You can click on me :-)

Monday, 24 December 2012

Travel Summary 2010 - 2012

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera sahabat-sahabat sekalian,

Entri kali ini tak ada gambar ...pendek dan ringkas jer :-)

Untuk pengetahuan semua minat untuk travel bemula pada tahun 2010..boleh dikatakan masa tu baru matang sikit...ahahah...idok ler sebenarnya...time tu baru ekonomi stabil sikit..dah lama kerja ada sikit simpanan :-)

Jadi di kesempatan yang hado ni ha JM sediakan summary tempat-tempat pelancongan yang pernah pergi dan juga aktivti pendakian. Berikut adalah antara tempat yang aku telah explorer dan meninggalkan jejak kaki yang bersaiz 6 ni..ehehe..

Tahun 2010
1. Genting Highland ( 31 Jan 2010 )
2. Beijing, China ( 17 Mac 2010 - 22 Mac 2010)
3. Sabah dan Labuan ( 21 Mei 2010 - 23 Mei 2010 )
4. Melaka ( 24 Mei 2010 - 27/0 Mei 2010)
5. Universal Studio Singapore ( 27 Mei 2010 - 28 Mei 2010 )
6. XPDC Gunung Datuk ( 04 Jun 2010 - 05 Jun 2010 )
7. Kota Bharu - Terengganu ( 21 Julai 2010 - 23 Julai 2010 )
8. XPDC Gunung Ledang ( 29 Okt 2010 - 30 Okt 2010 )

Tahun 2011
1. Kota Kinabalu Sabah ( 21 Jan 2011 - 24 Jan 2011 )
2. Seoul, Korea ( 19 April 2011 - 25 April 2011 )
3. Bandung, Indonesia ( 18 Jun 2011 - 21 Jun 2011 )
4. Bukit Tinggi, Indonesia ( 1 Dis 2011 - 03 Dis 2011 )

Tahun 2012
1. Langkawi, Kedah ( 03 Feb 2012 - 05 Feb 2012 )
2. Ho Chi Minh, Vietnam ( 25 Feb 2012 - 25 Feb 2012 )
3. Perth, Australia ( 01 Mei 2012 - 07 Mei 2012 )
4. Hong Kong & Macau (06 Julai 2012 - 10 Julai 2010)
5. Ho Chi Minh, Vietnam ( 27 Sept 2012 - 29 Sept 2012 )
6. Langkawi, Kedah ( 27 Nov 2012 - 29 Nov 2012 )
7. Jakarta, Indonesia ( 02 Dis 2012 - 05 Dis 2012 )

Tahun 2013
?????? Masih dalam perancangan

Jikalau korang lihat kepada summary travel ni ..'kegilaan' travel mula menyerlah pada tahun 2012 ..terdapat beberapa tempat yang JM repeat dan pada masa yang sama aku mempunyai kawan yang juga 'kaki travel' siapa lagi kalau bukan Ms H dan Mrs A. Terima kasih kepada dorang kerana tahan dengan karenah dan perangai JM yang kekadang sukar di ramal..tapi JM baik sebenarnya...ahhaaha..perasan. Bagi tahun 2013 ke mana pulak yer..so kena tunggu entri pada tahun depan lah yer..

"Wassalam...Annyeeonggg"


19 comments:

  1. masukkan saya dalam travel partner untuk 2013. kekekkekkekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. suker...suker...nyer....boleh3x....hihihhihi

      Delete
  2. hehe...tq juga pd k.ros kerana jadi kerana sudi jadi rakan setravel sy..klu sy single mingle lagi, mesti byk lagi tpt yg kita planning nak pegi kan..kan..hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani...ehehe...betul tu..kalau still single akak mesti tak lepaskan nko..susah nak dapat kaki travel mcm hani...nak kemana ckp jer..mesti jadi walau berdua waktu kita g korea dulu...ada lagi tak peluang nk g travel sama2..hihih. skrg ni susah nk cari yg available dan ngam dlm bab travel backbackpers ni :(-

      Delete
  3. Assalammualaikum.....akak mula terbaca blog nie masa nak cari2 apa yg best kat Macau & Hong Kong sbb nak ke sana bulan Nov 2012 baru2 nie. And akak enjoy reading your blog & thanks for all the infos....tak kedekut ilmu..tahniah, moga Allah limpahkan rezeki buat adik agar dpt beri info pd kami....skrg pasti baca your blog bila bukak ajer internet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam :-) terima kak wan dan terharu sgt dgn statement kak wan :-) keep on reading ya tp entry sy pasal travel jer jgn jemu membaca yer :-) love kak wan :-)

      Delete
  4. Replies
    1. ye ZF...sbb mula minat travel mula tahun 2010 dan until now cannot stop

      Delete
  5. ini enttry awal berblog ke JM..wah1 dah visit ke KK Sabah tu JM..nak cari lah entry JM hal KK tu ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu Etuza, JM pernah kek KK tapi JM x update dalam blog kisah ke KK tu

      Delete
  6. huuu memang banyak dah negara maju JM lawat ni..rasa kehidupan Jm terisi dengan moment yang indah sekali... Wajib bersyukur ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza..bersyukur sgt kerana Allah beri peluang dapat melihat keindahan alam ciptaan nya

      Delete
  7. Wah, dah banyak lokasi yang JM dah pergi... Best kan. Jauh perjalanan, luas pemandangan berjuta pengalaman tak gitu ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dunia Zumal : ahakss....berjuta2 lemon!

      Delete
  8. banyak tempat yang kak Jm dah pergi.. seronoknya dapat lihat negara orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros : bila dh start travel mmg agak susah nk stop huhuh

      Delete
  9. kesemua tempat diatas tak pernah pergi.... huhuhu

    ReplyDelete
  10. best jg dalam Negara kita pun banyak very intersting kan JM..tak ambil gambar ke di KK? 2011..4 hari di KK dekat mana pergi di KK?

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352