You can click on me :-)

Tuesday, 20 September 2016

Trip Solo : Taling Chan Floating Market

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Entri BUSUK!!! kenapa BUSUK? kalau nak tahu kenalah baca keh keh keh!

JM masih disini..entah kenapa semakin malas nak update blog. Blog walking juga semakin kurang. Adeh!!!! ada yang masih ingat JM lagi tak...ke dah tak kenal siapa JM tu ;p

Terima kasih kepada semua yang tidak pernah jemu beri sokongan, tinggalkan komen dan ini memberi suntikan semangat buat JM untuk terus menulis di blog ini. Sudah tentu ada habuan buat mereka yang sentiasa setiasa bersama JM. In Sha Allah.

Jom!!! JM bawak korang jalan-jalan lagi sekitar Bangkok City...entah bila akan tamat kisah Solo Trip Bangkok ni...bertabah laah ye.

Sambungan dari entri ni Jim Thompson House Museum.

Kali ni JM nak share lokasi hari ke 3 trip di Bangkok.

Hari ni JM rancang nak ke Taling Chan Floating Market bukan Jackie Chan, pasar terapung yang paling dekat dari Bangok City berbanding pasar terapung yang lain. 

Sebenarnya banyak lagi pasar terapung yang lain lebih besar dan meriah, boleh tengok kat sini  Bangkok Floating Market.

Plan nak Taling Chan Floating Market selepas baca blog SS, dia makan udang besar kat sana, tetapi lain pulak jadinya.

Plan nak makan udang bakar di Taling Chan Floating Market, tapi dapat makan tom yam ni di Chatucak Market
Lain yang di rancang lain jadinya...adeh!!! FRUST tul..

Nak tahu kenapa jadi macam tu?

Esok nak pergi malam nya baru kelam kabut cari info cara nak ke pasar terapung Taling Chan tu. Rujuk blog SS, pastu message tanya lagi untuk dapatkan kepastian cara nak ke pasar tu.

Selepas sarapan minum milo dan biskut, jam 7.00 pagi dah keluar hotel, sebab tak nak kejar bas seawal mungkin.

Bus Stand di Ratchatewi Stesen - JANGAN tunggu di sini kalau nak ke Taling Chan Floating Market
Lebih kurang jam 8.00 pagi dah terpacak di hentian bas stesen Ratchatewi. Tunggu punya tunggu hampir sejam menunggu, bas No 79 tak sampai-sampai. Orang lain dah naik bas, datang orang lain pun dah naik bas, tapi bas yang JM tunggu tu tak nampak batang hidung pun. Adeh!!! dari duduk pastu diri dah macam cacing kepanasan.

Nak jadi cerita, perut pulak sakit nak ber@*!!!! adehhh! time tu lah nak buat hal nye...nasib baik bukan sakit perut cirit tapi sakit perut biasa boleh tahan lagi.

JM plan nak cari tandas di Masjid Darul Aman tak jauh dari stesen Ratchatewi tu. On the way ke masjid akan lalu di hadapan beberapa buah kedai muslim food dan yang paling famous Restoren Farida Fatornee.

Meh JM buat lakaran Map supaya korang semua dapat gambaran.

JM salah tempat menunggu, patutlah bas tak sampai-sampai
Arah ke Masjid Darul Aman
Pintu belakang
Ada tempat wuduk je tak ada tandas!
** PALING TAK MENAHAN TU SEMPAT LAGI AMIK GAMBAR...ADEHHHH

Waktu cari tandas di masjid tu, rasa najis dah jolok lubang bontot...cuba bayangkan perasaan JM waktu tu...ya Allah tuhan sahaja yang tahu...rasa nak cangkung je kat mana-mana tempat yang agak tersembunyi...adeiii!!!!

Bila sampai masjid, tak jumpa plak tandasnya, ada tempat wuduk je...ya Allah...tak tahan dah nak melabur ni, berpeluh menahan!!!

Apa nama restoran ni..siapa tahu
Restoran Madena
Restoran Farida Fatornee
Awal pagi semua restoran tutup, dorang bukak pun seawal jam 12.00 tengahari. Kalau lah restoran ni bukak memang JM serbu masuk 'melabur' kat mana-mana kedai pastu bila selesai mesti duduk lah sekejap order minum ke makan ke..ni hampeh..semua tutup!

Frust!!!

Jalan balik ke Stesen Ratchatewi dengan harapan ada tandas kat stesen, bila tanya security yang bertugas dia cakap TAK ADA!!..GILA! habis korang tak membuang ke.

Perut memang tak tahan dah ni, tunggu masa nak TEMBAK je ni..huhuhu...terus naik tren ke Paragon Mall...sebab terfikir mall tu yang paling dekat. Sekali lagi frust tertonggeng..mall bukak jam 10.00 pagi, tengok jam baru 9.00 pagi.. Ya Allah dugaan apakah ini..tandas awam pun tak ada...

Perut dah memulas teruk!!!

Tak boleh jadi..dah tak ada cara lain kecuali balik HOTEL!!!! terus naik tren balik ke Surasak Stesen. Dari stesen tu nak ke hotel kena jalan kaki lebih kurang 10 min lagi. Waktu tu memang berlari...tak boleh nak jalan..'benda' tu dah tak boleh tunggu nak keluar!!!!!!!!

Dalam hati berdoa supaya sempat sampai hotel. Alhamdulillah masuk je bilik air terus tembak berdas-das, macam letusan gunung berapi....cuba bayang eh hampir 1 jam lebih menahan..ya Allahh....seksa!!!

Memerut kat dalam tu hampir satu jam..sampai ke titisan terakhir.....ya Allah...nikmatnya...rasa seperti melepaskan batuk di tangga..ehhh! menjatuhkan batu besar yang dipikul kat bahu ni.

Fuhhhh...lega!!! kalau lah nak terkucil..memang dah terkucil dalam seluar..sakit hati betul sebab susah nak cari public toilet.

Bila dah puas memerut, baring sekejap atas kali sambil fikir untuk tukar plan sebab tak jadi nak pergi pasar terapung.

Kecewa sangat tak dapat pergi Taling Chan Floating Market tu, salah tempat menunggu bas, pastu sakit perut macam nak mati. Itulah akibatnya tak preapare itirenary betul-betul, esok nak pergi malam nya baru nak cari info...kan dah salah...huhuhhu..pengajaran!

Kalau SS baca ni mesti kena kecam hehehehe...ye aaa buat itie tak finalize betul-betul..ahaksss!

*********Intermediate***********

Siapa masih ingat lagi JM ada buat trip overland Thailand dari 17 - 25 Dis 2015, hari terakhir di Bangkok pada 25 Dis tu JM nekad nak pergi Taling Chan Floating Market ni sebab tak dapat pergi pada bulan Julai yang lalu.

How to get there:

Kali ni JM tunggu bas di tempat yang betul, dari stesen BTS Ratchatewi exit 3, ambil arah ke Masjid Darul Aman, jangan cross jalan, jalan je terus ke hadapan sehingga jumpa bangunan DIAMOND di sebelah kiri, tunggu bas No 79 kat depan bangunan tu. Memang tak ada proper tempat menunggu, jangan risau bas No 79 akan berhenti di situ. (rujuk map kat atas tu)

Bila naik bas, cakap kat konduktor bas nak ke Taling Chan, bayar tambang tapi JM tak ingat berapa harga tambang tapi tak mahal pun.

Opening Hours: 09:00 - 17:00 (weekends only - Saturday & Sunday)

Duduk lah diam-diam dalam bas tu, kalau tak tahu nak turun kat mana, cakap kat konduktor minta dia alarm bila dah sampai. Tak perlu risau sebab kebanyakan yang naik bas tu akan turun di Taling Chan.

Taling Chang Market ni terletak di simpag tiga tau, so bila sampai ke penghujung jalan ada simpang tiga, konduktor bas kan jerit Taling Chan! Taling Chan! haaaa turun situ.

Bila dah turun bas tu, jalan ke depan sikit hingga sampai simpang tiga masuk ke kiri...

Welcome to Taling Chan Market
Market ni kecik..boleh la
Satu-satu kedai makanan HALAL di Taling Chan, jual Noodle Soup
Order ikan bakar dan Noodle Soup, dua-dua sedap. Ikan bakar tu fresh..isi manis...adeh!! kalau ke Bangkok lagi nak cari ikan bakar ni.
PUAS hati akhir nya dapat jejak kaki ke Taling Chan Floating Market. Tak dapat pegi semasa trip bulan 7 2015, JM ganti dalam trip Dis 2015.

Nak tahu ke mana JM selepas memerut? tunggu next entri eh....

258 comments:

  1. Replies
    1. Boleh...bayar! tapi tak bayar dengan duit hehehe

      Delete
    2. agaknya mesti diolog ni yg terjadi masa JM melepas.

      "nk berak sini boleh?"
      "boleh.. bayar!"

      hahahaha

      Delete
    3. nak berak tak ada nya nk minta kebenaran..lepas jek!

      Delete
    4. tu JM.. saya lain.. sopan sikit.. hahaha

      Delete
  2. Entry busuk? Busuk sangat ke? Pakai sapu ketiak boleh wangi?

    ReplyDelete
  3. dh mcm explorace plak nk cari toilet tu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul Farhana : keh keh keh SShhhhhh!!!!!

      Delete
    2. tu la.. sadis dan adventurous at the same time.. hahaha

      Delete
    3. huhuhuh...selama travel ni x pernah lg susah cari toilet like di Bangkok City

      Delete
    4. patut letak taju "misi mencari toilet".. hahaha

      Delete
    5. tak sesuai ngan genre blog Jari Manis Travel List ;p

      Delete
    6. Taju tu apa? adik beradik raju ke? he he he...

      Delete
  4. Udang kat Tailing Chan tu mmg freshhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cakap SS..udang, sotong, ikan semuanya sedap dan manis semanis Jari Manis hehehe

      Delete
    2. sehingga menjilat jari manis.. kan? hahahaha

      Delete
    3. kalau trip ngan SS..sampai menjilat jari manis SS kah kah kah

      Delete
  5. Cemana laa rupa Jay Emm kejar bas eh? Mesti busuk jek... he he he

    ReplyDelete
  6. Jay Emm memang profesional photographer laa... Sebelum ni kena kejar anjing pon still sempat lagi amik gambar anjing... Ini nak terberak pon sempat lg amik gambar kat tempat amik wuduk... Saiful Nang pon tak mampu! kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah...lawak lah SS ni...adehh...sakit perut gelak! hahaha...

      Delete
    2. hahahaha.. seee...!!! mmg sis JM ni seorang yg komited dalam mengambil gambar dan mendokumentasikan perjalanan beliau.. hahaha

      Delete
    3. mesti aa Pha Is..nak share sama kawan2 reader yang setia ni

      Delete
    4. 'Mendokumentasikan perjalanan beliau"... Skemanya... :P

      Delete
    5. sbb dulu masa kat U selalu jadi AJK dokumentasi dalam apa2 program.. hehehehe

      Delete
  7. Jay Emm kena jadi macam SS laa... Tulis Question Card "Mana tandas?"... Dalam bahasa thailand... ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..leh pakai gak idea SS ni

      Delete
    2. simpan siap2 question card ni. in case of emergency, boleh keluarkan..

      Delete
    3. Pha Is tolong sediakan boleh ;p

      Delete
    4. saya tau slip ubat je.. hahaha

      Delete
  8. 'benda' apa yang tak boleh tunggu nak kuar tu? bendasing ke? ke baby? keh keh keh...

    ReplyDelete
  9. Buat itienery ni kena buat betul2... Bukannya dah nak TERBERAK baru nak buat JAMBAN... Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe...kalau kat kampung zaman dolu-dolu, bila nak terberak baru cari cangkul buat lubang

      Delete
    2. sebijik pepatanh org tua2 dulu.. dah nk terber@* baru nk korek lubang jamban

      Delete
    3. ahakss..sib baik tak cakap korek lobang idung

      Delete
    4. tu nk bagi sistem udara nk sedut bau bagi lagi kuat! haha

      Delete
    5. berapa kali servis seminggu ;p

      Delete
  10. Nasib baik Tailing Chan tak jadi Can Mali Can... Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheh....sib baik SS x cakap Shin Chan..adeii..lawak!

      Delete
    2. kalau JM melepas kat situ nama tempat jadi belacan la..

      Delete
    3. Belacan? tak best...tukar nama lain..Bella Chan ;p

      Delete
  11. Tailing chan yg SS pegi dulu tak mcm jay emm... dulu tak da pon bumbung tu... terpaksa berpanas

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh..ye ke...skrg ni semua berbumbung...boleh jalan dan makan dengan selesa...

      Delete
  12. SS tak nak komen pasal gambo makan... orang lain boleh komen... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dah citer pasal tahik... Terus putus nafsu makan! Kah kah kah...

      Delete
    2. ehehehe...ciss! tapikan nasib baik bukan tahik cirit tau..kalau jenis cirit tu mmg tembak dalam suar dah

      Delete
    3. Alhamdulillah.. syukur.. kalau tak tengok gambar tomyam cair tu pun dah tak lalu.. hahaha

      Delete
    4. tom yam tu nampak je cair..tapi bila sentuh kat lidah..boleh tggal mangkuk kosong tau

      Delete
    5. kesedapan yang tak terhingga gitew

      Delete
  13. Sengsaranyaaaaaaaaaaa nak mencari toilet di dalam keadaan yang sangat terdesak. Hehe. Pernah mengalaminya tapi bukan masa jalan-jalan. Masa tu dalam kereta nak pergi kerja dan jalan sesak. Teruk menahan! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah!!! so then u can feel how i'm feel kan hihih..boleh tahan eh..kalau sis JM berak terus dalam kete tu bukan org nampak hahahah

      Delete
    2. time jln sesak lagi la... kematu dlm keta tu..nk bergerak xleh..keta ja gerak

      Delete
    3. okey lagi ZF..leh stop tepi jalan, masuk belukar tembak je hehehe

      Delete
    4. x pun prepare plastik, botol air, and tisu siap2! hahaha

      Delete
  14. lega bila dpt buang noh... satu nikmat yg tak terhingga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF..pernah rasa beranak..ha camtulah rasa lega tu ahahaha

      Delete
    2. hahahha.. ada ke beranak berdas-das.. hahahahaha

      Delete
    3. cer Pha Is try..baru tahu ahahha

      Delete
  15. wah dpt gk pergi ke floating market ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jie Susanos : usaha tangga kejayaan hihhihi

      Delete
    2. dimana ada kemahuan, disitu ada jamban! hahahaha

      Delete
    3. mestilah...tempat nk simpan 'harta karun' tu hihih

      Delete
    4. salah tu... dimana ada kemaluan disitu ada jamban... kah kah kah...

      Delete
    5. cis! ahahahaha adeh sakit perut

      Delete
  16. Replies
    1. Pha Is : tak nak orang lain sesat cam sis JM jgk..adehh...dah la salah tempat menunggu..sakit perot plak..adei

      Delete
  17. macam saya la.. kalau ada apa2 bnda yg penting skit, meeting ke, interview ke, jalan2 ke, mesti tetiba je rasa nk ter ber@*.. hahahah

    ReplyDelete
  18. nasib baik sign board diorg ada tulisan "rumi".. kalau tak, mesti sis JM dah terrer baca tulisan siam dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pha Is : sis JM cakap siam pun boleh tau.."pai nai!!!"

      Delete
  19. sis JM mmg.. aorg lain lari dari anjin, dia ambik gambar.. org lain ber@* pun dia sempat lagi bergambar.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh...gambar itu wajib! sbg bukti hehehe

      Delete
  20. hahahah.. berdas-das..! ni sniper ke, shortgun? hahaha..

    ReplyDelete
  21. bak kata kawan saya kat twitter beliau (dia jenis kuat travle jugak) antara benda yg agak pnting masa travel kna tau kat mana lokasi tandas terdekat kat satu2 area yg kita travle.. kata dia la.. saya cuma quote-kan je..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pha Is : kalau bagi sis JM..paling penting WIFI ;p

      Delete
  22. Kikiki lawak ler JM...rasa nak letak soundtrack mission impossible smbil baca citer ni,hehe syukurlah smua mission finally accomplished...syabbas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...ye Ayda...memang tak tipu..sakit hati betul lah klau ingat balik waktu tu..rasa nk bukak suar tepi jln jek

      Delete
    2. okay, dah boleh bayang soundtrack mission impossible : searching for toilet..

      Delete
  23. ape ke payah nak cari toilet kat situ ek...haishh...nasib baik sempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Siti Rohaida..susah! mmg menyumpah dalam hati...

      Delete
  24. Replies
    1. keh keh keh..satu entri cite pasal nak berak jek

      Delete
  25. tapi memang pernah terjadi pon kat sape-sape situasi ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!!! adeh lah..bila teringat situasi tu..ras cam nk stanby botol air siap2

      Delete
  26. pulak tue ngan kat sane kan yang semuanya kedai and mall bukak lambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu aaa pasal cik Bunga...jam 10 pagi..JM ni kalau minum air byk waktu pagi mmg cepat nk membuang

      Delete
  27. jiwa kental juga JM nie pi balik hotell

    ReplyDelete
  28. adoiii memang situasi yang sengsara niee

    ReplyDelete
  29. bila teringat mesti senyum senyum kan kan kan terus gelak gelak gelak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...mcm tak percaya plak tau..leh tahan almost 1 jam..'benda' tu dah jolok lubang bontot..adei..part menahan yg paling siksa tau

      Delete
  30. al-hamdulillah telah dipermudahkan segala uruasn JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya Allah sahaja yg tahu..asyik berzikir ye minta allah permudahkan

      Delete
  31. Perghhh ngeri sungguh baca tang nak memerut tu.. nasib baik hajat tak lepas kat mana2 longkang2..hahhaha Ngeri! Ngeri!..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan hatit nak tembak je kat mana2 tempat tersembunyi Mummy..tapi masih ada rasa ke malu an hihihi

      Delete
    2. SS takut dia cangkong kat tempat amik wuduk tu jek... ha ha ha

      Delete
    3. kalau malam JM dah buat kerja tu ;p

      Delete
  32. Dasat ea takde toilet awam.. mampuih!

    ReplyDelete
  33. Awat Tom Yam tu berlinang2 minyak.. perghh jenuh kira kolestrol ni..hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak byk sampai leh goreng ikan hehehe

      Delete
    2. ehhh.. dah lama tak nampak mummy joging... he he he

      Delete
    3. Haah lah..klau tak berkilo2 meter mummy redah

      Delete
  34. Lain kali cakap ngan depa suh buat stesen bus tu sekali.. kan senang. takyah susah nak kena tunggu bus berjam2..hahaa :p

    ReplyDelete
  35. Kat dalam train takde toilet ea.. hish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm train kat msia gak..tak ada toilet kecuali tren perjalanan jauh berjam2

      Delete
  36. Ala nampak ikan bakar terus rasa nak balik masak.. hehehe :p

    ReplyDelete
  37. Lawokk la bila baca melepaskan hajat berdas-das tu.. dah macam baca entry SS yg suka wat lawak bertan-tan tu..hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh! jgn compare ngan SS...dia raja lawak! hihihih

      Delete
    2. atau... beruncang uncang emas! kah kah kah...

      Delete
    3. kalau lah emas..berebut org tadah tangan ;p

      Delete
  38. Perut dan usus JM buat drama pulak..adeiii nasib sempat

    ReplyDelete
  39. Tom yam tu nmpk menggoda sungguh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu baru nampak Mak..belum masuk mulut lagi..bila dah masuk mulut termimpi2 tau

      Delete
  40. Herannya semua xde toilet..dh tu buang lam tempurung ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah! pelik betul..boleh plak kat tren station x de toilet..x logik kan

      Delete
    2. bontot dorang kemam tahik kot mak... kah kah kah...

      Delete
  41. Amboi nk jgk mkn ikn bakat taling chan..sanggup pi berapa kali setahun tu daa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..tu aa Mak..JM ni travel cam org kayo..nafsu beso

      Delete
    2. Ke mmg kaya?jeles ai asik travel jeeee

      Delete
    3. ahakss..mana de Mak! kais pagi mkn pagi je ni tp Alhamdulillah

      Delete
  42. Ah merindu makan tom yam di bangkok ... nampak segar dan yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cumilebay : Tom Yam di Hatyai pun boleh tahan sedap tau

      Delete
  43. entry nak "terletup" keluar dalm blog JM.

    ReplyDelete
  44. kenapa blog JM tak boleh baca bila guna wifi sekolah...blog SS boleh je. blog orang lain pun ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu aaa..JM pun pelik..ramai gak complain cam kak Nieda ckp tu..walhal tak de plak setting kat mana2...

      Delete
    2. I told u already... Ramai tak boleh baca during working hour... try check setting... may be ur profile guna google kot...

      Delete
    3. adehh!! SS tolong ajar cara nak betul kan eh

      Delete
    4. SS bab tech tenet ni semua makanan ruji dia..tu psl semua tembus.eh blog JM 18sx kot..tu yg kt kwsn sek kena tapis..tembakan berdas2 mmg la kena tapis lpf

      Delete
    5. kah kah kah..stmt Mak x boleh blah

      Delete
  45. singgah la kejap tanda dirimu masih diingatan

    ReplyDelete
  46. alahai, boleh imagine kena menahan seksa sakit nak memerut adui! Nasib sempat sampai ke hotel hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye SarahFJ...sib baik sis JM travel solo..kalau x..mesti yg lain mengamuk

      Delete
  47. Haha..kelakar..sis Jm.. FN pun pernah rase apa yg sis rase.. mcm nak tercabut nyawa menahan tut... haha.. tp boleh lak tu 1 jam.. FN 30 minit dh berpeluh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. FN!!! kalau ikut hati mmg nk terburai dah tapi...adehh Allah sahaja yg tahu waktu tu..

      Delete
  48. adehh...dapat ku rasa sengsaranya masa tu..terpaksa menahann..tapi sempat snap gambo..hihi..masuk je hotel2 dekat stesen Ratcathewi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nohas..dh try ke hotel sebelah stesen tu..tp JM kuar balik receptionist x benarkan..sbb x stay sana

      Delete
  49. waalaikummusalam
    mcm sedap je makanan tu,mesti bestkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Lynn...ke Tahiland x cari Tom Yam x sah tau

      Delete
  50. hai sis JM...kenal..awat tak kenal..semalam boom blog aRz

    ReplyDelete
  51. yaaa komen saya dah datang...untuk "menyuntik" semangat pada sis JM...chaiyokkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali arZ masuk terus masuk List Top hehehe

      Delete
  52. Masjid Darul Aman ingat kat kedah hehehe

    ReplyDelete
  53. orang sana dah bersiap nak ke angkasa...jadi diorang berlatih tak membuang hehehehe

    ReplyDelete
  54. buat lah perancangan sebaiknya supaya tidak tahan memerut di tengah jalan..hehe ok tak cam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. senak tu datang tanpa di undang huhuh

      Delete
  55. agaknya bilalah dpt mengekor JM travel ni heh..heh..

    ReplyDelete
  56. lamernya JM x updet blog....makk aihhh sengsara jugak nie biler menahan panggilan alam nie....situasi mcm nie paling x sukerrr bila ianya melanda...suspendderr betul JM nieee menahan yg ujung2 tuuu...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azue!!! kih kih kih..rasa nk pecah usus tau

      Delete
  57. Enaaaak :D hihihi salam dari Indonesia ya :D

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum kak JM... Lama da xsinggah blog akak... ape khabar... ingat lgi xkite.. hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Syaz! ye lah almost 2 years kan..mestilah ingat!

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang