You can click on me :-)

Thursday, 1 October 2015

blackOUT Day!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM tu!!!


Kenapa tiba-tiba backout ni?

Nah!!! hari yang di tunggu-tunggu telah tiba..

This is BLACKOUT DAY!!!!

Ini adalah entri susulan dari Exchange Rates? SERAM!!!

Tempat tempat menarik di Surabaya
Nah!! bergelap lah 6 hari ni
Ke manakah JM tu?...ahaks!!! BERCUTI laaaaaaaaa, Jeling Siti Yang Mengamok!
Ini adalah entry autopublish

Semasa kawan-kawan baca entri ni maybe JM telah selamat mendarat. Doakan semoga perjalanan JM di permudahkan Allah dan pulang bersama ole-ole untuk reader kesayangan.

Trip kali ini bukan SOLO tetapi BERDUA. BERDUA lebih baik, lagi ramai lagi baik sebenarnya sebab lebih jimat.

Mohon maaf keran tak sempat reply komen kawan-kawan sekalian tetapi sangat hargai dan JM baca sambil terenyum...bak kata SS..."KOMEN tu jangan SKEMA sangat" baru mesraaaaaaaaaaa!!

In Shaa Allah balik nanti JM akan reply satu persatu...uols make my day...Juga ada blog rakan reader yang JM tak sempat terjah/balas kunjungan jangan merajuk..'i will' so wait for me dear!!!

Bagi memeriahkan lagi suasana di blog ni.....kita main teka teki nak tak?

Terbuka kepada semua reader. Kepada yang dapat memberi jawapan dengan betul mestilah ada 'habuan nya'..menarik kan..JOM!!!

Caranya mudah sahaja..di sini JM kongsi kan antara tempat yang akan di jejaki, jadi NAMA kan tempat-tempat itu.

Sebagai contoh : Sun Flower Field, Lop Buri

Okey!! inilah antara tempat yang akan JM lawati. Hint : INDONESIA!!!


Pasti akan ada yang bertanya..sekarang kan musim JEREBU...mesti Indonesia lagi teruk kesan nya kan...JM dapat message dari Supir, ini langit di sana.


Keadaan langit di part of Indonesia (Tempat yang JM akan lawati)
#Pic 1 - Air Terjun Coban Rondo, Malang
#Pic 2 - Pantai Gua China, Malang
#Pic 3 - Rumah Terbalik di Eco Green Park, Batu
#Pic 4 - Cave Tubing Gua Pindul, Yogjakarta
Jika tak dapat jawab jangan sedih pulak ye...it's just for fun. Jangan plak nanti ada yang hentak-hentak kepala kat keyboard lah, marah ke google cari image tak jumpa lah hihihih....enjoy je okey!!!

Kepada yang follow IG JM pasti dapat jawab hihihih. I will update my status soon!

Berapa lama JM pergi bercuti tu? tak lama, cuma 6 hari 5 malam sahaja. 

So..to all my dearest reader..i just wanna to say..I LOVE U all!!!

136 comments:

  1. Currlaasstttt ...

    Sumatera - Medan

    Tengok kat Blog Zilla , sama gambar !

    Hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah laaa! sila cuba lagi tahun depan... he he he...

      Delete
    2. Hahahahahhaaa ..... Salah tulis, tapi gambar dan semuanya dah betul hahahahhahaa

      Delete
  2. Happy holiday..Medann..pic 4..bestnya..

    ReplyDelete
  3. haaa betul tu... komen tu jangan skemarama sangat! Komain tak pe.. keh keh keh...

    ReplyDelete
  4. Tak kisahlah JM jerebu ke tak planning dah dibuat kena fly juga.
    Yg penting jgn sampai jerebu di hati sebab pergi berdua kan...
    Siapalah partner JM tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat kakzakie ni paling win!hehehe

      Delete
  5. Selamat pergi dan selamat balik kak JM!
    Tak dapat tekalah akak ke mana... Saya lemah sikit Indonesia ni orz

    ReplyDelete
  6. waaaah ada teka teki. jawab tuk satu pic ada habuan x JM? :P

    ReplyDelete
  7. rata-rata semua tmpt adalah di lombok dan bali :O

    ReplyDelete
  8. oke selamat pergi dan kembali utk cik JM yg jelita tuuu., aminn

    ReplyDelete
  9. Wahhh happy holiday JM... Wahh pi Lombok ye.. Pic 1 tu bukan ker Air Terjun Skeper, air terjun mempunyai ketinggian 83 meter dan tersenarai antara 10 air terjun yang tertinggi di Indonesia.. :D Mummy main lastik2 je ye..hehehe .. lagi pun Lombok memang terkenal ngan pantai dan air terjun yg ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy lastik siap dengan fakta tuh :)

      Delete
  10. Eh, ada teka teki...nk try jugak la :) hehehe

    ReplyDelete
  11. JM, have fun..harap kuih yang saya kirim tu masih sempurna rupa & rasanya...


    1. Coban Pelangi
    2. Rumah terbalik, Eco Green Park, Malang
    3. Pantai Gua Cina, Malang
    4. Goa Pindul, Gunungkidul

    ReplyDelete
  12. pic #1 : Air Terjun Coban Rondo, Malang
    pic #2 : Pantai Goa Cinago, Sumbermanjing Wetan
    pic #3 : Eco Green Park - Rumah Tebalik, Kota Batu
    pic #4 : Goa Pincul, Yogyakarta

    Macam menarik je semua tempat ni :)

    ReplyDelete
  13. Asyik berjalan jer JM..
    Udah Jeles pulak akak menengoknya hihhihi
    Tiba2 dengki pulak ye JM..
    Nanti akak cari jawapan dia dulu ye..
    Nanti akak komen lagi..
    Kalau tak komen tak jumpalah jawapannya ~___^

    ReplyDelete
  14. lombok kah ini? cantik bangett.. (tetiba komen bunyik bahasa Indonesia..kikiki..)

    ReplyDelete
  15. selamat bercuti JM...jangan lupa sourveniour untuk dorsett pink k. hehhee

    ReplyDelete
  16. Keren sekali gan gambar pemandangannya, jadi pengen main kesana...

    Informasi Tentang Penyakit Jantung

    ReplyDelete
  17. Cantiknya pemandangan kat sana, tapi time jerebu ni mesti tak syok kan

    ReplyDelete
  18. Haha... sy tak tau...

    G mn tu mbak...

    Jm bli kn bag bandung tu jm... plisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. bag bandung kena gi bandung! Nanti SS kalu ada lagi...

      Delete
  19. cantiknya tempat yg dilawati langit biru awan putih...

    ReplyDelete
  20. Wah berwisata lagi ....ke Jawa Timur kannnn...?Have fun!!
    oo i luv teka teki....try jawab ya...

    #PIC 1 Air terjun Coban Rondo,Malang
    #PIC 2 Pantai Goa China,Malang Selatan
    #PIC 3 Rumah Terbalik,Eco Green Park,Batu Malang
    #PIC 4 Cave tubing di Pindul Cave,Yogyakarta

    ReplyDelete
  21. http://madey09.blogspot.my/2015/10/abadikan-komentar-unggul-september-2015.html
    kelihatan semua gambar amat menarik. Tak pula jerebu di sana ya...Malaysia teruk jerebu kan JM..alhamdulillah dapat sedut udara segar

    ReplyDelete
  22. ingatkan black out aper....
    tempat kerja tadi black out kejap, dah lah tak sempat nak save kerja2 seme...

    ReplyDelete
  23. selamat bercuti JM sayang....
    akan pun tak sabar nak gi cuti jugak....

    ReplyDelete
  24. oh teka teki ya buk ya...
    pergi ke Malang ibunya...
    Hati-hati ya bu ya...
    jangan sampai mendapat malang.

    ReplyDelete
  25. JM ....patutlah emel tak berjawab ...rupanya terbang lagi

    ReplyDelete
  26. Pic 1- Air Terjun Coban Rondo
    Pic 2- Pulau Merah Banyuwangi
    Pic 3- Rumah terbalik Eco green PArk
    Pic 4 - Kaliwatu Rafting

    ReplyDelete
  27. Jogjakarta 😊
    Hehe sy xde blog
    -huda-

    ReplyDelete
  28. Mbak JM mahu ke Jogja ya... Kalau di Pulau Jawa memang ngak ada jerebu... cuma di Sumatera dan Kalimantan...

    ReplyDelete
  29. Memang tak dan lah nak teka sebab saya tak tahu sangat tempat-tempat dekat Indonesia ni.

    Kak JM, bila nak approve saya dekat IG? Sedihnya tak di approve. Dah requested lama dah. hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IG Jay Emm tu mmg problem a bit... Jay Emm kena update rasanya... if not kena uninstall dan install balik... Jangan sedih eh...

      Delete
  30. JM pergi lombok ye? Haaa, cari pacar yeee..

    Sambil jari goyang, muka kasi nakal skit..haha

    ReplyDelete
  31. Jm bercuti ke indon rupanya, nnt balak indon ikut balik,tak tauuu.

    ReplyDelete
  32. Wahhh..Chantikk nyaer tempat tu.

    ReplyDelete
  33. Baik baik duduk dalam gelap tu JM..jangan tersalah raba...hihi :D

    ReplyDelete
  34. selamat berjalan JM!

    Saya dh habis jalan dhh tahun niiiiii... Huhuhuhu

    ReplyDelete
  35. Gamba yg last dlm gua tu mcm baru tgk je kt tv9 huhuu.. yg wak doyok pegi tu... tp lupa la huhuk.. hentam jela surabaya hihiii

    ReplyDelete
  36. Gamba yg last dlm gua tu mcm baru tgk je kt tv9 huhuu.. yg wak doyok pegi tu... tp lupa la huhuk.. hentam jela surabaya hihiii

    ReplyDelete
  37. ala..tak aci, orang takde IG cmane nak jawab..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor... buat laa.. x sampai 1 saat! he he he

      Delete
    2. sal kita geng....sama xde ig hihihihhi

      Delete
  38. saya akan cuba jawab..JM tunggu ye

    ReplyDelete
  39. Pic 1- Air Terjun Coban Rondo, Malang
    Pic 2 - Pantai Goa Cina, Malang
    Pic 3 - Rumah Terbalik, Kota Batu
    Pic 4 - Gua Cina, Malang

    ke Jawa Timur ya...

    ReplyDelete
  40. dah jawab..entah betul entah tidak

    ReplyDelete
  41. Kita req follow IG JM> tak approved pon....

    ReplyDelete
  42. JM mmg lah di lahirkan utk berjalan kannnnn jeles kaknoor tau

    ReplyDelete
  43. tak tau nama tempat tu kejab nak skodeng Ig dulu hehe

    ReplyDelete
  44. Lor dah gerak lagi JM.Hepy holiday n menerokai ye.Tcare.#pic 4 tu santek..

    ReplyDelete
  45. sis JM p Jawa Timur, Indonesia betul tak?

    antara tempat yang kak JM nak p..
    1) Air Terjun Coban Rondo
    2) Pantai Cina Malang
    3) Rumah Terbalik Eco Green Park
    4) Goa Gong

    penat cari jawapan nih.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. woaah Kak Eyda.. very the terbaik =)

      Delete
    2. hahaha sampai Google lagi..

      Delete
  46. semoga kak JM dan kawan kak JM selamat pergi dan balik ya..

    ReplyDelete
  47. unik lah rumah tu Jm..oo ya nanti ambil award ya..special Komen unggul bloggers Sept 2015..

    ReplyDelete
  48. Wahhh!! JM dah sampai kt Malang lah... Eco green park tu :)

    ReplyDelete
  49. Kalau ada reader traveler yg pernah sampai sna, mudah laa nak jawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak boleh jawap... Jay Emm tu... Jay Emm tu x kasi!!!! Sedihhhh!!!!

      Delete
    2. Alahai..cian..ss....nanti akak babab jm..

      Delete
  50. nak teka pun satu pun xtahu.. so surrender lah..

    ReplyDelete
  51. Tahun ni agak kerap JM berjalan-jalan.. mesti xbest sangat kan sebab exchange rate yg sangat teruk

    ReplyDelete
  52. semoga selamat pergi dan balik.. miss you

    ReplyDelete
  53. Black out?! Kenapa gelap ni?! Gelap! Gelap!

    ReplyDelete
  54. Sis JM cayang, kat Indonesia tu jerebunya teruk bangattttt! Jangan lupa pakai mask ye. Nanti batuk ohoks ohoks susah!

    ReplyDelete
  55. Nak komen balas part akhir tu,...
    I LOVE U TOOOOOOO!

    ReplyDelete
  56. Alamak, bab teka destinasi ikut gambar ni saya fail sikit. Bagi saya bumbung semua sama, pantai semua sama,... camner ni?!

    ReplyDelete
  57. Replies
    1. Samalah macam akak, ZF. Akak pandang pandang, tak de klu, malas nak google, lupa nak check IG Sis JM,...terus tertido :)

      Delete
  58. selamat bergumbira disana ya cik adik manis..

    ReplyDelete
  59. Cantik-cantiknya gambar pemandangan di sana

    ReplyDelete
  60. Ke Lombok ke JM? Nanti bawak balik ole-ole banyak-banyak ye, ahaks =D

    ReplyDelete
  61. Cantiknya..kat Gili ker? tak reti nak teka-teka sebab jarang explore Indonesia selain Bandung hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makkk tu ingat nak nyoping je tu... kah kah kah...

      Delete
  62. Selamat pergi dan balik jm...pergi berdua ..balik jangan berempat pulak ..huhu

    ReplyDelete
  63. Kak yan angkat bendera putih bab kuiz coz tak ada ig dan tak tahu langsung ..

    ReplyDelete
  64. Aik . kenapa indonesia tak jerebu...

    ReplyDelete
  65. patutlah blackout ... travel lagi rupanya, seronok jadi JM kan :)

    ReplyDelete
  66. travel berdua, bergroup lagi best kot ... kalau travel solo cam sunyi aje bunyinya :)

    ReplyDelete
  67. nak teka gak la ... pic 4 tu baru je tengok TV ada pengacara yang kesana, sat nak ingat balik :)

    ReplyDelete
  68. Jawapannya : JM ke Jogjakarta atau ejaan indonesianya Yogjakarta (Skema tak komen ni ;) ... eh nak kena teka setiap gambar ke apa ni? :p

    ReplyDelete
  69. pic 4: Goa Pindul, Jogjakarta ... pic yang lain macam susah la nak teka, sat eh nak google jap, macamlah boleh jumpa kan :p

    ReplyDelete
  70. banyaknya pantai kat jogja ni ... pic 2 tu pantai baron kot ;)

    ReplyDelete
  71. pic 1, air terjun Grojogan Sewu ... gigih menggogle ;)

    ReplyDelete
  72. pic 3 agak susah nak teka ... tapi nampak atap plastik semi round tu, rasa macam rumah stroberi ;)

    ReplyDelete
  73. habis dah teka semuanya ... gigih sungguh tau menggoogle dek kerana terjebak dengan teka teka JM ni :)

    ReplyDelete
  74. happy travel JM ... semoga selamat pergi dan balik :)

    ReplyDelete
  75. Salam JM... wah pic no 4 tu macam salah satu adegan Ke indonesia ke kita. Ala... Lombok ke? huhuhu cantiknya

    ReplyDelete
  76. Selamat bercuti JM.. Lama tu 6 hari 5 malam..

    ReplyDelete
  77. Happy holiday JM..nampaknya semua tempat tu best-best semua..lama pulak tu holiday kat Indonesia...

    ReplyDelete
  78. woaaa. yang last skali tu akak buat ke ? bestnyaaa yang sungai ke gua ke apa tu....
    cepatlaaaaa hapdet !!!

    ReplyDelete
  79. wahhh ! tak aci betul langit diorang cantek mcm tuuuu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. x nampak pon aci kat langit? he he he... just kidding...

      Delete
  80. SS tak dibenarkan join contest ni!!! Tak adil!
    * Berasap hidung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk dah tahu tu duduk la dendiam.. bising betoi la ahahah..

      Delete
  81. Walaupun tak ada jerebu kesihatan keba jaga sis taw

    ReplyDelete
  82. Ada tekavteki ea xmau jawab la sbb sis jm xfollow ig ekin hahaha

    ReplyDelete
  83. Tahniah kepada yang menjawab dengan TEPAT sekali dan ada juga jawapan nya tersasar terus tapi tak mengapa kerana sudi mencubanya. JM akan REVEAL jawapan nya di sini. Kepada yang berjaya nantikan small gift dari JM yek :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuu.. blackout sudah .. 6hari pulak tu ... dah lama tak dpt gift dari Kak JM.. nak buat mcm mana kita tak aktif dah mcm duly hahaha.. gd luck Kak JM

      Delete
    2. Ini tidak adilllll! Tidakkkkk adilllll!!!! tidakkkk adillll bagiiiii kuuuuu!
      * Guna sound effect lagu Yuna...

      SS tak dapat join contest! SS nak teka belalangggggggg! Keh Keh Keh....

      Delete
  84. Lama x merayap blog org.... blog jm pun kita dh lm x sgh kn... tup2 msk arini jm g holiday plk hehe... hv fun

    ReplyDelete
  85. Replies
    1. cave tubing tu mmg style.. kalau pi, jangan lupa gambar.. hehehe

      Delete
  86. Waterfall tu cantik sangat.. Tetiba rasa teringin nak ke sana.. Hehe..

    ReplyDelete
  87. maybe ni area "atas angin" kot.. jerebu x kena sbb angin bawak mai malaysia.. hmm..

    ReplyDelete
  88. waaaa....ada main teka2 ehhh.....alaaaa...terlambat sudahhhhhhhh.....tp kalau sempat pun masih xleh nk teka...adehhhh....hahahahahha

    ReplyDelete
  89. Kak JM dh tutup contest pun still takleh jawab kat bahagian mana. kahkahkah

    ReplyDelete
  90. cantiknya pemandangan kat sini :)
    langitnyer cerah x der jerebu pun
    syoknyer : )

    ReplyDelete
  91. Surabaya tak kena jerebu ke JM???

    ReplyDelete
  92. Ya Allah..cantiknya air terjun tu...

    ReplyDelete
  93. alamak dah terlepas..
    wah seronoknya JM berjalan
    cantik plak tu

    ReplyDelete
  94. dh follow IG JM...cuma tak dapat approval lagi
    hehe

    ReplyDelete
  95. tak semua tpt kat inon yg jerebu tapi kat malaysia , dah hampir semuanya . sian kita kan ... cantik air terjun dan pantai itu ... terlepas lak teka teki ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  96. #pic1 tu mmg cantik.... ltk kepala bawah tu best kot sis JM.. hihihihi

    ReplyDelete
  97. huhuhuhu...
    kalau google jumpe kot kan kan kan...
    alaaaa best nye la hai...
    gmbr tu cantik2 btl

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352