You can click on me :-)

Wednesday, 15 July 2015

Salam Lebaran 2015 dari Jari Manis

Assalamulaikum sahabat maya yang JM kasihi sekalian,

Kad Raya dari JM yang tak kreatif hihihihi
Ramadhan sudah hanpir ke penghujung dan Syawal bakal menjelma. Masing-masing sedang menghitung hari untuk Menyambut Hari Lebaran yang bakal tiba.

Pada bulan Ramadhan yang mulia ini JM ingin memohon maaf  kepada semua rakan reader, komentar, silent reader dan semua mereka yang JM kenali jika terdapat kata-kata yang mengguris hati, melukakan perasaan secara sengaja atau tidak sepanjang perkenalan di alam maya.

Kita semua hanya insan biasa yang lemah dan tidak terlepas dari melakukan dosa dan kesalahan.

Kehadian kalian di 'teratak' ini amat JM hargai. Tanpa korang semua siapa lah JM...

Pantun Jari Jemari .

Jari Manis Nama Di Beri,
Manisnya Hanya Di Jari Jemari,
Tangan Di Hulur Sepuluh Jari,
Mohon Di Maafi Kekhilafan Diri.

Pantun Top Commentar

Pergi Selatan Mencari Scdha Sein,
Terjumpa Pula Deanna Morni,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin,
Supaya Hati Sentiasa Suci Murni.

Tahun Ni Cik Ash Beraya di Kelantan,
Siti Yang Menaip pula Beraya di Penang,
Ke Mana Sahaja Destinasi Utara atau Selatan,
Memandu lah Kereta Dengan Tenang.

Nhhas Dan Farrah MF Kawan Maya,
Begitu Juga Amanina Mads Dan Suida,
Semua Dah Tak Sabar Nak Sambut Raya,
Selamat Menjamu Selera Dengan Kuih Yang Ada.

Zarul Farhana Nama Di beri,
aRz MoHa Pula Sudah Beristeri,
Di Hari Raya Semua Berseri-seri,
Selamat Hari Raya Aidil Fitri.

Kepada semua pembaca blog JM,
Kalian Semua Dekat Di Hati,
Tanpa kalian Siapa lah JM,
Oleh itu Memandu lah  Dengan Berhati-Hati.

Hehehehehe...okey tak pantun rekaan dari JM ni....

Kepada mereka yang akan pulang ke kampung berhati-hati semasa memandu ingat pada orang tersayang. Kepada yang telah selamat sampai, Alhamdulillah...kita jumpa lagi selepas raya ye.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin ..Peace No War!!!

Jumpa lagi...Love u oulsss!!!!

246 comments:

  1. Ros nak ambil kesempatan nak minta maaf andai ada tersalah silap, terkasar bahasa sepanjang kita kenal di alam maya ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ye Rose..sama-sama...same to Sis JM..kosong-kosong ye..sob sob sob

      Delete
  2. eh lupa nak tanya, kak JM raya di mana tahun ni?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rose : Beraya di rumah Mak...belum ada rumah Mak Mertua hihihihi

      Delete
    2. memanglah rumah Mak, tapi rumah Mak tu kat mana?hehehe.Kitorang nak datang ni

      Delete
    3. Sal..biarlah RAHSIA..nanti risau peminat datang serang ahahahha....*sila lempang sis JM ni..x sedor diri kih kih kih

      Delete
    4. Haha... SJM... jgn kabo kpg kite pun sebelah mnyebelah yer...

      Haha... jom sis ... lepak mr.kabab jom

      Delete
    5. Dear huda...SSSShhhhhhhhhhhhhh!!!! hihihihi

      Delete
  3. Replies
    1. Selamat Hari Raya juga buat Anum tu...:-)

      Delete
  4. Replies
    1. Eyda...cer pantun sikit hihihihi

      Delete
    2. hehehe dikarang-karang tak menjadi, memang satu pun tak menjadi..

      Delete
  5. selamat hari raya jugak buat kak JM.. maafkan Eyda sekiranya ada salah dan silap sepanjang perkenalan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Eyda...Selamat Hari Raya...sama-sama....kosong-kosong ye...

      Delete
  6. Bukan hanya manis dijari
    Orangnya juga baik pekerti
    Ku ucapkan Salam Aidil Fitri
    Marilah kita saling memaafi

    ReplyDelete
    Replies
    1. woww..boleh tahan juga Pantun dari Fidah nih hikss..

      Fidah Shah nama di beri,
      Baru kenali beberapa hari,
      JM menghulur sepuluh jari,
      Salam kemaafan JM beri.

      Delete
    2. Uiseh... hebar mekeme sume berfantun ...

      Kipidap sister...

      Delete
    3. Uiseh... hebar mekeme sume berfantun ...

      Kipidap sister...

      Delete
    4. satu dua tiga empat.
      moh le kita makan ketupat.

      tujuk lapan sembilan sepuloh.
      Jom kita main meriam buloh

      Delete
    5. hahahahaha... maluuuuu.... larik nyorok blakang almari....

      hahahahaha...

      Delete
    6. bukak posa ngan air soya.
      SJM - Slamat hari raya...

      (hahahahaha....pun boleh lah yer)...

      Delete
    7. SJM ... ada lagi ... hahahaha...

      Bila sebut pasal raya
      Semua ingat Hari Raya
      Tapi jangan pulak kita lupa
      Ada seribu satu kata
      Berkait dengan raya
      Selain Hari Raya...

      Tak kira apa bangsa
      Orang melayu orang cina
      Orang putih atau orang india
      Orang timur orang barat
      Di seluruh dunia
      Ada hari raya...

      (amacam? biasa dengar tak "pantun" ni )...

      sambil bayangkan emotication kedip2 mata bagi SSS jeles... ehhhhh ...

      hahahaha

      Delete
    8. kah kah kah...dak tecik ni...orang minta satu je ..empat di balasnya...huda...huda!

      Delete
    9. berkodi2 jeles ni... ha ha ha...

      Delete
  7. Selamat Hari Raya JM..
    Moga ceria dan meriah selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fidah...selamat hari Raya buat Fidah sekeluarga ye

      Delete
  8. Selamat Hari Raya JM....maafkan segala salah silap akak selama ini.
    Akak doa JM bertemu jodoh di Hari Lebaran ini...Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kak Kak Nasa...Selamat Hari Raya juga buat kak Nasa sekeluarga....
      Ya Allah...terima kasih akak...itulah doa yang JM harapkan hihihih..aminnnn!!! ya Allah

      psst : harap2 sampai lah ye kad raya dari JM utk kak Nasa tu

      Delete
    2. JM tgk x citee tu ...

      #Raya ni mesti kawen

      Delete
    3. Tak tgk!!! Huda...carikan utk sis JM sorang boleh kih kih kih

      Delete
    4. kena cari dua lah macam tu...
      sebab kena cari untuk diri sendiri juga... hihihi,....

      acaner tu?

      SJM... pakwe koya tak de ke... ehem ehem

      Delete
  9. Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Abam Meng..hati-hati memandu...semasa menjamu selera di hari raya nanti jangan lupa JM tau...duit raya utk Hero & Princess selepas JM balik raya eh

      Delete
  10. Wakkkk ooooo Wakkkkk... Fantunnnn satuuu Wakkkk... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak dah sampai Masai...x dapat line internet hihihih

      Delete
    2. Oooo masai ...
      sekampung ke kome SSS SJM

      Delete
    3. harhar., xleh fantun selaluu nnti ade yg terangsang sape yg shusahh., ;p

      Delete
    4. internet ado tp line tak clear., huhu sodey kann kanns ;p

      Delete
    5. Wak..cepat balik KL...tgk ada kad raya ke tak nanti

      Delete
    6. wak dh balik key ell yee, dh check pon peti surat tuu, tp xde kadraya., huhu2 posmen sabotaj kott ;p

      Delete
    7. x dpt lagi Wak? ishh x boleh jadi nih!!! nanti JM buat laporan polis heeeeee

      Delete
  11. Hati2 memandu... Ingatlah orang2 tersayang... Terutama Chenta Hati yang sorang tu... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih SS..in haa Allah...ye..ye..mmg ramai kesayangan JM ni heee...Chenta Hati yang sorang tu? ofcoz lahh!!!

      Delete
    2. Ehem ... ehem... chenta hati...
      #Raya depan dah kawen

      Delete
    3. Huda!!!! jgn memandai yai yai yai ahahahah

      Delete
    4. Alamak... sowy jgn marah....

      Kita doa kn yg baik2 buat SJM... Insya Allah

      Delete
  12. Selamat Hari Raya kak JM..amboi sakan berpantun bagai..mohon maaf salah dan silap ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Sal....minta satu pantun boleh? hiksss

      Delete
    2. pantun...erk?

      Jari Manis nama samaran,
      Nama sebenar tak siapa tahu,
      saya ucapkan salam lebaran,
      ampun maaf bicara dan laku

      ha?boleh tak? wak...tolong jadi juri

      Delete
  13. kad raya saya dah dapat..thanks taukad raya saya hantar kat kak JM sampai dah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal dah terima kad raya tu...alhamdulillah...Kad raya dari Sal nampaknya selepas hari raya pertama lah tu

      Delete
    2. okay untuk kakaks semua.. kad raya lepas raya.. p p raya dulu nnt kad sampai =p

      Delete
    3. Kalu kat Raya lepas Raya dah tak jadi Kad Raya... Jadi Hantu Raya... He He He..

      Delete
    4. boleh lagi...valid sampai raya haji

      Delete
  14. Selamat Hari Raya Sis JM :) jangan lupa tapau2 untuk orang disini..ketupat ke, rendang ke, kuh raya ke..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Mimie...selamat hari raya...hati2 memandu kereta baru tu ye :-)

      Delete
    2. Hehehe...InsyaAllah, terima kasih Sis JM :)

      Delete
  15. Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri JM.. Maaf zahir dan batin.. Salam ceria buat JM selalu ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Bro KK...Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin buat Bro KK sekeluaga...kad raya dari JM dah sampai lum?

      Delete
  16. JM,

    Selamat hari raya aidilfitri...maaf banyak2 tau sebab suka benar mengusik dan membuli JM..maaf juga sebab kadangkala saya terlalu berterus terang dengan JM dengan apa yang berlaku di sekeliling kita ne..maaf banyak2...hati2 pulang ke kg..hati2 beraya dan InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi di trip akan datang *cewah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zilla, terima kasih diatas nasihat tu...itulah kawan dan teman sejati...not to worry hokey..JM x simpan dalam hati pun....
      Selamat hari raya juga buat Zilla...bila ntah boleh rasa kuih hasil air tangan Zilla tu...In shaa Allah ada rezeki travel bersama..ofcoz JM x tolak heeee

      Delete
  17. selamat hari raya, hati2 balik kg tu JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ!!!!! suara merdu! Terima kasih...muaahh!!! hehehehe

      Delete
    2. Jay Emm... Boleh angau tak dengar suara DJ ni? Keh Keh Keh...

      Delete
    3. kalau angau nanti ada yg x tdo malam hehehehe

      Delete
  18. Wah ~

    siap pantun.. jeles ~~

    Selamat hari raya Sis JM...

    Nanti jangan lupa payung bersama baju raya ye.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Nurzafirah : minta pantun satu boleh? hikssss...Selamat hari raya Firah..payung bersama baju raya? ofcoz kalau jalan di panas terik..cair makeup nanti kalau x berpayung...ahahaahah..perlu nampak!

      Delete
    2. payung ? hok.. wat gapo payung ? naik kete la Zaf ada ekon heheh..

      Delete
  19. Selamat Hari Raya... maaf zahir batin ya JM. Beraya kat mana tuh? Kalo kat area2 selatan, jemputlah ke Muo. Tapicraya ke-3 nanti baru kitorg balik Johor. Tahun ni beraya kat Kay Ell dulu. Dah pucat lesi muka ni pikir terrrpaksa masak juadah raya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fay!!!!! Selamat hari raya muah muah muah !!!! hihihi....alaaaa pucat lesi katanya...Fay kan pandai masak..sebut je nk makan apa semua dah ada dalam kotak fikiran tu...sediakan bahan je hihihihih

      Delete
  20. pandainya sis JM berpantun.. I bagi 5 bintang.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida!!! 5 bintang je? x cukup!!! nak lagi!!!!

      Delete
    2. hahaha ada bakat tersembunyi.. bleh geng ngan Pakcik Lalat.. dia ske pantun gak kan..

      Delete
    3. CT..Wak Lat tu pantun penuh sastera..sis JM pantun suka-suka je hiksss

      Delete
    4. i bagi 80 juta x 80 juta bintang2 bergemerlapan di langit! ha ha ha...

      Delete
    5. Saya bagi bintang dan bulan sekali hahahah

      Delete
    6. haha kalo suruh CT lagilah hancus hahaha.. kelaut la pembayang n haaa baris bawah tu..

      Delete
    7. Kalu SS tak nampak bayang langsung CT hoii.. Ha Ha Ha...

      Delete
    8. 5 dah la.. yg lain tu utk org lain plak... hahaa...

      Delete
  21. Selamat hari raya maaf zahir batin ye SIs JM.. balik raya tu hati2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Suida...same to you...Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..muahh cikit!

      Delete
    2. muaahh ciket je, nak lagi banyak2.. hehe

      Delete
  22. Selamat Hari Raya JM, maaf zahir & batin..kamsahamnida for the souvenir, dah selamat diterima...saranghae..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya juga buat Nohas tu...yeay!!! dah dapat eh...terima kasih tau kerana sentiasa temani JM di alam maya ni..really appreciate it

      Delete
  23. agak dah !! kalo rasa nak jenguk sni banyak kali tu mesti sebab kena seru heheh.. tau dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah..CT..rasa x sedap badan eh kena seru

      Delete
    2. Akak dah seru CT lah. Belum mendarat lagi ke blog akak sebelum raya ni :)

      Delete
    3. macam ada orang geletek2.. suruh mai jenguk blog ni wakakaka..

      Delete
    4. Heheheh CT memang selalu dapat alamat kena seru :)

      Delete
  24. selamat hari raya kak.. thank you sudi kirimkan kad and duit raya ehek ^^ masuk tabung n dah cukup nanti masuk bank pulak.. makan2 time raya tu ingt2 sket kat CT hahaha.. open house ada dak ? nak terjah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!!! Selamat Hari Raya juga...raya nanti kalau mkn kuih tu ingat sis JM tau...jgn makan terlebih kurang x pe..jaga kesihatan..nanti nk travel :-)

      Delete
    2. Semangat CT, semangat! Raya ni kumpul duit raya banyak2 eh utk tabung travel :)

      Delete
    3. hehehe tak makan kuih bnyak sngt.. kena fit untuk travel =P
      nanti nxt week start intensive training sket sbb nak jumpa doc nak check tulang..
      nanti doc bebel berat x turun wakakaka..

      Delete
    4. CT nk jumpa doc untuk check tulang? ada masalah kat mana tu CT?

      Delete
    5. waaaa...nak travel... best nya....

      Delete
  25. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kak JM ♡♡♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay Cayang!!!! dapat tak kad raya dari sis JM...dah lama pos....
      Selamat Hari Raya juga buat Kay tu...mesti vogue raya tahun ni kan...nanti hadiahkan lah sekeping gambar raya utk tatapan sis JM..boleh? heeee

      Delete
    2. selamat hari raya maaf zahir batin JM.
      kad raya dah sampai TQ ...muah , muah,muah

      Delete
    3. Tepeklah foto yang ceria sikit JM... ni macam orang bersedih pulak...

      Delete
    4. Ramadhan dah nk habis Pak Lang Mie huhuhuhhu

      Delete
    5. Wahh ada kad raya utk saya ke?! Terima kasih ♡ 2, 3 minggu ni saya tak sempat balik rumah, ni plak dh smpi kg. Nnt dh blk KL saya check ya kak JM!

      Takde maknanya vogue2 kak JM, dah umur cenggini sah2 la jadi AJK tetap basuh periuk belanga pinggan gelas hihi

      Apa menu pagi raya kak JM? Jgn kata onigiri dgn kimchi ya!

      Delete
    6. dia nak nampak PINK laaa Pak Lang!

      Delete
    7. heheh a ah kan.. gambar ceria2 sket.. raya kan nak bergembira =D

      Delete
    8. Kay Dolce!!!! gambar raya satu!

      Delete
    9. macam mana SS leh tahu nih..u know my taste lah

      Delete
    10. CT..raya tahun ni tak best!!! best kalau dapat raya 'berdua' hiksss

      Delete
    11. Kak JM!!!! Saya dah dapat kad raya akak! Terima kasihhhhh! Happy sangat2 :D
      Kak JM kemana Syawal ni? Ada plan berjalan ke?

      Delete
    12. Ye!!! Kay!! dah dapat eh...sama-sama :-)
      ehem2...camtu tahu2 je sis JM nk travel ek..in shaa Allah sedang menghitung hari ni..jln dekat2 je :-)

      Delete
    13. ye SS...dekat je...pergi tak lama :-)

      Delete
    14. Dekat je ya, adakah Bangkok atau Ho Chi Minh lg sekali? Walau ke manapon, have a safe journey ya kak JM ♡

      Delete
    15. ishh...mana tahu nih hihihi...terima kasih Kay...muaahh!!!! heeeee

      Delete
    16. oooowh yes dah tahu dah !!! hahahaha.. take care kakak !!

      Delete
  26. Blogger bernama si Jari manis
    Dipandang selalu bertambah manis
    Masa Raya kurangkan yang manis
    Takut terkena kencing manis...

    Selamat Hari Raya JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...pantun Pak Lang yang paling sweet

      Pak Lang Mie gelaran di beri
      Penulis blog Jalan Jalan
      JM terima nasihat di beri
      Risau nanti dah tak boleh jalan

      Delete
  27. Selamat hari raya maaf zahir batin JM. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..sama-sama Sue...Selamat Hari Raya buat Sue sekeluarga ye

      Delete
  28. Selamat hari raya juga untuk JM...semuga selamat fi mana saja berada..ampun dan maaf juga dipinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari juga buat Nekcik sekeluarga

      Delete
  29. Selamat hari raya akakku sayang! Moga lebaran ini disulami warna-warni ceria. Mehla datang beraya rumah saya! Makan kuih sebalang dua hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya cikgu Ceketed!!! sebalang 2 tu tak cukup..kalau sis JM yg makan wajib 4-5 balang :-) tapi satu balang satu biji je

      Delete
    2. alaaaaaaaaa... kak farah ajak SJM je ke...
      ini tidak adil...

      teng teng teng....

      Delete
    3. jangan makan balang sudahla...haha

      Delete
  30. Fullamak! Boleh jadi peserta pantun peringkat kebangsaan nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : heheheh...pantun biasa2 aja tu Mbak!

      Delete
  31. Selamat hari raya aidilfitri...maaf zahir & batin... semoga bergembira di bulan syawal... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya juga buat Fiza ye

      Delete
  32. Selamat Hari Raya .....

    Dari saya yang jauh ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jali!!!! selamat hari raya....jauh di mata tetapi dekat di hati...ehehehehe

      Delete
  33. selamat hari raya kak JM.... maaf zahir dan batin yer :D Muah! Kalau drive, hati2 yer :D ingat kita sayang kak JM tau! :D Nak duit raya plss!! :D hihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya!!!! tahun ni beraya di perantauan ehh...cian dia...Selamat hari raya...love u too!!! Duit raya? eheheh....habis bayar GST hiksss

      Delete
    2. kat aisya tak request pantun ke? dia tapau pantun bahasa German satu...berbelit lidah nak baca

      Delete
  34. Selamat Hari JM...wah rindunya nk komen kt sini. Selalu singgah baca jer :) Ezan nk ambik kesempatan nk minta maaf kat JM klu ada salah silap Ezan. Wpun dlm alam maya ni tp kite still sahabat kan..kan

    take care JM

    eh JM beraya kt mn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Ezan!!! u still my friend...Selamat hari raya...kosong-kosong yek

      Delete
  35. Selamat hari raya JM
    Semoga lebaran disambut dgn keinsafan dan kegembiraan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Liza...same to u..selamat hari raya!!!!!

      Delete
  36. Selamat Hari Raya Aidilfitri, JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh Diana Teo...thank u still drop by sini....Terima kasih ya....

      Delete
  37. Selamat hari raya JM...mohon ampun dan maaf kalau ada salah silap sepanjang kita bergurau senda di alam maya...heheehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Deanna...not to worry..kosong-kosong ye..bila balik ke semenanjung?

      Delete
  38. pandai berpantun yer...


    salam aidilfitri...
    maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pha Is...minta pantun satu boleh? hikks..pantun ye bukan kerang hihihi

      Delete
  39. jari manis jarinya tak masin.
    jari masin jarinya tak manis.

    mohon maaf lahir dan batin.
    untuk mbak JM yg manis.

    pantunnya ngak nyambung ya ? xix

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..Mas Gunadi!!!

      Mas Gunadi sudah beristeri,
      Isteri nya pula manis orang nya,
      Sempena hari raya Aidil Fitri,
      JM mohon maaf jika ada salah dan silap ya

      Delete
  40. Sis JM...
    Taqobbalallohu minna waminkum”
    Semoga Allah menerima segala amal dan ibadah kita di bulan Ramadhan

    "minal 'aidin wal faidzin"
    Semoga kita termasuk ke dalam golongan yang kembali (kepada fitrah) dan golongan yang menang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn....terima kasih Huda...ishh..sis JM x pandai bahasa Arab...syukran tahu lah hiksss

      Delete
  41. Selamat hari raya, kak JM :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Farah...balik raya tak? ke beraya di obersea :-)

      Delete
  42. Salam Syawal, Sis JM! Macam mana raya so far?
    Makan juadah raya ingat kita kat sini tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Syawal Farrah!!! Raya tahun ni ala kadar je..GST hiksss
      Mesti lah ingat dak Farrah sorang tu

      Delete
  43. Pandang apa tu? Merenung di kejauhan ke....menunggu someone ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : menunggu someone masuk meminang ehhehehe

      Delete
  44. salam idilfitri maaf zahir batin jari manis wah pandai berseloka indah manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe....itu biasa2 je akak...belum boleh challenge Kak Paridah lagi...selamat hari raya!!!

      Delete
  45. Kreatip jugak JM ni yer, pandai berpantun bagai...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MyLife Ria...ilham datang secara tiba-tiba..pastu dh x de eheheh

      Delete
  46. JM yang memang MANIS ;

    Selamat Hari Raya !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jali!!!! Selamat hari raya!!!...nak pegi Canada huhuhuh

      Delete
  47. selamat hariraya cik JM yg juliterr tuu ., maaf zahir batin ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Wak!!! bila start keje?

      Delete
  48. Selamat hari raya JM.Takde trip ke raya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Cerita yang cantik tu....Selamat hari raya!!!..Trip on Syawal?..ada..ada..ada..opssss heeee

      Delete
  49. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin JM...mrs mohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Mrs...kosong-kosong....mmg tiada sengketa antara kita...not to worry okey...JM love u hikssss

      Delete
  50. Wah, pandainya JM berpantun.

    Selamat hari raya jugak.. kumpul duit raya ke hulur duit raya ni heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa!!!! Selamat hari raya!!! biasalah...hulur duit raya hikss

      Delete
  51. Replies
    1. Cik Viva!!! dah blk KL ke masih bercuti? Salam lebaran CV! Cik Irfa apa khabar? lama x dgr cite :-)

      Delete
  52. Salam jm..akak dh dpt gift dari jm tu. Ni no whatsapp akak supaya lebih senang kita berhubung sbb akk dh jarang on9;skrg ni.. 0189010340.
    Salam syawal, mzb ye jm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie...JM dah add...salam syawal....selamat hari raya maaf zahir dan batin ye akak

      Delete
  53. selamat hari rayaaa #salam5syawal hihi :)
    pat pat update gi manee syawal ni hihihi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farhanah : camat ari raya!!!! ke mana syawal ni? adalah!!!! hiksss....

      Delete
  54. Selamat Hari Raya sis JM maaf gak kalau ekin ada salah n silap ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Ekin..biasalah kita semua kan insan biasa....

      Delete
  55. maaf lambat BW blog akak... hari raya di Kelantan sibuk sikit ramai saudara mara sebelah aboh n ma mai raya rumah...ekin pulak pergi beraya rumah saudara mara aboh,ma n Abe penat mkn hahaha sampai buncit perut ni macam org ngandung...harap betul2 la ngandung ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin!!!! x sabar nk tahu berita gembira tu

      Delete
    2. buncit lemak hihihi... nk tunggu cerita gembira tu xtaw bila lagi...

      Delete
  56. pndai sis JM buat pantun hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin...pantun suka suki je hiksss

      Delete
    2. suka Suki Ok la boleh buat pantun ekin fail selalu Bab pantun Abe pndai hihihihi tnya dia kalau nk berpantun la

      Delete
  57. kad raya ngan sampul raya dah dapat before raya.. dah nak balik kerja baru posmen sampai.. thanks ye sis JM..

    ReplyDelete
  58. selamat hari raya untuk JM yang akak kasihi....

    ReplyDelete
  59. Salam lebaran sis JM..moga berbahagia beraya di mana jua,terima kasih sudi bertamu dan meriahkan blog siput saya,ampun maaf dipinta andai ada bicara maya yang sumbang aturnya dan mengguris rasa,moga ukhwah yang terjalin dilimpahkan rahmat Allah hendaknya...(mode bergurindam di pagi buta ).....Eidulfitri Mubarak!!

    ReplyDelete
  60. selamat hari raya aidilfitri JM....sorry la lama xsinggah sini....biasala kalau dh dok kpg....internetnyerr mcm kuih raya...kejap da...kejap xde teruss hehehehe

    ReplyDelete
  61. Wah berpantun-pantun raya yer JM... Salam Aidilfitri yer JM ^-^

    ReplyDelete
  62. Siap berpantun pantun lagi aihhh...
    Nak membalasnya xpandai plak

    ReplyDelete
  63. Selamat Hari Raya sis...maaf jikalau ada salah Dan silap saya ya

    ReplyDelete
  64. pandainya berpantun ... macam jarjit upin ipin :)

    ReplyDelete
  65. selamat hari raya aidilfitri JM.. maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  66. selamat hari raya aidilfitri untuk JM yang cantik manis:):)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang