You can click on me :-)

Friday, 30 September 2016

Taman Negara Tanjung Piai Titik Hujung Benua Asia

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Nampak tak? nampak tak?...bukan gadis bertopi tu...tapi globe tu..itulah tanda korang dah berada di hujung dunia..keh keh keh...hujung Benua!!!!

Siapa pernah sampai sini angkat tangan...siapa yang belum jejak kaki ke sini, cepat angkat kunci! heeeeee.....

JM pun kalau tak kerana SS dan HH, jangan mimpi lah leh sampai sini...mungkin dalam mimpi je kot!

Terima kasih buat SS dan HH bawak JM ke sini, drive almost 1 jam 30 minit.

Penghujung Selatan Tanah Besar Asia, Tanjung Piai Pontian, Johor
Kalau nak tahu kisah trip JM ke Tanjung Piai, boleh baca entri ni Hingga Ke Hujung Benua With Jari Manis

Setiap kali ada trip JM akan bawak bersama reader blog yang tersenarai dalam Top Komentar sebagai penghargaan. Bagi Top Komentar OGOS, JM bawak korang ke sini..terima kasih kerana sentiasa memeriahkan blog picisan ni.

Tanpa reader yang setia siapalah JM di sini sob sob sob!

Ku akan setia bersamamu hingga hujung nyawa ehhh hujung benua heeeee

Mari kita tengok siapa yang kenaaaaaaaaaa!!!


Top 1 - Scdha Sein (37)
Top 2 - Farrah MF (37)
Top 3 - Pha Is (24)
Top 4 - ArZ MoHa (16)
Top 5 - Cik Ash (15)
Top 6 - Cik Bunga (15)
Top 7- Siti Nurzafirah (10)
Top 8 - Yana TKK (9)
Top 9 - Azaleana (8)
Top 10 - Nia Izzaty (8)
Kepada semua top comment, JM masih 'hutang' ole-ole untuk korang, JM tengah kumpul dan akan pos secara pukal pada penghujung tahun nanti.

Kalau tak salah, top comment dari bulan Jun belum terima lagi kan? Tak pe nanti JM semak semula...

**Tak susah nak masuk list top komen blog JM ni sebab entri ciput jek sebulan...heeeee....

Bagi top komen September, JM akan bawak ke tempat yang lebih jauh...tunggu!!!

Adios!!!

220 comments:

  1. Mak aihhh... Satu hari sampai 2 entry! Rajin Jay Emm... Ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Sis belum pernah sampai situ wpun cuma lbh krg 35-45 minit jer perjalanan Dr kg sis ... Jgn terkejut ya ... Heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya yg penang ni pun pernah sampai kat sana.. hahaha

      tapi sampai kat pintu masuk je.. sbb masa pi tu tgh renovate.. sedih x?

      Delete
    2. sis Vee..biasanya kalau dh dekat buat tak nampak jek heee

      Delete
    3. sian Pha Is..dari Utara ke Selatan..leh sampai pintu masuk jek..so kena repeat aaa pasni

      Delete
    4. baru2 ni pi lagi ke johor buat kali ke dua.. tapi x pi pun tanjung piai tu.. dah merajuk dah.. hehehehe

      Delete
    5. Tak pegi tanjung piai..pastu pegi tanjung mana?

      Delete
    6. tanjung harapan.. hehehehe..
      x banyak keluar pun.. dok dalam hotel main game.. kami kumpul sbb ketagih nak main game sekali je.. masing2 bawak laptop.. makan angin tu sikit2 buat sampingan je.. hehehehe... macam ni la "jalan2" bagi budak yg x beberapa nk minat jalan2.. hahahaha...

      Delete
  3. belum pernah sampai lagi. nak jugak tersenarai dlm list komen bulanan. heheh nak nama kita JM bawak travel XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. AinAthirah...senang je nak masuk list top komen tu..entri ciput je..senang2 je leh masuk list

      Delete
    2. usaha tangga kejayaan.. hehehee

      Delete
    3. tapi skrg ramai dah naik lift kalau nk berjaya keh keh keh

      Delete
    4. tak kisah.. nk berjaya ni caranya ada banyak.. ada susah, ada yg senang.. x semestinya yg senang tu tak berjaya.. rezeki masing2.. ada lift, naik lift. kalau tak ada, naik tangga, kalau x ada jugak, panjat.. asalkan sampai ke puncak.. gunakan segala peluang yg ada.. asalkan dengan usaha sendiri n tak menipu org lain.. hehehe

      berfalsampah pulak kat sini..

      Delete
  4. wahhh rajin pulak sis JM update blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kerja plak.. hujung2 ni pulun publish banyak entri sbb nk kejar KPI / SKT ke..? hehehe..

      Delete
  5. Replies
    1. ekekeke..kalau tahu...kita terjah umah "Mak" Fidah Shah tu

      Delete
    2. macam nk pergi meminang la plak.. hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. Rugi tau Yana tak singgah sini

      Delete
    2. tu la.. rugi x tinggal jejak.. hehehe

      Delete
  7. doakan yana moga moga terus rajin kemaskini blog tu ye SIS

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. tu la.. penghujung rinduku di penghujung benua... cewah.. hahaha

      Delete
    2. ZF..lagi best kalau dapat pergi hujung dunia ;p

      Delete
    3. cukup ke Pha Is..kang jatuh kalau hujung2 macam tu ;p

      Delete
    4. kalau jatuh tu jatuh cinta, x pe..
      chia chia chia...

      Delete
  9. tahniah semua top top top komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF tak nak masuk list top komen blog sis JM keww?

      Delete
    2. Pha IS byk masa free skrg :-)

      Delete
    3. masa free ni la kna ambik peluang.. nnti dah sibuk dah x bleh dah..

      Delete
  10. Replies
    1. kalau Cik Bunga x masuk list mmg bukan Cik Bunga namanya heee

      Delete
    2. jadi apa? cik putik? atau cik buah? hehehe

      Delete
  11. memang cantik wei view kat Tanjung Piai

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu model pun cantik gak kan Cik Bunga hehehee

      Delete
  12. Replies
    1. Cik Bunga : cuba drive ke sana mesti sampai ahaksss

      Delete
    2. jalan kaki pun boleh.. beza lambat n cepat je..

      Delete
  13. salam maal hijrah buat JM sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk ucap jugak la.. salam maal hijrah buat Jm dan smua pambaca JM..

      Delete
    2. Terima kasih Cik Bunga dan Pha Is

      Delete
  14. dapat juga namaku di lakar kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. woww..Cik Bunga bermadah berhelah hehehe

      Delete
    2. helah..? hahaha.. ziana zain sangat..

      Delete
  15. minta izin ambik picture kat sini yer

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. boleh boleh ambik je..nanti kita bawak Cik Tim ke tempat lain lak eh..lagi jauh heee

      Delete
  17. unutk dipublish dlm blog juga ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. isshh nanti glemer lah JM heheheeh

      Delete
    2. tu la.. skrg pun dah cukup glamer.. nnti lagi la..

      Delete
  18. Replies
    1. kah kah kah..sib JM..kalau org lain ;p

      Delete
    2. macam JM la nih.. nk terberak baru cari jamban.. hehehehe

      Delete
  19. maafkan lah , hamba nie teruja , terlupa nak minta permission

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. keh keh keh...dah maklum..ehh..macam baca surat rasmi lak

      Delete
  21. Wah JM berani JM masuk kawasan nekcik ni tanpa izin!!! Siap JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia.. ketua kawasan dah keluar.. hehehe

      Delete
    2. sib baik ketua kawasan tak keluarkan parang keh keh keh

      Delete
    3. dia x keluarkan parang.. dia angkat geng je.. hahahaha

      Delete
  22. Cuurrllassstttt JM !!!!

    Ke hujung benua ju turut kamu ... (hanya pernah dgr lagu/lirik seakan akan macam tuh jer) pergi belum lagi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita bertemu di penghujung rinduuu.. eh, silap.. penghujung benua.. ehheh

      Delete
    2. keh keh keh...bro Jali..takkan lah Calgary leh pergi tapi Hujung Benua x leh sampai..larik!!!!

      Delete
  23. Replies
    1. Dylla..pastikan kunci kereta eh jgn kunci rumah plak hehehe

      Delete
    2. Pha Is..kalau angkat kening bila nak sampai ;P

      Delete
  24. Haritu dah plan dah nak pi Tanjung Piai tapi jauh so tak jadi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aya yg dok penang pun sanggup pergi.. hehehe

      Delete
    2. Dylla..jauh? dari mana yg jauh nye

      Delete
    3. Pha Is x pelah ada moto beso

      Delete
  25. seronoknya jd JM Travel sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabila Syifa..TRAVEL is my terapi ahakss

      Delete
    2. eat is my therapy.. tu yg makin berisi nih.. hahahah

      Delete
  26. terbaik..jaug JM awak top komen bulan ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jie Susanos..ni kira masih dekat tau..so next month lagi jauh JM bawak..nak ikut tak?

      Delete
  27. best betul jadi top commentator haha :D dapat dibawa jalan, dapat hadiah

    tapi tak berpeluang nak selalu komen T____T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  28. belum sampai! ok angkat kunci

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunci apa SaraFJ..jgn kunci basikal lak hihihi

      Delete
    2. kau kunci cintaku didalam hatimuuu..
      eh.. hehehe

      Delete
  29. Wahh nama nama bertuah ni. Ehehe

    ReplyDelete
  30. saya pernah pergi... tapi sampai kat pintu masuk je.. sbb masa tu tgh renovate, x bleh masuk.. sedih gila.. kechiwa.. merana.. sengsara.. hehehehe.. x de jodoh.. eh, silap.. x de rezeki.. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..sian! patah hati lah ni eh...

      Delete
    2. tu la.. patah hati, merajuk membawa diri yg lara..

      Delete
  31. yea..!!! naik jugak no.3 .. hehehe.. yosh.. ! thanks sis JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti nk masuk top 1 lak kan ;p

      Delete
    2. kita tengok plak nnti macam mana.. hahahaha

      Delete
  32. JM dh rajin update blog skrg..semoga berkekalan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oo Mak..hangat2 tahik ayam je tu ;p

      Delete
    2. x pe... dah sejuk nnti letak dalam oven bleh perangat balik.. hehehehe

      Delete
  33. SS klubdgn JM hujung donia pun dia sanggup bwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tggu nk redah lautan api je, tgok di sanggup or tak.. hehehe

      Delete
    2. keh keh keh..Mak jgn jeles eh

      Delete
    3. tu mmg cari nahas..nak mati cepat ke hahaha

      Delete
  34. Replies
    1. ahaksss..macih Mak sokong blog JM..muah!

      Delete
  35. rietta blom pernah smpai lgi...insyALLAH jika ada kelapangan....

    ReplyDelete
  36. Ramai yang dah sampai sini. Insyaallah one day mesti sampai juga hendaknya
    selamat pagi JM

    ReplyDelete
  37. Wah, tahniah kepada semua top komentator. Anda memang hebat!

    ReplyDelete
  38. hai JM lama kita x drop komen...tempat nie kita belum pernah sampai lagi...syok tgk JM jenjalan pusing2 dunia nie...teringinn nak ikut JM jenjalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Azue...im still remember u heeee

      Delete
  39. akak org kampung situ pun tak pernah sampai dear.
    takat depan pagar.
    renovation semedang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..ye ke kak Yan...ye aaa..sekampung ngan Nekcik kan..ahaa..cepat kak Yan ke sana sbb risau tempat tu 'close' terus jek..

      Delete
    2. hari tu pi pun renovate jugak.. terus merajuk x nk pi.. hehehe

      Delete
  40. Replies
    1. Nape nama Abe MKL tak de dlm list tu ;p

      Delete
    2. MKL pun sibuk travel gamaknya.. heheheh

      Delete
    3. dah nama pun kaki travel khairuddin heee

      Delete
    4. tu la.. kaki je travel.. badan tertinggal.. hehehe

      Delete
  41. Replies
    1. blog suam-suam kuku je abe MKL

      Delete
    2. x suam sangat la kalau 1 entri pengomen beratus.. hahahha

      Delete
  42. Komen2 kita kt sini kena bar ke.

    Hahaha. X nmpk publish pun.

    Okaylah.

    Sy blk dan tak datang dahlah.

    Sob sob sob ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Huda..pesal nak bar plak..sis JM syg semua reader tau..terutama yg tinggalkan komen...jgn lah majuk..meh sini nak kiss sikit..muah!!!

      Delete
  43. bestnya, dah sampai, org kekunun nak p bulan lepas, last minit tukar plan xjadi.huhu

    ReplyDelete
  44. hye JM.. apa khabar? dah lama kite tak "jumpa" kan?? Jm ingat saya lagi tak a.k.a intan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan!! mestilah ingat..dah lama kita 'kenal'

      Delete
  45. belum pernah sampai lg...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sedih2 ye kak Nohas..kalau dah terjah share tau

      Delete
  46. WAH DAH SAMPAI HUJUNG BENUA JAUH TU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm hujung dunia pun dia pi.. hujung benua tu apalah sangat kan... heheheh

      Delete
  47. Jay Emmmm~ baru baca entri nie . NiA Izzati tue , adakah saya? Hihihi

    ReplyDelete
  48. Seronoknya jalan2 sambil cari makan...

    ReplyDelete
  49. Selamat datang ke daerah Pontian, kampung akak tu JM! ^__^
    Nak ke Tg Piai mmg lalu la lorong ke rmh mak akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat dengan kedai perusahaan kerepek ikan tu ke..? hehehe

      Delete
  50. Wahhh.. untongnya sape2 jadi top commentator... rezeki :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. persainagn tinggi nk masuk list tu. hahaha

      Delete
  51. Jayyyyy Emmmmmmmm..Emmmmm Jayyyyyyyyy rinduuuuu :-* kisss berjuta2 lemonnnn..hikhikhik
    sihat ke JM ?

    ReplyDelete
  52. Hallooo ... kitew tertinggal keretapi ker

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352