AA ni asyik buat sale je tau...ahahaah..AA plak yg salah ek

      Delete
  18. bestnye..kalau yg dh ada budak macam aku nih, plan masa cuti je laa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri Pelangi...ahaaa..kalau dh ada buah hati tu mmg terbatas sikit lah kan

      Delete
  19. wah!!!!mesti dah tak sabar tu. hehe . enjoy ur trip JM, nanti update best2 supaya jd guideline utk yg lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik lah Rose..JM dh balik...free2 nanti JM update ye...

      Delete
  20. hohoi...utk 2015 tu...daebak JM!! sakan....tekaan sy yang 540 tu mcm seoul..tak pun osaka...betul tak??hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aza...kaki jln betul akak ni kan...ahaa...tekaan mu itu hampir tepat lah :-)

      Delete
  21. nak tnya akak pernah gi perth x? sy dpt tiket yg promotion gi perth bulan 10 ni..pergi 4 org..huhu ada sape2 nak follow x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa Siti akak dh pernah ke ke Perth lahh..then kalau bln 10 tak leh join coz dh ada plan trip lain :-)

      Delete
  22. kt rembat gak free seat kali ni...tapi dalam malaysia je hehehe

    selamat bercuti jm...kap kun kap ::D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emy : tak pe dlm malaysia pun..janji leh jln2 kan hikss.. JM dah balik..Sawadikap!!!!

      Delete
  23. zura pun sempat beli tix murah gk..rm220 je utk 2 adult & 2 children..tp dlm msia jewwwww... (gedik tak).. hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura!!!...murah tu RM220 tuk 4 org..lagi mahal kalau trip ngan kereta tau..tak pe dlm msia pun janji leh naik kapal terobang ehehehe

      Delete
    2. zura beli tix gi kuching je JM.. hhahaahaha

      Delete
    3. Zura : Oklah tu Visit Msia year 2014..JM pun belum pernah ke Kuching secara rasmi, pegi pun atas urusan kerja

      Delete
  24. Hahaha....waiting room tu biasa JM... memang x leh tahan tu.. tp kalu pagi2 lps subuh memang ok...x bz... sale kali ni saya x belik ape2 la.. coz rasanya x tahu nk kemana..ha...ha... buleh gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Fary..perlu tggu dgn sabar katanya...kalau lambat sikit habis lah free seat tu..Apa?..dh tak tahu nk ke mana eh...mesti semua tempat dh pegi ni :-)

      Delete
  25. have fun JM...
    kita paaaling suka pierce brosnon as james bond *matilah lari topik

    free seats kali ni dapat murah murah
    Dapat sambar Lombok untuk tahun depan
    guna big points + RM138 je !

    ada orang ajak gi sri lanka..
    tapi tak beli kot tiket timeni..
    maybe next promo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana!!!...i'm back...ye pierce brosnan tu ensem wlpun dh tua kan...macho abis...aduhai ahahah

      Wah...murah tu...untungkan kalau ada byk big point..JM nk gak redem tapi point tak cukup :(

      Sri Lanka?..tak pe Nana..AA sentiasa ada sale :-) don wori

      Delete
  26. Replies
    1. Ayu...mmg best tapi bila balik tgk duit susut tu yg tak best heeee

      Delete
  27. Idok pernah saya berebut tiap kali AA buat promo... sebabnya nak kena tengok kewangan dan jadual kerja... bila rasa dah free dan ada budget baru ngap tiket AA

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR...kalau mcm tu perlu rancang dgn teliti lah kan bimbang nanti tiket yg dh di beli burn begitu je..ye lah biasanya travel tu setahun akan dtg kan..

      Delete
  28. Wahhh utk thun depan pun dah rembat ya??? Syoknya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye akak MP...JM ni pantang dgr AA buat sale eheheheh

      Delete
  29. salam JM nak kalau pegawai kerajaan kalau keluar negara mesti tulis letter macam tu ke,sebab first time nampak JM show kat sini rasanya.JM Travel solo ke kali ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Cerita, gomen officer perlu apply kebenaran dulu...bila dh approve baru dorang kuarkan surat tu..tak, JM pergi berdua

      Delete
  30. aku gatei kaki da nihhhhhhhhhhhhhhh..

    ReplyDelete
  31. wah!! ke Thailand!! Best sy dh jatuh chinta pd Thailand.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izza...JM jatuh centa pada gajah...eheheeh...tiba2

      Delete
  32. Bestnyer dpt jln...kite tgk aje sale kali ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helda: tak pe next time AA buat sale lagik

      Delete
  33. Wahh.. hebat JM dapat beli 2 tiket sekaligus.. bagus.. baguss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan : pueh jgk jugak men hunting dan mencari tu..alhamdulillah dpt :-)

      Delete
  34. tak beli sebab ada plan besar. ehhehehheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lily : JM cam tahu jek apa plan besar tu hiksss

      Delete
  35. ke mana la destinasi seterusnya tu.. hehehe..
    btl la sis, bl baca blog dan komen2 d blog, blh jgk kurangkan stress kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nufa, akak repeat tempat yg sama coz pestiem pegi tak puas :-)
      Ha'a betul tu...boleh ilang stress

      Delete
  36. JM & Promo AA berpisah tiada hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Farrah..kalau nk tahu Promo AA adalah teman setia JM hiksss

      Delete
  37. Wahh best nye free. Alaaa jelesnyeeee

    ReplyDelete
  38. Replies
    1. peta apa tu BUNDA..peta minda? hehehe

      Delete
  39. baik2 main ngn senapang tu...meletop nanti..

    ReplyDelete
  40. seronok juga kan jadi lone ranger ni . mana kaki nak melangkah , sendiri buat keputusan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee : betul tu tapi kekadang datang juga rasa sunyi di hati :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang