You can click on me :-)

Wednesday, 1 July 2015

Siapakah Top Commentar Jun 2015?

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Kini JM kembali bersiaran selepas 'hibernate' almost 2 weeks.

Tiada mood untuk berkongsi pengalaman travel, tiada mood untuk menulis. Kekadang 'datang' satu perasaan ingin berhenti menulis blog buat seketika.

Jumlah story setiap bulan juga semakin berkurang. Ke manakah 'mood' itu hilang, adakah kerana Bulan Ramadhan..entah lah...

Summary List Of Story
Walaupun bilangan entri berkurang tetapi bilangan pengunjung sentiasa bertambah. Begitu juga mereka yang rajin tinggalkan komen di blog. TERHARU!!!!

JM juga banyak terima email dari silent reader....my blog as a guidance for them untuk travel backpackers...so thank you very much. Syukur kerana dengan cara ini JM boleh membantu.

Doakan JM agar semangat itu kembali pulih dan keinginan untuk berkongsi cerita dengan semua rakan reader..

Kembali kepada topik sebenar, korang nak tahu tak siapa yang memasuki carta Top Commentar Jun 2015 di blog Jari Manis : Travel List....Nak tahu...Jom!!


Surprise!!!!
Ini senarai Top Commentar Jun 2015. Adakah masih orang yang sama mengungguli carta? atau ada nama baru? atau orang yang sama?

Top 10 Commentar Jun 2015
Terima kasih buat mereka yang terenarai dalam Top 10 dan tidak jemu-jemu datang ziarah walaupun tiada entri baru. Seperti biasa mereka will get something from me...in shaa Allah antara cepat or lambat.

Kepada yang tidak tersenarai dalam Top 10 jangan susah hati, gundah gulana dan putus asa kerana JM akan terjah blog korang, tingkatkan pageview dan klik-klik iklan.

Terima kasih semua yang rajin singgah di blog Jari Manis : Travel List termasuklah mereka yang tidak tersenarai, JM tetap hargai kunjungan kalian termasuk SILENT READER.

"we as a blogger we support each other"
psst : JM faham bukan semua orang boleh menghadap blog hari-hari kan...blog bukan rutin harian yang wajib!

*************************************

Okey!!!! hari ni 1 July 2015, enam bulan sudah berlalu dan tinggal lagi 6 bulan kita akan tempuh tahun baru tahun 2016, adakah JM akan masih di sini nanti...tiada siapa tahu kerana Allah sahaja yang tahu segala-galanya. Tiada siapa yang tahu apa yang akan berlaku esok.

Sebagai orang Islam, mari kita tingkatkan amalan dan jauhi perkara yang mungkar dan takutlah azab Allah di akhirat nanti. Peringatan buat diri sendiri.

297 comments:

  1. Tahniah buat mereka yang tersenarai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka ni KAKI BOM Cik Mimie...sis JM je KAKI TRAVEL heeee

      Delete
    2. Ala sis JM pun kaki bom jugakkkk!!! Hihi

      Delete
    3. bagus la...bulan posa ni..xpyh main bom kat luar rumah..bom dlm blog ha

      Delete
    4. Kellllassssss saranan si ZF :)

      Delete
    5. Bom kat luar ilang tangan... He He He...

      Delete
    6. Bom dlm blog dpt kawan hahahaah

      Delete
  2. Semuanya memang kaki komen...hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa Cik Mimie pun rajin komen gak...sis JM tahu

      Delete
    2. Bukan kaki komen... Jari komain... he he he...

      Delete
    3. Betul..terutama kalau da jari manis...hahaahah

      Delete
  3. Replies
    1. kan Norma kan...terima kasih sudi jengah sini.....tarharu!

      Delete
  4. suka bca blog sis jm smbil verangan tgok negara luar w/pon bca je tpi dh rsa mcm ada kt negara tu jugak ;p
    rsa nye mcm dh lma tak komen kt sini tetiba eh eh top 10 hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..eh eh...buat2 terkejut kan hihihi..surprise x KopiO

      Delete
  5. tahniah buat yang tersenarai
    betullah tu JM, kita menyokong satu sama lain =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama sis JM x "sokong" YY..tunggu ye

      Delete
  6. ehhhh.....terselit jugak nama titew.....hihihiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna : tekezut tak? rasa nak luruh jantung tak hihihih..ke mmg dh tahu dari awal

      Delete
    2. Keh keh keh...dh selalu melepak sini ada hati nk terkjut bagai kan....

      Delete
    3. ahahaha..Deanna pandai wat lawak lah

      Delete
    4. buat2 la terkejut kak deanna

      Delete
    5. Kelakar lak sis D buwat2 terkejut :)

      Delete
    6. Kah kah kah...dh mcm kiah propa lak kan...

      Delete
  7. arhhhh... ini tidak adillll ... (sila bayangkan emotication marah kluar asap kat idung)...

    hahhahaha....

    minggu lepas tak leh akses blog JM ... kenapa ke ntah ler...

    hi trafiic bebeno nih... hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh!!!! takutnya..Nurul Huda dah nk tukar jadi NAGA hihih...sabor yunk sabor...puasa x hari ni hihih

      pesal lak x leh nk acces blog sis JM...tak de sekatan pun maybe ada masalah data internet lah tu...
      psst : hadiah sis JM belum pos..tunggu yek!

      Delete
    2. nhhas cer tengok bil letrik bulan lepas ada bayo tak? he he he..

      Delete
    3. Hahahaah...betul tu SS..ada kaitan dgn bil elektrik laa tu kan

      Delete
    4. Tak pon salahkan polis trafic... Keh Keh Keh...

      Delete
    5. hehehee.. xpe xpe dis month bleh try lagi =D

      Delete
    6. Hahaha nampak tak CT gigih memberi semangat!

      Delete
    7. Haha ... bil letrik yer... ptt roboh kn je tnb putrajaya tu...

      Henfon murah katanya...
      Ting tong lh kot...
      Data plan x pnh habis ...haha...

      p/s : x komen sbb nak adiah ... tp sebab jeles tgk .... apo bondo yg korang sembang meriah sgt sampai beratus2 ni...

      Haha... jeles kita

      Delete
    8. Sebenor nya... dia nk suh buat kerja ...

      Haha ...

      Ini datang opis pepagi ... g bukak blog JM dulu... lh... blog ss dulu lah...
      blog sis farah dulu lh n etc blogger.

      Dh mcm agenda wajib setaraf ngn kewajiban mmbuka laman web jbtn setiap pagi...

      Hahaha ....

      Delete
  8. sy dah dapat dah "something" dari JM tuhhh....suka sgt2....sesungguhnya...saya pun tidak mengharapkan apa bila selalu melepak di sini melainkan suka menyelitkan diri dan suka baca apa yg JM tulis dalam blog nihh....hehehheeheh

    tp kalau JM bagi.....tak cukup nyiru....sebesar stadium sy tadahkan...hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamoi!!!! jgn tamak hihihih....alaa...kalau Deanna x datang komen sedih JM tau...

      Delete
    2. Aah SS pon sedih... He He He...

      Delete
    3. Alaaa...kita pon sedih kalau kwn2 kita sedihhh..sobbb sobbb..kari plss..eh tisu plssss....hihihihi

      Delete
    4. wah...kalau semua sedih..basah blog JM nanti

      Delete
    5. Jay Emm kan dah biasa basah! Ha Ha Ha..

      Delete
    6. Amboii..basah ketiak ka hahahah

      Delete
  9. Kadang memang kita ada masa....kita xde mood untuk menulis....sy pun sama....kena amik masa skit..tp bila dah bersemangat balik....rasa mcm tercabut keyboard sebab laju sgt menaip.....hahahahah....lambat atau cepat kita update blog tu tak penting.....yg penting apa yg terhasil daripada penulisan kita dapat memberi manfaat pada orang lain....hihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha...kalau tercabut keyboard x per leh beli baru..kalau HURUP "P" ye yg prob harus kah ganti baru?
      Yeayy!! komen Deanna mmg Win...JM bagi 5 bintang hihihih

      Delete
    2. Wahhhhh! Skemaaaaa nyaaaa komen si Kari... Kari komen pon dah boleh dapat 1 entry... He He He...

      Delete
    3. JM...kalau huruf P tercabut mmg kena beli baru...ngeri tauu pelat P...kah kah kah

      Delete
    4. SS....konon2 nk tmpang entry kt blog JM...kah kah kah

      Delete
    5. Deanna..x perlu tumpang...tolong tuliskan boleh?

      Delete
    6. JM..kalau sy tlg tulis nnti asik entry kari jer kang kah kah kah

      Delete
    7. ekin tak ada semangat gak nak tulis blog huhuhuhu

      Delete
  10. Sekejap aje 6 bulan telah berlalu kan...JM kan..kan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mrs A...ni ha..kita puasa pun dah half of the month...selamat berpuasa Mrs A

      Delete
  11. ehh ada jugak nama Eyda.. ingat tak masuk dalam carta.. yelah bukan selalu singgah sini bila kesibukan melanda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eyda....sis JM faham...

      Delete
    2. Eyda...bila da kesempatan je bru dpt terjah blog kengkawan kan heheh

      Delete
    3. kedatangan kalian sentiasa di tunggu2 :-)

      Delete
    4. skali singgah qada balik semua entries... baru kena gayanya..

      Delete
    5. Sorry ye sis, saya baru hari ni sempat mendarat di sini.

      Delete
    6. Xpe farrah...utamakan yg mn ptg dulu....ecececehhh...dh mcm tuan umah lak dia hahaahahah...ampunnn ye JM

      Delete
  12. Lya pun da jrg da on9 blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asha Lya..orang tu sibuk menjahit..lebih banyak income hihihih

      Delete
  13. alahai... kiter dh lama xda snarai dlm pengomen JM.. lma sangat kiter menyepi.. lani baru nak start enjin balik.. huhu

    ReplyDelete
  14. tahniah pengomen tegar yg tersenarai tanda sentiasa memberi sokongan kpd blog yg mesra n bnyak info travel ni...

    ReplyDelete
  15. Asalamualaikum jm...berbuka apa ari nie....

    Jangan hilangkan semangat untuk buat entri...walaupun sepatah ayat dah memadai jm...( itu umpama aje..jangan pulak jm betul2 buat sepatah ayat aje 1 entri...huhu )

    Baju raya warna apa jm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak yan...baju raya sy kaler ijo petronas...nyebok jer bgtau kah kah kah

      Delete
    2. Baju raya SS biru pink! Saje nak beritahu... He He He..

      Delete
    3. SS...sama la kita kan...org xtya kita tlg bgtau kah kah kah

      Delete
  16. salam ramadhan, penat kan asyik memblog saja, rehatla seketika tak mengapa, lgpon blog bukanlah hak milik kekalls., (ayat skema jeer )

    ReplyDelete
  17. Congrats everyone! Bravo bravoooo! Tepuk tepuk tangan! Kebabommmm! Dam Dam Dum bunyik mercun! Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mercun ke bom tu SS?? Hahhaha

      Delete
    2. Haippp SS. Jangan main mercun!

      Delete
    3. SS sepatutnya juara carta kan,.. Kan,...kan,..

      Delete
    4. Versi SS tak ada kat pasaran... He He He...

      Delete
    5. SS... nk main mercun mn blh main sorang2...

      Dari jaybee ke putrajaya lah kita lawan...

      Amacam .. ada berani....

      (Sambil bayang kn emotication angkat kening double jerk)...

      Hahaha

      Delete
    6. SS..nk bunga api jugak leh x??? Haahahah

      Delete
  18. Jay Emm kena ada mood! Aja Aja Fighting! Come on... You go gurl!
    * siap pom pom skirt pink... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh dah macam pompom gurl

      Delete
    2. Kasi semangat kat Cik Jari Manis lemak berkrim disukai ramai ni supaya rerajin skit.. he he he..

      Delete
    3. Comeyy tak pom pom girl tu SS? Hahaha

      Delete
    4. betoi tu.. jangan dilayan mood yg kelaut tu Akak JM.. paksa diri hehehe.. kesian pminat dok tnggu..

      Delete
  19. I like July... So SS nak request... Entry Airport Korea masak kicap satu... Entry Rinjani masak kari satu... Ok? Boleh hidangkan? keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang lain macam tu yang SS nak... Mengidammmmm lah katakannnnssss! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. Hokayy...nak yg kari dulu yerr....kah kah kah

      Delete
    3. ekin pun suka July ramai family punya besday... yg penting besday ma hari raya pertama ini buat ekinteruja sangat....

      Delete
    4. Nk entry Rinjani tu jugakkkk

      Delete
    5. Manaaaa? Maaaanaaaaa order nih Jay Emmmm????? Tak sampai2... Iskksssss....

      Delete
    6. JM.... mn sambungan lombok....
      lekaih lah...

      Haha... turn on mood demand ...

      Delete
    7. Sy pun masih setia tggu order ni SS...hihihhi

      Delete
  20. hemmm........... dulu-dulu saya pun rajin lepak kat blog... kalau tak masuk blog 1 hari pun dah rasa rindu nak baca N3 kawan2 rindu nak update N3 sendiri.............. tapi

    sejak dua menjak... blog saya juga dah mula sepi dari N3 baru....... sekarang ni kalau rajin ada lah terjah blog, N3 pun makin lama makin kurang..... mood seperti sudah hilang terbang jadi debu.

    ReplyDelete
  21. adalah betul tu senarai ekin di atas macam tak percaya ni.. rasa be kurang jah bulan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin pun dh jadi ratu bommm...hahahah

      Delete
    2. Tahniah cik Ash mengungguli takhta nampaknya

      Delete
    3. hahahaha kak D ratu bom slow sikit dah ni

      Delete
    4. memang pun.. kalo bom memang berdas das dia debik..

      Delete
    5. hahahahaha berdas dad ya tugggu nk p htr mercun lg ni

      Delete
  22. tahniah kepada semua yang tersenarai di atas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah utk saya ...

      Ehhbb ....haha . Motip sangat

      Delete
    2. Tahniah utk semuaaaa hahaahh

      Delete
  23. terima kasih sis JM menceriakan ekin menjadi sahabat alam maya ni.. love you forever sis JM hahaha speaking English nah ekin ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Love forever katanye... Hi Hi Hi...

      Delete
    2. Luv u forever ever ekin hahaahah

      Delete
    3. Oh My English... I'm broken... He He He..

      Delete
    4. OML....

      owh my language
      #sakitnya tuh di sini...

      Delete
    5. Ohhh..yeszz my manglish...hahhaah

      Delete
    6. SS ekin xreti English la

      Delete
  24. Tahniah kpd yg tersenarai.
    IndyaAllah sentiasa perbaiki diri kpd yg lebih baik :)

    ReplyDelete
  25. boleh tak saya nak teka...
    saya rasa mcm SS ja... sebab xda dalm senarai plak SS dlm top tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ke mana pulak si SS tu... He He He...

      Delete
    2. SS g sembunyi d sbalik cawan katenyerr hahahaah

      Delete
    3. Cukup ke cawan? Bukan mangkok? He He He...

      Delete
    4. kan.. SS hilang dari carta.. ada konspirasi ni..

      Delete
    5. Ini satu konspirasi ...

      Ini perlu di selamat kan....

      Sambil bayangkan emotication abam polisi

      Delete
    6. Pinjam je "selimut harry porter" yg blh jd halimunan tu ...

      Dulu2 masa universiti tyme .... bercita2 gak nk ada "selimut halimunan" tu... kot2 blh g curi tgk kertas soklan....

      Huhuhu... teruk btl perangai...

      #insaf ....

      Delete
  26. peringatan buat saya jugak tu.... kita tak tahu bioa kita akan pergi...
    sama2 kita tgkatkan segala amalan yg baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh keh keh..sakit perut gelak...keyboard biol lak peginyeee kah kah kah

      Delete
  27. Fuhh.. saya akui mmg susah nak tercalon dlm top 10 komentar tu... huh.. mencabar.. Napun, walau apa pun akan saya ttp kunjungi blog JM ini. Bertandang ke sini ibarat mengembara bersama JM.. Salam ceria Julai.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bro Kk bukan mudah nak berada dalam top komen di Blog sis JM

      Delete
    2. senang jah nak masuk abg KK dlm top komen JM guna bom nuklear hahahaha

      Delete
    3. sengit seeeengit !! kalo CT x mampu nk jdi juara.. kalo dapat kekalkan msuk carta pun d ckup baik..

      Delete
    4. Haha... x pnh cita2 nk masuk carta ...

      hy nk join memeriah kn suasana sbb blog kita bosan ....x meriah mcm blog jm ...
      hihihihi... blog kembar JM si SS tu pun sama...

      Hahaha...

      Apa benda lh yg d borakkn...

      #senyum

      Delete
  28. semoga 6 bulan yg tinggal di tahun 2015 ni, baik-baik saja...kalau ada ujian, semoga dapat kita tempohi dgn jayanya..

    ReplyDelete
  29. Tahniah kepada semua reader Blog Mbak JM, tahniah juga kepada saya..hehe.

    ReplyDelete
  30. Sob, kita dah tak ada ruang utk singgah2 blog sbb kita bz.
    Blog sendiri pun dah berhabuk.. acaner? :-(

    ReplyDelete
  31. ala, tak tersenarai..takpelah, saya doakan blog Jari Manis ni terus maju jaya dan tuan tanah akan ada mood nak update entry ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT skali Kak Sal.. kadang2 shari 2/3 entry pastu senyap sminggu..prangai teruk tol..

      Delete
  32. eh...nama ai takder laaa...hiks

    ReplyDelete
  33. JM, sya pun sama.. kadang-kadang tak ade mood langsung nak tengok blog, apatah lagi nak menulis... huhuhu

    ReplyDelete
  34. tahniah..top komentor
    depa tengah senyum simpul sambil tunggu posmen lalu

    ReplyDelete
  35. JM...dah terima hadiah ....sorry lambat inform.

    ReplyDelete
  36. Widget ni rosak ni... Hehehe kenapa nama saya tak ada sori sistem JM saya lama tak hadirkan diri di sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul laaa tuuuuu aRz... Widget ni rosakkkkkkk! Sebab Jay Emm tak bayo bill internet.. keh keh keh..

      Delete
    2. hahahaha bleh plak uols salahkan widget ^^ ayoyooo..

      Delete
    3. Abis nak salahkan sape? Keh Keh Keh...

      Delete
    4. Salahkn KRU sbb dia pnh buat lagu "salah siapa"...

      Ehhhh .... yer ke....
      memandai je dak tecik ni...

      Delete
  37. tahniah buat semua.. sama la mcm nina..mood ke laut

    ReplyDelete
  38. Tahniah buat mereka yang tersenarai :)

    ReplyDelete
  39. Tak tahu kenapa, tapi rasa sayu je hati baca part yang last tu. Terima kasih sudi mengingatkan sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tugas kita sesama rakan jugak.. ingat mengigatkan =D

      Delete
  40. sis selalu confius dgn entry JM dan SS . rasa mcm dah baca tapi rupanya yg dah baca tu entry SS ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe diorang en brpisah tiada.. gitulah jadinya..

      Delete
    2. Komen ni WIN.. Kah Kah Kah... Adeiiii lawakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkssssssss!

      Delete
    3. Seriously .... 200% setuju dgn qaseh...

      Gua pun confuse kadang2....
      hahaha...

      Delete
    4. SS dan JM berpisah tiada ...

      Delete
    5. Xde beza eh blog JM n SS hahaahah

      Delete
  41. sis JM jemput join GA kad raya nina ya :)

    ReplyDelete
  42. sis JM rajin komen.. so mmg ramai orang datang singgah sini.. hehehehe.. buat baik dibalas baiak, kata org.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiak tu apa?
      * Saje tanya... He He He...

      Delete
  43. hai kakak *lambai2*
    CT datang ni.. amboi dia bom blog kita hehehe..

    ReplyDelete
  44. yahuuuu namaku masih trpahat disitu.. nanti da abes contract keje bleh la mai bom slalu macam biasa.. sabaq naaa..

    ReplyDelete
  45. JM jangan la berhenti menulis, kami semua masih nak membaca tulisan JM... Hehe ^-^

    ReplyDelete
  46. Tahniah buat insan2 yang tersenarai kat atas...

    ReplyDelete
  47. Selamat Berpuasa JM...moga Ramadhan kali ni lebih bermakna buat JM...

    ReplyDelete
  48. Nampaknya kena lebih rajin datang sini....
    Selamat berpuasa JM

    ReplyDelete
  49. kaknoor dah lama tak jenguk kat sini JM dah pertenghan ramadhan, apa pun maaf zahir batin ya kalau ada salah dan silap, mmg tak berharap top comentar pun hehee sendri mau ingat lah kan ..

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum....

    Kehadapan JM,

    Sukacita dimaklumkan ....
    keputusan penyimpan mohor besau puteri-puteri blogger kaki travel ....dengan ini mengumumkan ....

    Drum roll.....
    ....
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...



    Bahawasanya ....

    Parcel JM telah kita terima ... hahaha...

    Tenkiu tenkiu .... penat kita salah kan pjbt pos putrajaya ..

    Jazakillah khayr sis JM ....

    Saya suka semua nya...

    Adek ku yg baru blk ostrolia ni... dia blaja bhsa korea ...

    Dia pesan...."SIS JMMMMMMMM.... ADEK NK IKUT G KOREA .... JOM LAH KITA PERGI SEKALI LAGI"...


    Ha ... dgr tu JM ...hihihi....

    ReplyDelete
  51. Eh.... dh ter send plak komen tu... x abes mmbebel lg ni....

    Btl lh henfon ku weing dah ni... hihihi...


    JM.... baik jm kabo.... JM anto by hand ea?

    Ptg smlm kita bukak lettee box tu... ada promo tupperware je...

    Pagi td kita bukak letter box tu ... empty...
    Pastu kita g kelas ...
    balik kelas kita bukak lg ... eh empty (mmg habit suka bukak peti surat sbb nk tgu bil letrik x sampai2 lagi ni....)...kang bergolap pulak...

    Lps blk kelas. Naik umah tgk ada parcel...

    Haha... dah tahu itu dr JM...

    JM baik ngaku... anto by hand kan kan kan...

    Dok dekat sini ea?

    Jom g ngeteh (tp nk minum air milo)...

    Hahaha....

    ReplyDelete
  52. JM... kita pun pnh je rasa nk berenti tulis blog...
    tu yg tahun lps entri sangat sikit ...

    Mood merudum...

    Reason : sibuk dan kita slalu rasa ... masa yg kita ambik utk karang blog.... bukan kh lbh baik kita manfaat kn p tadabbur alQuran... seriously...

    Tapi kita kuat kn semangat ... tulis lah sesuatu yg bermanfaat ... moga2 dgn penulisan kita ada manfaat utk pembaca dan moga itu salah satu jln utk memudah kn laluan kita utk capai redha dan cinta Allah....

    Bukan kah manusia yg baik itu ialah yang bnyk mndatang kn manfaat kpd orang lain...
    Dan blog jm ... bnyk bg manfaat utk traveller...

    Insya Allah...

    Love u JM....
    Kipidap....

    Semoga terus berkarya yer....

    p/s: JM ... jom g teraweh sama ...

    Kck ati tau dok kt sini tp x nk jumpa kita ....

    (Sila bayang kan emotication crying the river)....

    ReplyDelete
  53. JM... kita pun pnh je rasa nk berenti tulis blog...
    tu yg tahun lps entri sangat sikit ...

    Mood merudum...

    Reason : sibuk dan kita slalu rasa ... masa yg kita ambik utk karang blog.... bukan kh lbh baik kita manfaat kn p tadabbur alQuran... seriously...

    Tapi kita kuat kn semangat ... tulis lah sesuatu yg bermanfaat ... moga2 dgn penulisan kita ada manfaat utk pembaca dan moga itu salah satu jln utk memudah kn laluan kita utk capai redha dan cinta Allah....

    Bukan kah manusia yg baik itu ialah yang bnyk mndatang kn manfaat kpd orang lain...
    Dan blog jm ... bnyk bg manfaat utk traveller...

    Insya Allah...

    Love u JM....
    Kipidap....

    Semoga terus berkarya yer....

    p/s: JM ... jom g teraweh sama ...

    Kck ati tau dok kt sini tp x nk jumpa kita ....

    (Sila bayang kan emotication crying the river)....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa..dh leh tlg JM wat entry dh ni....best2...heheheehhe

      Delete
    2. Nurul...ni surat CINTA utk sis JM ke hihihih

      Delete
  54. alaa tak tersenarai lak ... rasa macam banyak dah komen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss...Puteri Wanita...SURPRISE!!!!!

      Delete
  55. eh baru perasan ... SS takde dalam list. hairan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puteri Wanita...SS low profail :-)

      Delete
  56. Sorry to all my dear friends and readers....JM belum sempat reply komen korang semua....terima kasih sudi datang sini...love u oulss.....

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352