You can click on me :-)

Tuesday, 20 November 2012

Trip to Beijing 2010 (Day4)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan kesayangan eheheeh,

Entri aku hari ni nak show kat korang gambar kat bawah..tahu tak apa nama tempat ni ?

Beijing Olimpik Stadium  2008 (Bird Nest Stadium)
Day4 : 20 Mac (Sabtu) - Stadium Sarang Burung (Olimpik Stadium)/Shopping
-  Lawatan ke Beijing 2008 Olimpik Stadium
- Jewellery City
- Tempat pembuatan Teh China, Dr Tea
- Shopping di Tianya Hongqiao dan Wangfujing Donghuamen Night Street

Aha..dari kejauhan dalam bas ternampak stadium ni dan ia lebih dikenali sebagai stadium sarang burung yang di perbuat daripada stanless steal (betul ke ejaan aku nih)...ada rupa macam sarang burung tak?..Inilah destinasi pertama kami untuk hari ke -4 di Beijing.

Affectionately known as Bird's Nest, it is situated in Olympic Green Village, Chaoyang District. It was designed as the main stadium of 2008 Beijing Olympic Games. The Olympic events of track and field, football, gavelock, weight throw and discus were held there. Since October, 2008, after the Olympics ended, it has been opened as a tourist attraction. Now, it's the center of international or domestic sports competition and recreation activities.

The design of this large stadium was accomplished together by Swiss architects Jacques Herzog and Pierre de Meuron and Chinese architect Li Xinggang and the others. The designers didn't do any redundant disposals to the look of the stadium. They just exposed the steel structures entirely and let them become the most natural appearance. The form of the stadium looks like a big nest which embraces and nurses human beings. Also it looks rather like a cradle bearing human beings'  hope of the future.
The construction of it started on December 24, 2003. On July, 2004, the project was stopped temporarily due to the amendment of the design. On December 27 of the same year, the construction was resumed and finished in March, 2008. The gross cost of the whole project is 2,267 million Chinese yuan (about 33 million dollars).

Admission Fee :
CNY50 for entrance fee
CNY80 for skiing on weekdays
CNY140 for skiing on weekends and public holidays
CNY120 for the entrance fee and the skiing on weekdays
CNY180 for the entrance fee and the skiing on weekends and public holidays
* CNY140 for Through Tickets of Beijing Landmark Tour, including the National Stadium, the National Aquatics Center, the National Centre for Performing Arts and the CCTV Tower; the ticket is valid for one month.

Opening Hours :
9:00 to 18:00 on weekdays
9:00 to 21:30 on weekends and public holidays.

How to get there by Subway:
Take Subway Line 10 to Beitucheng then switch to Subway Line 8 (Olympic Special Line): get off at Olympic Sports Center Station, get out of the station from Exit B1 (northwest exit) or Exit B2 (northeast exit), and walk north to it.

How to get there by Bus :
Take bus 82, 538 or 611 and get off at Guo Jia Ti Yu Chang Dong Station.
Take bus 18, 108, 124, 207, 328, 380, 387, 409, 426, 558, 653, 694, 758, 803, 849, 985 or 特2 and get off at Ao Ti Dong Men (Olympic Sports Center East Gate) Station.
Take bus 84 or 407 and get off at Ao Ti Xi Men (Olympic Sports Center West Gate) Station.
 Beijing Bus / Subway Search 

Apabila dah sampai ambil dulu gambar buat kenangan :-)

Perjalanan ke kilang Dr Tea
Kat sini pun nak bergambar
Location :
Address: No.1, Min Zu Yuan Road, Chaoyang District. Beijing, China.
Tel: 0086-010-82083648.

Dr Tea menyediakan pelbagai jenis tea dengan rasa dan kelebihan yang berlainan,jadi aku tergoda dan terbeli jenis Golden Green Tea/ Slimming Tea (wild puer tea)

Berikut adalah antara tea yang dijual :

White Tea
- It can dispel the effects of alcohol and nicotine.
- It also  acts on colds, coughs and sore throats.

Golden Green Tea/ Slimming Tea (wild puer tea)
- It can regulate blood pressure, lower cholesterol and lose weight.
- Fill tea water with honey and it is good for insomnia.

Oriental Beauty (The king of Oolong Tea)
- It is good for blood circulation and skin.
- It is good for Anemia and enriches blood.
- Add some brown sugar into tea as it can nourishes the stomach.
- It can soften the blood vessels.

Jasmine Tea
- It can drive away summer heat and improve eyesight.
- It can shake off drowsiness and relieve headache.

Litchi Tea (Black Tea)
- It is good for digestion.

Gin-seng Oolong Tea
- It can help to restores your energy.
- Protect liver and kidney.

Untuk hari ke -4 tiada apa yang menarik so gambar pun kurang..kita jumpa lagi untuk entri hari ke 5 nanti.

Byee.....  

8 comments:

  1. Salam.. ahahaha benci ah gi tempat teh ni.
    Masa demo tu.. awek cina tu ada letak sin chan tak?
    Kalo panas dia keluar 'air kencing kat tutttt' nya ahehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa...ekekekeke...adoooo....sensored....hihihihi

      Delete
  2. Kat sini sy terpaksa beli slimming tea rm100.ermm..tak sukalah asyik kena pujuk rayu,selagi tak beli tour guide wat donno jer tak bg kami balik.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...JM pun terbeli gak...nk kurus katanya..sekali balik Msia minum smggu je..pastu diam2 lah rea tu dalam botol..hangat2 tahu ayam ahaah

      Delete
    2. Dah setgh thn tp baru sekali minum teh tu..huhuhu.ada jupa org share kat fb,ramai kena tipu waktu beli jade or pearl.byr ribu2 tp kualiti sama ngan beli puluh2 rggit jer.ntah lah,sy pun ada beli satu set brg kemas kata anak tokey tu,white gold dan batu delima rm1k.sy tak berani nak g sahkan betul2 gold ke tak,nanti sedu sedan menangis.

      Delete
    3. ahahaha/....lagi dasyat..kita rakyat msia bukan suka sgt nak minum tea ni...paling tidak milo, kopi, tea susu, 3 in 1 baru sedap kan..

      Ahaa...part tu JM ada gak beli cincin..batu warna marron..dah tak ingat batu apa..ntah dah hilang ke mana..so be carefull coz byk brg dari China ni FAKE...so jgn mudah terpedaya..kat negar mana yg tak ada product from China kan..even pegi mekah pun ada product made in China spt tasbih dan sobiner2 berkaitan

      Delete
  3. Stadium sarang burung tu unik :)

    ReplyDelete
  4. Masa minat merah ke sis JM hihihi

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352