You can click on me :-)

Monday, 6 July 2015

"Kad RAYA" - Dari Rakan Blogger

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Hari ini kita berpuasa untuk hari yang ke BERAPA?

Ye...cepat betul masa berlalu dari Bulan Ramadhan, lebih kurang 12 hari lagi kita akan menyambut Bulan Syawal yang sinonim dengan sambutan Hari Raya Aidil Fitri oleh mereka yang beragama Islam.

So korang dah buat preparation belum?. Semasa JM ke Shopping Mall, sana sini lagu raya..meriah!!!!

TETAPI jangan kita lupa pada 10 malam terakhir Ramadhan, iaitu malam Lailatul Qadar, satu malam yang lebih baik dari seribu bulan. Rebutlah malam itu kerana ia hanya datang sekali dalam setahun.

Kalau baca ayat-ayat di atas belum layak jadi ustazah hehhehe...masih kurang ilmu. Hanya mengingati sesama Islam agar kita lepaskan peluang yang ada yek.

Isshh...apa yang JM bebel nih hhiihi.

Petang tadi balik dari ofis seperti biasa mesti check peti surat.

Jika dulu sebelum ada blog peti surat tu sentiasa kosong kalau ada surat pun mesti bil-bil letrik, air, astro, atau surat bayar hutang tetapi sekarang peti surat tu mesti penuh dengan surat dari rakan blogger hihihhi.....rasa seperti RERUPIS ahahahah sila muntah hijo!!!

Minggu lepas balik dari ofis ada beberapa keping lagi kad raya dan souviner dari rakan blogger..nak tahu dari siapa? moh ikut JM...
Kad warna biru dari SS dan warna hijau dari sis Vee...terima kasih kepada mereka berdua

Kad raya dari Zumal
Seterusnya dari Nazla...terima kasih
Bukan kad raya je yang JM dapat, ada souviner juga dari Hanis Amanina yang belajar di Repulic Chec, dari Bibie Karim yang baru pulang dari Turkey dan dari NekCik yang baru balik melancong ke Japan dan Korea. Terima kasih semua.

Cermin muka dari Hanis Amanina....cute kan...i like this colour
Di hantar bersama sekeping nota
Ole-ole dari NekCik - biscuit raya dan cermin muka dari Japan
Seterusnya dari Bibie Karim - sebuah dompet kecil dari Turkey, warna pink uols my feveret colour. She now my taste...terima kasih Bie...
-----------------------------------------Entry Lama------------------------------------------
Bukak je peti surat..yes!! ada 2 sampul

Satu warna putih dan satu lagi warna coklat. Yang warna putih tu JM boleh guess mesti kad raya so JM excited bukak sampul warna coklat dulu....tara!!!!!

Bukan 1 tetapi 3, sebuah cover buku, sekeping kad raya buatan sendiri yang enting warna pink uolsss warna favourite JM dan sebiji brooch yang cute
Kalau x jelas, meh JM Zooooommmm sikit

Nampak...JM masuk kan buku latihan ke dalam cover tu...ngam je...itu buku catatan travel JM...
Inilah kad raya buatan sendiri tu..sangat kreatif
Sebiji brooch berbentuk BIBIR yang sangat SEKSI....ada rupa bibir JM x hihihih....cute sgt...rasa cam nak kiss je hihihih
Kepada sesiapa yang ada baca entri SS kat Ada Apa Dengan Julai?? mesti tahu siapa yang hantar kan..

Ye...itu sebenarnya kad raya tau...buatan sendiri...hasil kerja tangan yang kreatif dari Suida blogger dari Penang, penulis blog Syida Menulis

Syida ni pengedar produk Shaklee, so jika ingin kan produk dengan harga berpatutan boleh hubungi beliau ye.

Kalau ingin dapatkan tip kesihatan, petua rambut lebat, rahsia awet muda boleh terjah blog beliau. Jeling Suida...i x minta komisen tau hihihi.

Hadiah di beri kerana JM antara Top Commentar Jan - Jun 2015. 

JM mula mengenali Suida tahun lepas jika x salah selepas baca blog SS. So JM try lah tegur beliau di blog dan dapat respond positive dan kami saling berbalas kunjungan sehingga sekarang.

Nama sebenar Syida, tetapi nama glamour Suida hihihih...korang nak tahu mcm mana boleh dapat nama Suida ni?

Ahahaahah...puncanya dari JM lah....JM ni kalau reply komen...kekadang taip laju sangat pastu x semak dulu sebelum publish, memang selalu typo...kebetulan hari tu JM nak taip Syida tetapi taip Suida ahahahaa...so nama tu 'melekat' sehingga sekarang.

Suida!!!! i'm really like......thank you so muach and love u a lot!!! You know my taste!

*********************Kad Raya ke 2***********************

KAD RAYA ke-2 dari Yana Yani penulis blog Diari Seorang Mama , ibu muda yang mempunyai sepasang anak yang comel seorang lelaki dan seorang perempuan.

Rasanya hampir lebih setahun JM mengenali beliau kerana last year JM pernah pos kad raya kepada Yana Yani ni atau lebih selesa di panggil YY je.

Blog beliau berkisar kisah family dan kerenah anak-anaknya, petua dan tip dan kisah kehidupan harian. Jika ingin berkenalan dengan YY sila klik link di atas.

JM suka kata-kata ni
YY...biar tulisan buruk x e janji hati baik..itu yang penting....terima kasih dear
Terima kasih YY...sis JM suka sangat kad raya ni terutama kata-kata pada muka hadapan tu. JM ada terbaca komen dari YY d blog beliau...katanya "saya memang bersungguh-sungguh memilih mengikut karakter atau kesuaian pada penerima"

Kiranya karekter sis JM seperti yang tertulis tu ek YY hihihhi.....speechless tau....suka sangat!!!!

                                   
----------------------------------------Kad Raya ke - 3 & 4 ----------------------------------

Petang 7 Julai 2015

Balik dari ofis terus check peti surat dengan harapan ada kad raya hihihih....yes!! ternyata ada...

Ada 2 sampul kecil berwarna putih dan merah...terus JM senyum...jika di lihat tulisan pada sampul putih tu JM boleh guess siapakah gerangan nya...tulisan comel dan bulat-bulat x lain dan tak bukan mesti dari Farrah MF a.k.a Cikgu Ceketed. Boleh klik link Farrah MF.

Sampul yang berwarna merah x boleh nak guess dari siapa sebab ramai yang minta alamat JM hikss.

2 keping sampul yang comel
JM buka sampul putih...ternyata bener!!! kad raya ciptaan sendiri dari Cikgu Farrah....sweet sangat....Cikgu Farrah ni memang kreatif dalam kerja-kerja menghasilkan kraftangan ni. Kalau x percaya try terjah blog beliau, siap ada tutorial lagi.

Salam Lebaran dari cikgu Ceketed
kata-kata yang sweet
Kad Raya ke -4 dari sampul warna merah...siapakah gerangan nya ehh....Kenal tak? Kepada kaki travel seperti JM ni suka baca blog ni, banyak kisah percutian menarik di Negara - Negara Asean.

Wanderlust DJ
Ini juga kad raya design sendiri...kreatif kan...DJ ni salah seorang travelholic dan juga otai JJCM...tanya je mana tempat makan yang sedap, asti beliau boleh suggest. Jika ingin kembara bersama DJ dan ingin tahu tempat makan yang best dan sedap...sila terjah blog Wanderlust DJ

Update blog cepat katanya...cam tahu-tahu je JM ni malas nak update hihhi
Terima kasih DJ..really appreaciate!!!!

Jika ada lagi yang sudi pos kad raya untuk JM...i will append je kat sini....ahaksss...mcm lah ada lagi kad raya akan sampai dalam masa terdekat kan hihihhi

Kad raya untuk rakan reader blog JM pun...mestilah ada....tinggal nak pos je...tunggu!!!

**bersambung

379 comments:

  1. wahhh bestnya dapat kad Raya... retis kan biasa la kita ni xde soaps htr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada soaps? sabun ape Ekin?

      Delete
    2. Parah dah penyakit typo si Ekin nih! Sabun di bilik mandi sabun...tetiba teringat citer laksamana doremi :)

      Delete
  2. Uishhh... tak tido lagi.... gi tido!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih nk siapkan entri pendek ni dear SS

      Delete
  3. Replies
    1. Kreatif kan si Suida ni...tangan seni...sis JM tangan besi

      Delete
    2. tangan besi katanya..haha.. besi tapi manis

      Delete
    3. keras tangan ngan tangan keras sama tak Deanna hihih

      Delete
    4. macam sama jer JM ...coz sy la orgnya....hahahaha

      Delete
  4. wah entri baru.... kak JM blog ekin problem update sorang2 org xleh BC sedih taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin...kenapa ngan blog tu..smlm BW semua komen deleted..so dah okey belum ni

      Delete
    2. Haah betul. Saya pun perasan. Abis semua komen orang didelete nya :)

      Delete
    3. hhihih...ingatkan x suka kita komen

      Delete
  5. Sweetnya blogger2 ni lahai. hihi. rezeki sis la ni boleh tambah kolksi kad raya <3 Tahniah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. AinAthirah : ye ..ye...leh gantung2 bila raya nanti hiksss

      Delete
  6. mesti meriah rumah JM dengan hiasan kad raya..selamat membuat persiapan menyambut raya..sudikanlah datang kerumah ky nanti ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah..JM dah ada alamat Kak Yon...so raya nanti leh terjah hihih

      Delete
  7. wah seksinya bibir tu...bersinar sinar.
    comelkan..cover buku tu cantik..kemas aje kan jm :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kan Yan..bila org ada jiwa seni ni hasilnya menjadi..ce klau JM yang buat...ahahah...leh masuk tong sampah

      Delete
  8. akak baru tahu asal usul nama suida...kerana jm ter typo..:-))

    ReplyDelete
  9. Wahh cantiknya kad raya tu... meriah. Alhamdulillah syukurlah.. saya pun turut tersenyum je tengok kad raya tu.. sejuk rasa hati kita kan.. :) :)

    ReplyDelete
  10. Memang comel kad raya Suida buat tu... Macam pokok sakura je! Mentang2 laaa Korea kampung Jay Emm... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. she know my taste...really like 1000 kali hiksss

      Delete
    2. yes tema sakura.. keta comel tu icon yg JM tolong wat senarai top komentar kat blog I haritu.. sebagai tanda terima kasih, abadikan kat situ.. keh..keh..

      Delete
    3. Wah...terharu!!! syg Suida hiksss

      Delete
  11. Buku latihan jadi buku travel ek Jay Emm... Confirm tak de sape nak curik... Tapi... SS nak pinjam boleh? He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yolah SS...x mcm org tu..buku travel sgt cantik dan kemas...binding tebal lagi...buku travel JM tu bila blk je leh bungkus belacan..nk ke hihihi

      Delete
    2. buku travel tu apa? kita tak ada pun.

      Delete
    3. Huda..buku travel utk org yg suka travel jek...so create sendiri

      Delete
  12. Sejarah nama SUIDA telah dibongkarkan dalam entry ini... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha Suida is LEGEND....sweet kan nama tu....sib baik Syida jadi Suida...kalau tertaip Sweeda..agak2 dia nk tak nama tu

      Delete
    2. ala untung2 dapat g sweeden.... kan kan kan....
      apa lagi...
      pack bag lekaih....

      Delete
    3. Nasib baik tak Sweeda kan, dah macam nama gula Stevia pulak :)

      Delete
    4. boleh ja sweet ja dengar.. haha.. Suida lagi best kot sebab nama tak sangka.. hehe

      Delete
    5. kih kih kih ..nama secara spontan...salah typo..nasib baik tuan badan suka

      Delete
  13. Kata2 dalam kad raya Yana Yani tu comel... Amik masa setahun nak balas kad raya... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihih....raya kan setahun sekali

      Delete
    2. terharu ngan kata-kata atas kad tu

      Delete
  14. salam subuh cik JM yg jauh dimata tewww ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Wak...pagi tadi subuh jam berapa Wak?

      Delete
  15. Brooch tiew.....chomel and seksi....aawwwwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah...comel kan...kalau JM pakai mesti lagi comel hihihi...
      psst : emailkan JM alamat boleh?

      Delete
  16. Salam jm, alaaaa....taun i akk tkde usahala nk nganto2 kad raya ni, kira kirim ucapan di angin lalu jelah yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomslam kak Azie...tak ngape kalau wish online pun...still sampai ke 'hati' hihih...love u kak Azie hiksss

      Delete
  17. Akak pun ada terhutang tak balas kad raya JM dari tahun lepas...alamak macamana nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nasa...tak perlu balas membalas...JM ikhlas..janji kak Nasa suka dan hubungan silaturrahim kita kekal terjalin..itu yg penting :-)...sayang kak Nasa!!!....berapa jenis kuih raya tahun ni akak...mesti hasil dari air tangan sendiri kan

      Delete
  18. cantiknyaa~ kreatif sgt blogger2 ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...Mazni muncul kembali...lama menyepi...sihat? mereka mmg kreatif..sis JM je yang kreatof hihihi

      Delete
  19. ok....komen dulu...then sambung baca balik...hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna...haip!!...g buat keje lu..nanti bos nampak hihih

      Delete
    2. senyap2 bwh meja bos xnmpak hahhahahahah

      Delete
    3. muat ke masuk bawah meja...hahaha..statement minta penampor

      Delete
    4. muat tang kepala jaa kah kah kah

      Delete
  20. waaaaa.....dapat jugak eh dr Suida....bestnyerrrrr.....pink woooooo....hahahahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a...Deanna nye pun mesti cantik gak kan..jgn malu2...tunjuk lah kat kami...x ambil nye hihihih

      Delete
    2. huhuuh...kalau ada rezeki ada laa kannnnnnn

      Delete
    3. JM pernah alami nasib ngeri ngan posmen ni

      Delete
    4. heheheh....dah dapat dah dri Suida punya.....yang JM punya dh dapat....sonokkkkk....best.... hehehehehehheeh

      Delete
  21. JM.. bak add (julia_yana@yahoo.com) mummy julia pon nak pos kad raya gak ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!!!!! Mummy....skrg juga sis JM email....heeee

      Delete
  22. cantiknya kad raya custom made ittew ~~

    yeay.. dah ada brooch rayo.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. blink blink lah sis JM raya nanti..jangan jelez tau Firah hihhiih

      Delete
    2. Brooch raya yang seksi. Mintak kena cium :)

      Delete
    3. Farrah...nk cium brooch tu or sis JM hihih...sbb dua2 nya seksi

      Delete
  23. rasa seronok jer kalau dapat kad raya kan...kalau dulu2 memang best....dekat nak raya dapat byk kad raya...skg tak ramai yang suka pakai kad skg ni kan.....


    psstt....kad raya utk sy ada x???? hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna...zaman skrg wish by whatsapp, IG, Twitter, FB or Blog je...x main lah kad-kad raya tu kan..

      Kad raya for U? ofcoz lah ada..tunggu!!!

      Delete
    2. yeayyyyy....lompat bintanggggg....hahahaha

      Delete
    3. sy dh dpt dh harini....hihihih

      Delete
  24. brooch yg suida bgi tu mmg betul2 seksi tuhhh....mcm angelina jolie....hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa Deanna...bukan seksi cam bibir JM ke hihihi

      Delete
    2. kan DM kan kan kan... hahaha...

      Delete
    3. JM....eh yeke....xpasan lak...JM tu yg mana??? komen carik pasal....hahahhahahahaha

      Delete
    4. nhhas....kannnnnn....ikon bibir tu kan hahahaa

      Delete
    5. Jauh sangat tu angelina jolie.. Dapat bibir macam kilafairy pon dah cukup merecek! Keh Keh Keh...

      Delete
    6. kilafairy???? whoo???? hahahhaha

      Delete
    7. Deanna x kenal kilafairy? gi google cepat :-)

      Delete
    8. hahahah betul betul! dah ada khilafairy, tak yah jauh2 cari angelina jolie :)

      Delete
    9. hahahaha...nmpak sgt xmengikuti perkembangan retis kat mesia ni.....adehhhhh

      Delete
    10. kilafairy tak ada kena mengena dengan kikilala... kilafairy ada kena mengena dengan Rayuan Ku Rohana Jalil... Kah Kah Kah...

      Delete
  25. syoknya dapat kad raya, yg buat sendiri tu plg kreatif.
    lps ni boleh gantung baut hiasan di rumah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue...nak tak kad raya dari sis JM....kalau nk..email sis JM alamat eh

      Delete
  26. JM... Selamat menempuh 10 malam terakhir...

    JM baik cakap JM dok kat mana...

    jom g teraweh sama2...

    wa masih senyum sampai telinga sebab terima sampul JM tanpa setem...

    hahaha... tere seh jejak rumah wa.... jgn cakap dok satu blok dah lah.
    siap lah JM,... lenkali nak ikot gak g melancong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul!!!! hahahahha...biarlah rahsia sayang oi...sis JM femalu....satu blok? rasa-rasa nya hihihhi

      Nak ikut boleh je...

      Delete
    2. eee.... gatai...

      kalau solat kat masjid putra - jumpa kita - tegur lah ye.
      muka kita ni ada yang kata "spesis sombong" sikit... hahahaha...tapi tak makan orang.
      nak buat macam mana... dh mmg gitu katanya... hahahaha...

      Delete
    3. Nurul & JM dok dekat2 ke? Pernah jumpa ke idak?

      Delete
    4. ehhhh....berjiran kaa kita nihhhh???? tetiba....hhahaahahha

      Delete
    5. SS ada ni nyorok bawah jambatan Putrajaya... Tak nak jumpa ke? Keh Keh Keh..

      Delete
    6. ehh...nnti kita kutip SS kt bwh jambtan tuhh....hihihh

      Delete
    7. ahahaha...buat apa nk nyorok SS....meh je lah umah JM ni tapi bersepah lah

      Delete
    8. SS!!! Tak mo menyorok bawah jambatan! Nanti majlis perbandaran kutip susah!

      Delete
    9. Nak tunggu Jay Emm kutip datang umah dia... he he he...

      Delete
  27. Suida ngn Sis Farah fams - sangat lah kreatif nya...

    huhuhu.. tak dapek den nak tandinginya...
    huk huk huk...

    p/s: untong le dapat brooch raya faling sexy gittew...

    hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul...Suida, Farrah MF dan SS ketiga2 memang kreative...

      ahakss...brooch tu mmg SESUAI sgt dengan penerima nya..nak nyanyi sikit lagu SEKSIS Anita Sarawak tu

      Delete
    2. Sis JM panggil nhhas, Nurul. Akak panggil Huda,...leh ke nhhas? Kreatip akak terbatas. Main ngan kertas ngan gam je. You should see SS nya buku skrap, drawings & hasil seninya yang lain. Tangan emassssss! Ha,..kalau nak tengok kraf felt & jahit menjahit, Suidalah 'owangnya'! Tapi baru2 ni dia beli mesin jahit cenonet, baru try dah rosak! (Hahahahah! Relevan tak penceritaan akak ni, Syida?)

      Delete
    3. Kak Farrah kreatif lagi,..

      Delete
    4. sy hnya mmpu tabik spring toink toink laa kt u all yg kretip ni.....sy ni langsung xkretip.....hahahaahah

      Delete
    5. ala kak farrah cerita mesin rosak plak... hahahahaa

      Delete
    6. Komen CIkgu Ceketed leh dpt satu entry... Keh Keh Keh..

      Delete
    7. Tak cukup. Baru setengah entry tu, SS. Tunggu komen Sis Qaseh Vee :)

      Delete
    8. Qaseh Vee komen boleh penuh buku latihan a.k.a buku travel Jay Emm...

      Delete
  28. JM, selamat hari raya
    Ku mohon kemaafan dari mu andai tterlanjur bicara kata
    Semoga selamat pulang kedestinasi yang dituju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dilla!!!! Selamat hari raya juga...lama x bersiaran..ke mana lama menyepi..last update on April kan..sedih tau setiap kali 'pegi' tuan rumah x de sob sob sob

      Ye..ye..sama-sama kita bermaaf maafan ye..."kosong-kosong" hati-hati memandu semasa drive balik kg nanti...

      Delete
    2. hahahaa....
      Sorry JM aku ni malas sokmo
      tq selalu jenguh umah den
      anyway selamat berbuka puasa kay

      Delete
  29. selamat menjalani ibadah puasa utk baki 8 hari terakhir kak JM.semoga kita sama2 dapt kebaikan lailatul qadar :-)

    ReplyDelete
  30. BESTNYA DPT KAD RAYA BERSERTA HADIAH LAGI..

    ReplyDelete
  31. hehe..buruk sungguh tulisan manusia tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar tulisan buruk jngn hati busuk.. HAHAHHAAA..

      Delete
    2. Ni kira cantik tulisan tauuu...kalau tgk tulisan sy lagi haruuu....hahahhahahaha

      Delete
  32. oh ya, gald JM suka kad pemberian saya tu
    muah ciked =)

    ReplyDelete
  33. Sweetnye .. tentu happy giler dapat kad cute mute macam ni kan JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Hidayah....happy sgt-sgt...
      psst : email sis JM alamat...

      Delete
  34. Wah, rerupis cam sis sure berguni2 kad raya tahun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 bila pulak Jay Emm nak bongkarkan asal usul 'RERUPIS'? Keh Keh Keh...

      Delete
    2. kah kah kah..Farrah...baru dapat 2 keping.....maybe kumpul yg tahun lepas punya plus tahun-tahun depan nye maybe baru dapat se plastik...mana nk datang nya seguni hihihih

      Delete
    3. SS..asal usul RERUPIS tu perlu tunggu entri Spring 2015....entri Autumn 2014 pun belum khatam lagi..aduss!!!..JM..JM..

      Delete
    4. DJ dah warning tu Jay Emm... Update entry cepat! Iskksss....

      Delete
  35. Bestnyaaaaaa! Berkenan ngan buku tuh! Suida pandai, kasi Sis JM tema sakura. Angin2 Koya gitu!

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah selamat sampai.. mujur U suka.. gigih tau nak gunting bunga2 tu.. hehe.. sebab U sukaaaa sangat Korea n Kampung U kan, so I wat la ala2 pokok sakura.. Bunga tak meriah lah sebab dah hujung musim kan... hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita punya xde ke suida???? hehehehe...muka xmalu tya

      Delete
    2. lambatnya posmen hantar kat kak D.. bukan jauh pun dari JM.. dia cari jabatan audit xjumpa kot..

      Delete
    3. Dia xjumpa laa tuhhhhh....adehhhhh...posmen ni....lmbtnyeee...org dh tazzabar dh nihhh...hahahahhahaa

      Delete
    4. Bior betul si Kari nihhh... Tak kan tak dapat lagi...

      Delete
    5. Suida...u mmg kreative n u create depends on what i like....love u!!!

      Delete
  37. kereta comel tu, U ingat kan Icon yg U letak kat senarai top komentar yg U tolong wat kan utk I.. sesuai sikit nak letak kat bawah pokok sakura tu.. :-).. Brooch tu xjumpa bentuk jari.. yg ada pun macam xcantik, so bibir seksi la kasi U.. heheee

    ReplyDelete
  38. brooch paling win la JM
    akak pun suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Sofu...brooch tu mmg cute n seksi cam JM kan
      psst : JM nko pos kad raya utk Kak Sofu...cari-cari alamat x de...email JM alamat kak Sofu boleh?

      Delete
  39. tahniah JM dapat kad raya dari QA.. selamat hari raya JM (takpe kan wish raya awal2.. hehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan...Selamat Hari Raya -:-) Kad raya untuk Intan dan something for FL dah on the way :-)

      Delete
  40. Lama nya x jenjalan blog JM ...
    Pape pun, salam ramadhan dan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri ye ;)

    psstt tahun ni xde duit raya ke :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Omak!!!! rindu kamu...psst...lama menghilang sampai entri Seoul pun hilang sekali hihihi
      Salam Ramadhan dan selamat hari raya juga buat Ako tu....'kosong-kosong' eh..

      Ako!!! tahun ni duit raya tak de selagi ada GST, pastu dengan harga minyak naik lagi...pokai hehehehehe

      Delete
  41. Syok bertukar-tukar kad raya.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan cik Zery....leh tambah koleksi

      Delete
  42. Kad raya dari DJ tu memang awesome! Untuk SS tak de ke DJ? Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
  43. Waaaa...dpt lad lagi yeee...sonoknyeee..lebih2 dpt kad yg buat sndiri...lgi laa rasa dohargai kan heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa laaa byk sgt typo nye nihh....ngeri hahahahah

      Delete
    2. Deanna...baru-baru ni ada lagi kad sampai nanti JM update

      Delete
    3. byk typo? nak ganti JM jadi queen of typo ke hihihi

      Delete
  44. Kreatif semuanya. Mesti best dapat real punya kad raya di zaman orang pakai online card jer. Apatah lagi yang bikin sendiri kad tu, so special.

    Zaman sekolah dulu, gantung kad raya pada ranting pokok, sanggup tu pergi patahkan ranting...hehehe, juga dinding umah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MyLife Ria...zaman teknologi canggih skrg semua wish online je...membazir katanya beli kad...bagi JM...kalau beri ucapan ada kad ada sentimental value...

      psst : nk kad raya dari JM x? email your address

      Delete
  45. Bestnyaa dapat kad raya. heheh :D Lama tak datang sini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Nani...tertunggu2 sis JM tau....merajuk kang!

      Delete
  46. bestnya tgk kak raya sis DJ ni.. siap muka dia haaa ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lah tahu siapa yg pos kad raya tu Suida....next year nk buat camtu gak...this year x sempat nk design...yg pasti kad raya dari Suida pun best

      Delete
  47. wow.. DIY tu.. rajinnnyeeeeeee.. cantik sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eintan!!! nk kad raya dari sis JM x? kalau nak....email alamat hokey

      Delete
  48. Seronoknya dah dapat kad raya...banyak pulak tu..hehehe..best2!! leh gantung kat dinding :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad raya untuk Cik Mimie pun ada gak

      Delete
  49. Replies
    1. mesti lah best Aku Seorang Traveller....woww traveller u oulss...terima kasih datang sini...tunggu..i nk serang u plak hihih

      Delete
    2. Baru nk start travel ni. Dlm malaysia je baru hihi. Xmcm JM otai

      Delete
    3. Julia...JM ni otai dari segi umur je....kalau travel ni...masih belajar nk travel...ada lagi yg lebih otai tau

      Delete
  50. ada yg selitkan duit raya sekali tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kam...duit raya habis peruntukan utk bayar GST huhuhuh

      Delete
  51. kreatif sungguh dak Farrah MF tu yer...cute aje tulisan bolat-bolat dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mrs!!! orang nya pun cute seperti Mrs Smile gak

      Delete
  52. pas raya travel kemana pulak JM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss...muhammad Azar...2 kali tanya nih..nk ikut ke hihihhi

      Delete
  53. pas raya travel kemana pulak JM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhammad Azar..adalah!!! x boleh mention skrg...nanti bukan RAHSIA lagi hihihi

      Delete
  54. Hai JM... tahun ni kita tak berbalas kad pun... huhu KM sibuk dengan baby... keluar masuk hospital haha... next year kita start ya... lama sungguh tak singgah sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam KM....patutlah lamam menyepi...baby dah sihat? bagaimana keadaan dia skrg....mmg ada kad raya untuk KM...tunggu!!! esok lusa sampai lah tu

      Delete
  55. wah banyaknya kad raya kak JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....ada lagi tu Eyda baru sampai...tp x up lagi

      Eyda nya kad raya dari sis JM dah sampai lum?

      Delete
  56. amboi , menayang . jeles sih ...sis dah dpt juga ... nak dekat raya nanti baru up entry rasanya ... kad dr JM dah sampai hari ni serentak dgn SS . mcm janji je nak sampai berdua kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serasi tu namanya... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. sis Vee...haruslah hihihhi....alaaaa entri penghargaan kepada teman2 yang hantar...kad raya dari sis Vee juga JM dah terima tau...nanti nk tayang kat sini gak

      Delete
    3. kad raya kami sampai serentak...seiring sejalan tu namanya

      Delete
  57. Cantik cantik kad raya deme hantar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad raya untuk Rose pun cantik gak...tunggu!!! sikit hari lagi sampai

      Delete
  58. Sekarang dah macam retisss ye buka peti surat je penuh. Dulu bil aje... Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rose : hari2 ada kad raya dalam peti...pastu ada gak di melalui pos laju...alhamdulillah dapat kenal kawan maya yg pemurah dan baik hati

      Delete
  59. Waahh... banyak sis dapat kad raya.. kurang seminggu je lagi nak raya kan.. sekejap je. Rasa mcm baru semalam 1st Ramadhan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Wawa...cepat betul masa berlalu...emailkan sis JM alamat boleh? ada something 4 u!

      Delete
  60. wow memang JM retis ler... dasat.. akak kalau jadi kawan sepejabat memang jeles habis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Cho Zila....kad raya untuk akak pun ada...tunggu!!!!

      Delete
  61. Ms Rerupis, camna I nak masuk bloglist ni klu miss rerupis xupdate entry baru.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida : u always dalam list in my heart hihihi

      Delete
  62. fuh, banyak dapat kad raya.. tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Pha Is...ada lagi tau kad raya yang baru di terima...tapi belum updata kat sini

      psst ; minta alamat boleh? email ke sis JM

      Delete
    2. nk alamat saya ke..? ala, segan la nk hantar.. saya singgah sini kadang2 je.. hehehe...

      Delete
  63. Replies
    1. Ibu Zarith : emailkan JM alamat...boleh?

      Delete
  64. Ni boleh buat macam zaman dolu-dolu ni..gantung kat dinding kat hall hehe..pasti ceria jek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...menggamit nostalgia kan Ibu Zarith

      Delete
  65. ha..tak pon gantung kat ranting kayu pokok depan rumah..oh..nostalgia sungguh rasanya...besnyaa raya kecik2 dolu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu Zarith : kalau gantung di ranting pokok habislah kalau hujan hihihhi

      Delete
  66. Wah, dah 4 kad yer JM... Zumal baru dapat 1. Kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal...ada lagi 4 kad baru sampai belum udpate termasuk dari Zumal....terima kasih

      baru dapat 1? ..x pe sikit hari lagi dapat dari JM lak sbb siang tadi baru pos

      Delete
  67. Teringat JM hantar kad raya dekat saya hehehe

    ReplyDelete
  68. bestnya dpt kad raya! abe kie cuma dpt satu je buat masa ini ehsan daripada Kathy R'Bain...

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang