You can click on me :-)

Friday, 11 September 2015

JM sayang korang semua!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,


JM SAYANG SEMUA READER BLOG!!!!!!

Nah Flying Kiss!!!..kredit ti Dreamstime!

entri teaser....ada masa nanti 

Sambung!!!!

Muaahhh!!!!!

psst : ada ke nak baca entri ni kih kih kih kih...
Okey.....sambung!

Mesti ramai pelik kan..pesal entri JM ni ciput je...biasa scroll 5min baru 'end' hihih....

YES!!! inilah entri SURPRISE!!!

Surprise 1

Kenapa JM up entri "JM sayang korang semua?" siapa tahu?

JM nak 'test' sebenarnya...ada tak yang akan cakap 'sayang JM juga'...'ofcoz lah sayang' ..'sayang JM ketat2' atau apa sahaja message yang menggambarkan rasa sayang....

Akhirnya...JM baca semua komen dengan senyum lebar KERANA ada beberapa rakan reader 'reply' seperti yang JM harapkan hihihihi....

Terima kasih kepada mereka Cik Mimie, Fidah Shah, Ezan, Kak Kamsiah, Deanna Morni, kak Paridah, Suida, Wawa, Kak Zakie, Kak Yan, Sal dan Abam Kie.

JM tahu yang lain pun sayang JM jugak tetapi malu nak cakap kan? kan ? kan? hehehe...masuk lift tekan sendiri.

Bagi yang tersenarai di atas, JM akan poskan ole-ole sebagai tanda kasih sayang..nak tak? okey...kalau nak sila emailkan alamat. Kepada yang pernah email sebelum ini tidak perlu email lagi.

Surprise 2

Inilah bukti yang JM sayang my reader blog. Sebagai penghargaan kepada yang tidak pernah bosan 'ziarah' blog JM...bagi rakan reader yang telah tinggalkan komen sebelum 22 Ogos yang lalu, JM bawa mereka bersama ke Redang Island...

Mari kita lihat siapa yang 'kena'!!!

Kedudukan Top Commentar Ogos sebelum 22 Ogos 2015
Tetapi kedudukan ini berubah apabila menjelang September.

Top Commentar Julai - Ogos 2015
Suprise yang kedua JM ingin beri penghargaan kepada mereka yang tersenarai dalam Top Commentar Julai dan Ogos 2015.

Jika lihat dalam list tu jumlah komen yang di tinggalkan memang MELETOP!!!

Hanya 4 entri sahaja pada bulan 7 dan 8 tetapi bilangan komen BERPULUH....

YES!!! jujurnya JM gembira korang 'melepak' di sini or komain di sini...Jadi kepada yang tersenarai JM telah BOM blog korang dan akan terus BOM dan JM janji akan 'beri' something sebagai tanda terima kasih. TUNGGU!!!

Kepada yang tidak tersenarai dalam list top komentar jangan gusar atau gundah gulana, JM tetap hargai kehadiran semua..."KUNJUNGAN ANDA AKAN DI BALAS"

Tidak lupa juga kepada silent reader, sudi singgah dan jadikan blog JM as travel guide. Terima kasih.

Surpise 3

JM akan hadiahkan something kepada reader SETIA, its mean reader yang tidak pernah 'missed' baca dan tinggalkan komen setiap entri sejak dari Jan - Ogos 2015 TETAPI tidak tersenarai dalam Top Commentar.

Surprise 4

Mulai September JM akan display just 5 Top Commentar for every month....kiranya apabila masuk bulan berikut nya baru JM REVEAL Top 20...surprise kan hiksss....

Itulah bukti JM sayang semua reader blog!

psst : buat Ibu Zarith dan MyLifeRia...ada juga untuk korang berdua.

267 comments:

  1. simple and direct to the point..so nice, it's ok JM .
    Semua orang yang datang di blog travel JM sure takkan rugi punya seolah dpt melancong bersama...
    tak caya korang klik sekarang ya..hehehe bantu promot.
    Sekarang ni ada free baca2 blog kekawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul memang tak rugi kan cikgu etuza

      Delete
    2. cikgu Etuza!!! terharu baca statement ni....terima kasih....hiksss

      Delete
    3. ececececeh...betul ke ArZ heeeee

      Delete
    4. Yelaaa sis JM cuba tanya sapa rasa rugi sila angkat tangan

      Delete
    5. betul tu sokong statement tu..

      Delete
  2. Ada...ada...Cik Mimie tengah baca ni...siap komain lagi...hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik mimie baca apa? Drama lom mula... Ha ha ha...

      Delete
    2. Hahahaha...tajuk drama "JM Sayang Korang Semua"

      Delete
  3. Cik Mimie pun sayang Sis JM jugak...#muahmuahciked :)

    ReplyDelete
  4. Ok, akan ku nanti sambungannya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedia popcorn pelbagai perisa ye cik mimie...

      Delete
    2. Wah banyaknya dia komenhehe

      Delete
    3. kena sabar menanti sambungannya cik Mimie..

      Delete
    4. Hehehe..baru sempat baca sambungan dia hari ini :)

      Delete
  5. Adaaaa......
    Kita semua pun sayang JM....mmuuuaaahhh!!

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Ss..ada berani tak buat entri pendek cam ni...

      Delete
    2. tak boleh lawan entry 'kosong' SS..tu lagi legend!

      Delete
    3. Pendek kan? Panjangkan sikit sis JM

      Delete
    4. SS punya entry 'Kosong'... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. entry kosong SS lagi hebat.. hehehe..

      Delete
  7. Amboi...nie entry nak ambik hati lah nie yer hehe
    Yelah Ezan pun sayang kat JM hehe

    p/s: cepat2 update entry tau

    ReplyDelete
  8. Salam sayang, sis JM. Miss you!

    ReplyDelete
  9. Eh jap,...ni agak2nya entri teaser utk citer travel yg mana satu eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon sampai dah lupa Jay Emm dah sampai mana... Rasenya semua entry tergendala semuanya teaser... Ha ha ha

      Delete
    2. Hahaha kita tunggu jela kak Farah

      Delete
    3. Hihihihi mari kita sama2 tunggu dgn tabah :)

      Delete
    4. hahaha rasa tertanya2 tak Kak Farrah ? entry yang mana ni.. hahaha..

      Delete
  10. JM, Update cepat sikit. Tak sabar nak baca pengalaman mengembara..

    ReplyDelete
  11. titeww pun sayaaaaaaaaanngggggggg...JM hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhhh! Panjanh berjela sayangnya!

      Delete
    2. hahahahhaha.....kalau xdpt hadiah pun titew akan tulis panjangggg jugakk

      Delete
  12. salam sayang JM yg comel ..moga ceria gembira di jumaat mulia....

    ReplyDelete
  13. tu je? sayang jugak kat Jay Emmm... <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah... X kan tu jek? Keh keh keh...

      Delete
    2. Rasa2nya entri ni ada sambungan berganda-ganda tak? Macam entri Ada Apa dengan Julai Kanda SS :)

      Delete
    3. Yelah,...memang tak de. Dah betul2 abis :)

      Delete
  14. Replies
    1. Haha.. Nampak keikhlasan JM dalam setiap entry.. Muahh laa ciked..ngee

      UNTUNG SANGAT kan JM kita..

      Delete
  15. wahh tetibe ucapan dalam hati ada mini zoo di pagi jumaat..hehehe...nak ke mana plak ni JayEmm kite? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih,..dlm hati ada mini zoo? Nape mini? Haiwan tak byk sangat,... :)

      Delete
    2. apa kaitan dgn mini zoo? sebab ada panda ke? keh keh keh

      Delete
  16. I'm right here waiting for u, Jeh Hem. πŸ˜†

    ReplyDelete
  17. Asalamualaikum jm..selamat pagi...kak yan tengah baca ni jm :-))

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. jangan ketat2 sangat... kang melekat! susah nak masuk jamban nanti! he he he...

      Delete
    2. Haip..nak kena peliat telinga yer ss ..:-p

      Delete
  19. Salam sayang dari kakak juga buat JM..

    ReplyDelete
  20. giler tak ada orang baca! JM tulis satu dot je pun boleh dapat 400 pageviews..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul... entry kosong pon berduyun baca!!!! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Orang memang akan serbu. Nak tunggu entri baru punya seksa ;)

      Delete
    3. hahahaha epic komen Kak Sal.. betoi.. cuba kita yg buat entry 1 dot.. haaaareeeeeeemmmmm..
      sorang tak komen =P

      Delete
    4. ada..orang komen 'tertekan butang publish ke?' hahaha

      Delete
  21. Sayang JM jugak! mmmmuaahhh balik!

    ReplyDelete
  22. Laaaa...pendeknya entry...hehehe...Ada jer yg baca nih.

    ReplyDelete
  23. Ada gak yang nak kena cubit jap g ni...

    hahahaha... main main na...

    haippp...biasa tuh

    ReplyDelete
  24. This weekend Jay Emm banyak masa... Dah boleh draf... Ok?

    ReplyDelete
  25. nakk teaser....!

    nak isi...!!

    nak lagii...!!!

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. kite pakai cacing.. dia ikan! x sama x sama x sama... ha ha ha...

      Delete
  27. My dear all yg komen dari awal pagi hingga 9.30mlm ni...akhirnya JM 'dapat' apa yg JM nak...ehehehe...terima kasih semua kepada yang respond..YES!!!! JM dah tahu siapa yang 'sayang' JM....so...nantikan entri sambungan dari JM jap lagi eh...so lepas JM nak edit...jangan lupa datang balik tau..

    'entri suprise' sebenarnya..so rugilah siapa yg tak komen sblm JM edit entri ni eheeheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! SS tak cakap sayang laa sebelum ni... SS cakap dalam hati... Jay Emm dengar tak? Kah kah kah... Larikkkk!

      Delete
    2. Huhu memang suprise sangat2..terima kasih jm...:-))

      Moga murah rezeki lagi..amin..

      Delete
    3. Saya cakap salam sayang. Tu kira sayang gak tau! Hahahah

      Delete
    4. Ros tak sempat baca entry teaser tu. Datang baca dah ada entry suprised ni..:)

      Delete
    5. Ros tak sempat baca entry teaser tu. Datang baca dah ada entry suprised ni..:)

      Delete
    6. Wawa datang lagi, waaaa lupa nak email address.. Wawa dah email tau.. Hehe

      Delete
    7. Cikgu Ceketed mempertahankan statement nampaknye... keh keh keh...

      Delete
    8. Tak leh lawan statement orang tu cakap sayang dalam hati! Hihihihi

      Delete
    9. alaaaa akak.. cem mane ni.. CT baru singgah sini hari ni.. huuurm =(

      Delete
    10. Ala sedih sgt ekin lambat singgah sini... bukan xmaubsinggah ekin ada masalah la..

      Delete
    11. Ekin pun sayang sis JM walaupun lmbt muncul kat sini

      Delete
  28. Untunglaaahhhh orang tuh ramai yang sayang kaaannn !!!

    Hahahahahahahhahaa

    ReplyDelete
  29. Hilang segala kesedihan akak malam ni...terima kasih Allah kerana hadirkan insan2 di alam maya ini disisi yan..

    Terima kasih jm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorrr... sedih nape plak nih? cer citer....

      Delete
  30. Alamakkk... Kena cakap syg ker? cakap dlm hati syg JM bole tak... Almaklum la mummy pemalu.. Heheheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite geng mummy!
      * I is femalu... keh keh keh

      Delete
    2. Hahahahha SS femalu biaq betui?! Ker pokok semalu.. Hahahhaa larikkkkkk

      Delete
    3. isskss... mummy jangan bocor rahsia kat sini... kih kih kih...

      Delete
    4. boleh boleh.. kirimkan sayang di angin lalu pun boleh..
      nanti sampai jugak kat putrajaya nun.. kalo x sesat =P

      Delete
  31. Walaupun Zumal tak pernah sampai Redang tapi rasa teruja bila nama Zumal dapat singgah di pasiran pantai Redang tu... Thanks JM kerana bawa Zumal ke Redang ^-^

    ReplyDelete
  32. heheheh...ada juga tu terselit....

    ReplyDelete
  33. rindu JM yang lama ....yang selalu updet kisah jalan2 .kannn ...akak sekarang gantung tiket , baca cerita makan angin oarang lain je le

    ReplyDelete
  34. Maish tidak maampu untuk tersenarai dalam ccarta hit tu, sedih sedih ..

    ReplyDelete
  35. Wahhh banyaknya suprise dari sis Jm.. tanjat gegirl ;)

    ReplyDelete
  36. Alaaaa.. kita pun syayangggggg sis Jm. Hihihuhu

    ReplyDelete
  37. nampaknya kaknoor kena selalu beli tiket kesini nampak nya ni JM

    ReplyDelete
  38. terimaksih JM sudi singgah blog kaknoor

    ReplyDelete
  39. terus memalam buta ni dtg sini wlaupun dah nak titun hehee

    ReplyDelete
  40. waaaaaaaaaaaaa.....dh ada sambungan.....macam mana xtau nihhhh.adehhh...jap nk sambung baca...

    ReplyDelete
  41. waaaaa....rupanya sy dh jejak ke pulau redangggggg....bestnyeeeeeee.....terasa nyaman udara nya...hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam nak terjun laut tak?
      * Jeling Jay Emm dengan penuh makna... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. bhahaha samalah DM.. terasa hembusan angin =)

      Delete
  42. huihhhhh....banyaknyeeee surprise JM....tanjat gegel tauuuuuu.....kussss semangat.....hahahahhha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yah nak tanjat2 sangat la... ha ha ha ha...

      Delete
  43. Kena banyak komen la lepas ni... ;)

    ReplyDelete
  44. untung ada Orang sayang kita kan JM
    haruslah ada sifat sayang menyanyang
    biarpun antara sahabat
    moga kaseh sayang itu kekal abadi....

    ReplyDelete
  45. walaupun x tersenarai, mesti baca juga....*sayang dlm hati*..huhu..

    ReplyDelete
  46. wa,,, sayang JM gak.. JM banyak komen entry cik en.. hari ni baru sempat terjah menerjah

    ReplyDelete
  47. waaahhh sayaaaannggg JMMM..eh terpanjang pulak M tu hahaha eksaited =p

    ReplyDelete
  48. banyaknya surprise!! hehehe baik betul JM ni... tahniah pada semua yang disenarikan JM... murah la rezeki JM lagi lepas ni... :D

    ReplyDelete
  49. yeayyy di bawa bersama kak JM ke pulang redang...sob sob xpenah g redang lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kak Ira.. Ros pun tak pernah gi lagi.. teringin tu ada..

      Delete
  50. nasib baik terlekat jugak yg dalam bulan julai.. hehehe

    ReplyDelete
  51. Sayang JM juga, cuma kekangan masa, pastu dah kurang mood pun yea, tapi tetap rasa kehilangan kengkawan di sini, in shaa Allah satu hari jika diizinkanNya ada kemudahan dan kelapangan spt dulu, nak juga kembali meriah cam dedulu

    ReplyDelete
  52. wahhhh...blog akak dah makin maju dan berkembang besar empayarnya.....kalau saya aktif blog dalam setahun nih of course saya akan sellu jd top komentar .......btw,good luck and selalu jenjalan ..Insya-Allah blog nih sgt bermanfaat utk semua yg dahagakan ilmu travelling!

    ReplyDelete
  53. eh apesal ituhari cari entry ni tak jumpa? ... revert kpd draft ke? :p

    ReplyDelete
  54. tak tertaip perkataan sayang tu JM ... sebab my jari tak manis cam JM. dalam hati je boleh? :p

    ReplyDelete
  55. no.6 disini ... yang bersemadi kat pantai redang tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros nombor 7.. bawah sikit :)

      Delete
    2. Ros nombor 7.. bawah sikit :)

      Delete
    3. kat mana nak amik nombor tu? keh keh keh...

      Delete
    4. okay no8 lagi bawah mai lapor diri jugak..

      Delete
  56. surprise 3 tu agak mencabar la ... mencabar nak cari list komen dari awal tahun, good luck JM :)

    ReplyDelete
  57. bila baca semua komen kat atas ni ... wah kagum, ramainya yang sayang JM :)

    ReplyDelete
  58. eh baru perasan, banyaknya komen dari Puteri Wanita untuk bulan ogos ... dah terjangkit penyakit rajin komen dari JM ni ;)

    ReplyDelete
  59. tolong tolong, ada ubat tak? ... hahaha serious dah kena penyakit gila komen ni. untuk bulan sept pun masuk rank top 5 :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada ubatnya.... tapi ada satu cara... terminated internet.. hihihihi

      Delete
    2. bhahahaha aduhai CT memang tak mampu le nak masuk top5.. tah tah bulan 9 ni kena tendang keluar carta..

      Delete
  60. Walau pun okje tak komen tp Jari Manis tetap dlm ingatan ku.......ada tak mcm mengampu? Hihi

    ReplyDelete
  61. Wahh tahniah smua..walau xtrsenarai da klpgn pasti Lya singgah bw cne juga.thks Kak sudi singgah ke blog lya

    ReplyDelete
  62. diri tak pernah pi pulau redang, nama Ros sampai dulu :) tq sis Jm sudi bawa bersama :)

    ReplyDelete

  63. Oke, mulai bulan ini saya mau banyak-banyak berkomentar di blog JM biar masuk dalam top 5 list ... HeHe

    ReplyDelete

  64. Oke, mulai bulan ini saya mau banyak-banyak berkomentar di blog JM biar masuk dalam top 5 list ... HeHe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha mari2.. kita tinggal komen banyak2.. kasi Akak JM lenguh nak reply =D

      Delete

  65. Oke, mulai bulan ini saya mau banyak-banyak berkomentar di blog JM biar masuk dalam top 5 list ... HeHe

    ReplyDelete
  66. Assalamulaikum sis JM masa entri ni sis post ekin tak dapat on9 n komen taw.. kabel kena curi taw..

    ReplyDelete
  67. Wah terharu sangat nama cik ash dalam list terima kasih gak buat sis jm bom blog ekin

    ReplyDelete
  68. seronoknya terasa macam berada di Pulau Redang bersama kak JM.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Kak Eyda kan? Hehehe... tenang je rasa...hahaha

      Delete
  69. ehh nama Eyda ada laa untuk top komentar Julai dan Ogos..

    ReplyDelete
  70. saya juga sayang bangat sama kamu JM! =)

    ReplyDelete
  71. ni kiranya saya tersenarai juga ke apa ni
    dapat hadiah juga ke ni

    ReplyDelete
  72. nak sama level dengan mereka semua memang tak mampu
    tapi yang pasti memang setiap entry JM saya terjah

    ReplyDelete
  73. baru sekarang aje pandai nak komen sekali banyak
    dalam satu entry...wahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar dari sape tu?.. hihihihi

      Delete
    2. bhahahaha siapa mentor tu ? isk isk.. sapa ajaq komen cemtu..

      Delete
  74. KAK JM! SIHAT KEEE? Sorryyy dah lama tak jengah akak. Nak kejorr comentators pun dah semput. haha. Adoii.

    Jaga diri eh kak JM!

    ReplyDelete
  75. Eh..Eh...nama Cik Mimie ada terselit la..Seronoknya dapat pergi Redang Island..hehehe..Thank Sis JM :)

    ReplyDelete
  76. Tahniah kepada yang lain2 jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh Cik Mimie..ke mana lama menghilang

      Delete
  77. wow banyak suprise ni kat blog Akak JM hari ni.. baru ada kesempatan nak singgah baca.. nampak cem nama CT kena tendang keluar je bulan 9 ni.. huuurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT..sabar eh..biasalah tu ada masa turun naik kan

      Delete
  78. susah weh nak kekalkan carta kat sini.. saingan sengit..
    kalau nama CT kena tendang keluar.. jangan lupakan CT tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebut je SYM..semua kenal..so x perlu risau..kau tetap di hati heee

      Delete
  79. Rajinnye JM....mai semangat rajin tu sikit. Huhu

    BTW..sayang JM jugak <3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Pija..pesal lama x muncul..pat rajin sikit..psst! alamat masih sama ke?

      Delete
  80. Tahniah kepada yang rajin membaca dan komen di blog yang manis ini..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunny Yunus..rajin2 kan lah diri pasni eh hiksss

      Delete
  81. Huhuhuu.. untung ler sape yg rajin mengomen kat blog kak jm nie ... ok kak jm yg di sayangi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afif..itulah salah satu cara menghargai reader :-)

      Delete
  82. By the way dah lama tak dpt gift dari Kak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. TTBoy..ada gak utk Afiff ni...dalam preaparation..alamat masih sama ke?

      Delete
  83. suprise suprise suprise
    ala sis jm
    ayu pon sayang sis jm ketat2 jugak...
    sbb sis antra rakan blogger ayu tau..
    igt ayu menang GA dpt topop dr sis tauu...
    hehehehe bile la bulih dpt suprise dr sis jm plak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidayu Ayunie..mmg ada surpise utk ayu ni..tunggu! pernah email alamat kepada sis JM tak?

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352