You can click on me :-)

Tuesday, 6 October 2015

Teaser : Trip to Surabaya and Yogjakarta

Assalamualaikim sahabat-sahabat reader blog JM sekalian,

Ada yang rindu sama JM ngak heeee (mood : perasan)

Sekarang masih d Yogjakarta dan akan berangkat pulang jam 5.15 petang ni. Doakan JM selamat mendarat di Malaysia ya :-)

So layan dulu beberapa keping foto sebelum full story.

Percutian ke Pantai Gua Cina Malang Indonesia. Terletak di Malang
Pantai Gua China, Malang
Nak lagi?
Percutian ke Timang Beach Yogjakarta. Percutian ke Yongjakarta
Timang Beach, Yogjakarta
Percutian ke Yogjakarta - Perambanan Temple
Prambanan Temple, Yogjakarta
Percutian ke Yogjakarta. Tempat menarik di Yogjakarta - Mount Merapi
Mount Merapi, Yogjakarta
Percutian ke Yogjakarta. Tempat Menarik di Yogjakarta - Borobudur Temple
Borobudur Temple, Yogjakarta
Kawah Gunung Bromo Surabaya. Percutian ke Surabaya. Tempat menarik untuk di lawati di Surabaya
Kawah Gunung Bromo, Mount Bromo, Surabaya
Tempat menarik di Surabaya - Gunung Batuk
View Gunung Batuk dan Mount Bromo, Surabaya
Tempat Menarik di Batu - Labyrinth Rondo
Labyrinth Rondo, Batu - Bertemu teman baru di sini
Inilah teman JM semasa percutian 6 hari 5 mlm di Surabaya - Yogjakarta

239 comments:

  1. yahuuuuu kakak dah balik yahooooo.. !!!
    amboi dia blackout yaaa.. sampai hati tinggal daku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. you pergi Melbourne tinggalkan dia, dia pun tinggalkan you..hehe

      Delete
    2. tak pe laaa... nanti kite ikat kaki dia ikut kite... kah kah kah...

      Delete
    3. i buat iklan kat blog i sapa sudi teman.. takdak sapa respon pung..

      Delete
    4. seoronokla sorang ke melbourne, sorang ke bromo...saya ja kat malaysia...jaga malaysia

      Delete
    5. sy xleh nk bygkan kalau kaki JM kena ikat...hahahahhaha

      Delete
    6. pakej tau DM.. ikat kaki JM skali ngan kaki SS dan HH.. ehehe..

      Delete
    7. Saya sokonnggggg! Nak ikat kaki kena ikat tiga-toga sekali :)

      Delete
    8. SYM : balasan!!! u pegi Melbourne ngan Sal lagi BEST..tempat sejuk..tempat sis JM pegi ni panas berdeting...

      Delete
    9. Sal! jom kita ke Kashmir nak? tinggalkan CT :p

      Delete
    10. Bulan 11 nanti SS lak tinggalkan JM..sob sob sob

      Delete
    11. cik Senah eh salah Sidah ke Suida.....pakai ikat kaki?

      Delete
    12. Date CT pegi tu SJM x boleh ikut...ada another trip ke Melbourne lagi tak?

      Delete
    13. alaah Arz tu...dia yang tak keluar

      Delete
    14. Deanna...kasihani lah daku...lepaskan daku hiksss

      Delete
    15. alaaa CT...SJM jalan-jalan obersea pun 5 kali je setahun tak banyak ngeh ngeh ngeh

      Delete
  2. topi tu topi.. bawak balik dak ? xda yang tinggal topi lagi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tutttt melekat... tuttttt pon tinggal... keh keh keh...

      Delete
    2. takleh bayang sapa yg tertinggal tuttt hahahha (icon tutup muka)

      Delete
    3. Lagi tak leh bayang kalu sape yang terjumpa dan kutip tuttt.. keh keh keh....

      Delete
    4. hhahahhaa... entah kenapa asyik nak gelak je baca comment ss ni...

      Delete
    5. tinggal topi ka tinggal apa ni....adoiii

      Delete
    6. aRz buat2 tanya...
      * icon mata...

      Delete
    7. Hahahahah komen arz komen naif la kononnya tu :)

      Delete
    8. CT..topi kuning tu beli semasa ke Krabi..Topi Pink tu..aduh!!! geram tul...tinggal dalam Van sob sob sob..jika x mmg melaram Ramlah Ram lah

      Delete
    9. Irra Yan!!! tuttt tu boleh JUAL tak?

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih Yummy Mummy...pic tu guna Samsung TAB je

      Delete
  4. gambar yang cantik dan menarik JM teruja kaknoor tengok lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Noor...gambar dalam blog kak Noor buat JM meleleh air liur tau

      Delete
  5. semoga selamat didalam perjalanan petang nanti ya ameennnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Noor..Muahh!!! alhamdulillah selamat sampai

      Delete
  6. tak sabaq nak menunggu cerita seterus nya nanti, jgn lambat update tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kena sama2 doa ada semangat nak update citer Kak Noor. Citer2 sis JM ni banyak yg tertangguh,..perap kasi jadi jeruk maman :)

      Delete
    2. Sabar ye kak Noor...trip Solo Bangkok pun ntah ke mana ni :-)

      Delete
    3. Cikgu Ceketed!! huhuhu..penyakit M datang lagi

      Delete
  7. Replies
    1. Yani Sanusi : menghitung hari untuk Autumn di Japan kan...lagi havoc dan menarik...i is jeles!!!

      Delete
  8. Semoga selamat sampai ke Malaysia Sis JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Mimie..Alhamdulillah dah selamat sampai...muah cikit!

      Delete
  9. Ta sabar nk baca story pasal Surabaya & Yogjakarta pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe rilek Cik Mimie.. tahun depan baru mula..

      Delete
    2. HAhaha...tahun depan..ades...kalau tahun depan, makin panjang la rambut Cik Mimie menunggu entry Sis JM t..HAhaha

      Delete
    3. Kihkihkih tahun depan baru mula ye :)

      Delete
    4. Cik Mimie...ahaksss...tunggu!!!!

      Delete
    5. Tunggu Cik Mimie naik pelamin dulu lah boleh?

      Delete
  10. Replies
    1. Anum dah sampai kan...time tu perlu pakai kain batik kan ke Temple

      Delete
  11. assalammualaikum JM.....saje nk lalu kejap sini....xleh lama2...masih outstation lg ni....nnti baru leh sambung baca....hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. drive thru jer dulu.....heheheh

      Delete
    2. Kari mampu beri tabik hormat aje...

      Delete
    3. hahahhaha...penat tauuuuu kawad tabik hormat nihhh.....

      Delete
    4. Saya drive thru flying kiss sikit kat Sis D. Nanti i datang jengah u ye,..

      Delete
  12. subhanallah cantiknya.. jangan peram lama sangat entry nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. marilah kite tadah tangan dan berdoa...

      Delete
    2. Aminnnnnnn. Moga tertunailah harapan kita semua dengan segera :)

      Delete
  13. semoga selamat pulang JM syg....seronoknya berwisata di negara seribu pulau yg amat indah view yg dipaparkan foto2nya tu....

    ReplyDelete
  14. ni baru teaser. tapi gambar cantik-cantik!

    ReplyDelete
  15. kawah tu... teringin nak pi jugak... ok, tak sabar tunggu full entry :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dah jodoh x ke mana dalam
      kawah bertemu juga... he he he...

      Delete
  16. kak JM, maintain pakai topi.. ayu jer :)

    ReplyDelete
  17. bestnya.. Jogjakarta is one of my wishlist place.. InsyaAllah satu hari nti akan ke sana..

    ReplyDelete
  18. walaupun nak baca entry ni tapi mrs tetap menantikan entry trip solo ke bangkok dulu yang keluar...
    cecepat update tau

    ReplyDelete
  19. Subhanallah...indahnya ciptaan allah....

    ReplyDelete
  20. Suka gambar no 5. Cantik model tu :D

    ReplyDelete
  21. lawa topi! pinjam boleh? semoga selamat sampai ye..ramai rindu JM ni!

    ReplyDelete
  22. Ibuk ibuk .. Ngapa topinya ngak warna pink... Hhehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorrrr tak tahu ke? topi pink dia kan tetinggal kat bangkok! cer baca entry solo! he he he...

      Delete
    2. Oh ye ker.. cian mummy asyik tertinggal train... huaaa

      Delete
  23. Apa-apapun gambaq ni memang ohsem... Mummy so jeles!

    ReplyDelete
  24. Sis jm.... welcome back home darling sistee....


    Hamvoiiii p indon.... tolong tiup jerebu ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adehhhhh tolong tiup jerebu? Copot paru2 sis JM nanti :)

      Delete
  25. Ehem ehem.... SJM nk pinjam topi....


    I pun nk bergambar meletop letop juga....

    Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak lagi meletop gambo pakai tudung saji.. he he he...

      Delete
    2. kasi je Kak Huda topi jerami..

      Delete
  26. Ehem ehem.... SJM nk pinjam topi....


    I pun nk bergambar meletop letop juga....

    Hihihi

    ReplyDelete
  27. welcome backk..silap teka..hiihi..cantik pantainya..

    ReplyDelete
  28. Asalamualaikum jm...insyallah jm selamt sampai..amin

    ReplyDelete
  29. Subhanallah..cantiknya permandangan....tiada yang lebih indah dari ciptaan Allah

    ReplyDelete
  30. safe flight.. !

    ehhh ! macam dah sampai je.... kan..??

    tak hujan kan...? tak de delay kan...?

    ReplyDelete
  31. Cantiknya gunung2 tu...pemandangan nya....bila agaknya boleh sampai sana...

    ReplyDelete
  32. Banyak juga tempat tempat yang menarik untuk diambil gambar...

    ReplyDelete
  33. Welcome back.. sure story best ni

    ReplyDelete
  34. JM tengok email akak bagi tolong respon!!!

    ReplyDelete
  35. saya kangen band samaa lorghh! he he he...

    ReplyDelete
  36. Naik kuda tak di Bromo tu...

    ReplyDelete
  37. wah pegi bromo... salah teka lah. Jogjakarta best n surabaya pun best. Nak pegi Bromo lagi, bila huhuhu tak tahu. Tak puas menikmati keindahan alam di Bromo.

    ReplyDelete
  38. nyaman je tgk picture pun...selamat kembali yer JM

    ReplyDelete
  39. Surabaya....teringat kawah bromo....sun rise atas penanjakan...

    ReplyDelete
  40. wahh! bestnyaa.. tengokkawah gunung berapi tu.. seram mak.. hihi..

    ReplyDelete
  41. Tengok gambar pun dah rasa teruja....tak sabar tggu story nya..hihi

    Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

    ReplyDelete
  42. Takbl rindu pun sisi JM hahahahhaha

    ReplyDelete
  43. wah syoknya jalan2 ke yogjakarta
    subhanallah cantik sungguh scenary di sana

    ReplyDelete
  44. Fuhhh...cover banyak tempat pergi...
    6 hari cukup ker JM

    ReplyDelete
  45. seronok tengok Jm travel tengok dunia...terima kasih share gambar2 cantik

    ReplyDelete
  46. Salam JM. Lama tak singgah sini. wahh JM sudah ke Surabaya, saya juga tahun lepas dah g situ. Naik kuda tak panjat gunung Bromo? ehehehe. Syokkan? Pemandangan nak turun dari kawasan Bromo tu pun cantik. Tapi saya pegi masa sebelum gempa bumi tak silap. Yang penting cuaca kat sana best! hehehehe. cepat update tao nak baca! ehehee

    ReplyDelete
  47. Malang sungguh gua kat atas tu..hehe..
    JMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...
    rindu.. :D

    ReplyDelete
  48. Banyak cerita bakal terperam..hehek..
    cantik2 gambar.. Aweks berbaju biru tu comel sangat posing gitu.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik dia tak berbikini... Keh keh keh...

      Delete
    2. Kalau awek tu berbikini, abis clear semua jerebu!

      Delete
  49. Tak sabaq ni tunggu cerita penuh..
    Penuh pengharapan dapat sampai dlm mimpi..kah..kah

    ReplyDelete
  50. Moga slmt smpai kak..x da jerebu ya kat Cna cntik jer view

    ReplyDelete
  51. Tu dia.. kaki tak tau nak duk senang sket kat rumah.. gatal berjalan jer hahaha.. jealous tgk Kak JM.. cepat update story nyer.. :D

    ReplyDelete
  52. pemandangan cantikkk,udara segar,langit biru....perfect holiday!

    ReplyDelete
  53. New post! Tak sabar tunggu entry trip ni, tengok gambar cun2 belaka

    ReplyDelete
  54. Seronoknya dapat tengok negeri orang dan makan makanan orang...

    ReplyDelete
  55. SS baru perasan... Dorang dah x suruh pakai kain batik lagi eh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. knape ss? klu gi sane wajib pakai kain batik ke?

      Delete
    2. Tak wajib... Sunat je kot... Ha ha ha...

      Delete
    3. Eh kene pakai kain batik ker? Huhuu..

      Delete
  56. JM Pantai Gua China,Malang tu ada gua ke kat bukit tu?..

    ReplyDelete
  57. Ha ah bunda pun nak tanya , tak jerebu ke kat sana?..

    ReplyDelete
  58. Gunung Batuk?..padan lah berasap...hehe

    ReplyDelete
  59. Kemain lagiks gaya posing yang kat borobudur temple tu

    ReplyDelete
  60. windu nak holidaylah JM....
    windu JM jugakkk layan entri holiday ni...

    ReplyDelete
  61. patutlah bayang tak nampak di arzmoha.com....

    rupanya menghilangkan diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sis JM datanglah...sabar...(sendiri tulis sendiri balas :p)

      Delete
  62. cantik tempat ni....banyak tak ambil gambar kat sini sis JM

    ReplyDelete
  63. Dear All commentar..sorry lambat reply your komen...balik dari bercuti power cable notebook lak rosak...so try reply guna tab ni tapi x lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe JM,take rest dlu.. tapi JM pasti tak sabar nak reply kan? hihi

      Delete
    2. Nak lancar letak minyak singer kat tab tu... ada laju macam mesin jahit tak? keh keh keh...

      Delete
    3. Oh itu perkara biasa.. kami dah biasa hahahaha..

      Delete
    4. hahahahaa nak lancar letak minyak gamat pun ok.. bisa lancar jugak..hahhaha :p

      Delete
    5. komen TT tu menarik hehehe...lancarkan dengan minyak 97

      Delete
  64. Wah! sangat happy Jm travel..kali ini ramai teman baru Jm jumpa..masyarakat di Surabaya tu mudah interact sebab bahasa agak sama kan JM..tetapi pemandangan tu wow!!! 100 % bintang kita bagi Allah..subahanallah JM..

    ReplyDelete
  65. JM dah keliling dunia..hai bila bawa kita sekalian..alamak lari kena tampar karang kan..hehehe

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum
    : )
    hai JM
    bestnya gi sana
    cantik gambar2 JM : )

    ReplyDelete
  67. Subahanallah..cantiknya pemandangan kat sana JM. Tapi bila tengok kawah tu rasa cuak pulak kot tetiba meletus ke gunung berapi tu huhu

    ReplyDelete
  68. wow ahkak!! curlass dengan topi tu. hehe.. lama tak skodeng sini, sibuk semedang, dah boleh skodeng dah, hehe..

    ReplyDelete
  69. wah syoknya ... banyak juga tempat yang JM pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgah nak drop link Top Komen yang JM request :) Klik Sini

      Delete
    2. ye Zie Has...cover tempat menarik di Surabaya dan Yogja

      Delete
    3. Terima kasih Zie Has share LINK tu..dah klik tapi masih blur cara nak buat...boleh share tutorial dalam blog tak? demand kan hiksss

      Delete
    4. ahaa.....dah tahu cara nak buat tetapi tak best tu sbb kalau pasang Widget tu hari ni...dia akan kira mula dari hari ni until 30 hari berikut nya huhuh...so bagi blogger yg komen before today komen dorang x di kira...aduh! sedih plak!

      Delete
    5. Hanya org tertentu yang akan di balas huhuu.. :P kihkihkihh

      Delete
    6. masalah top commentator nye widget kan ? yeeeee CT pun ada masalah. tu yang x update lagi huurm.. ada yg avatar tp x lawa bila masuk blog.. sedey..

      Delete
  70. teaser pun dah banyak gambar ... tak sabar tunggu entri nya :)

    ReplyDelete
  71. lagi tak sabar nak tahu jawapan teka-teki ... gigih menjawab, rasa macam salah ajer bila tengok teaser ni haha :p

    ReplyDelete
  72. semua gambar pun cantik-cantik ... bila nak ke indonesia ni? ermmm :)

    ReplyDelete
  73. kakak !! palli hapdetnya.. rindu dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali ikut la sis JM....bawa sal sekali

      Delete
  74. JM, kemana menghilang lagi.. U sihat ke?

    ReplyDelete
  75. Replies
    1. lawa tempat orang cantik tempat sendiri muahaha

      Delete
  76. Ya Allah terubat kerinduan dengan adanya drop muhibah JM di laman Etuza..serius drop komentar JM Etuza amat nantikan dalam diam..hahaha kedapatan mengharap yang tak pasti..kin pasti..akhirnya Jm drop komen..terima kasih blog ger JM yang baik hati..his!!! syukurilah wajah yag Allah beri JM. ..semua wanita ada kejelitaan kemanisan sendiri...so..hati yang baik tu yang jantiuk manis tu JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rindu saya ka cikgu etuza muahaha

      Delete
  77. JM tu cara kita hargai blog yang menghamparkan rerasa happy melihat dunia lain..tqvm..

    ReplyDelete
  78. wahh surabaya gituuu., wak nak fantunlar sikit., kihkih2

    Naik Beca Ke Surabaya
    Duduk dI Samping Bawa Lukisan
    Cari Pacar Nggak Perlu Kaya
    Yang Penting Dia Punya Warisan., ammvoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak cantik nampak cantik dia pakai NV hehe

      Delete
  79. Sis JM!! Rindunya!!! Janganlah lama sangat menyepi ye...

    ReplyDelete
  80. Amvoiiii..syok nyer dia pergi jalan-jalan

    ReplyDelete
  81. amboi JM..mantain ayu gitu dgn topinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap sis JM tak tinggal topinya bersama kenangan disana

      Delete
  82. ini yg best ni
    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    ReplyDelete
  83. bestnya dah pusing hampir 1 dunia !
    selamat berkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan saya arzmoha.com

      Delete
  84. Asalam Jm..haduiii..tak puas tau tengok gambar ..subahanallah di borbudur..maafi salah eja. Tengah kursus dua hari nangtuk dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...tengok gambar jela...nak pergi tu tak tahu bila

      Delete
  85. Tak sabar nak tunggu full update ni...selamat kembali ye JM....

    ReplyDelete
  86. JM kat mana ... jm jm kat mana...

    ReplyDelete
  87. Seramnya tengok kawah gunung berapi tu berasap.. Hehe.. Memang cantik kat sana..

    ReplyDelete
  88. sis JM jangan lupa payung tu...kang tertinggal disana

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352