You can click on me :-)

Friday, 25 July 2014

Balik raya : sanggup ke mcm ni!!!!

Assalamualikum kawan-kawan,

JM ada terima whatapps image dari member yang on the way balik arah utara siang tadi. JM masih di sini belum balik kampung.

Korang dah start balik kampung utk beraya ke belum, apa-apa pun rancang perjalanan dgn teliti ye. Ini adalah situasi d Tol Duta pada 25 julai 2014 Jumaat. Pengsan!!!! x boleh nk taip panjang2 sbb guna tab je so hati-hati memanndu ye sayang u olsss semua :)

macam semut

113 comments:

  1. Ya Allah! biar betoi.... selmt balik kampong ye kak selamat hari raya ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear kopiO akak masih bersenang lenang kat umah ni hikssss belum blk lg itu gambar yg member send kat whatapps :-)

      Delete
    2. Teruk betoi situasi nak balik raya macam ni. Saya balik Kelantan raya ritu.

      Delete
    3. Kelantan pun jem Nazeck sakit montot lama atas kete kiranya time raya ni semua arah jammed mmg x leh nk elak huhuhu

      Delete
  2. Serius ke ni kak JM? Hati2 di jalan raya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dpt whatapps dari member dia blk arah ke sana, akak belum blk lg Sal :-) mmg lengang Kl kan

      Delete
  3. ayooo. parahhhh.....
    harap esok lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Na, harap2 esok makin berkurang bila dh ramai gerak harri ni bg mereka yg nk balik arak ke sana. Kita yg tgk ni pun dh gerun

      Delete
  4. homaiiiii den nak balik perak esok pagi mau cam semut gak nih..adesss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ms cer try gerak seawal pagi dlm jsm 5 atau 6 camtu maybe kurang sesak sikit. Hati2 memandu esok yeis

      Delete
  5. Sesaknya.

    Selamat Hari Raya Jari Manis. Berhati-hati di jalan raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah prof, belum lagi tgk traffic ke timur dan selatan lg :-)I

      Delete
  6. Balik lepas subuh ok kot... hati2 memandu JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm belum balik, harap2 jln arah ke selatan x jem kan pak lang mie. Jm pun plan nk kuar awal pagi

      Delete
  7. arah selatan pun selalu mcm ni . kekadang tu jem sampai air keroh tau ... perghhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee Sandi : lama betul JM cuti..hari ni baru nk reply komen kawan2 huhuh...mcm mana raya tahun ni...mesti meriah kan

      Delete
  8. Ya Allah! gerun tengok sampai macam ni sekali. Rasanya kalo saya memang tak keluar rumah lansung lah kot..
    Nanti JM balik kampung berhati-hati dijalan raya.. Have a nice road trip dan have fun kat kampung menyambut lebaran:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD : JM baru berkesempatan nak baca komeng dari kawang2 nih...alhamdulillah dah selamat pergi dan balik dari kampung nie..hari ni dah start keje tapi tak tahu nak mula dari mana...mood masih bercuti ni

      Delete
  9. JM balik arah selatan ye....Mesti balik Johor ye...Saya masih di rumah..Selamat hari raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL : bestkan tak ada kampung...tak perlu nk sesak dalam jammed...

      Delete
  10. rasanya kat mana2 jalan mengarah keluar kl pun jammed sekarang ni JM. sib baik akak balik raya kedua..harap jln semuanya lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak Yon..time raya je semua org ambil peluang pulang ke kampung..so tak hairan lah eh..jammed di semua arah huhuh

      Delete
  11. JM rasanya ni gambar palsu ni...sbb byk kali dah org post gmbar ni...since thn lepas dah kot...hehehehe

    Fuhhh nasib laaa balik kg pagi raya....harap2 dah tak jem...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ!!!...ye ke gambar palsu...alamak JM tertipu dan secara tak sengaja kawang2 lain pun turut tertipu jugak huhuhuh

      Delete
  12. selamat hari raya JM! Maaf zahir batin. hati2 di jalan raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama lah kita ye John..kosong-kosong..manalah tahu sbb suka sgt komen do blog John tu ada tersalah taip ke..sengaja ke hiks.....bila mau balik msia...udah windu sama kamu heee....*Matilah ada yg jelezz nanti

      Delete
  13. Selamat hari raya dan berhati2 memandu balik kg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya juga buat KD..raya kan sebulan..so boleh wish lagi lah ek :-)

      Delete
  14. YA ALLAH! Penuhnya :O nasib baik kampung saya dekat. rumah nenek sebelah rumah je. ehehehe. rumah lagi satu dekat Banting. satu lagi jauh sikit, Kedah.

    selamat hari raya kak JM :)

    p/s : saya dah dapat kad raya kak JM. nanti saya buat entry. terima kasih ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Amy J...khabarnya gambar tu pelesu huhuhu...sedih sbb member saja nak kena kan akak...
      Aha..dh terima eh..sama-sama...harap2 kawang2 yg lain pun dh terima..risau takut posmen buat hal

      Delete
  15. oh tidak! bila nak sampai camni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry dear Farrah MF...JM dpt tahu hakikatnya tak mcm tu...huhuhu...traffic ok je...JM tertipu...Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin ye Farrah MF...

      Delete
  16. Salam JM
    sebenarnya ini adalah perkara biasa bilamana tiba hari cuti perayaan; tak kiralah hari raya melayu ke india ke cine ke..hiii
    so sepatutnya semua dah tau dan ada perancangan. utk tips balik kpg kali nih. sila install apps wave dalam gajet canggih anda. sekiranya, jammed lebih baik anda sambung tido ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam PohCik,

      Sebenarnya dah lama JM install Wave tu tapi tak pandai guna..raya ri tu minta tolong adik tgk kan rupanya tak ON GPS...huhuh...apa lah JM ni bengap sangat ahaha...lepas pada tu Wave menjadi pujaaan hatiku heeee

      Delete
  17. wlaupun suka suasana blik kg, tapi klau dh jem mcm tu skali, adoii stress.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ika zulkefli : akak JM dah selamat kembali bekerja...rupanya keadaan jammed tu adalah fake...geram pada kawan yg hantar tu huhuh..saje dia nk buat HAVOC

      Delete
  18. Replies
    1. Scdha Sein : malu nak cakap ....miaaaauuwwwww

      Delete
    2. N9? Melaka? Johor? Pahang? Ganu? Klante? Perak? Perlis? Kedah? Penang? Tak kan Sabah Sarawak? Kah Kah Kah...

      Delete
    3. ohhhh....nakal ek si dia Scdha....'cakar' kang miauuwww heeee

      Delete
  19. Pengsan kalau nak balik kampung macam ni! JM balik ke mana ya? Berhati-hati di jalan raya n semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju ya JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fayreen : Alhamdulillah JM dan selamat balik dan kembali dari kampung...mood raya dan cuti masih menebal di hati.mood nak update blog juga ke laut huhuhuh

      Delete
  20. nasib baik saya nie #TeamRayaKL hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lan Strider : untung lah org tu..kampung di tengah bandar heee

      Delete
  21. seb bek student boleh balik suka-suka hati, takdelah keaadaan camni, hehe...

    Selamat hari raya JM, mintak maap banyak-banyak kalau termengumpat ker, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Orga...ehh..masih status STUDENT lagi ka..bukan dh nak graduate ke hikss..besttt aaaa..bila2 masa boleh balik kan
      Ye..selamat hari raya juga buat Orga, Isteri dan Aimi tu

      Delete
  22. Alhamdulillah ... nasib baik saya balik ikut atas.... tak sanggup berbelas jam tempuh perjalanan.. tambah2 bawa baby

    SELAMAT HARI RAYA JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...setuju dengan cara SR tu..kesian Tiha nanti berjam-jam dalam kereta tak selesa..Selamat Hari Raya juga buat SR..dh start keje lom

      Delete
  23. Assalam JM Selamat hari raya maaf zahir batin ; pcl singgah blog beraya di hari ke2 Syawal...ituhari balik kampun mmg plan awal balik dari org lain..dan balik KL lewatkan sikit...ni semua pasal nk elak jem..JM beraya di mana ..obersea ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya juga buat PCL sekeluarga...perancangan yang baik utk elak JAMMED yg teruk tu..mmg penah kalau dah berjam jam atas seat kereta...boleh berasap montot...ape beraya di obersea...hai perli lah tu cubit kang...thn ni JM beraya over the country :-)

      Delete
  24. mak aihhh.. banyak betul kereta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Inani : kalau betul lah kan keadaan mcm ni baru tgk je dah SERRAAmmmm kan

      Delete
  25. Selamat Hari Raya dear JM. Maaf zahir batin andai ada tersalah tutur kata selama kita kenal. Sibaik lah KK xdak jammed macam tu punya teruk. And sibaik juga Bibie xyah balik memana kampung. Hahaha raya kat bandar sajo. Safe drive ye JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya jugak buat BibieRR yang kiut miut tu...cantik aaahh baju raya tahun ni..JM suka sgt....kalau same size leh pinjam hiksss...Alhamdulillah dh selamat masuk keje tapi mood masih nk bercuti...nk pegi beraya tapi tggu je lah kalau ada org buat open house :-)..kan DJ kan...

      Delete
  26. omak kau jem cenggitu sekali.. hahaha.. alhamdulillah CT sekeluarga balik ke KL hari ahad tak jem langsung
    tapi ke arah utara mmg jem.. sabar sajalah..

    selamat hari raya akak JM :D
    buatlah open house nak terjah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jammed time balik beraya tu biasa kan CT...apa boleh buat perlu tempuhi jugak lew kekdah nye..tak boleh nk ngelak
      Selamat hari raya CT..kosong kosong eh..
      Open house?..alamak tak pandai masak..pandai makan je huhuh

      Delete
    2. hihiks betul betul. tak jem bukan balik beraya namanya. tapi itulaah sapa suruh tak ikut guideline PLUS dah kasi suruh ikut. kalau ikut kan insyallah tak sangkut dalam jem hehehe..

      open house kat kedai pun okeh hahaha..

      Delete
    3. CT...kalau akak JM turun Penang kita ngeteh yek

      Delete
  27. Ni bukan Tol Jalan Duta ni. Hehe. Beza sangat rupanya tu..Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hazmin...selamat Hari Raya..thanks sudi singgah sini :-)

      Delete
  28. Bunda balik bagan datoh jam 10 pg hari raya pertama...ok jer jalan raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunda : biasa hari raya pertama jalan dah lengang...tapi pic yg JM dpt ni rupnya tipu...kawan JM tu propa je lebih huhuhu..minta maaf ye kalau boleh buat hati rakan-rakan yg ingin balik arah ke sana gundah gulana...tidak terus sgt sebenarnya

      Delete
  29. Memang jem gila ni! Tak sanggup aku nak mngadap jem camni... selamat hari raya kak JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ali kak Pancing tu..ehh..baru nak perasan muda tau..dah di panggil 'ahkak' JM heeee...nama Ali sama nama dengan adik2 lelaki JM 4 orang tu..semua nama pangkal Ali...hiksss

      Selamat Hari Raya buat Ali sekeluarga...psst : napa tak leh nk tinggalkan komen di blog..frust tau baca tapi takleh komen

      Delete
  30. salam aidil fitri JM, maaf zahir batin, moga perjalanan JM ke kg halaman cepat dan selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aildil Fitri jugak buat babYpose sekeluarga...JM raya..blog pun turut beraya..hari ni baru sempat nk reply komen kawan2..Alhamdulillah dah selamat pegi dan balik dari kampung nie :-)

      Delete
  31. Salam JM.. salam aidilfitri.. dah lama tak jenguk sini & blog lain (blog sendiri pun tak jenguk sebab kemalasan haha).

    Maaf zahir je eh.. kekekek, kalau ada salah silap tutur kata tu.. maafkan sekali lagi :D

    pstt.. tu gambar dah bertahun lamanya.. banyak dah org guna gambar tu heee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Dekdaa dan family...dh terima lum kad raya dan duit raya buat Irdina dari JM...kalau x sampai mmg frust lah huhhu
      Ha'a..pasal gambar tu..JM pun tertipu huhuuh....

      Delete
  32. Assalammualaikum & selamat hari raya JM
    macam dengan raya? semua OK ke JM? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam PohCik..ehh...bukan ke dah komen kat atas tu...heeee..mesti rindu nk baca entri baru dari JM kan
      Raya?..humrmm..seperti tahun2 yg lepas tak ada yg menarik pun...duduk umah layan tetamu datang..jadi minah dapur je huhuh..gambar raya pun nan hado

      Delete
  33. 15 jam dari Shah Alam ke Kelantan. sakit badan lama sangat atas kereta. huhuu...tapi dah banyak kali jugak mengalami keadaan begini. balik kedah 5 jam jadi 12 jam.. sebab semua org balik sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irra : mmg time raya begitulah keadaan nya kan..kalau tak cecah berbelas jam memang tak sah..next year balik naik flight lah :-)
      Tapi kalau naik flight susah pulak nak jenjalan rumah sedara tak de kereta hhuhhu..kalau driven sensorang berbelas jam tu boleh pitam..kalua ada second driver ok lah sikit

      Delete
  34. Alhamduillah kali ini sepanjang bercuti kakak tak menempuh jem yg dahysat. Sikit-sikit tu adalah JM


    ps: Your Hari Raya card kakak received on the day kakak balik kampung.
    Also the same from kakak's daughter for the Hari Raya money. Thanks dear:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh..ye ke Kak Zakie...alhamdulillah dah sampai...sama-sama akak .semoga ukhuwah kita di alam maya berpanjangan hendaknya Aminn

      Delete
  35. Ya Allah biar betul jam macam tu... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora : tak lah...rupanya gambar tipu...JM pun tertipu...dpt info dari kawan...rupanya idak leeee gitew ha..
      Selamat hari raya maaf zahir an batin buat NK sekeluarga ye :-)

      Delete
  36. selamar hari raya JM... akak syukurler perjlaanan pergi dan balik berhari raya jalan tak jem.. semuanya berjalan lancar.. malah tak rasapun ni cuti raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya jugak buat Kak Cho Zila sekeluarga...Maaf Zahir dan batin sepanjang perkenalan kita jika ada salah dan silap ye
      Akak dh terim belum kad raya dan duit raya dari JM tuk 2 org anak dara akak tu

      Delete
  37. nasib la kita balik kg kat cheras jer... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya acik Idah : rumah dekat tak perlu nk bersesak di highway :-)

      Delete
  38. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat JM sekeluarga... idah mohon maaf andai ada terkasar bahasa yer... kosong... kosong kiter... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih acik Idah...selamat hari raya juga buat Idah sekeluarga...

      Delete
  39. salam. fuhhhh sesaknya! parah ni huhuhu

    selamat raya ya sis :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya buat cik Itah tue :-)

      Delete
  40. dasyat....
    rata2 yg balik beraya ke utara memang terperangkap di jln raya .
    tapi dr utara ke selatan laju saja perjlnan

    slmat hari raya maaf zahir dan batin


    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya kak Nieda..maybe ramai yg nak balik Perak, Penang, KEdah dan Perlis tu :-)

      Delete
  41. ke pantai timur pun sama parahnya, nak sampai tol gombak pun makan 4 jam dari rumah kat beranag, selalu sejam je dah lepas..saya follow..
    http://srikandiofficialblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor Azimah : betul tu mana-mana arah pun jammed kalau time raya ni tak kira lah..time raya cina pun sama :-)
      Jap g nk gi terjah blog u jap hiksss

      Delete
  42. Assalamualaikum Kak JM.. Selamat Hari Raya Aidil Fitri.. Kak Jm apa kabar .. ??? Lama benor tak dengar kabar dari dia..
    Alhamdulillah ni baru dapat buat blog walking.. kad raya kad JM dah sampai.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam buat Afif yang semakin berseri dan ensem berbaju melayu tuh...akak JM ni mmg pantang tgk org lelaki berbaju melayu rasa nak jatuh hati je heheheeh...sib baik Afif muda lagi kalau tak...haaa..jaga-jaga heeee

      Aha..jgn jalan lelama sgt..ramai yg dah rindu nak baca blog afif yg makin sunyi tu..kisah2 percutian dan kisah pengalaman beraya di kampung tu

      Delete
    2. Wwwiiiiiiiiiiii..... Kak JM memuji tu.. habis cair di buat nya hahahaaa.. :D nasib muda kan.. kalau tak mau jadi partner travel heheheee... Insyallah Kak JM.. akan update 15 kisah pengembaraan yang tertunggak tu.. doa2kan lah moga saya dapat kembali mood tu.. rindu nak berblogging mcm dulu dengan kak jm huhuhuu

      Delete
    3. Cepat update akak setia menunggu entri terbaru dari Afif tu...dia pun apa kurangnya ramai peminat :-)

      Delete
  43. mak datok betul ke ni? nasib balik sini awal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah KM...gambar tipu rupanya..JM pun tertipu tau huhuhu

      Delete
  44. Tahun ni saya balik raya kira terselamat dari jem.. alhamdulillah syukur sgt2. Paling tak lupa ialah pada tahun lepas. 12 jam saya terperangkap di highway yg biasanya cuma ambil masa 3 jam setengah je. Fobia betul kena mcm tu huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr Khir : Jammed ni tak menentu kan...perlu bijak uruskan masa dan waktu...tapi kalau sangkut dalam jem berbelas jam tu kalau JM pun fobia...penat sehh :-)

      Delete
  45. Tak sanggup nak hadap jem cmni akak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. ArZ mmg x sanggup nk redah jammed cenggini tp akak Jm tertipu ngan gambar ni huhuhu

      Delete
    2. Gambar tipu rupanya huhuhhu..akak tertipu aRz!

      Delete
  46. Salam singgah lagi, selamat berhujung minggu JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya babYpose :-) hujung minggu ni byk pulak ope house nampaknya gantung piyuk lah Jm hikssss mcmlah rajin masak khen heeee

      Delete
  47. aritu jumpa saudara saya dekat kuala lipis
    dia pun cerita nak balik ke lipis dari gombak makan 8 jam
    pengsan, sape pakai manual mau tercabut skru kaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yana..time raya ni semua arah JAMMED..mmg x leh nk elak kan..ha'ahh..klau yg guna kereta manual tu mmg HAZAB lewww

      Delete
  48. baik balik jalan kaki je la kak.. hahhaa.. sampai bila nak sampai umahh pon tak tau kalo jalan kaki... hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaz!!! Aper balik jalan kaki..bagi RM1000 pun akak x nak hihihi

      Delete
  49. Wanie balik Johor je, jarang jumpa jammed camni kak JM..huhu..tapi siapalah yang sanggup nak berdepan dengan jammed seteruk ni..tapi demi nak balik kampung rasanya semua sanggup kan, nak berhari raya bersama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Wanie..time perayaan mmg x boleh nak elak situasi begini

      Delete
  50. Tak sangguuupppppppppp! Aaaaaaaaa

    ReplyDelete
  51. Replies
    1. tutup mulut tu Yun Sing nanti lalat masuk :-)

      Delete
  52. Kalau zumal sure pengsan dalam kereta ^_^

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352