You can click on me :-)

Monday, 21 July 2014

Surprised From JM?...please READ!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Ahahahah...bila korang dah baca bukan surprise lagi..


Segmen Give Away (GA) or Gift Away (GA) from JM?

Korang nak yang mana, Give Away or Gift Away?

Selamat berpuasa ye kengkawan, dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut Hari Raya AidilFitri di Bulan Syawal yang mulia.

JM ada baca blog kengkawan lain yang up entri segmen GA open for reader blog to JOIN dengan syarat perlu follow blog dorang, pastu up entri dalam blog dan pemilihan dan hadiah akan di berikan menggunakan sofware random.org

TAPI bagi JM lain pulak, semua rakan reader setia blog JM mereka memang tahu setiap kali JM balik dari travel ke mana-mana detinasi, JM akan hantar ole-ole sebagai kenang-kenangan tanpa mengharapkan balasan. Itulah caranya JM menghargai jasa mereka meluangkan masa untuk baca blog ni kekadang agak bosan kerana asyik story pasal travel je kan. Apa boleh buat nama pun Jari Manis : Travel List blog. Oleh kerana JM dapat berkenalan dengan semua rakan blogger dan reader yang baik hati, mereka pulak menghantar ole-ole kepada JM sebagai balasan. Syukron jazillan.

Baru-baru ni JM ada menarima POSKAD dan FM dari rakan blogger yang sangat di sayangi BibiErr.....eeheheh...jangan jelez yer DJ...PLM, Abe MKL dan Habang Meng..JM juga sayang semua rakan blogger dan reader blog JM tau. Ape? tak kenal siapa Bibie ni....boleh terjah blog beliau kat http://eryantierdah.blogspot.com/

Beliau baru pulang bercuti dari Bangkok, sepatutnya JM juga ke Bangkok beberapa minggu sebelum Bie tetapi terpaksa cancel sehubungan krisis politik di sana.
Terima kasih Bie...I Lap uuuuuuu
Bukan itu sahaja...bila tengok dalam peti surat tu ada lagi bungkusan lain....ehehe terus senyum lebar. Tarraa
Mula-mula JM perasan ada gambar Syieda di Setem 60 sen tu..ehh...glamour oulssss
JM dah boleh agak mesti Kad Raya sbb sampul berwarna putih...mmg betullah
Terharu sangat dengan kata-kata ini walaupun hakikatnya kami belum pernah bersua muka..Kirim salam kat adik eh
Love u tooo Syieda...MuaaccHHHH
Kepada mereka yang belum mengenali blogger Syieda boleh terjah blog beliau di http://syiedasyieda.blogspot.com/. Beliau banyak menceritakan kisah travel dan ia menjadi salah satu blog kegemaran JM. Bukan itu sahaja beliau sangat pemurah dan baik hati kerana JM pernah menerima poskad, FM dan t-shirt dari setiap destinasi yang beliau pernah terjah.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok..berbalik kepada topik asal JM nak beri korang KAD RAYA!!!!

Mesti akan ada suara-suara yang mengatakan "nko ni JM..tu ke cara nko nak sogok mereka untuk terus baca blog nko tu"...hello!!! lempar jauh-jauh perasaan yang macam tu...JM bagi ikhlas tiada niat yang terselindung. JM punya perinsip kalau dorang suka teruskan follow dan baca dan kalau tak suka leave it tiada paksaan. JM menulis untuk memori sendiri dan jika boleh di jadikan panduan kepada mereka di luar sana..Alhamdulillah...secara tak langsung JM peroleh pahala kerana memudahkan urusan orang lain.

Bukan itu sahaja, setiap kali menjelang hari raya JM juga suka beri duit raya kepada anak-anak rakan ofis ni. Bukan tujuan untuk riak..nauzubillah jauh sekali....

Dah lama JM tak travel, tak naik flight..last trip on April so memang tiada ole-ole untuk rakan reader. TETAPI sempena bulan Syawal yang bakal menjelma JM ingin beri KAD RAYA dan DUIT RAYA (untuk anak-anak berumur 12 tahun ke bawah) ...nak tak?...nak tak?....

Syarat penyertaan mudah sahaja :

1. Mohon emailkan alamat umah penginapan/umah sendiri/umah sewa/umah mak mertua/umah ibu bapa/umah kekasih gelap atau kekasih cerah atau mana-mana sahaja alamat yang boleh di hubungi bagi tujuan penghantaran. Email kepada : jarimanis76@gmail.com.

2. Penyertaan terbuka kepada semua rakan blogger dan reader yang pernah baca blog JM. Ada antara mereka yang telah email alamat sebelum ni so tak perlu email lagi.

3. Boleh juga letak nama betul/samaran or Nickname at least nanti JM tahu reader yang mana satu sbb JM sentiasa ingat nama reader blog JM

4. Tunggu sahaja kad raya kat rumah

5. Tiada tarikh tutup penyertaan

6. Please email alamat kepada JM..jangan malu-malu memang ikhlas nak hantar kad raya. Don't worry..alamat korang takkan dedahkan di mana-mana just untuk simpanan sendiri mana tahu kalau ada jodoh nanti boleh hantar kad jemputan kahwin pulak heeee

Almost 100 pcs kad raya already buy
Ready to Post at this evening around 3.00 pm
Still waiting for the right owner
Apa!!!! Ada yang tak minat kad-kad raya raya nih...better whatapps or hantar online card je sebab FREE? tak kisah lah kan..masing -masing kan ada cara yang berbeza. JM pun dah lama tak menghantar kad raya ni last hantar waktu sekolah menengah dulu lepas tu just wish through phone je.

So sudi-sudikan lah email alamat kepada JM ye kalau tak sempat hari esok pun boleh...

Akhir KALAM. JM ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada semua kenalan dan rakan reader sepanjang berkenalan kita di alam maya, ada kekadang komen yang JM tinggalkan mengguriskan hati tanpa sedar...JM hanya insan biasa yang lemah dan tidak pernah terlepas dari melalukan kesilapan dengan ucapan "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN" kosong-kosong :-)

Hujung minggu nanti semua orang dan prepare untuk pulang ke kampung halaman bercuti raya, walau di mana sahaja destinasi dengan pelbagai jenis pengangkutan yang di naiki, ingatlah sentiasa berhati-hati di jalan raya dan sentiasa ingat WAJIB BACA DOA MENAIKI KENDERAAN..mohon kepada Allah agar selamat sepanjang perjalanan. Ameen.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin

176 comments:

  1. dengan tak malunya saya right away akan bagi alamat =)
    selamat hari raya JM
    thanks in advance =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana Yani..ahaks..tak perlu malu-malu coz akak JM ingat Yana pernah baca dan tinggalkan komen kat sini..akak dh teriam address tu..terima kasih ye..tggu kad nanti :-)

      Delete
  2. Replies
    1. Kembara Destinasi a.k.a KD..mana pegi lama tak nampak kat blog JM tau hikss
      Kalau nak email alamat dan letak nickname sekali karang JM takut salah org

      Delete
    2. Slps ni byk lah sy tempek komen utk JM..
      Selamat Hari Raya..jemput datang beraya kat rmh.

      Delete
    3. Kembara destinasi : No Wonder lah setaip kali masuk blog KD x berupdate..rupanya merantau jauh..bestnya jalan2 Europe..

      Delete
  3. Replies
    1. Yeay...Sal pun akan dapat sbb rajin benar komen kat blog akak ni :-)

      Delete
  4. ohh.. terkenang balik zaman sekolah dulu-dulu berutus kad raya dengan kengkawan..

    JM, saya nak jugak:)

    Selamat Hari Raya Aidilfitri JM. Sekiranya ada tersalah komen atau taip kat mana-mana entri yang buat JM berkecil hati, ampun dan maaf saya minta:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk LD sudah tentu ada...dah tulis nama atas sampul tunggu nak pos je :-)
      samalah JM pun...terus terjah blog LD yag best tu..mmg tak bosan baca :-)

      Delete
  5. Alaaaaa...baru baca entry ni...sempat lagi x? Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mommy Irra, dah email belum...letak sekali nickname bagi memastikan akak tahu reader blog akak tau tak :-) kalau dh habis akak beli tambah kad tu heee

      Delete
  6. Okey.. jap lagi akak email address akak ye JM.. dah lama juga tak terima kad raya ni eheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yati..ye..email je nanti JM tulis atas kad..itu lah JM pun dh lama x mengepos kad raya..mcm best pulak hee..anak kak Yati 3 orang kan?

      Delete
  7. murah rezeki JM, nak nak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah..Amin...babYpose...email alamat ngan nickname sekali eh supaya senang JM nk identify...kalau ada anak bawah 12 tahun bagi tahu berapa org :-)

      Delete
  8. salam sis. sy nak jugak hehehhehe nak nak nak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Cik Itah...mesti lah ada utk pengkomen tegar tu..ehh tegar ke hihihhi..email alamat ek

      Delete
    2. salam sis. sy da hantar alamat kat email..ada terima x??

      Delete
    3. Wkomsalam Cik Itah...akak dah receive email tu..Kad Raya dah on the way rasanya :-) sbb ada yg dh terima

      Delete
  9. Saya pun nakkk..anak tekak ngan anak rambut boleh dpt duit raya x? Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. syieda!! cemana leh ada gambar kat setem tu??? shanteeknyer!!!!

      Delete
    2. my dear Syieda!!!!...kalau duit raya utk anak tekak tu boleh lagi nak bagi kalau anak rambut?..hahahhaha lain kali lah kot

      Mrs Smile : itulah JM pun hairan tau..camna leh ada gambar dia kat setem tu dah la cute..isshhh i is jelezzz

      Delete
    3. tang lain aku tak kisah sgt, tpppp tang gambo ko ada kat setem tu syieda....hoih mana dapat?ko kut kena mandrem ngn abg posmen kang!hahaha

      JM baguih laaa kekalkan tradisi yang makin dilupakan tu huhuhu nanti leh gantung2 kat pokok dalam rumah...hehehe JM saya tak kawen lg...bole dapat duit raya kan?kan? #sambilangkatangkatkening

      Delete
    4. Omo..omo...I ratu kat mesia..harus ada setem gambo sendiri uols..kikikikiki..
      Mrs smile ngan dj bagi alamat lekas.
      ssyyiieeddaa@yahoo.com.my

      Delete
    5. Ha kan dah cakap..Syieda ni memang baik hati dan budiman...korang mesti dpat nyer oleh2 dari beliau..mana nk dapat kawan yg baik mcm ni hiksss..so tunggu apa laie DJ n Mrs...email cepat..hehehe..JM lak yg teruja tau

      DJ!!!!! budak beshar dh tak boleh duit raya..duit raya tuk budak tecik mcm Zara je..ehh betul ke anak buat DJ nama Zara..JM main sebut ke kan

      Delete
    6. Ohmy Mereng kerlassssss setem gambar sendiri. Kan DJ kannnn overss tau, dalam dia nak kekalkan tradisi bole lagi dia promo muka sendiri depan sampul. Memang ratu sangat. Ratu Mereng.

      Alhamdulillah JM dah terima gajah & gunung tu. Risau je xsampai maklumlah memori Bb ngan posmen kat sini xberapa nak hokey.

      Delete
    7. Bie : harap-harap kad raya yg JM pos ni sampai sbb ada duit raya dalam tu opss....pecah rahsia

      Delete
  10. moga semakin murah rezeki JM pasni...
    tak aci...mrs tak dapat pun poskad ngan kad raya dari bie and syieda...hahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allan Ameeen..rezeki semua dari Allah. JM pernah baca dari tafsir Al-Quran dan Allah berfirman berilah walau sedikit akan aku gandakan pahala org yg memberi yang penting niat perlu ikhlas...Allah maha besar kerana rezeki bukan sahaja dari segi duit, Kesihatan juga dalah rezeki yg amat besar nilainya.

      Ohhh...Mrs Smila ak dapat lagi eh...maybe belum sampai lagi tu..masih dalam perjalanan agaknya :-)

      Delete
    2. Ehh..Nazeck ada terima kad dari akak tak?..ada email alamat tak?..dah tak ingat sbb ramai!!

      Delete
  11. Rajin betul JM ni... tentu kueh raya dah banyak buat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie : idok lah rajin sangat sbb tu kueh raya banyak kuih tunjuk je ..yang paling JM rajin adalah blogwalking je ahahahaha..kekadang org pun bosan JM di sana sini heeee

      PLM tak ada anak kecik kan...so dpt KAD RAYA je lah...heee

      Delete
  12. Kakak rasa ramai peminat JM bimbang tak cukup kalau 100 kad hihi..
    Moga jalinan ukuwah terus erat sampai bila-bila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaa kak Zakie ni...saja je tau....ada in Sha Allah...alamat kak Zakie JM dh ada...jap g JM tulis atas kad
      psstt : Kak Zakie ada nak bongsu sorang lagi kan yg kecik tu...mau kirm duit raya :-)

      Delete
    2. Allah... anak dara JM ni pemurah betul
      Sebab itu ramai yg sayang:)

      Delete
    3. Alaaaa....Kak Zakie...tak de apa2 lah...rezeki yang di terima ingin di kongsi dengan kawan di bulan yang mulia ni hiksss
      Kalau ada org yang sayang JM..memang lompat bintanglah lepas ni heeee..mesti kak Zakie salah sorang daripada nya kan? kan?

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih Nasa...ha'a dah dapat...nanti JM pos ek

      Delete
  14. Nak!
    Kirim skali dengan duit raya + kuih raya.
    Tart nenas kalau buleh!


    Salam Aidilfitri drpd:

    -niL vs Kim Tan -

    ReplyDelete
    Replies
    1. ofcoz untuk niL ade ma...annyeonghaseyo niL...apa projek latest drama Kim Tan...dah lama tak tengok rindu sama Kim Tan lah :-)
      Kalau nk tart nenas kuih raya bagai meh la raya kat umah :-)

      Delete
  15. bagus nya kakkkk ;p mudah2an murah rezeki kak ek..best dpt knal akak sy suka bca pengalaman org melancong nk gi sndri tah bila dpt nya kan...

    ** sempat lgi ke nk menyebok dpt kan kad raya ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk KopiO..ofcoz lah ada jugak sbb selalu jugak baca blog akak ni..mestilah akak JM ingat..terima kasih atas sokongan..semoga ukhuwah berkekalan amin...pastikan email alamat kalau tak..bai bai hehehehe

      Delete
  16. dah tak ramai orang nak bagi kad raya tapi saya masih lagi amalkan beri kad raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan mazu bila kita hantar kad raya daripada sekadar ucap melalu msg...perasaan tu lain kan..ehem2...nampaknya ada kad raya tuk JM sekeping lah tu heee...yang pasti kad raya utk Mazu dah ada :-)

      Delete
    2. Hahaha macam tau je saya nak bg kad raya. Aah lunch tadi baru je pos. Tunggu je la ya.

      Delete
  17. Dah lama tak baca blog...bz bulan ramadhan...nak juga JM!!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..tak per cik Nun..akak faham...bulan ramadhan kan bulan untuk beribadat.....untuk CN mesti lah ada..mana leh akak JM lupa :-)

      Delete
    2. Aloh...ni yg wat sayang lebih ni.hehehe...

      Delete
  18. Salam JM
    waa..kad raya n.duit raya..bestt tul
    JM pon bglah alamat kt pohcik..boleh la pohcik datang berayeeee....ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam PohCik..
      Aha...kad raya utk PohCik duit raya untuk Adam :-)..alamat umah?..nanti lah kalau JM buat open house JM jemput datang eh :-)

      Delete
  19. rindu zaman dolu2,,, kumpul kad raya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a kan dwaty..zaman dulu-dulu memang best...kekadang dapat berpuluh2 keping sekarang ni dorang pun cetak kad tak byk sbb kurang sambutan..ehhh..dh email address lom mih

      Delete
  20. bolehlah akak buat koleksi kad raya dari rakan blogger nanti. mungkin panjang umur tahun depan dpt kad raya dari blogger lain pulak..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yon..JM dah terima alamat tadi..terima kasih ye..tunggu kad raya dari JM nanti

      Delete
  21. ehem ehem. saya dh pernah bagi alamat kan? ada harapan tak dpt? **bunyi ngengada**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz : jgn hantar lagi..nanti penuh inbox JM hihih..alamat masih dalam simpanan...dh transfer ke atas sampul surat tadi :-)

      Delete
  22. Dulu-dulu, rajin cari kad raya dan pos. Lepas tu yang mana kita dapat dari orang, kita gantung kat pokok dalam rumah.

    Selamat Hari Raya JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..bestkan kalau di kenang kembali zaman dulu2 memang meriah tapi budak-budak skrg ramai yang dah lupakan tradisi tu..dorang lebih suka hantar msg or online je..

      Prof NA : Selamat Hari Raya...JM dah simpan satu kad khas buat Prof ni..so tunggu alamat je :-)

      Delete
  23. Waaa..best aaa JM ni...pandai ambik hati kenkawan di alam maya ni.. Cayang JM !!!
    Selamat hari raya dan maaf zahir batin ye. Jemputlah datang ke rumah akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ita...ahahaha..pandai ambik hati katanya...tak lah...JM mmg mcm tu suka rai kawan2...hargai masa mereka sanggup luangkan masa utk terjah blog JM ni...utk kak Ita pun ada kad raya..JM dah tulis atas sampul..duit raya utk CK pun ada heee

      Ahakss...akak Ita jemput ke umah ni ajak2 ayam ke betul-betul hihihih

      Delete
  24. MACAM BEST JER...
    eh mmg lama tak dpt kad raya.
    nastolgia la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...dh lama kak Nieda tak dapat kad raya eh..ok..ok..no problem utk kak nieda pun ada ..:-)
      Ehh..anak kak nieda berapa org eh..yg JM perasan lelaki sorang tu dalam blog...dia lah eh

      Delete
  25. Kuih2 tak de? Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha Sein a.k.a SS...cubit kang...bagi betis nak peha eh.ehehehe
      pleazzeeee...email JM alamat..pls..plss..pleaseee

      Delete
  26. Dengan tak malunya, dah bagi address juge he he..
    p/s: dah buat kuih raya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Z tak perlu malu2 kalau pernah baca dan komen blog JM coz i'm still remember u :-)
      Tunggu ye sbb JM dah hantar...kuih raya?..buat kuih tunjuk je..buat tart nenas tapi x cantik jadinya maybe festime kot

      Delete
  27. baru nak minta duit raya dari JM hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : rupanya tak pernah email alamat pada JM sebelum ni eh....email pleaaseee...kalau boleh skrg jugak heeee

      Delete
  28. wahhh...saya pun nak kad raya dari JM jugak boleh??alamat dah ada kan???hehehe..parcel yang JM hantar hari itu, esok saya akan amik kat post offce jalan brickfield..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lan : kalau akak JM tak bagi kad raya tu agak-agak nak merajuk tak? mesti lah ada kad raya untuk pengkomen tegar seperti Azlan Strider tu hikss...ehh mana Sobyieee lama tak nampak..baru nk minta dia email alamat

      Delete
    2. majuk gak laa kejap kak...hahahha...sobri busy kot, maklum laaorang baru balik tour dari perak..mesti banyak entry nak kena buat...hehehe

      Delete
    3. Lan : biasanya org merajuk pada yg sanag...ahahaha kantoi...si SObyieee tu dh respond..dia benda FREE perlu kebas cepat2 hehehe

      Delete
  29. Saya baru nak minta duit raya dari JM...hihihi..maaf zahir batin. Selamat hari raya JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL ni...duit raya tu tuk kanak2 12 tahun ke bawah je tau..so abe MKL tak termasuk dalam kategori tu hikss
      Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin yek

      Delete
  30. JM beraya kat mana ? Wajib jawab tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL..tahun ni JM beraya di umah mak ayah sebab belum ada lagi Mak Mertua heeeee

      Delete
  31. nak gift away lah JM, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaa..Nana Rjay..gift away tu dah gerak..tak lama lagi sampai lah tu hiksss

      Delete
  32. lama dah tak dapat kad raya... kalau ada pun cuma dari agen insuran atau politician... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Idah..kalau macam tu cepat hantar alamat ke email..kad raya masih ada lagi...tinggal lagi nak tulis alamat je :-)

      Delete
  33. Salam.. Ada masa jemput beraya di rumah saya...boleh tak beraya di Putrajaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Abe MKL..hamoiii sampai 3 kali komen tu...ahaksss...

      Delete
  34. Alhamdulillah, Murah rezeki JM buat camni.
    JM kita nak tanya lagi ni... takde Instagram ke? sbb kita tak rajin update blog dah. hihi. nanti leh borak2 kat situ je sambil tgk pic JM bercuti.


    tata, Miss U !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam LindaF...dah sihat ke sekarang?...nak tahu ada insta ke tak..email lah JM heee...ada insta tapi tak active suka baca org lain punya je..ehh..pernah email alamat ke JM kan..Linda Yusof ke?

      Delete
  35. Tak sabar nak tunggu kad raya sampai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabarye Radin..tinggah nak masuk dalam peti pos je

      Delete
  36. Selamat Hari Raya JM.. Maaf zahir Batin. I Enjoy reading all yr writeups. .keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farikica : Email alamat pada JM pleassseeeee..mau kasi duit raya kat 2 org kids yg comei tu

      Delete
  37. MJ dh email..ad dpt x?ada duit raya x utk MJ?hahahha..umo MJ baru 111/2 tau JM =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Jemah : mestilah dah dapat...kad raya dah masuk sampul utk di ngepos...duit raya?..kalau nk duit raya perlu datang umah sambil salam peluk cium baru leh dapat..ahaks...baru 11 tahun setengah ye...

      Delete
    2. sekali ng no wasap tu MJ kirim tau..kehkehkeh..kalo dekat leh dtg..Jm stay mne?hahahahhaa,..ye la JM..x caya eh umur MJ baru 11 thn setengah ;))

      Delete
  38. Salam kenal JM..Ni kalau baru nak follow ni layak ke dapat?hehe...
    *Done follow JM, do follow me back ye.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kembali Norniwanie...ohhh kalau ada lebih nanti akak JM bagi ye sbb utamakan follower OTAI dulu :-)
      Tolong email alamat ke email akak JM boleh?

      Delete
  39. akak JM, nak jugak..hehe

    ReplyDelete
  40. Replies
    1. Mazura : email alamat cepat..petang ni leh ngepos :-)

      Delete
  41. Wa...beshnyer JM...JM mmg pemurah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Mysha...untuk mysha akak JM dah pos :-)

      Delete
  42. JM,
    Nak kad raya jugak plessss...alamat CV maintain tau..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Viva : Kad Raya dah sampai di tangan posmen so tunggu aja di rumah iyer hikss

      Delete
  43. JM,

    Yanie nak jgk la kad raya tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yanie, belum email alamat kepada JM kan...so email pleaasee..esok JM pos..

      Delete
  44. alamak..dah terlambat ke..sob..sob...~drama~ hahaha

    kalau ada lebih nak juga tau JM..serius muka tak malu nih..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk Aza tak perlu risau...akak JM udah pos...heee..u are always in my heart heee

      Delete
  45. selamat hariraya maaf zahir bathin cik JM yg jelitter tuuu., ehhee, alamat surat wak maseh ade kanns., ;-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak Gelas : aha...baru muncul iyer...lama benar menghilang tu...kad raya untuk Wak udah selamat masuk ke dalam peti surat

      Delete
  46. salam JM, ika cuba nasib hntar email, tak taw sempt lg ke tak.:) hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey Ika Zulkefli : kalau baru hantar alamat jawabnya esok petang baru posmen tu datang kutip sbb setiap dia datang kutip jam 3.00 ptg

      Delete
  47. sempat lagi ke JM...
    nak jugakkk .. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nurul Atika : kalau nak ..email kan akak alamat eh..kalau tak sempat sampai sebelum raya..leh dapat lepas raya janji dapat ye dok

      Delete
    2. done... :) hee.. x saba nk dpt.. :)

      Delete
  48. kak JM.. nak jugak.. fifi email sekarang.. hihi.. murah rezeki akak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Fifi : akak POS...harap2 sampai dengn selamat lah ye :-)

      Delete
  49. selamat hari raya JM,
    tinggal beberapa hari je lagi aidilfitri ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya ietams...tunggu ye Kad Raya dari JM...dah selamat pos :-)

      Delete
  50. wooot woooot.. CT tunggu abam posmen mai hantar kad akak JM..
    untuk akak JM lepas raya insyallah CT pos sebab macam2 dngr skarng.. poslaju pening kepala kad banyak sngt hahaha..
    takot sampai kat orang lain pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke CT..harap2 kad yg akak hantar tu tak cicir kat mana2 lah..sampai ke tangan org yg betul aminnn..kalau dapat kt org lain untunglah dia sbb 'ada sesuatu' kat dlm tu :-)

      Delete
    2. tidaaaaaak !!!! semoga selamat sampai ke tangan ku.. tidaaaaak !! selamatkan perjalanan kad ku.. insyallah.
      tunggu dengan tabah ni hihiks..

      Delete
    3. ahahaahha....lawak lah CT nih

      Delete
  51. fuhh memang el-classicos betui lama xtengok kad raya yg hantaq2 lagu ni maklumla kan zaman dah lain..Tahniah Jari Manih sebab tambah kerja geng2 POSMEN Malaysia.jheehehehe ;-) selamat hari raya nooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni kan abang2 posmen tu relax je apa kata kita tambah keja dorang bukan selalu setahun sekali je...kalau nk tambah beban keja dorang..meh email alamat mau hantar ke Monatana pulak nun jauh di Kedah kan :-)

      Delete
  52. Fuhh terujanya tgk kad raya JM ni.. banyak gile.
    Dolu2 mmg banyak gile pilihan kad raya, sekarang tak tahu la.. sy tak beli 1pun kad raya tahun ni huhu.

    Errr nak jugakkkk kad hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa dekdaaa naper lambat bg tahu Jm dah pos ada duit raya utk Irdina yg cute jgk :-)
      Harap2 posmen x buat hal

      Delete
  53. Alaaaaa lamanya tak dapat kad rayaaaa.. naaaaaakk. sempat lagi keee :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila zainal : Kalau nak email alamat, esok Jm pos ye :-)

      Delete
  54. kak jm. saya nak..alamak lamanya x blogwalking..byak tawaran kad2 raya pcuma tertinggal.. nanti saya emailkan alamat ya.. ho..ho.. kalau ada lagi la kad tu :P
    and then nak duit raya sekali ya.. masih bawah umur 12 tahun :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...Sobyieee...kalau yg FREE laju je kan....mestilah lah buat pengkomen tegar blog akak JM tu..ok..ok..tunggu2 nanti akak JM suruh posmen hantar ke adik Sobyieee tu yek :-)

      Delete
    2. yes.i love free kak.. klau kna wat entry bgai teman ni mlas sikit he..he..
      .tq akak jm..ar ah pengomen tegar mesti lah dapt..x sabar tunggu..ya pasti lpas raya baru sampai he..he..
      duit raya jgn lupa ya kak jm :P

      Delete
    3. Sobyiee : dah terima lum kad raya tu :-)

      Delete
  55. wah ! dah ramai peminat nih ... semoga ukhuwah lebih erat terjalin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah..Ameeen. Terima kasih kepada mereka kerana sentiasa setia dengna blog JM so itulah caranya JM menghargai jasa mereka :-)

      QV!!!...tak sudi ke nak terima kad raya dari JM...email le alamat. Sekarang almost 80 pcs kad raya telah di hantar :-)

      Delete
  56. akak nak kad jemputan kaweennntu... seronok tengok JM tau apa nak buat ... means nak rayani nak bagi kad raya.. tahniah tahniah... moga terus murah hati macam selalu... tak payah nak GA dah tentu akak dapat kalau JM pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak Cho Zila...akak nyer kad raya mesti dalam perjalanan dah tu..JM dah pos...JM mana boleh lupa pada akak yang sentiasa tninggalkan komen wlpun sbiut dan wlaupun citer yg d kongsi x best..sayang akak miaahh...heeee...Selamat Hari Raya Kak Cho Zila maaf Zahir dan Batin :-)

      Delete
  57. Wowwww!! kad raya yg bersetem dan berpos!!!! sangat legend hokeyyyy....den da lama tak menghanto or menerima kad raye..gegamaknye last buat ni semua mebi time kat Uni dulu kut..pastu dah bekubur..uhuuu...JM, den dah email address ye..sila kasi address mu skali nak kasik sesuatu jugek!! ^^ V

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misss...opocot..terkezut eden bila tgk pic profail yg tukorrr heee
      Dear...mana alamatnya..dah beberapa refresh maibox..tak de pung...salah email add ker...

      Delete
    2. muwahahah..bile di tgk balik email tu letoknye kat draft..wakakaka..dah taip2 tapi idok beranto plak..ekekeke..ok den dah anto!! ^^

      Delete
    3. ahaksss..Miss..itu namanya Miss puasa..ok..ok..dah siap tulis atas sampul..tunggu mau kasi sama pak posmen :-)

      Delete
  58. Assalam JM, saya balas ziarah di sini, tapi ada masalah tenet nak follow tak dapat lagi, tapi In shaa allah saya akan follow juga suatu hari nanti, .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Zimah...eh ada kunjungan balas..eheheh..selamat berkenalan..
      Nak kad raya dari JM x?..kalau nak sudi2 lah email alamat yer :-)

      Delete
  59. ala nak jugak...nanti nk hantar email gak..hehe

    selamat hari raya JM...moga hepi bersama keluarga yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak nOe,
      JM dah pos untuk akak in sha Allah lepas raya sampai lah tu :-)

      Delete
  60. Assalammualaikum JM
    memang suprised sungguh. Terima kasih. pohcik dah dapat kad & angpo tuh..terharunyee hihihi
    selamat hari raya aidifitri JM. Moga selamat pergi dan balik ke kampong halaman. berhari raya bersama famili & tersayang.
    makan lemang & rendang tu ingat2lah orang yang bertugas di hari raya...sob sob sob :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaimukussalam PohCik,
      Ye sama-sama kasih opssss eheheeh,.....ye ye..kesian org tu perlu bertugas di malam raya kan..tak per demi kepentingan negara besar pahalanya tu heee...bukan selalu hantar kad raya tu setahun sekali je

      Delete
  61. Wah.. mbak JM memang baik banget. Oh ya Mbak JM, alamat rumah saya masih ada kan ? tapi Mbak JM ngak usah kirim kartu Lebaran ke saya ya..hehe. malu hati saya, kalau ngak bisa balas. Maklumlah saya follower mbak JM dari sebrang kan ? Bahkan kiriman oleh-oleh Mbak JM dr Kamboja dan Jepang juga belum saya balas. Selamat Hari Raya Idul Fitri Mbak JM. Semoga lebaran tahun ini memberi Barokah untuk Mbak JM. Salam kepada keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Mas Gunadi...setiap pemberian ngak perlu di balasin...Mbak JM beri dgn niat seikhlas hati biar Allah yg balas nanto heeee
      Ha'a..alamat tu masih dalam simpanan..mana tahu bila mbak JM pacaran di Masjid leh ketemu jodoh sama pak ustaz hihihi kemudian boleh hantar kad jemputan kepada Mas tu..(nampak x punyalah berangan kan heee)

      Slama Lebaran buat Ms Gunadi, Isteri dan Anak-akak ye. Nanti kongsi lah cerita suasasan beraya di Bogor tu

      Delete
  62. Thanks kerana kirim kad raya....baru terima pagi tadi sementara tengah cat tembok taman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama abe MKL..woww...cat tembok taman tu..mesti meriah raya tahun ni kan :-)

      Delete
  63. Sungguh terharu dan rasa sebak pasal terima duit raya RM1....bukan senang tua-tua ni orang nak bagi duit Raya....asyik bagi orang je...First time sekian lama orang bagi kita...Sungguh bertuah dapat kawan macam JM. Sungguh pemurah dan baik hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa..Abe MKL tak perlu nak emosi tau...JM pun biasa bagi duit raya utk mak dan ayah..so tak hairan lah kalau JM bagi pada abe MKL tu..ala just RM1 sikit je..nanti bila abe MKL dah dapat menantu mesti dpt duit raya gak..kalau anak dah keje nanti mesti dorang akan bagi duit raya :-) ..kalua JM jadi menantu abe MKL..tak perlu risau mesti dpt duit raya tu ..ahahaha mati lah berangan nak kwin gan org muda...jgn marah..gurau je heee

      Delete
  64. JM...tq dan terharu dah terima kad raya legend dr JM.pls reply email buh adress JM,ada suprise utk JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD : dah terima kad raya tu..Alhamdulillah..risau gak tak sampai..ok...ok..nanti JM email add eh..x sabar nk tahu apa yg surprise tu :-)

      Delete
  65. Replies
    1. Selamat hari raya juga buat Farrah tu...malas betul nak keje hari ni kan..ke JM sorang je yg malas..matilah...

      Delete
  66. selamat hari raya JM !! maaf zahir & batin !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Heidi Hana..lama betul tak muncul kat sini..ingatkan dh lupa pada JM ni hiks..ye sama-sama lah JM pun...Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin jugak buat Hana tu...psst : dh terima lum kad raya dari JM?

      Delete
  67. Salam aidilfitri... maaf zahir batin JM... ala... saya terlepas ketapi... hhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora Karim : Selamat Hari Raya jugak buat NK sekeluarga...belum terlambat raya nya kalau JM pos kad raya tu masih bulan Syawal kan..email JM alamat eh...kak raya ada lagi :-)

      Delete
  68. Sis JM tersyg. Hee...
    Salam Aidilfitri :)
    Maaf zahir batin yer. Hehe...

    CN nak kad raya dr sis la. Hehe.. (gedik kan. ahaks :P)
    Boleh berbalas kad raya pasni. Hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nurul aka CN tu...Selamat Hari Raya jugak maaf zahir dan batin sayang oi heee

      CN..email akak alamat...petang nanti leh pos..pleasee...cepat tau....

      Delete
  69. Saya dah terima kad raya dengan selamatnya akak JM. Terima Kasihhhhh

    ReplyDelete
  70. Assalamualaikum dan salam singgah malam di blog JM...lah tak dpt kad raya dari JM....terlmbt pulak singgah kat blog JM..InsyAllah tahun depan nak jgk kad raya..apa2 pn salam syawal ke-14 dan maaf zahir batin..dari Diana nun jauh di Sandakan,Sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mardiah Diana..dan terima kasih singgah di blog akak JM ni...Salam Perkenalan jugak :-)
      Aha..tak per..tak dapat thn ni tahu depan ada lagi in sha Allah..Selamat Hari Raya juga..wahh..bestnya dapat kenalan dari jauh nih...Sandakan baah..akak pun belum pernah sampai ke sana..kalau ter 'terbang' ke sana boleh kita jumpa eh hiksss

      Delete
  71. Hai kak JM. Scha terlepas kad raya akak. Takpe. Insya-Allah next year kan ada? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Scha..kalau setia dengan blog akak ni adalah habuan nya heee..tanda penghargaan :-)

      Delete
  72. Rajinnya.. sampai 100 sekali? Terbaiklah :D

    ReplyDelete
  73. Sempat lagi tak.. Happy Belated Raya Day Kak JM hehehehee.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. TTBoy a.ka.a Afif..naper x wish for raya Qurban je heee

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352