You can click on me :-)

Friday, 2 November 2012

Destinasi Impian

Assalamualaikum, Selamat Sejahtera, Annyohaseyo....

Apa khabar semua hari ini...aku harap semua sihat lah yer kerana kesihatan adalah harga yang paling bernilai berbanding wang ringgit ..betul tak?. Semua orang tahu apabila penghujung tahun cuaca tidak menentu seperti akhir-akhir ini hujan siang dan malam dengan petir, guruh dan kilat sabung menyabung. Jadi aku ingin pesan kepada semua jagalah kesihatan anda..banyak minum air putih/mineral jangan jadi macam aku...baru-baru ni aku demam hampir seminggu dengan selesema nya, batuk, sakit tekak dan pening. Kalau badan dah tak sihat tu..apa pun tak boleh bak kata kumpulan 'Jambu'..eheheh

Ok..kembali kepada tujuan asal entry ini..DESTINASI IMPIAN katanya...ehehehe...semua orang ada impian kan dalam hidup...ada yang mengimpikan nak dapat suami kaya...ehehe...ada yang nak rumah dan keta besar..ada yang nak pegang jawatan besor tetapi ada tak yang mengimpikan nak kahwin dengan ore besor...mesti ada kan..ehehehe...

Bagi aku..aku hanya mengimpikan untuk melancong ke semua negara kat donia ni dengan izin Allah jika aku ada peluang paling minimum sekali setahun dan paling banyak 2 atau 3 bulan sekali...kiranya 5-6 kali setahun lah....ahahah...dasyat tak?...Arghhh..alangkah bahagia nya kalau aku dapat SOULMATE atau MY LIFE PARTNER yang suka travel macam aku.....anyone..anyone out there...ahahahah..mcm buat iklan pulak....

Mana destinasi yang aku impikan sangat tu..TAraaaaaaaaaaaaa.....

Europe Map

Europe Countries
Oh yeah...negara - negara Eropah sudah tentunya..aku pun tidak pasti adakah impian aku akan menjadi kenyataan Tapi sebelum aku sampai ke sini sudah semestinya aku sudah sampai ke Mekah Al Mukarramah..tempat yang paling agung dan places yang wajib sampai - menajdi tetamu Allah walau sekali seumur hidup. InsyaAllah (dengan izin Allah) aku akan sampai ke sana pada bulan 2 2013 nanti. Aminn

Sudah semestinya antara rakan-rakan pembaca pernah sampai ke sana kan..what say u...best tak?..menstilah seronok kan apabila dapat menikmati keindahan ciptaan Allah..dengan itu bertambah keimanan kita kepada Allah ...kita sentiasa menyebut Allah hu Akhbar Allah Maha Besar..cuba bayangkan betapa besarnya ciptaan Allah...Subhanallah...marilah kita berfikir sejenak....

Jajahan Eropah terdiri daripada 5 bahagian yang besar iaitu Western Europe, Northern Europe, Central Europe, Eastern Europe dan Mediteranian Europe.

Western Europe Countries :
- Belgium, Netherlands, Luxembourg, the United Kingdom, The Republic of Ireland dan France

Northern Europe Countries :
- Finland, Iceland, Norway, Sweeden, Denmark

Central Europe Countries :
- Austria, Czech, Germany, Hungary, Liechterstein, Poland, Slovakia, Slovenia, Switzerland

Eastern Europe Countries :
- Armenia, Azurbagian, Belarus, Bulgaria, Georgia, Latvia, Lithania, Moldova, Romania, Russia, Ukaraine

Mediteranian Europe Countries :
- Albania, Andora, Bosnia Herzegarnia, Croatia, Cyprus, Greece, Italy, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, Fortugal, San Marino, Serbia, Spain, Turkey, Vatican city

Tapi persoalan nya sekarang adakah DREAM COME TRUE...nobody know...Hanya Allah yang lebih mengetahui....

Cukup cukup sudah...cukup sampai di sini saja...eheheehh...ok lah kawan-kawan itu sahaja entri aku kali in...kalau ada berita-berita menarik lagi nanti aku hapdate yer...terima kasih kerana sudi membaca...

bye....wasalam...

41 comments:

  1. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! jgn lupa buat entry europe tu. RUJUKANNNNNNNNNNNNNNNN....

    ReplyDelete
  2. Samaaa...teringin gak pg sana..kna kumpul duit lebey sket..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...betul2..kos tggi so perlu menabung dari sekarang ;-)

      Delete
  3. Kita punya minat yg sama :-)Kit

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesal delete komen nya..baru nk reply :-)

      Delete
  5. Replies
    1. ada plan nk pegi bulan sept 2014 tapi still on planning belum muktamad lagi...follow kelana convoy..coz lagi jimat dari pergi sendiri...nak ikut?....nanti email pada JM maklumat detail..nanti JM leh take noted kalau jadi lahhh

      Delete
  6. Bln Sept cuti 9 hari jer..kalu bln nov cuti lama.Ok nanti sy email kat JM.Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..ok..apa2 info nanti JM maklum ye

      Delete
  7. bestnyer...jadi tak pegi ni?baru nak ajak register sama...dpt diskaun hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai : JM baru nk reply komen ni huhuhu

      Delete
  8. Mekah tu, confirm nak sangat pergi. arwah abah dengan arwah ashu meninggal dan dikebumikan kat sana. kalau ada rezeki, sambil tunaikan umrah, nak melawat kubur arwah. insya-ALLAH. mudah-mudahan.

    dalam list saya cuma ada Belgium, Venice, Afrika, London and New Zealand. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : Subhanallah..semoga Arwah Abah dan Ashu Amy bersama orang2 beriman ye sbb meninggal di tempat yg penuh berkah

      Ohh..minat travel jugak si Amy ni eh..in sha Allah semoga semua tempat dalam list tu dapat di terjah ye :-)

      Delete
  9. oh, lupa pula. saya doakan semoga sis dapat travel ke mana-mana tempat yang sis nak sangat pergi tu. insya-ALLAH. amin :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. eheeheh...Hanis jemput cam lah Czech tu 2 jam je dari msia

      Delete
  11. Saya pun nak juga travel ke negara2 di Eropah.

    Tahun ni, ada ke plan sis JM ke sana? Semoga dapatlah sampai ke tempat sis JM hajati tu. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa....masih dalam impian...tak tahun ni mgkin 2-3 tahun lagi

      Delete
  12. jgn lupa bwk sy skali..hiihihi..my dream destination..ble agaknyer????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazura!!! ingatkan nak balik kg je heheeh

      Delete
  13. JM - Kalo jadi g europe - nak ikut... nak ikut... count me in...
    emel kita ya reallife.nhhas@gmail.com

    tengs jm... i lap u lah... ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh... Count me too... Boleh Jay Emm? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Huda!!! in shaa Allah....tapi ntah bila dgn keadaan ekonomi skrg

      Delete
    3. kalau SS yg nak join..anytime je

      Delete
  14. Assalamualaikum.wr.....Salam kenal...kali pertama respon walaupun kerap ambil manfaat dari blog JM.
    Moga hasrat JM nak ke Eropah akan tercapai....memang Eropah punya daya tarikan tersendiri.
    Saya sebenarnya baru balik dari ziarah 6 negara Eropah Barat selama 2 minggu...pakej khemah yang menyeronokan.
    Jumpa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Nasa Saba atas kunjungan ni ..i'm really appreciate it

      Delete
  15. Replies
    1. Boleh buat Europe trip JM, SS dan HH..gempak kan (lps tu pakat hapdet blog sekali hehe)
      Itu destinasi impian saya jugak!
      Ingat memang nak amik Kelana..murah tapi tak best pulak terikat..trip adikberadik pun nampak best.


      Delete
    2. in shaa Allah SS...jika panjang umur kan

      Delete
    3. mama gojes...same to me plan nk ambil trip bersama kelana convoy tu buat mcm x best kalau terikat....rasa selesa terjah sendiri

      Delete
  16. Asalam JM 2013 niat ke Mekah..dah capai impian. Syukur kepada JM Mekah tu tanah suci impian umat Muhammad. Doa kan Etuza dan isteri dapat pergi sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu Etuza..ehh..jgn salam faham...JM belum sampai ke Mekah lagi...huhuh..in shaa Allah cikgu..niat yg baik Allah akan permudahkan aminnn

      Delete
  17. bommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  18. Yuhuu, Mekja nak ke Newcastle if berpeluang. Sepupu ada belajar dkt situ. Jadi beberapa kos dapat dijimatkan. kehkeh.

    Dan impian nak melawat Durham University. Tak berapa nak pandai nak belajar disana, dpt melawat kawasan pon jadilah. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekja..perlu pergi cepat sblm sepupu blk Msia

      Delete
  19. Alhamdulillah , Nadia dah jejak kaki ke europe : Paris dan Rome ( transit kejap je ) je baru. Tapi if country europe yang paling nak tengok adalah Switzerland and Praguu . Cantik sangt tempatnya .

    Boleh je plan for europe trip ... jom JM .... hihihi

    Tue betul , sangat speechless bila pertama kali dapat jejak kan kaki ke Makkah dan Madinah . Perasaan nya bila di sana dan di Malaysia lain sangat . Insyaallah . Satu hari JM pun akan dijemput ke rumah Allah . Dalam banyak - banyak tempat yang paling dirindui tak tercakap rindunya , memang MAkkah dan Madinah . Semoga nadia pun dipanggil lagi ke sana . Amin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nia..dah sampai Mekah? syukur REZEKI tu!!!

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang