You can click on me :-)

Monday, 16 June 2014

Blog JM berwajah baru!!

Assalamualaikum salam sejahtera semua,


Korank perasan tak blog JM sudah berubah wajah...ke ada yang tak perasan huhuhu

Jangan terkejut ye..ini masih lagi blog Jari Manis tu!!..ape tak kenal..tak pe lah..berlalu pergi sambil tunduk rapat ke tanah...kalau boleh nak masuk kepala dalam lubang hahaahha.

Ini adalah susulan teguran dan permintaan salah seorang reader blog JM yang menyatakan bahawa tulisan yang di gunakan dalam blog terlalu fancy dan sukar untuk dibaca, jadi bagi memenuhi permintaan beliau, JM cuma buat sedikit perubahan.
Penampilan baru

Suka tak...suka tak?...hah! tak berapa suka......suka ke tak ke..korang komen je lah kat bawah..nanti JM cuba perbaiki yek..

Ada ke yang tertunggu-tunggu nak baca entri baru...sabar yek..JM masih mencari mood untuk menulis nih..senang-senang nanti JM update :-)

Salam sayang buat semua..tataaaaaaaa!!!

123 comments:

  1. Perasan perubahan ini. Kalau tak silap sebelum ini backgroundnya hitam, yang ini putih. Nampak lebih senang dibaca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss betul tu. Senang nk d baca eh! Ok ok terima kasih prof :-)

      Delete
  2. salam JM

    waaaa...JM berwajah baruu...
    ehh,..blog bermuke baru yek...
    cun..& cantik..senang dibaca ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsaalam PohCik!

      Ahaksss tersashul pulak ek! terus BERTUKAR bila ada perminaan drpd 'peminat' heeeeee
      Klau PohCik yg minta, ofcoz Jm akan buat yg lebih kebaBOMMMM

      Delete
  3. Wah Blog Mbak JM berwajah baru. Saya suka. Tapi memang apapun kalau Mbak JM yang buat, saya suka..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mas gunadi, nasib baik mas x ckp suka sama Jm hahahaha

      Delete
  4. ok gak ni kak JM, lagi ceria gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Sal, akak Jm ni x kreatif. ..tu je yg mampu :-)

      Delete
  5. menunggu cerita baru dr JM selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really? Terima kasih kak Nieda :-)

      Delete
  6. Wiwit... baru jelita sikit blog ni... baca pun puas hati gittew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelita mcm cik ta tak? Hiksss cheq sue buat Jm tersimpul malu je tau...terus lari masuk bilik

      Delete
  7. okey laaa tuh....... sesekali kena ada perubahan kan supaya org tak jemu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau SR ckp camtu kira ok lah tu ek, nanti SR leh singgah sini selalu heeee

      Delete
  8. Yang penting infonya... dan perubahan yang JM buat memang bagus. Tak perlu berwarna-warni, iklan sana-sini dan yang penting senang dibaca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik Bos hikssss, Pak Lang Mie! Terima kasih. Betul tu x perlu cantik luaran yg penting cantik dalaman. Eh ada kena mengena ke nih ek :-)

      Delete
  9. Yeaaaay warna-warna ceria...moga dapat inject mood lebih riang JM lepas nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs! Almost one and half year warna hitam so thn ni tukar lak warna lain bila dh bosan nanti tukar lagi tp Mrs jgn lah bosan dgn celoteh Jm yg kosong ni heee

      Delete
  10. No more MIB...tahu ke MIB kak JM??hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah tu cik Nun bukan MIB tapi WIB tahu tak apa itu WIB? heeee akak x nk ckp pegi cari sendiri

      Delete
    2. Eh..kita jual dia nak juga..hahahaha

      Delete
    3. cik Nun : hahaha..auwwwwmmmmm....

      Delete
    4. amoiii melawan nampak heee.......sweet nyer bunyi kucing tu...anak kucing siapa tu Cik Nun

      Delete
  11. Wewittt wajah baru
    I'll always love the content
    Paras rupa blog bukan ukuran
    Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai AjlaA...ahaksss...rasa cam nk pilih pasangan pulak ek..rupa paras bukan ukuran...kalau bagi JM..tengok rupa paras dulu...hayokk....habislah..ye betul tu..kalau blog cantik mcm mana pun tapi isinya membosankan..hrmmm...selamat jalan romeo!

      Delete
  12. oren lagi nih...JM sokong holland ke World Cup nih...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ!!!...suka tak..suka tak? ..alamak..kalau ORen...Holland ke...ni yg tak boleh komen lebih2 sbb tak tgk World Cup tu..TAPI kalau minat nak pegi Holland je boleh? hiksss...kat opis ni ni kiri kanan citer pasal Ole..ole..ole..olee...

      Delete
  13. ya..ya.. waiting next travel entry jm...
    ya suka perubahan ni sbab..
    kalau putih sdap mata memandang,..dan myenangkan
    mcm baca buku :P
    lgpun klau slau tukar template ..barulah kita yg baca x bosan..
    yg munulis lgi la x boring dgn blog sendiri hi..hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Abg Sobyiee...ahahaha..matilah kena kutuk sbb perasan MUDA
      Jgn bosan ek sbb blog JM ni hanya kongsi pasal travel je tak pandai nk tulis citer BOLA..World Cup in da house :-) ole..ole..olee

      Putih sedap mata memandang?...ni mesti nk cari isteri pun mesti cari yg putih ek sbb sedap mata memandang heee

      Hoyee..JM terima komen ni..terima kasih Sobyieeeeeeeee :-)

      Delete
    2. ha..ha.. ye la jm kan masih muda.. ewah..swet 20 sokmo..
      owh colour sekarang or dulu pun ok sangat
      janji yg penting isinya :P itu pling penting..
      jm antara blog travel yg disegani.. teach me master :P

      Delete
    3. Sobyieee : ape sweet 20?..pitam terus....masuk spital KOMA 3 tahun...
      Ehhh..belum master lagi masih belajar...bila nk teman ke Tasik Taiping...lariiiiiiiiiiiiiii

      Delete
    4. ha..ha.. jom2... nanti saya ambil gamr jm..
      tapi jm kena ada calon dulu la..
      eh jm royal belum dah sampai ke?

      Delete
    5. Sobyie : Calon?..ok..ok..nanti JM cari sorang..mana tahu ada yg sanggup boleh di jadikan teman tapi MESRA :-)
      ROYAL BELUM?....jawapan nya BELUM...hai!..dah tanya2 ni..nak ajak join lah tu tapi malu nak ckp kan..ahahah...JM oi...nko ni tak habis2 perasan kan!

      Delete
    6. owh ingat dah p..ok..ok nanti kalau saya nak p lagi boleh la rojer2 mj ok.. ajak lgi mana2 blogger nak pergi secara berjemaah sama2.. ai ingat si nana dah upadte pasai royal belum.. maklumlah katanya buat amal jariah bsama org asli di sana..ingat nak baca review nana pasai royal belum..tapi asyik masuk x upadte.. sibuk tgok bola FIFA katanya... bisalah.. isteri solehah kan :P ha..ha.. sebab jumaat ni saya nak p sana ..ha..ha.. saya p dulu ya MJ :P

      Delete
    7. ohh...tengah nk baca review pasal ROYAL BELUM lah ni...dah ramai blogger ke sana...feedback dari mereka mmg tidak mengecewakan katanya..jgn tinggal daku..sambil lambai dari jauhh..ok..ok..tak pe maybe next time turn JM pulak...bukan MJ lah syg oii heeeeeee..minat sungguh sama MJ ;)

      Delete
  14. oklah tu, tukar cat sambut ramadhan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...tak persan pulak..tak lama lagi nak masuk bulan MULIA...haruslah BERTUKAR kasi nampak segar ye dok..tapi yang pasti blog Kak Irfa lagi ceria like tuan nye :-)

      Delete
  15. Betul tu...saya lebih suka wajah baru JM....lebih senang dibaca...perubahan yang membawa kebaikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL : Nape tak cakap dari dulu..kalau x dah lama JM....BERTUKAR!!!!!!!!!!! heeee
      So lepas ni..Abe MKL mesti singgah sini selalu tau hikssss

      Delete
  16. Ceria2 di Aidilfitri gitu kaler oren ni, walhal Ramadhan xmasuk lagi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie : buat preparation Awal..kalau dah masuk Ramadhan nanti dah tak sempat..sibuk nak prepare menu berbuka puasa pulak hikss
      Raya tahun ni nk pakai TEMA OYEN ok tak heeee

      Delete
  17. Blog ni lebih ceria dengan warna terang. Sebelum ni kan warna gelap je.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiz : camne dgn tema baru ni...terasa tak mcm rindu tak nk singgah blog yg sweet ni selalu..ahakss...perasan udang datang...

      Delete
  18. Wajah baru lebih ceria laaa...JM..Oranje...Holland gituuuu..
    Lagunya...kemain rancak lagi !!!. Nanti bulan puasa tukar lagu nasyid ke ? Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ita....ahahaha...lagu dah mcm kat Disco kan....tunjuk lagit giteww..ok..ok..atas permintaan kak Ita..JM tukarrr

      Delete
  19. Terkujat naz tauuuu. ingat salah blog tadi. hahaha. warna terang ke warna gelap ke naz tetap baca okehhh. demi keriangan berganda untuk berjalan jalan. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz : Nasib baik tak terkejut beruk hahaahh..hayokkk..cayalah Naz..meh sini nak XOXO...bila kita nk plan jalan sesama nih :-)

      Delete
    2. tu la. nanti kalau ada offer2 bagus jangan lupa roger roger naz tau

      Delete
  20. ok cun... cerah mata nk membaca ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice : Terima kasih..kiranya nya nanti tak jemu lah mau singgah sini kan heee

      Delete
  21. hai,

    tapi kannnn ........ (ade tapi nya tue :p)

    tulisan yg kaler2 tu x nampak la kak JM expeceli warna2 yg cerah merah gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..ok...terima kasih budaksempoi..nanti akak JM adjust kasik lebih ohsem eh :-)

      Delete
  22. muahahahha
    sama la..kt pon tukar layout....
    buhsannnn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emy : Ha'a..JM dah jengah tadi..bila tukar?...baru nampak ceria ye dok...kalau g kerja pun pakai baju sama je setiap tahun mmg bohsan..pastu terus nyanyi lagu aku dah ..aku dah bosan..aku dah bosannn...heeee

      Delete
  23. thumbs up!! rasa lebih menarik nak baca.. sebab ceria sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den : mana pegi..lama menghilang..lepas ni mesti Den akan selalu singgah sini kan...ahaha..mcm la ko tulis blog tu menarik sgt kan JM..nak orang baca blog ko...heee

      Delete
  24. Personally cik Z lebih suka version yg baru ni sebab lebih jelas dan mudah dibaca. Good choice of color.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cik Z...senyum lebar sampai ke telinga dh ni

      Delete
  25. yuhuuuuu JM,
    angkat two thumbs up tinggi-tinggi! nampak lebih kemas dan senang nak baca... i loike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fayreen : Jangan angkat jari kaki tau..cukup2 dgn ibu jari tangan je hheheheh...terima kasih..i like u toooo..opsss

      Delete
  26. Kita suka template baru JM nie..nampak menarik dan mudah dibaca..hehehe :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menabung VW untuk next trip JM...

      Delete
    2. Terima kasih Lan sbb support blog JM ni...terharu i tau

      Delete
    3. Ahaks...menabung ye...Terima kasih Lan..nanti JM pos ole-ole yek...so dont forget to email me your address...Wooww..speaking Londonggg nok!!!

      Delete
    4. wow..speaking the london..hahahaha..JM sekarang kat mana??oversea ker???hehehe

      Delete
    5. Lan : well you know me..please lah.....sambil letak dua2 tangan atas bahu...ahahah...gurau je dek nonnnn!!!

      Delete
  27. Dah nak dekat puasa & raya... Bukan baju... Langsir.. Kusyen je kena tuko... Blog template pon nak raya jugak... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS : bukan selalu...2 taun sekali je...ahahaah..mmg raya sakan lah tahun nihhh

      Delete
  28. Replies
    1. Terima kasih Eija...sekali sekalo tukar theme

      Delete
  29. Tantekk blog JM yg 'baru' ni...sekali bila dtg mood nak bertukar amekkk..lain terus kannn..kalau x biorkan je lah blog tu mcm tu je...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinet : tantek keww...hamooi...cam baru budak baru boleh bercakap gayanya...ahahaah..bukan celalu cekali cekala je..pastu tunggu lah 2 thn akan datang pulak :-)

      Delete
  30. JM.. betul2 br senang nak baca.. sblm ni background warna hitam dan tulisan warna hitamkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izza : hahahah...mana ada background hitam, tulisan pun hitam..ni mesti rabun warna seperti Awal Ashaari ni heee..jgn kata org buta...org celik pun belum tentu boleh baca...ahahaha...lawak lah!

      Delete
  31. ha... teguran yang baik apa salahnya diikutkan wahai dik JM.. akakni tak pandailer nak bagi pandangan ...
    blog akak sesuka hati sebab tak pandai nak buat.. tuler rasa nak tukar2pun takut2 hilang semua.. ha.a... ha...
    jadi kalau gi blog akak cam tak tersusunker apatu redhajerlere....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Cho Zila : betul tu..teguran yang baik kita ikut..JM ni jenis open minded..boleh terima semua teguran dari reader then dgn itu baru kita tahu mana yang perlu improve tul tak

      Akak punya blog pun dh ok..yang penting JM suka baca perkongsian hidup akak di sana..keep on writing tau...i'm support u..chee wahh

      Delete
  32. Ok je.. asal maksud sampai.. jgn tukar layout.. maksud tak sampai pulak hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa : Haruslah lebih kebabOOOmmm lepas nih heeeee

      Delete
  33. Berawajah baru...wah!!! Ceria gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...nak juga ceria macam Fari tu..ni asyik warna gelap je...org pun pandang sipi2 je heee

      Delete
  34. Kakak ni jenis tak kisah JM. Yg dulu pun kakak baca, yg baru pun kakak tak kisah.
    Cuma yg baru ini memang betul tulisan lebih mudah dibaca.
    Jelas kan utk semua nak membaca termasuk yg rabun macam kakak ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie : Terima kasih akak kerana sentiasa singgah di blog JM ni... :-)

      Delete
  35. akak pun tak kisah wajah blog macamana. yg penting blogger tu ceria mcm JM ni. bila nk blogging jer teringat yg dekat di hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak YOn..heeee...senyum lebar JM tau..ok..ok..nanti kak Yon cecepat udate citer Malidives..mana tahu ada rezeki ke sana boleh refer :-)

      Delete
  36. wah...nice view JM....sesekali tukar kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putri : ahaha...cerah mata hitam ku kan heee

      Delete
  37. part tulisan tu putri suka ...yg lama susah sket nak baca...keep up good work k

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..JM ni syok sendiri...bila dpt komen dari reader baru nak tukar..kalau Putri suka..JM pun suka jugak :-)

      Delete
  38. Bunda tak perasan pun...mungkin bunda jarang singgah sini kot...

    Betullah tu...kalau tulisan fancy2 sangat sampai susah nak baca pun masaalah juga...

    Perubahan baru ni okay lah....tahniah!
    Salam ziarah dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss..Bunda...tak pe...jarang2 ke..kadang2 ke...setahu JM...Bunda akan singgah sini :-)

      Aha....JM pun rasa mata bersinar2 je selepas tukar warna template ni...harap2 Bunda pun sudi2 singgah ye...hikss

      Delete
  39. blog lebih ringan ^_^ lebih segar mata memandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mcm tu lepas ni Acik lebih ringan tangan nak klik blog Jari Manis heeeeeeeeee

      Delete
  40. akak ni kdg2 nak tegur tp takut tuan blog terasa hati...contohnya masih ada yg terpaksa tulis word veryfication...kelopak bunga bergugur sampai nak baca pun terganggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..betul tu kak Kham..tak semua orang sama kan..kalau mcm JM ni open minded...cakap je apa pun..tegur je..mana yg baik kita ikut..so nak jaga hati diam lebih baik kan kak :-)

      Delete
  41. salam. a'ah kan baru perasan hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cik Itah : yang pasti blog cik Itah lagi sweet n cute

      Delete
  42. wahhh cantik la rumah baru ni..
    baru terang nak baca.. saya suka rumah baru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams : JM pun suka....ehehehe..itulah kalau tak ada org tegur...tak tukar lagi rasanya

      Delete
  43. akak JM.. kita da tukar colour.. ok ke still terkebil kebil lagi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear CT : dh tukar colour? Akak tgk td still background hitam tulisan biru lah syg :-)

      Delete
  44. yang ni nampak ceria dan segar, mungkin sbb warna kuning dan oren ni cm buah limau kan..terang mata kejap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura Lee : Suka ek...suka ek...JM pun sukeeeee jugeerrrkkkk heheheheh

      Delete
  45. dah terang blh baca...ok dah tu;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa..Lala yusof...rajin2 lah singgah sini...terima kasih :-)

      Delete
  46. Yg sebelum ni ok, skrg ni lgi OK.
    aper2 ja, kita tetap suka JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kakak" Reen : Kalau dh suka memang rupa paras bukan ukuran kan...JM pun suka akak jugak heeee

      Delete
  47. Senang nak loading blog JM skrg ni (saya suka singgah sini tgk blogroll, sendirik malas letak kat belog sendirik)huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajah baru blog JM ni kiut mcm Jea tak? ke Jea lagi kiut miut :-) ....kalau tanya JM..Jea is cute..psstt..jgn kasi tau org lain
      Ahhahaha...sila..sila....byk blogroll kat situ..FREE of CHARGE

      Delete
  48. nak raya kan... kena la hias cantik2... hehehe... cantik, simple dan lebih mudah nak baca... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Acik Idah..kalau tak kerana teguran dari reader belum bertukar rasa nya...hirmm...akak rasa nk guna warna tema yg samalah tuk raya tahun ni hiksss

      Delete
  49. Replies
    1. nampaknya lepas ni lebih kerap lah Zarul singgah blog akak khen heeee

      Delete
  50. Fuh jenuh nak scroll baru leh komen. Dasat JM nih. Peminat pun ramai.
    Saya nak komen tak perasan apa-apa sebab pertam kali singgah sini pun memang blog dah macam ni heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe! ^^,

      tak pernah lagi saya dapat komen sebanyak macam akak JM ni. heeee

      Delete
    2. aRz Moha : Lama tak update blog mana pigi...setiap kali masuk masih entri lama..ahaks..same to me..dulu background hitam tulisan putih :-)

      Amy J : Ala...dulu x de pun org nk komen..skrg maybe ramai yg dh tahu kewujudan blog ni :-) TERHARU sgt

      Delete
  51. tak sempat nak tengok yang lama. tapi yang baru ni pun lawa juga ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : layout blog yg lama tu background nyer warna hitam, tulisan putih...then lepas dapat teguran terus akak JM tukar yang ini..lebih senang nak baca kan :-)

      Delete
  52. hahahaa.. time ni ke blog ini berwajah baru.. semoga ceria yer Kak JM :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Afif kerana masih sudi terjah godek2 entri lama..lap u...akak ni bertambah ceria kalau ada pasangan hidup cam org tu ahahah

      Delete
  53. Ok ba wajah ini *thumbs up* Lama juga Yun Sing tak datang sini :')

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang