You can click on me :-)

Saturday, 3 January 2015

Gift for Top Commentar Dis 2014


Assalamualaikum dan salam tahun baru 2015,

Setiap kali nak update entri baru mesti tertangguh...

alasan? keep blog walking blog kawan-kawan yang rajin dan setia singgah di blog JM..masih banyak lagi blog JM hutang BW..sorry kawan-kawan tiada banyak kesempatan waktu untuk berbuat demikian tetapi jangan risau kunjungan tetap akan di balas antara cepat atau lambat je.

Setiap kali masuk bulan baru atau tahun baru, JM akan listkan senarai Top Commentar Of The Month dan berikut adalah antara rakan blogger yang rajin tinggalkan komen di blog bagi bulan Disember 2014.

Top 10 Commentar on Dis 2014

Mereka rajin tinggalkan komen
Tidak kah ia menjadi satu tanda tanya di sini. JM bukan nya rajin update blog, jika di lihat entri pada bulan Disember hanya ada 7 entri sahaja...7 entri uolsss sebulan...teruk kan huhuhu. Dari mana datangnya bilangan komen yang berpuluh-puluh tu. Rupanya blogger-blogger ni 'selongkar' dan baca semua entri yang lama Daebak! mereka memang rajin.

Jika rakan reader dan blogger lain yang masih belum berkenalan dengan mereka boleh klik link di bawah. Mereka memang rajin tinggalkan komen so korang takkan menyesal.


Terima kasih kepada mereka dan seperti biasa JM akan beri 'habuan' or 'gift' sebagai tanda penghargaan.

Hadiah juga akan di beri kepada mereka yang dapat guess destinasi last trip JM ke Thailand tempoh hari. Janji perlu di tepati.

Kepada mereka yang tidak tersenarai di dalam list, dont worry JM tetap hargai kunjungan kalian dan ucapan terima kasih tiada hadnya. JM akan cuba balas kunjungan dan tingkatkan traffic sambil klik2x iklan Nuffnang then baru lah fair kan :-)

Mereka inilah yang JM maksudkan.

Uolss juga DAEBAK!
Bukan itu sahaja, penghargaan dan ribuan terima kasih juga kepada silent reader yang ramai tinggalkan mesej di dalam email memberi kata-kata semangat dan pujian. Terima kasih uollss...Ini lah penghargaan paling tinggi sebagai seorang blogger apabila penulisan di jadikan rujukan dan di hargai. Terharunya.

psst : jika ada rezeki lebih ada juga 'small gift' untuk korang.

Seperti biasa prinsip yang sentiasa JM pegang sehingga hari ini "We as a blogger we support each other"

Akhir kalam, tanpa sokongan daripada rakan reader sekalian, tidak mungkin blog Jari Manis Travel List akan 'hidup' sehingga sekarang.

JM's blog will SILENT again for 7 days...Why? kerana JM akan menyertai Misi Bantuan Mangsa Banjir di Pasir Mas, Kelantan mulai 4 Jan - 10 Jan 2014. Doakan JM dan rakan berjaya dalam misi ini Aminn.

330 comments:

  1. oh... esok dah bertolak ke klate eh.. selamat pergi dan selamat balik sis.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Luna..terima kasih..sis JM dah selamat sampai rumah jam 10 pagi tadi..badan masih penat huhuh

      Delete
    2. xpa penat..tapi puas hati kn dpt mmbantu org lain kn...

      Delete
    3. penat dalm 2-3 hari lepas tu je ZF..then skrg dh aktif spt biasa :-)

      Delete
  2. Eh... Eh... Macam kenal budak tu... He He He... TQVM! I lapppp lapppp uuuuu laaaaahhh!
    Good luck untuk misi banjir! Hopes dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak mana? SS ke ZF hihih...uollllsss mmg daebak!..terima kasih tau...lap u 2,3,4!

      Delete
    2. xmau la lap2.. macam nk lap air plak.. hihihi.. muahmuah la..

      Delete
    3. alaa ZF....muah..muahh...x best..x kena kat pipi gebus tuh

      Delete
  3. hehehe Akak JM pun rajin singgah blog CT. bukan kata rajin.. memang paling top pun di blog CT tu.. apalah sangat datang menjenguk ke sini. memang rajin kami korek entry lama. tak pun dok buat port menyembang hahaha lagi lagi kalo SS ade ngan Zarul fuiyooo memang sembang sakan :P

    selamat pergi and selamat balik ye Akak JM. hati-hati kat sana.. jaga diri sendiri lebih penting tau dalam nak tolong-tolong orang tu. papai ~ harus update bila dah balik ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih CT!...Alhamdulillah sis JM dah sampai rumah jam 10 pagi tadi...mmg sedih sgt bila lihat keadaan rumah mangsa banjir di sana dan bertambah sedih dgn sikap segelintir mangsa..masih tidak ambil iktibar dgn bencana menimpa huhuh

      Delete
    2. mana da sembang pon CT.. main tulis tulis ja

      Delete
    3. yeeeeha Akak JM is back.. finally hehehe..
      biasalah tu kak.. tengok jugak ada yang share di fesbuk ada yang nak marah marah..
      tak apa yang penting kita da tlong mana mampu kan.. =) boleh sambung cerita jalan jalan hhehehe..

      Delete
    4. CT : nak baca sambunga citer jalan2..ok..ok..nanti ada mood akak sambung

      Zarul : tolong dgn ikhlas baru dapat pahala..sampai ada staff hari tu tegur sis JM..nko mencuci seperti cuci brg kat umah..ye lah..xkan nak buat sambil lewa je kan :-)

      Delete
  4. Selamat malam JM..komen tadi rasanya tak masuk..line terputus. Wah hebat jam hargai penggemar blog JM ni..sekali lagi nampak kelainan cara JM..etuza top five..tak sedar top ..)) terima kasih lah ya..tahnia juga kepada yang lain khasnya Zarul F..hebat lah dia meletop kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kepada Cikgu Etuza kerana sudi singgah dan komen di blog JM...JM amat hargai semua mereka yg baca dan tinggalkan komen..termasuk juga 'silent reader'..tanpa korang semua siapalah JM di sini heeee

      Delete
    2. terima kasih cikgu.... saya bukan pa.. dok syok baca entry lama2 sama... byk bnda saya leh dpt...

      Delete
    3. Tahniah juga buat Zarul Farhana dan aRz..walaupun blog sis JM lebih kepada citer travel korang tetap sudi singgah sini..really appreciate it

      Delete
  5. Tahniah kpd semua pemenang.....
    Supportive...tu yg kita nak.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome Chekgu BaniHassim ke blog JM :-)...ye SETUJU 100% :-)

      Delete
    2. sama2 kita support kwn2 blogger

      Delete
    3. Terima kasih Zarul..tanpa kalian semua rakan blogger dan reader..siapalah JM di sini..hanya melukut di tepi gantang..ehh..mcm pernah dgr ayat ni tapi di mana ya...terus pandang arah BH ahahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Hai Mila Hilas...Sorry tau dh lama x ke sana sbb x sempat nanti ada kesempatan sis ke sana pulak ye :-)

      Delete
  7. tahniah pada yg tersenarai...
    dan Alhmadulillah JM..diberi kesempatan utk membantu mangsa2 banjir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam juga rajin tinggalkan komen..jM amat hargainya tau..terima kasih akak..

      Ha'ah...apabila dapat ke sana dan melihat sendiri mangsa2 banjir tu..bersyukur sangat kita yg di sini..sedangkan mereka di sana ada yg tidak cukup mkn apa tah lagi nak dapat punca air bersih

      Delete
    2. dh pulang ke sangkar.... ehh dh pulang kerumah dh..

      Delete
    3. aRz dan Zarrul..sudah pulang ke 'pangkal' jalan hikss...

      Delete
  8. Ingatkan awal2 JM dah ada destinasi melancong tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss...tak lah Shikin..sis JM nk berehat buat seketika...bos kat opis sudah jeling2 heeee

      Delete
    2. jeling2 dia balik...
      jgn smpai juling sudh

      Delete
    3. Zarul berani ke..sis JM x berani nk jeling2 tu tapi kalau bos tu lelaki, hensem, bujang..x perlu di suruh sis JM akan buat jelingan manja ahahah (gatal!!)

      Delete
  9. Semoga kehadiran JM & team akan dapat memberi keringanan kepada mangsa2 banjir kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semasa bantuan di hulurkan mereka sgt berbesar hati tapi yang sedihnya ada yang sihat walafiat, ada anak remaja...tapi still tunggu kami ahli sukarelawan ni turun pergi rumah dorang minta tolong cuci kawasan luar rumah...anak2 remaja kusyuk tgk TV di dalam rumah..si bapa pulak tutup pintu rapat tak de nk cakap welcome wish ke, nak turut serta membantu ke..yg menjadi sukarelawan tu bukan calang2 org..semua pegawai, ada gred 44, 48 ..mmg sedih tapi bukan semua begitu ada segelintir penghuni sahaja

      Delete
    2. Hohhh...ada pulak camtu ek, K.JM.
      Dugaan..dugaan..
      Ape K.JM tak mintak ke tumpang tengok tv skali ?
      Kasi sentap sikit..

      Delete
    3. aduhai, ada jugak yang begitu yer.. sedihlah kalau macam tu..

      Delete
    4. ahahaha...Shikin, pada mula nya nk juga buat begitu tapi x pelah..telah je lah...dalam hati tu berbulu je tgk..kawan2 lain dah gelisah

      Delete
    5. adoyai....janganlah macam ni kan.....sepatutnya sama-sama membersihkan baru yang datang secara sukarelawan rasa puas hati

      Delete
    6. haishh ade jugak cmtu..xbaik taw.. org dari jauh dtg.. hurmm..

      Delete
    7. Shikin, Ros, Zarul, Arz dan Anis...ye mmg ada begitu..mmg terkilan kami ketika itu...ada lagi sebuah rumah tinggal 3 beranak - ibu, anak perempuan dan menantu lelaki. Si perempuan masih berinai dan mungkin baru berkahwin termenung di kerusi tanpa cakap apa2, si suami pulak duduk merosok tanpa hulurkan bantuan hanya si ibu yg maklumkan barang mana yg perlu di simpan dan yg perlu di buang. Kita datang dgn ikhlas niat utk membantu apa salahnya welcome ke hadiran kami..Kita faham apa yg mereka alami..so haruslah redha kan..maybe dorang tertekan (bersangka baik)

      Delete
  10. Alaa...k.JM pun apa kurangnya, sangat rajin tgglkan komen kat blog rakan2 yang lain.
    Pengalaman travel yang k.JM kongsi tu yang sangat berharga tu. Dalam hati saya selalu fikir, beraninya k.JM pi travel negara2 lain ni. Sama macam SS @ Scdha Sein. Kalau saya, memang tak berapa berani. Bukan semua orang berani macam u olzzz. Keep up the good work.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks...iyer lah dek kerana deme rajin singgah sini so sis perlu lah balas budi baik dan kerajinan dorang tu :-) termasuklah blog Shikin tu

      ahaa....bagi sis JM pulak.,.rasa lebih selamat di negara org dari negara sendiri..giteww ayat lupa diri kan ahaha...entah lah maybe sbb travel adalah satu hobi then kalau x dpt travel tu rasa something lost je

      Delete
    2. Best dapat travel....harap dapat juga ke luar tengok negara orang. Sejak kejadian MH 17 MH 370 QZ8501 saya rasa kecut sikit nak naik flight

      Delete
    3. rindu plak kak JM nie..hihi.. senyappp jeee...

      Delete
    4. aRz moHa : kalau ikut kata hati mmg dh serik nk terbang lagi tapi bila kawan2 ckp itu semua takdir Allah..jika sudah tersurat kita akan 'pergi' dgn cara begitu elak mcm mana pun tetap x boleh dan jika di takdirkan 'pergi' semasa di darat..di daratlah kita nya..Jadi sis percaya kepada Qado dan Qodar Allah..sentiasa mohon kepada Allah permudahkan segala urusan..Allah the greatest one

      Delete
    5. Anizz Annisa : itu sbb sis JM 'SERANG" blog Anis tadi..sempat elak tak?

      Delete
  11. No wonder ler ramai yang mengomen kat sini ....

    Tapi yg hairannya kenapa kita tak termasuk dalam senarai???

    Hahahhahahahahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Zaliiiiiiiiiiiii....sudah gaharu cendara pulak....ahahaahah

      Delete
  12. ehh anis ade rupenye..hihi.. yg first tu memang power..hihi... anis belum habis travel nie kat blog kak JM,. hihi... semoga urusan membantu mangsa banjir dipermudahkan..aminn... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah ada..Anis kan rajin tinggalkan komen :-) Alhamdulillah misi bantuan banjir berjaya dan sis JM juga berjaya gelap kan kulit huhuh

      Delete
    2. anizz memang rajin tinggalkan komen

      Delete
    3. rajin kalau ade mood blogwalking..hahah... xpe kak JM.. sental je dengan sabun kasi cerah balik..hihi...

      Delete
    4. Anis : semua org tegur..what happen to your face..rasa nk pakai pudah je hahahah

      Delete
  13. Bilalah nak mencapai top komentator kat blog JM ni.. persaingan kuat ni. Mmg kena usaha keras sbb blog JM ni sentiasa menyajikan pengalaman kembara yg menarik.. 1st hand information yg sgt2 berguna buat sesiapa jua termasuk diri KK ini jika berhasrat mengembara ke lokasi yg JM jejaki.. Gambar2 pun cantik2..
    Alhamdulillah.. ada juga terselit nama KK tu. T kasih JM & tahniah juga buat yg lain2..
    Salam ceria sentiasa buat JM di tahun 2015 ini.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro KK...tak masuk dalam top commentar pun x per..bro KK tetap dalam ingatan dan kunjungan itu tetap di balas sambil klik2 nuffnang tu hikss..

      Terima kasih di atas komen yg so weet bagi JM..u r like my brother lah eheheh

      Delete
    2. betul bro khir memang susah nak naik top komentor

      Delete
    3. aRz : tak perlu kejar sgt top komentar tu just datang jengah sini kadang! kadang! jarang! jarang! pun dah buat sis JM lompat hingga langit ke tujuh..ahahah..ayat!!!

      Delete
  14. Waa...thniah pada mereka yg trsenarai...mesti best hadiah yg JM bg tu..hihihihhi...sy doakan JM dan rakan2 dipermudahkan urusan semasa misi bantuan itu nnti yerrr...moga Allah membalas budi korang sebaik2 balasan..aminnnn

    Ehh..nama sy pon de dlm senarai tuuu..walaupon xtersenarai dlm top..tp ttp setia komen...hahahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Deanna diatas doa tu dan Alhamdulillah JM dah selamat sampai semalam....Hadiah utk top commentar tu just a small gift sbg tanda penghargaan dan kpd mekera yg tidak tersenarai jgn berkecil hati ye u oulss sentiasa in my heart

      Delete
    2. Hahahahaah....xdpt gift pon sy tetap jugak nk nyelit kt blog JM ni...suka menyibuk la dlm erti kata len...yg penting ikhlas dlm bersahabat...kannn...hihhihi..

      Delete
    3. Ahaa Deanna..itu yang JM nk dengar..jgn datang sini semata-mata inginkan HABUAN, x baik tau hihihi

      Delete
  15. semoga dipermudahkan segala urusan JM ke Pasir Mas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nur Inani..Alhamdulillah misi berjaya dan dah selamat sampai semalam..

      Delete
  16. Bagi dong saya gift nya mbak JM...please...kirim ke Bogor ya...xix

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi..JM ada ngepos poskad from Thailand..udah terima belum ya

      Delete
  17. Semoga selamat menjalankan misi bantuan mangsa banjir ya JM! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimak asih Mohd Sharil Fawzy Suhaili....waduhh...panjang benor namanya...almost 1 min baru habis taip belum campur tersalah spelling..hihi...terima kasih kerana sudi singgah teratak ini...nantikan kunjungan balas je Shahril :-)

      Delete
    2. Ehh..ehh..Pojie rupanya heheheeh

      Delete
  18. Terima kasih... Sama2 kita sokong menyokong antara satu sama lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kasih Abe MKL..kasih mu di terima alalala....aha..betul tu...siapa lagi nk sokong klau bukan kawan2 dokek ni

      Delete
    2. Bro Khai pun rajin tinggal komen di blog saya. terima kasih

      Delete
    3. bila rajin tinggalkan komen di blog boleh eratkan ukhuwah kan Abe MKL dan aRz..betul tak?

      Delete
  19. Replies
    1. In Sha Allah Abe MKL..ada byk cara nk kumpul saham akhirat ni sebenarnya :-)

      Delete
    2. Bro KK : Aminn jugak...semoga doa kalian juga di makbulkan amin ya Allah

      Delete
  20. Melabur dan terus melabur untuk saham akhirat nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan melabur sahaja..JM juga sedang mengumpul juga nih abe MKL :-)

      Delete
  21. Replies
    1. mereka mmg rajin tinggalkan komen kak Umi walaupun entri x byk dalam sebulan terutama si Zarul Farhana tu

      Delete
    2. hehehehe.. saya ada jugak nk terjah blog kak umi.. tapi nk buka sngt lembap.. line plak slow...asyik xdpt ja..insyallah nnt saya pergi terjah jugak

      Delete
    3. Erkkkkk bukankah akak salah sorang pengomen tegar dgn JM?, opsssss terlupa, itu di laman Cikgu Etuza rupanya, ahakkkk

      Delete
    4. ha'a..jelez JM tau...blog pesona etuza tu adalah blog kesukaan kak Umi Alya heeee

      Delete
  22. Moga misi kemanusiaan ke Pasir Mas berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..berjaya kak Umi Alya walaupun ada certain rumah yg kami pergi tu agak 'kureng' sikit sikap mereka huhhu

      Delete
  23. betul , kita mmg kena support each other ... mereka yg tersenarai mmg peramah giler ... semoga misi pantai timur berjaya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha...setuju dgn Vee...Alhamdulillah Misi tu berjaya..byk ikhtibar yg JM dapat dari sana :-)

      Delete
  24. Semoga ukhuwah sesama blogger terus berkekalan. =)

    All the best sis JM dan team. Semoga dapat menolong orang lain dengan penuh keikhlasan. Insha-Allah.

    Cemburu saya dengan pihak-pihak yang dapat hulurkan bantuan. Semoga dapatlah saya sertai misi ini suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Faa...semoga hubungan ukhuwah antara kita juga terjaga ye :-) Seronok dan penat juga bila join misi ni tapi yg pasti dapat kepuasan bila mereka mengukir senyuman dan menghargai pertolongan dari kami

      Delete
  25. selamat berangkat Jm ke Kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Nieda..JM dah selamat pulang pada hari Sabtu lepas

      Delete
  26. tahniah semua! semoga Allah permudahkan misi bantuan. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Cik Fafa..misi kali ini berjaya :-)

      Delete
  27. alhamdulillah.. opis kita pun ada wat misi bantuan mangsa banjir.. tapi asben x bagi join sebab dia kata kita ni lemah semangat.. tapi sebenarnya dia tak bagi sbb dia xmo kita tinggal dia lama2.. ^_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Anil..itu tandanya abg sayang!

      Delete
  28. Salam singgah JM... aisehh nama eija tak tersenarai hihi kurang femes ekekeke... boleh try nnt jd top komentor yekkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Miz Eija..tak pe kalau x masul dalam list pun..sis JM tetap akan jengah Eija tu..thanks tau support blog nih

      Delete
  29. Wahhh!best nye dapat hadiah.. nak jugak... hehe..

    Anyway, semoga jm selamat dan semoga misi bantuan tersebut berjaya membantu mereka mereka yang sangat memerlukan =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan Lavender : hihihi...nak juga? aha...sis JM Dah selamat balik dari misi tu..alhamdulillah berjalan lancar kalau rajin nanti sis kongsi pengalaman di sana ye..itu pun kalau rajin lah :-)

      Delete
  30. heheheh thanks sis...tersenarai jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ZF x masuk dalam list it will be something weird hehehe..

      Delete
    2. kan Anis..setuju ngan sis JM kan :-)

      Delete
  31. Yeeaayhhh! akhirnya tersenarai jugak di blog JM...hehehe :) All the best JM untuk misi bantuan mangsa banjir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie..soory dear dah lama sis x ziarah teratak CM tu..x sempat..nanti ada masa sis skodeng ye

      Aha..misi tu berjaya..Alhamdulillah

      Delete
  32. tahniah kpd semua..timm pun dh lma xjenguk sini..bz hah..huhu..
    wah! rajinnya kak JM, GUD3! chayok, take care di sna yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm Bill...x pe ...same to sis JM...dah lama x jengah Timm tu..apa khabar skrg...sihat? dh dpt kejer lum?

      Delete
  33. Wahhh....jelesnyaaaaaaaa.......alhamdulillah.....moga urusan JM ke Kelantan dipermudahkan...wa doa dari jauh je lah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Wa....dah selamat dan berjaya dalam misi tu cuma muka JM berbelang sikit huhuhuh

      Delete
  34. Sis JM, apa khabar hari ni?. semoga semuanya baik baik saja di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Rose...sis JM Alhamdulillah sihat hendaknya

      Delete
  35. tahniah buat semua..korang memang the best.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wana pun apa kurangnya...selalu gak singgah sini..terima kasih tau

      Delete
  36. Tahniah kpd pemenang2 yg rajin mengomen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro JR tak nak jadi salah seorang daripada mereka ke :-)

      Delete
  37. Ada nama saya terselitlah kat atas tu. Hehehe saya kan 'travel' kat sini. Sis, hati2 ye semasa laksanakan misi bantuan banjir tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak farrah kan rajin juga bom blog mesti ada nama hehe

      Delete
    2. kak farah ade bom komen besar dari anis.. xtertawan tu..hihi...

      Delete
    3. @aRz, akak tak sampai tahap bom2 tu. tak mampu.

      @Anis - yesss, komen2mu memang tak tertawan! hahaha

      Delete
    4. kak farah pon sgt rajin jugak.

      Delete
    5. Zarul...wahh...nko 'serang' sis JM Eh..bertalu2..tak sempat nk elak nih hehehe...terima kasih dear :-)

      Delete
  38. Tahniah yang dapat hadia ..terima kasih JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : terima kasih kerana rajin singgah sini

      Delete
    2. Terima kasih juga buat aRz tu..

      Delete
  39. sis..kirim la FM kalau gi oversea

    ReplyDelete
  40. tahniah buat yg tersenarai...

    ReplyDelete
  41. Benar, kita sesama blogger kena support sesama sendiri. Bagus idea sambil blog walking sambil klik iklan tu, i click you, you click I hahaha. Semoga selamat pergi dan selamat balik JM!

    ReplyDelete
  42. deme2 ni mmg rajin komen. bg semangat pd kita utk terus berblog. semoga urusan mmbantu mgsa banjir kak JM dipermudahkan aminnnn

    ReplyDelete
  43. all the best JM...take care yer...^_^

    ReplyDelete
  44. Semoga dipermudahkan segala urusan kak :)

    ReplyDelete
  45. Alamak kita tak pernah dapat gift dari JM hehehe.
    Syabas JM menjadi volunteer utk misi bantuan banjir.

    ReplyDelete
  46. Sis JM.. Nanti update pasal misi banjir tu tau.. nak sangat tau keadaan di sana.

    ReplyDelete
  47. happy new year JM... wah bestnya pergi misi bantuan banjir.. Insya allah kalau tak ada aral melintang sy pn nk join juga !!!!

    ReplyDelete
  48. Insha Allah kami akan sentiasa support JM... 2015 JM nak kemana yer ?

    ReplyDelete
  49. eh nama saya pun adalah...hehe
    kagum dengan JM sebab menyertai misi bantuan
    semoga segalanya dipermudahkan =)

    ReplyDelete
  50. go JM go.. akak tetap support...
    akak datang sekali harunglerni..
    lama tak kunjung2 blog kengkawan...

    ReplyDelete
  51. Salam JM...baru balik dari Thailand ya... he..he.. mcm mana JM kira jumlah2 ni...? nak tekan kat mana eh..? he..he.. x reti ler.. tp nak gak tau...

    ReplyDelete
  52. Selamat Tahun baru :)

    Jemput jengah teratak saya :)
    cottageputeeeh.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. sis JMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    saya singgah sini kali pertama 2015

    ReplyDelete
  54. sorry sis JM lama tak singgah sini. komen yang sempat tinggal pun hanya 11 komen. :(

    terima kasih juga sebab setia dengan blog saya

    ReplyDelete
  55. Tabiklah yg rajin drop comment. kita dah bz, hanya mampu jalan sekali sekala. line truk mmg terbiarlah entri tak dpt drop comment T-T

    ReplyDelete
  56. tips blog lebih ceria datang klik ya..moga tersenyum hari ini..http://madey09.blogspot.com/2015/01/senyumkan-blog-anda-pasti-ramai-ceria.html

    ReplyDelete
  57. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. wow.. best nya yang dapat hdiah tu... skrg ni dh xbrapa konsisten mengomen blog lgsg xdpt nak komen2 bnyk2 lagi kt sini ^_^

    ReplyDelete
  59. Knock knock! Assalamu'alaikum, sis! Dah selamat pulang ke? Keadaam kat sana OK masa sis pergi hantar bantuan?

    ReplyDelete
  60. Waaaa terima kasih JM... masuk jugak lah cheq dalam list tu... ni yg seronok jadi blogger nih... tengkiu tengkiu....

    ReplyDelete
  61. Salam. Hee selamat tahun baru 2015 utk cik JM yg jelita itu ya. ;)

    ReplyDelete
  62. seghoonokk baca blog sis bnyk sgt info bleh dapat...wahhh best nya dpt peluang gi misi bantuan mangsa banjir sedihhh tgok keadaan mangsa kt sna kan dugaan...

    ReplyDelete
  63. Semoga segalanya selamat dan berjalan lancar... aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro KK..alhamdulillah ..semua lancar dan berjaya walau pada masa yg sama ada jugak mslh kecil yg timbul tetapi masih lagi boleh solve compare to nasib mangsa banjir

      Delete
  64. semoga misi sis JM ke kelantan selamat semuanya. Moga dirahmati oleh Allah SWT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Arz..Alhamdulillah semua nya berjaya, selamat pegi dan kembali. Beberapa perkara yg boleh di ambil iktibar daripada Misi yang sis JM sertai tu..akan di kongsi nanti

      Delete
  65. Sis JM ada hantar pada saya untuk top komentor bulan November ka?
    hadiah dari korea?

    tengah fikir siapa yang hantar

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz! aRz! boleh pulak tak tahu siapa yang hantar?...kan aRz ada up entri - Wordless Wednesday #16 | Poskad Dari Korea bertarikh 26 Nov 2014 siap tulis Terima Kasih Sis Jari Manis Travel

      psst : hanya mampu tersenyum tanpa kata apa2 :-)

      Delete
    2. yes aRz..as a top commentar on Nov 2014, u get a Postcard and clipper from sis JM :-)

      Delete
  66. Tahniah buat mereka.... Nampaknya okje belum tahap DEEBAK lagilah kat blog ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. so kak Hainom Okje..tunggu apa lagi..moh DAEBAK! kan blog JM heee

      Delete
  67. I Like prinsip K.JM tu.
    Keep up the good work, kak.

    ReplyDelete
  68. Sis JM, dah balik ke belum dari misi bantuan banjir ni...

    ReplyDelete
  69. sis.. nak tahu cerita kat Thailand tu.. bila nk up...

    ReplyDelete
  70. Kak JM dh habis kee pergi misi bantuan banjir tu? rinduuu. hehe

    ReplyDelete
  71. tahniah buat yg tersenarai..
    alhamdulillah, bagus jari manis join misi bantuan mangsa banjir...

    ReplyDelete
  72. Tahniah dari kakak buat semua mereka
    Buat JM juga syabas kerana turun tangan memberi bantuan mangsa banjir

    ReplyDelete
  73. tahniah buat mereka semua...^_^
    Alhamdulillah...tahniah JM kerana membantu mangsa banjir....^_^

    ReplyDelete
  74. Nanti JM kongsikan la citer pasal misi bantuan banjir tu yer ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Zumal..ntah bila nk up entri baru nih..citer Korea pun belum habis lagi huhuh...

      Delete
    2. banyak tu cita tertangguh..hihi..

      Delete
  75. salam JM..
    Happy new year ya
    mesti tahun ni punya list JM dah ready nak fly gi mana mana tu, caiyooooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dila...terima kasih n same to u..ha'a..dh ada list tapi ada trip yg perlu 'cancel' huhuhuh

      Delete
  76. hai jari manisss. baru jumpa blog ni. jumpa sebab baca entri dr shikin. hehe dah follow #827

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ajim a.k.a Kerusiburok! Sedih tau...nak tahu kenapa?..JM dh beberapa kali tingalkan komen sebelum ni di blog Ajim tapi Ajim 'perasan' my link from Entri Dr Shikin? huhuhuhu

      Dah..dah...x nk hemo lagi hehhe..welcome to my blog dan terima kasih kerana sudi follow..i like!!..tggu JM serang blog Ajim lak nanti :-)

      Delete
  77. tahniah yg tersenarai tu..
    murah hati akak kan bg gift kat dorang..
    semoga murah rezeki selalu.. ^_^

    ReplyDelete
  78. hai kak JM...lame kite xdtg melawat sini...kak jm sehat? dah makan?

    ReplyDelete
  79. Apa khabar sis? Lama tak nampak. Hehe. Macam nampak nama saya terselit diatas :)
    Mesti banyak pengalaman akak time jadi sukarelawan haritu kan. Jangan lupa share tau. Tu belum lg cite korea dgn thailand. Selamat mengkarang ayat sis. Tak sabar nak baca ^.^

    ReplyDelete
  80. ramainya yang komen blog ni. tahniah :)

    ReplyDelete
  81. Happy New Year JM. Alamak lambat sgt wish. hehehe

    ReplyDelete
  82. kak JM.. rindu nak bace entry akak.. tapi kite bz sgt skrg.. :( nanti nak kene khtam satu2 ni..

    ReplyDelete
  83. Tahniah yang tersenarai. Untung mereka. Moga-moga sis murah rezeki selalu.

    Mesti macam2 experience dapat bila pergi Kelantan kan. Cadangan: buatlah satu entry khas :)

    ReplyDelete
  84. Salam JM, apa kabar? Apa cite misi bantuan banjir tu ? Dah blik kan .

    ReplyDelete
  85. Assalam JM..lum balik lagi ke dari misi, rasa cam dah balik, ttp kenapala adindu ini masih menyepi, manala cerita pasal misi kat Kelantan tu yek, mesti ramai yg tertunggu nak tau cerita pasal misi tu, ha..cepat ceita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Azie..JM almost a week balik dan setiap hari keje menimbun balik jam 6 petang..bila dh penat..melepek kat umah..mood nk update blog ntah ke mana..hanya mampu BW je buat masa ni..tggu hujung minggu nk start semula 'enjin' yang dh sejuk tu

      Delete
  86. tahniah utk.. diorg
    knor ingat JM kdg termiss dtg sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Nor..ingat JM gak? terima kasih..JM pun sama..kekadang termiss gak :-) tapi harap2 lah x termiss terus hihih

      Delete
  87. jalan-jalan...belum up date lagi..sibuk kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa...kasihan abe MKL...mood ke laut...balik keje jam 6 petang dari jam 8 pagi...hari2 ada je keje urgent perlu settle

      pastu balik rumah dah penat jam 9.30 dah tidur. then mlm ni baru balik dari kedai baju cari baju melayu buat adik yg belajar tingkatan 1..mood nk menulis mmg x ada 2-3 hari ni..

      Ini pun tggu masa nk tdo..sabar je Abe MKL..in sha Allah akan ada entri baru nanti :-)

      psst : ole2 belum terima lagi :-)

      Delete
    2. ZF : nampaknya tuggu hujung minggu barulah dapat berblog dengan senang hati dan harap2 mood kembali pulih

      Delete
  88. To all my Top Commentar Dis...mohon maaf kerana JM belum bersekesempatan untuk pos 'gift' lagi so tggu ye..ada free time nanti JM masuk ke dalam sampul :-) sgt BZ skrg ni...sempat BW beberapa blog je..enti baru pun x sempat create, komen2 juga belum sempat reply..i'm sorry!!!

    psst : harap-harap x ada yg lupa akan kewujudan JM di alam maya ni yek heeee

    ReplyDelete
  89. tahniah pada yg tersenarai...tima kasih utk JM sbb sudi berkunjung ke blog sis...suka ayat JM ...we bloggers support each other...

    ReplyDelete
  90. Salam akak JM. Baru berkesempatan nak jalan-jalan kat jarimanistravel. Akak apa khabar?

    ReplyDelete
  91. untuk kali ni kite tak tersenarai. alahai.. tp yg bawah tuu macam ada name kite je. ngeh ngeh

    ReplyDelete
  92. Kak jm,, shsre laa kisah bantuan bsnjir yg akak join tu..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa : ok..okey nanti sis JM kongsi ye jgn tak baca tau hikss

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352