You can click on me :-)

Thursday, 24 October 2013

Awayyyy Again!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Minggu ni dan minggu hadapan tahap kebizian JM sampai ke tahap maksima dan kiranya tiada masa untuk update blog dan blog walking. 

Esok JM akan pergi bercuti selama 3hari 2 malam, jadi kawan-kawan di luar sana jangan rindu-rinduan pada JM tau. Meh JM kasi flying kiss sikit kepada semua reader yang setia ituewwww...Ramai sangat tak tersenarai kat sini ..giteww...eheheeh.

Doakan JM selamat pergi dan kembali yer....macam nak pergi Mekah pulak...Ini adalah trip untuk kali ke -3 ke sana dan kebanyakan rakan pembaca boleh agak kat mana kan...dah tak suspend lah eheheheh

Siapa tahu kat mana tempat ni - sumber : Google
Ahhahahaha...mesti tahu yer tempat yang femes di kalangan rakyat Malaysia terutama golongan wanita tu. Eh cukup ke 3 hari 2 mlm tu..alahh..cukup lah tu pergi semata-mata nak shopping jer ..pastu lak ni kan trip kali ke-3 you oulsss.....nak shopping lah sangat..macamlah duit berkepuk-kepuk..tidak sebenarnya..just lebih kepada sebagai tourist guide kepada kawan JM yang sorang ni..festime ke sana...Tourist Guide lah sangat heeeee

Tunggu sambungan cerita trip ke Sydney selepas JM balik nanti ye...

Bai..tata titi tutu heeeeeeeeeeee

94 comments:

  1. Replies
    1. JM dah balikkk!!...alah..abg Meng ni..JM jln dokek2 jo..belum mampu ke Rome tu heee

      Delete
    2. which one is better... dari kl - melbourne - gold coast (pagi) atau dari kl ke brisbane (malam)

      Delete
    3. JM tolong saya ada masalah ni...

      Delete
    4. Raihana : Sorry...baru baca komen ni mcm mana boleh terlepas ntah...dh travel ke belum ni...better KL - Brisbane (mlm)

      Delete
  2. Amboi....ke Saigon ye.....penuh dengan wanita Malaysia je...dah jadi macam Kampung Wanita Melayu....hihihi selamat bercuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..waktu JM naik flight nak pergi tu..mmg seat penuh ngan wanita melayu terakhir..like rombongan mak kiah heee..JM dah selamat balik ni haa...cergas balas komen kawann :-)

      Delete
  3. sakan shopping bestnya. Saya dapat pakej percutian lucky draw ke Saigon....til now tak sempat lagi nak ke sana....busy ajer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leez..mula sebelum pegi tu tak plan nak memborong..tapi bila sampai sana tak tahan nafsu you oulsss...murah benerrrr..perlu pergi tau wlau sekali..mmg sopping heaven tapi perlu tadu kedai yg murah coz ada yg fake..pastu jual mahal

      Delete
  4. waahh..g HCM lagi..JM pls survey camana nak ke pasar bin thay gak yang kena naik bus ke district 5 ke 6 kot..pls pls..hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahh..baru baca komen ni lepas JM balik...hari tu mmg tak pegi ke pasar tu

      Delete
  5. Replies
    1. Sedeyyy...bila shopping tak hengat donia..bila balik sedey...duit byk habis hahaha...teruk kan

      Delete
  6. Assalam JM

    Amboooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......teghobang ajer koje nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Yong ASP,

      Kak Yong..dah lama beli tiketnya...pantang ada tiket murah terus grab..pastu baru perasan.selang 2 bln je terobang...sib baik bos tak marah :-)

      Delete
    2. camne bos nak marah.. tah2 boss sis JM pon follow blog nihh.... =p

      Delete
  7. I likessss this place....tgh cr tiket murah utk pegi kali ke 3 jgk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Hani..mmg best..ahaha...akak refer blog nko nk pegi taka plaza tu..jumpa :-)

      Apa kata kita pegi lagi nak..include akak sekali ahahaah

      Delete
  8. Replies
    1. Salam Ain,

      Terima kasih sudi baca blog dan komen kat sini..I Likeee :-) Yer..HCM mmg sinonim ngan tempat shopping...dah pernah ke sana belum..kalau belum boleh refer entry HCM nanti JM kasi direction dan tips..giteww

      Delete
  9. Replies
    1. Lin...lama tak borak sama kamu...yer..yer..tima kasih..dah balik pung..mmg enjoy..hiks..org Vietnam baik2 sama JM heee

      Delete
  10. Wah....terbang lg eh...bz tp sempat lg terbang..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norh..kalau bab nk terobang je..BZ mcm mana punn...tolak ke tepi..ahhaha..bila kita nk terobang sama2 nih

      Delete
  11. best nyer sampai dah trip ke-3. sy sekali pun belum sampai. paspot pun x de nak ke luar negara. apa2 pun do enjoy yourself ok dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nie..buat lah passport ke HCM..mmg best tuk shopping..kalau tak tahu kedai mana nak shopping, bagaimana nak ke sana..boleh refer entry HCM nanti JM publish...

      * Terima kasih KakNi sudi baca blog JM..keep on reading yer :-)

      Delete
  12. wahh bestnya...sy tak pnah pergi vietnam lagi...sadiss kan...huhuhu bila laaa nak smpai ni...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahh..DJ..nanti sampai lah tu...maybe next year ker....simpan duit byk2 tuk shopping tau heee

      Delete
  13. Saya pun dah tiga kali ke sini... Jangan lupa makan mee pho tu... sodap banget...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh..En Mie..sama lah kita..bila nk buat trip ke-4 lak.leh JM join heheeheh...Aha..JM ada try mee pho tu..puas hati..hari2 mkn kat kedai Hjh Basiroh tu

      Delete
  14. weeeee... Jm berjalan sakan dia .. best nyerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya..best tu..best jugak..tapi DUIT manyak habishhh heee

      Delete
  15. HCM...dah 2 kali cik-anne...memang best soping kain pasang kat sini....murah2 kann....btw happy soping JM !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul tu...harga kain pasang RM20 sepasang you oulss..bukan semeter..mmg heaven kan..mmg hapy shopping..pastu balik gigit jari heee

      Delete
  16. hamboiiii........ Ho Chi Minh pulak.... Ni SR pun hari ni gi bercuti gak tapi kat dalam Malaysia jew larrr.... 4 hari 3 malam lagi tau, haa kalah JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah..tak pe lam Msia pun coti jugak...4 hari 3 mlm..lama tu..ke mana pergi nyer..leh la kongsi lam blog nanti

      Delete
  17. Shopping sakanla JM ye kat HCM tu...Akak pun dah 2 kali ke HCM. Memang best shoping kat ben thanh, yg tak bestnya perangai penjual kat dalam ben thanh market tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ITa..ye..ye..mula nya niat tak nak shopping sgt..tapi bila sampai sana nampak kain pasang murah2..RM20 sepasang..nak tak nak beli jugak hee..

      Bab perangan penjual tu mmg tension..sbb tu JM cari kedai yg dha biasa beli..dah tahu dorang mcm mana dan harga pun murah..nanti leh refer kat entry HCM..JM kasi tahu kedai yg murah dah ok

      Delete
    2. kenapa dengan perangai penjual kat sane sis?

      Delete
  18. shopping jangan tak shopping sis..hehe..rugi klu dah pegi tp tak beli apa2..apa2pun take care k..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayan..yer dah balik dan beg penuh dgn barang shopping heee...Yayan ada bagi alamat umah pada akak ke belum?

      Delete
  19. JM,

    dah 3 kali ke sana memborong kain..mmg heaven..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DATT,

      Betul tu...sediakan duit je..kalau jenis yg nak menjual tu..ber bundle2 dorang beli

      Delete
  20. hamboii..bukak2 je lagu lomentik la~ ekekek..

    JM sedey laa u missss my wed!

    happy soping ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maya....rindu sama kamu..ahaha..mestilah..nak jiwang2...heee

      Itulah...walhal dewan tu doke je ngan umah JM ni...JM baca kad jemputan selepas dah selesai majlis..FRUST betul..huhuh

      Delete
  21. Selamat bercuti JM.. Tgk gamba da taw Vietnam.. tp tak pernah sampai pun ekeke.. Klo dah kali ke3 mmg da terrer da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mysha...ahaha...dah boleh agak kan..tak pernah sampai lagi?..tk per ada peluang nanti pergi lahh..Aha..dah habis Tawaf..kalau sesapa nk JM jadi tourist guide no prob :-)

      * Nanti email kepada JM alamat umah boleh...hantar ke jarimanis76@gmail.com

      Delete
  22. selamat bercuti, tak sabar nak baca cerita kat sydney tu : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer.yer..terima kasih..Miesha..leh email alamat umah ke JM tak...
      Entry Sydney?..bila free nanti JM tulis yer..hari ni ada Bengkel..esok nak ke Seremban..so sabar menunggu ye :-)

      Delete
  23. selamat berchotiii n bershopping... selamat segala2nya... muahhhhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik DA..JM dah balik...Alhamdulillah berkat doa kawan-kawan JM dah selamat balik...syg sama kamu..Cik Da..leh email alamat umah tak..ke jarimanis76@gmail.com

      Delete
  24. hamboiii JM...lom panas punggung dok mesia dah gi obesi lagi..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kan...pegi obersee cam org kaya ..walhal...duit ciput je..

      Delete
  25. Salam perkenalan JM...sy pun kali ke 3 ke sana migu dpn..kita jupa di night market ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak buat Azima,

      Miggu depan..JM dah balik semalam...nampak nya tak berpeluang lah kita jumpa kat Night Market tu hikss..enjoy shopping nanti..

      Delete
  26. baru nak hoi-hoi dengan jm, dah tobang lagi...tak aci la macam ni, hehe...have fun jm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Orga,,,nak hoi..hoi..alah..jgn hoi2..Hai2 lah..baru mesra eheheeh...alah terobang tompek dokek2 jo...trip kali ni mmg fun coz santai dan jumpa org Vietnam yg baik2..byk bantu..kalau lama lagi kat sana boleh terpaut ngan org Vietnam hehehe

      Delete
  27. woaa. bes nyyeee. xpenah gi hcm lagi sbb xdak duet semata nak shopping. kih2

    have fun there!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HB,
      Alaahh...tak perlu bwk banyak..RM500 pun dah cukup tuk belik kain pasang dan telekung..sbb apa..harga murah..kain sepasang leh dpat harga RM20..cantik lak tu..kain telekung bersulam tangan RM60..kat sini dorang jual RM100..baju kurung siap bermanik RM45 - RM60..mmg murah...cepat menabung heee

      Delete
    2. ok. noted! . baru habes melebur duet ni balik semalam trip surabaya n jogja. nampak gaya nye next year la.

      Delete
    3. wah...dah sampai ke sana eh..ramai kwn2 travel ke sana..JM je belum lagi..bila kongsi story...update nanti leh JM refer kalau nk ke sana :-)

      Delete
  28. Replies
    1. Mestilah best Wak..cer Wak bawak org umah ke sana...musti dia akan bertambah syg sama WAk heee

      Delete
  29. wahhhh bestnya dapat soping kat vietnam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak MP..mmg best akak...bawak duit je..peniaga kat sana pun seronok coz kebanyakan pembeli adalah org Msia

      Delete
  30. Selamat ber-soping jm....lepas ni pegi dgn ms pulak tau :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MS..JM dah selamat balik dan tak shopping byk pun..aha..kalau MS nk JM jadi tourist guide..cari tiket time ofer tu...pastu kabor ke JM..kalau plan tak clash..boleh jer..

      Delete
  31. Replies
    1. Mazu..akhirnyaa..singgah kat blog JM yer..terima kasih..dah selamat balik dah....rasa cam tahun depan nak pegi lagi..ahaha..hari tu pegi ada sorang mamat tu still remember me walhal JM pegi for second trip last year on sept :-)

      Delete
  32. wah... selamat berbelanja dengan rakus..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahahaaa...sudah semestinya...pegi mana2 tempat yg JM belum sampai sebelum ni..nk tahu kat mana perlu tggu entry HCM eh...

      Delete
  33. semoga selamat pergi balik.

    *nak jajan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BLK..terima kasih sudi follow dan baca blog JM Ni..i'm appreciate...Daha selamat pergi dan balik :-)

      * Nak Jajan?...email your address please...ke jarimanis76@gmail.com

      Delete
  34. patutler macam ku kenaljer...
    oklertu lepaihni mintak komisyen...
    shoping jangan tak shopoping...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe...semua org tahu kan tempat shopping tu..ermm..tak minta kcoz JM baik hati heee

      Memula tak nk shopping sgt akak..sampai sana jer..terus tukar duit..coz x cukup...camno tu hiks

      Delete
  35. Mak oihh! Dah 3rd times pergi tue. Jalan ajer. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaraab...lama tak singgah dan borak sama kamu :-)
      Ehehehe...bila dah ada third tu..tetiba nak jadikan fourth lak....ahahaha...teruk tak JM

      Delete
  36. Replies
    1. GB..JM dah pulang...kalau duit blom habis..mesti ngak mau pulang lagik heeee

      Delete
  37. Selamat Bercuti kak JM.. nasib jumpa Cyber Cafe kat Labuan nie.. dapat la tgk Blog Kak JM .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat balik dahhh..Wahhh..gigih betull..carik cyber cafe nak baca blog...eheheh...dah balik ke BELUM ni..

      Delete
    2. belum lagi la Kak JM.. ni baru nak naik ferry ke sabah dari Labuan :D

      Delete
    3. Wah..gigih online nih...oh..ye..semoga selamat kat Labuan nanti

      Delete
    4. alhamdulillah dah sampai Kota Kinabalu nie kak JM.. thanks for the wish :D

      Delete
    5. Alhamdulillah...byk tempat menarik di KK tu..satu hari tak cukup...hepy holiday...akak ni masih bergelumang ngan kerja....Uwaaa..jeles kat org itewww...kalau lah dapat pergi bercuti..seulan pun tak pe...eheheeh

      Delete
  38. berjalan jerk keje mek JM ni... tak retik dok umh dendiam ke..? hahaahahahahaha... gurau jerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura...ehehehe...JM dah balik...alaaa...JM ni kan solo molo..so nk ke mana2 tak a da org nk halang heheh..ada duit habiskan tuk travel jal ah..puaskan hati...nak kawin belum ada org nak huhuhu

      Delete
  39. Salam....tulis le tentang HCM....best buat orang perempuan shopping....orang lelaki tak best kot...saya suka baca blog JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MKL,

      Belum berkesempatan nk update blog..frust tul..BZ betul mggu ni..citer Sydney pun belum habis..pastu nak story percutian ke Vietnam pulak. Petang ni jam 3.30 pergi oustation...balik umah dah penat...hujung mggu nanti free JM update ye..jgn tak baca pulak heee

      Delete
  40. Sis, soalan cepu emas ni...selalu kalau pergi bercuti, paling singkat berapa hari dan paling lama berapa hari? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : jumlah hari bercuti tu bergantung kepada lokasi biasanya paling singkat 3 Hari 2 Mlm dan plaing lama 11 Hari 10 Mlm

      Delete
  41. tempat ape tu? ... bukan kaki travel so tak tau ;)

    ReplyDelete
  42. wah sis JM... ni kali ke tige pegi HCM! =D

    ReplyDelete
  43. sis JM... nape tak pegi bin thay?

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352